Web Analytics Made Easy - Statcounter

چانگ هوا سفیر چین امروز در همایش تجاری ایران و چین که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، گفت: در ژانویه ۲۰۱۶، رئیس‌جمهور خلق چین سفر موفقیت‌آمیزی به ایران داشته و بر اساس آن روابط دوجانبه دو کشور وارد فصل جدیدی شده است.

سفیر چین در ادامه با بیان اینکه در سال ۲۰۱۹، رئیس‌جمهور خلق چین و روحانی رئیس‌جمهور ایران در اجلاس سران شانگ‌های با موفقیت دیدار کردند، گفت:‌لاریجانی رئیس مجلس ایران به چین سفر داشته‌اند و با رئیس کمیته دائمی خلق چین دیداری کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هوا با اشاره به اعمال تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران گفت: چین بار‌ها بر تمامیت از برجام تأکید داشته و با موضع آمریکا در این رابطه مخالف بوده است و ایران هم رفتار سلطه‌گرانه آمریکا را در قبال سینگ‌کیانگ محکوم کرده است.

وی بیان داشت:‌از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۷ حجم تجارت دوجانبه ایران و چین ۳۷ میلیارد دلار بوده و بعد از خروج آمریکا و تحریم‌های یکجانبه علیه ایران و فشار‌ها و موانع قابل توجه به روابط تجاری ایران و چین حجم تجارت بین دو کشور کاهش یافت و به ۳۵ میلیارد دلار رسید.

سفیر چین در ایران بیان داشت: در ۱۰ ماهه ابتدای سال میلادی امسال حجم تجارت دو کشور ایران و چین به ۲۰ میلیارد دلار رسیده است.

وی با بیان اینکه چین جامعه بین‌المللی را به حمایت کامل از منافع ایران تشویق می‌کند، گفت: ما حتماً از شرکت‌های خصوصی چینی درخواست می‌کنیم تا در ایران سرمایه‌گذاری کنند و برنامه داریم تا در آینده نزدیک یک هیأت سرمایه‌گذاری به ایران بفرستیم.

وی در ادامه با بیان اینکه حفظ برجام به معنای حفظ چند جانبه‌گرایی و حفظ نظم بین‌المللی بر اساس قوانین بین‌المللی است، گفت‌: اگر چه حل و فصل برجام در یک روز انجام نمی‌شود، اما ما معتقدیم تا زمانی که برجام را حفظ کنیم و آن را اجرا نماییم این راه‌حل از طریق دیپلماسی به نتیجه می‌رسد.

وی با بیان اینکه برجام توافقنامه بین‌المللی میان قدرت‌های بزرگ دنیا بود، اظهار داشت: بنابر این برجام توسط قطعنامه شورای امنیت مصوب شده است.

وی گفت: امسال هفتادمین سال تأسیس جمهوری خلق چین است و اقتصاد چین در ۷ گذشته ۴۵۰ برابر افزایش یافته و از ۳۰ میلیارد دلار به ۱۳ تریلیون دلار تبدیل شده است.

وی بیان داشت:‌امروز اقتصاد چین ۱۶ درصد از کل اقتصاد جهان را به خود اختصاص داده و سهم ۳۰ درصدی رشد اقتصاد دنیا را در اختیار دارد.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه بین‌المللی واردات چین اظهار داشت: با این ابتکار ما مایل هستیم تا بازار‌های خود را به روی بازار‌های جهان باز کنیم.

وی افزود: در دومین نمایشگاه واردات چین بیش از ۱۸۸ کشور و بیش از ۳۰ هزار شرکت حضور داشتند که بیش از ۵۰۰ هزار خریدار چینی و ایرانی در این نمایشگاه شرکت کرده و حجم مبادلات آن‌ها به بیش از ۷۱ میلیارد دلار رسید.

وی با بیان اینکه تحریم‌های یکجانبه آمریکا غیرقابل انکار است، گفت:، اما این تحریم‌ها ماندگار نیست و در مواجه به مشکلات نیاز به افزایش متقابل و ادامه تعمیق همکاری داریم تا روابط راهبردی جامعه را پیش ببریم.

وی در ادامه با بیان اینکه تحریم‌های آمریکا ماندگار نخواهد بود اظهار داشت: در ۴۰ سال گذشته آمریکا با ایران دشمن بوده، اما باور نمی‌کنم آمریکا در ۴۰ سال دیگر هم صادرات نفت ایران را تحریم کند.

وی افزود: در حال حاضر دستگاه‌های مرتبط در دو کشور در زمینه امور بانکی، بیمه و حمل و نقل صحبت‌هایی داشته‌اند، اما طرح بعضی از این مسائل محرمانه است.

