Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدای ایران- حامد سعیدی راد- کارگردان  «کاست» درباره ساخت مستندی درباره نوار کاست توضیح داد: ما در دهه‌های گذشته با پیدایش فناوری‌های رسانه‌ای روبرو بودیم. هر کدام از فناوری‌های رسانه‌ای علاوه بر اثربخشی در حوزه خاصی که برای آن اختراع یا اکتشاف صورت‌ گرفته، تغییر و تحولات را به حوزه‌های دیگری هم سرایت می‌دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوار کاست نمونه‌ای از همین موضوع است. چرا که هم در حوزه ضبط صدا و هم حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و مواردی ازاین‌دست زمینه‌ساز ایجاد تغییراتی شد. درواقع روندی است که همواره در حال رخ دادن است. رسانه‌های مکتوب، رادیو و تلویزیون و اینترنت هم‌ روند مشابهی را در ورود و رواج خود در جامعه طی کردند.
وی ادامه داد: مسئله این است که ما که قبلاً در معرض این فناوری‌ها قرارگرفته‌ایم و در آینده هم قرار می‌گیریم، خوب بوده که تجربیات خودمان را بررسی کنیم و ببینیم چطور با این موارد برخورد کردیم و چه موضعی در مواجهه با آن‌ها داشته‌ایم و نهایتاً چه نتیجه‌ای از شکل مواجه خودبا این موارد گرفتیم. بر همین اساس سعی کنیم  آسیب‌شناسی این موارد را مطالعه کنیم و ببینیم در آینده و حتی همین امروز در مواجهه با فناوری‌هایی که در دسترس داریم چطور می‌توانیم عمل کنیم. دلیل پرداختن به این موضوع، بیشتر این بود که حس می‌کردم نیاز به چنین اتفاقی وجود دارد. ما در این حوزه به‌صورت تاریخی یک ضعف داریم که مختص به ۳۰ یا ۴۰ سال قبل نبوده و بسیار قدیمی‌تر است و متأسفانه تا امروز هم ادامه داشته است.
کارگردان «کاست» درباره‌ تأثیر تکنولوژی در ساختار اجتماعی و سیاسی و ساخت این مستند در زمان کنونی که تکنولوژی به سرعت در حال پیشرفت بوده، با چه هدفی انجام شده؟ اظهار کرد: امروز با پیشرفت تکنولوژی شاید بیشتر از همه، در معرض نکات مثبت و منفی آن قرار گرفتیم. به‌نوعی امروز زندگی ما به شکل عجیبی کاملاً تحت سیطره ابزارهای ارتباطی جلو می‌رود، خصوصاً با ظهور و بروز اینترنت که  تمام شئون زندگی ما را با خود درگیر کرده است. اکنون شاید بتوان گفت که ماجرا قدری پررنگ‌تر شده است.  از جزئیات زندگی تا بزرگ‌ترین تصمیماتی که می‌خواهید در زندگی بگیرید، مرتبط و متصل به همین ابزارهای ارتباطی هستند  که اینترنت یکی از آن‌ها به شمار می‌آید. درنتیجه اگر ما یک عقب‌گرد تاریخی می‌داشتیم و می‌دیدیم که یک ابزار رسانه‌ای دیگر همچون نوار کاست، به چه صورت در زندگی شخصی و اجتماعی ما نقش ایفا کرد، شاید برای امروزمان که در معرض ابزارهای جدیدتر هستیم یا فردایمان که در معرض ابزارهای جدیدتری هم قرار خواهیم گرفت، نگاه و دید جامع‌تری را می‌توانستیم داشته باشیم.
سعیدی راد در پاسخ به اینکه آیا با پرداختن به زمان ورود کاست در ایران، اشاره به تغییراتی که تکنولوژی می‌تواند در ساختار اجتماعی و سیاسی به همراه داشته باشد، قصد دادن هشداری را داشته است؟  توضیح داد: تا حدی به همین صورت است. ظاهراً ابزارهای ارتباطاتی تغییر می‌کنند اما یک‌ چیز عوض نمی‌شود و آن نوع برخورد ما با این ابزارها است. شاید نحوه برخوردمان با بسیاری از این ابزارهادر طول تاریخ اشتباه بوده است. شاید در خیلی از موارد با آن‌ها برخورد سلبی داشتیم و سعی کردیم آن‌ها را محدود کنیم، بدون اینکه در جهت ایجاد شناختی جامع از آن‌ها تلاش کنیم و بتوانیم از آن‌ها استفاده درست کنیم. یکی از مشکلات بزرگی که ما داریم، این بوده که برخوردمان با این ابزارها تغییر نمی‌کند. به‌ نوعی مثل بسیاری از حوزه‌های دیگر از تاریخ درس نمی‌گیریم. درست همان برخوردی که با یک ابزار ارتباطی در نیم‌قرن پیش داشتیم و نتیجه آن را دیدیم، مجدداً تکرار می‌کنیم.
وی ادامه داد: درگذشته محدودسازی یا مدیریت غلط فرهنگی را پیش گرفتیم که امروز به شکل دیگر برای ابزارهای ارتباطی کنونی در حال رخ دادن است. اما این موضوع یک جایی باید تمام شود. یعنی باید یک فردایی باشد که نهایتاً به این نتیجه برسیم که شکل برخورد سلبی و محدودسازی‌های چکشی در حوزه ارتباطات و رسانه‌جواب نمی‌دهد.   چراکه نهایتاً این ابزارها راه خود را پیداکرده و استفاده‌کننده‌های آن‌ها نیز راهی برای استفاده از آن‌ها می‌یابند.   می‌شود به‌صورت مقطعی محدودیت‌هایی ایجاد کرد، امابه‌هرحال راه دور زدن این موارد پیدا می‌شود و این اتفاق بارها در تاریخ رخ‌داده است. یک روز این اتفاق برای روزنامه‌ها می‌افتاد که درواقع در بستر شب‌نامه‌ها و فرمت‌های‌ مکتوب دیگر، مجوزهای آن دوره را دور می‌زدند و ما چنین اتفاقی را از اواخر دوره قاجار داشتیم. یک روز هم موضوع نوار کاست بود که برای انتشار نیاز به مجوزهایی داشت. همچنین رسانه‌ها نیز برای پخش بسیاری از محتواها اجازه نداشتند، اما به‌هرحال آن‌ها راه خود را پیدا کردند. بعدها نوار وی اچ اس آمد و مجدد همین اتفاق رخ داد. امروز هم اینترنت بوده و باز همین اتفاق در حال رخ دادن است.
این کارگردان درپاسخ به اینکه آیا در انتخاب موضوع با محدودیت مواجه بودید و از این حیث به‌جای پرداختن به موضوعی همچون فیلترینگ فضای مجازی، به سراغ نوار کاست رفته است؟ توضیح داد: نهایتاً موضوعی که ما روی آن کارکردیم، نوار کاست بود، این‌طور نبود که ما بخواهیم درباره اینترنت کارکنیم و نتوانیم و سپس به سراغ کاست برویم. البته در برنامه‌ام بوده که به موضوعات دیگر مرتبط با این موضوع نیز بپردازم. یعنی در این بازه تاریخی جلوتر بیایم و اتفاقات بعدی را تک تک مطالعه کنم. درنهایت باید بگویم به این صورت نبود که بخواهیم فیلمی درباره سانسور اینترنت بسازیم و نتوانیم و سپس به سراغ ساخت مستند کاست برویم. ما می‌خواستیم درباره کاست فیلم بسازیم، در مطالعه و پژوهشی که انجام دادیم، متوجه شدیم که درواقع در طول تاریخ با مسائلی مواجه بودیم که خود را با نمودهای مختلف نشان می‌دادند. ولی اینکه ما بخواهیم درباره سانسور و اینترنت فیلم بسازیم و اجازه آن را نداشته باشیم، اینگونه نبوده است.
سعیدی را در پایان افزود: کلمه سانسور شاید خیلی درباره ابزارهای ارتباطاتی موضوعیت نداشته باشد. ما بیشتر وقتی در حال صحبت از محتواها هستیم، از کلمه سانسور استفاده می‌کنیم. در مورد ابزارهای ارتباطی ماجرا بیشتر به مدیریت کلان جامعه مربوط می‌شود وبه این شکل خودش را نشان می‌دهد که محدودیت‌هایی مانع از رسیدن پدیده‌ای به دست مخاطبانش بشود. این درست بوده و ما حداقل در دوره‌ صدساله‌ای زندگی می‌کنیم که تجربه‌های متعدد به ما نشان دادند که نمی‌توان جلوی ابزارهای ارتباطاتی را گرفت. بنابراین نمی‌توان جلوی محتواهایی را گرفت که در بستر این ابزارها برای مخاطب خودشان تولید و توزیع می‌شوند و گسترش پیدا می‌کنند. این تنها در برگیرنده دستگاه‌های سیاسی نبوده و بحث فرهنگی ماجرا و تأثیری که در ساختارهای هنری هم می‌گذارد، همین است. بخش عمده‌ای از مستند «کاست» نیز درباره همین موضوع است. تأثیری که کاست روی مخاطب شناسی گونه‌های هنری همچون موسیقی می‌گذارد. اینکه چقدر دسترسی به یک رسانه ارزان همچون نوار کاست، می‌تواند سیاست‌گذاری‌های فرهنگی جامعه را به چالش بکشد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران تحولات تکنولوژی فناوری رسانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۳۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نویز کنسلینگ چیست و چه کاربردی دارد ؟

احتمالا تا به حال هنگام گوش‌دادن به موسیقی یا یک پادکست، صداهای محیطی اذیت‌تان کرده‌اند. در واقع می‌توانیم بگوییم که صداهای مزاحم مثل نویز، گوش دادن به موسیقی را برای‌تان مختل می‌کنند. مورد دیگر وقتی است که در یک جمع یا یک فضای پر ازدحام، مجبور شده باشید به یک تماس تلفنی مهم پاسخ دهید.


در چنین حالتی باید داد بزنید تا مخاطب‌تان متوجه صحبت شما شود. در واقع به هر نوع سیگنال ناخواسته‌ای که بر دیگر سیگنال‌ها اثر می‌گذارد و باعث ایجاد تغییر در آن‌ها می‌شود، نویز گفته می‌شود.


فرض کنید با هدفون در حال گوش دادن به موسیقی هستید، بدون شک نمی‌خواهید صدای محیط بر آن اثری بگذارد. شاید اولین راه‌حلی که به ذهن‌تان برسد، این باشد که صدای موسیقی‌تان را افزایش دهید، درحالی‌که این راه‌کار درستی نیست!

با زیاد کردن بیش از حد صدای موسیقی هم امکان مقابله با صدای محیط را ندارید، هم گوش‌تان اذیت خواهد شد. باید یک تکنولوژی وجود داشته باشد که به شما امکان حذف صداهای مزاحم را بدهد. به این قابلیت که حذف نویز نام دارد، نویز کنسلینگ می‌گوییم. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ایرپادهای اپل همین ویژگی حذف نویز است که در ادامه بیشتر با آن و کاربردهایش آشنا می‌شویم.

نویز کنسلینگ چیست؟

صداهای محیط برای علاقه‌مندان به موسیقی، مزاحمت درست می‌کنند. صدای موتورها به‌همراه شکست هوا باعث می‌شود تا صدای اسپیکر موجود در هدفون، به‌درستی گوش شما نرسد. همچنین قرار گرفتن در معرض صدای موتور هواپیما، امکان گوش دادن به موسیقی یا مکالمه را نمی‌دهد. در گذشته وقتی می‌خواستید به موسیقی گوش دهید، ولی یک صدای مزاحم داشتید، برای مقابله با آن، باید صدای موسیقی خود را زیاد می‌کردید.

اما امروز با روی کار آمدن تکنولوژی نویز کنسلینگ این مشکل رفع شده است. نویز کنسلینگ با هدف بهبود تجربه گوش دادن به موسیقی بدون صداهای مزاحم ایجاد شد. در واقع نویز محیط شامل صداهایی همچون کولر، صحبت افراد، صدای خودروها و اتوبوس است. این نوع از فناوری 2 شکل اکتیو و پسیو دارد.

همه مدل‌های هدفون‌ها نوع پسیو حذف نویز را دارند که تا حدی امکان کاهش اثر صداهای مزاحم را دارا است. این در حالی بوده که هدفون‌های با فناوری حذف نویز اکتیو مناسب فضاهایی هستند که نویزهای بسیار شدیدی همچون موتور هواپیما وجود دارد. این نوع هدفون‌ها وزن سنگین‌تری نسبت به نمونه‌های قدیمی‌تر دارند، ولی قابلیت حذف نویز باعث نادیده‌گرفتن آن‌ها می‌شود.

حذف نویز یا Noise Cancellation چگونه کار می‌کند؟

مهم‌ترین سوالی که در مورد این فناوری به ذهن هر کسی می‌تواند برسد این است که تکنولوژی حذف نویز چگونه کار می‌کند؟ پیش از آن که به این سوال پاسخ دهیم، بهتر است بگوییم که این تکنولوژی مختص یک برند یا یک محصول نیست. شاید فکر کنید این ویژگی فقط مخصوص ایرپادهای اپل باشد، درحالی‌که اینطور نیست!

در سال‌های اخیر گوشی‌های هوشمند، مجهز به قابلیت حذف نویز شده‌اند. در این دستگاه‌ها از 2 میکروفون استفاده شده، یکی برای دریافت و انتقال صدا و دیگری برای تشخیص صداهای مزاحم.

میکروفون دوم در تلفن‌های هوشمند، صداهای مزاحم را با استفاده از مدار الکترونیکی خود معکوس می‌کنند. این کار باعث خنثی‌شدن سیگنال‌های خراب یا نویز می‌شود. فناوری به‌کار رفته در تلفن‌های هوشمند برای حذف نویز، ENC نام دارد. وقتی یک ایرپاد داشته باشید که این ویژگی را دارد، مطمئن خواهید بود که صدای شما بدون هیچ صدای مزاحمی به مخاطب‌تان می‌رسد‌.

نحوه عملکرد این تکنولوژی به این صورت است که از میکروفون‌های چندگانه در آن استفاده شده است. در واقع تعداد زیاد میکروفون در این محصول اپل، این امکان را فراهم می‌کند. به بیان دیگر، میکروفون‌های مکالمه صدای شما را به مخاطب‌تان می‌رسانند. درحالی‌که میکروفون‌های اضافه، صداهای دیگر را دریافت کرده و از ارسال آن‌ها به مخاطبان‌تان جلوگیری می‌کنند.

چرا باید از نویز کنسلینگ استفاده کنیم؟

در پاسخ به این سوال، می‌بایست مزایای استفاده از این تکنولوژی را به شما بگوییم. در ادامه 3 دلیل مهم برای استفاده از فناوری حذف نویز را به شما می‌گوییم:

·        مهم‌ترین ویژگی این تکنولوژی روز دنیا، حذف کامل صداهای مزاحم اطراف در زمان گوش‌دادن به موسیقی است. اگر از قابلیت ANC دستگاه‌تان استفاده کنید، لذت گوش دادن به موسیقی در سکوت مطلق را تجربه خواهید کرد.

·        دومین ویژگی امن‌کردن مکالمات تلفنی شماست. فرض کنید در یک جمع هستید و گوشی‌تان زنگ می‌خورد. در چنین حالتی هم صدای محیط مزاحم مکالمه شما است و هم این که شاید تمایلی به شنیده شدن صدای مخاطب‌تان نداشته باشید. در چنین شرایطی فعال کردن نویز کنسلینگ این مشکلات را حل خواهد کرد.

·        ویژگی سوم که باید در مورد تکنولوژی نویز کنسلینگ بدانید، در امان نگه‌داشتن موبایل است. در مکان‌های شلوغ به جای این که بخواهید داد بزنید تا مخاطب‌تان متوجه صحبت‌تان شود، بهتر است از ایرپاد استفاده کنید. شما با فعال‌کردن نویز کنسلینگ این امکان را دارید تا با خیالی راحت در مکان‌های پر ازدحام صحبت کنید.

بهترین هدفون مجهز به نویز کنسلینگ

هدفون بلوتوثی اپل مدل AirPods New Generation یکی از بهترین هدفون‌هایی است که از قابلیت حذف نویز استفاده می‌کند. برای فعال‌سازی نویز کنسلینگ در آیفون یا آیپد، کافی‌است مراحل زیر را طی کنید:

·        ابتدا باید وارد کنترل سنتر در سیستم iOS شوید.


·        سپس هر 2 گوشی ایرپادتان را در گوش‌های‌تان بگذارید.

·        نوار صدا را لمس کنید و آن را نگه دارید.

·        پس‌از آن دکمه نویز کنسلینگ را فعال کنید.


·        حالا باید بین 3 حالت یکی از حالات مختلف Noise Control, Transparency یا Off را بزنید.

جمع بندی 

در این مقاله در مورد یکی از جدیدترین تکنولوژی‌های روز دنیا درزمینه تولید هدفون‌ها و تلفن‌های هوشمند صحبت کردیم. گفتیم نویز کنسلینگ یا حذف نویز یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های تکنولوژی جدید است. هدفون‌های شرکت اپل یکی از قدرتمندترین تجهیزات دارای این قابلیت هستند.

برای استفاده از این ویژگی کافی‌است مراحلی که برای انجام آن گفتیم را انجام دهید. اگر تصمیم خود را برای خرید تجهیزات دارای تکنولوژی نویز کنسلینگ گرفته‌اید، می‌بایست به یکی از فروشگاه‌های معتبر وسایل دیجیتالی مراجعه کنید. دیجی کالا یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین مراکز فروش انواع ایرپاد است. برای خرید این محصول کافی‌است نام آن را در سایت دیجی کالا جستجو کنید.

دیگر خبرها

  • موشک های ایران به اسرائیل برخورد کرد یا نه؟ | ببینید
  • تأثیرات راهبردی عملیات وعده صادق در سطح منطقه و جهان
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه
  • چالش داده‌ها در عصر ابزارهای پوشیدنی/ هوش مصنوعی زمین بازی را تغییر می‌دهد
  • نویز کنسلینگ چیست و چه کاربردی دارد ؟
  • تأثیرات زیست‌محیطی سطل زباله چوبی
  • راهکارهای برخورد با تخلفات فرهنگی در آموزش و پرورش بررسی شد
  • خیز بلند «ومدیر» برای توسعه بازار| ابزارهای گروه مالی تکمیل می شود
  • آینده صهیونیست‌ها در «خراش»
  • بررسی آینده رژیمِ صهیونیستی در مستند «خراش»