وی گفت: روابط دو کشور راهبردی است و این راهبرد بدان معناست که باید در شرایط سخت از یکدیگر حمایت کنیم و در رابطه با منافع یکدیگر از همدیگر حمایت کرد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه حجم تجارت دو کشور ایران و چین به دلیل تحریم‌های آمریکا کاهش یافته است، گفت: من با سفرای ایرانی صحبت کرده‌ام و آن‌ها به من گفته‌اند که حجم مبادلات ایران با اروپا هم بیش از ۸۰ درصد کاهش یافته است.

وی افزود: اگر چه در رابطه با حجم مبادلات ایران با اروپا اطلاعی ندارم، اما معتقدم حجم مبادلات ایران و چین بیش از ایران و اروپا است.

وی با بیان اینکه ممکن است طرف ایرانی در چین دچار مشکلات ارزی باشد، اما باید بگویم تجار چینی ما هم مشکلات زیادی برای ترخیص کالا در ایران دارند و بنابراین وظیفه سفارت و همچنین اتاق‌های بازرگانی ایران و چین این است که این مشکلات را حل و فصل کند تا اعتماد بیشتری حاصل شود.

هوا اظهار داشت: آمریکا به دلیل همکاری شرکت‌های چینی با طرف ایرانی شرکت‌های زیادی را در چین تحریم کرده و به همین دلیل شرکت‌ها و بانک‌های چینی برای ارتباطات با ایران باید راجع به ریسک‌ها فکر کنند.

وی در رابطه با مشکلاتی که ایرانی‌ها در رابطه با حساب‌های بانکی خود در چین دارند، گفت: علی پی و ویچت حتی برای من ممنوع است و دیپلمات‌های سفارت که در ایران کار می‌کنند، دارای علی‌پی و ویچت نیستند.

 

 

وی در ادامه در ارتباط با صدور ویزا برای ایرانیان اظهار داشت: از ژانویه تا نوامبر امسال بیش از ۷۲ هزار ویزا برای ورود ایرانیان به چین صادر شده و پیش‌بینی می‌شود تا آخر سال جاری میلادی این تعداد به ۸۰ هزار برسد که در مقایسه با سال گذشته ۸۰ درصد افزایش داشته است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تجارت چین و ایران آمریکا چین و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۳۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خم شدن کمر اقتصاد اسرائیل زیر بار جنگ غزه

همزمان با تلاش رژیم صهیونیستی برای پاسخ به حمله ایران، تحلیلگران معتقدند رژیم صهیونیستی فارغ از جنبه نظامی از نظر اقتصادی نیز دست بسته‌ای برای گشودن جبهه جدیدی علیه خود دارد.

یک پایگاه خبری وابسته به یهودیان آمریکا با نام فوروارد در این باره نوشت: سوال بزرگی که در ذهن جهانیان وجود دارد این است: آیا رژیم صهیونیستی تلافی خواهد کرد؟ یک جنبه حیاتی که سیاست‌گذاران رژیم صهیونیستی باید در پاسخ به این پرسش مورد توجه قرار دهند این است که آیا اقتصاد رژیم صهیونیستی تاب تحمل گشودن جبهه نظامی جدیدی را دارد یا خیر. با نگاه جدی به اعداد باید گفت احتمالاً نه.

اقتصاد این رژیم حتی در حال حاضر هم تحت فشار تبعات ناشی از جنگ ۶ماهه با حماس قرار دارد. تخمین زده می‌شود که جنگ با حماس در مجموع نزدیک به ۶۰ میلیارد دلار هزینه در برداشته است که این رقم معادل بیش از ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی رژیم صهیونیستی است. به عبارت دیگر جنگ با حماس به ازای هر اسرائیلی ۶ هزار دلار هزینه داشته است. این مقدار پول بسیار زیادی است، به ویژه آن که بدانیم هزینه‌های دفاعی سالانه رژیم صهیونیستی تا قبل از سال ۲۰۲۳ حدود ۵ درصد تولید ناخالص داخلی بود، و اکنون این رقم دو برابر شده است.

برای پوشش این افزایش هزینه‌ها، رژیم صهیونیستی باید کارهایی مثل افزایش مالیات‌ها، کاهش سایر هزینه‌ها و استقراض انجام دهد. برای رژیم صهیونیستی، افزایش مالیات در حال حاضر گزینه مناسبی نیست، زیرا رشد اقتصادی در سه ماهه آخر سال ۲۰۲۳ به میزان ۲۱ درصد نسبت به سه ماهه قبل از آن کاهش یافته که ناشی از کاهش مصرف و سرمایه‌گذاری به دلیل جنگ بوده است. این انقباض اقتصادی باعث شده که رشد سالانه سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل به کمتر از یک سوم برسد یعنی از ۶.۵ درصد در سال ۲۰۲۲ به ۲ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش پیدا کند.

روزنامه جروزالم پست با اذعان به وخامت اوضاع اقتصادی این رژیم نوشت آمار اقتصادی منتشر شده از سه ماهه چهارم ۲۰۲۳ تصویری گویاست که نشان دهنده مشکلات مالی برای اقتصاد اسرائیل است.

هزینه‌های دولت در سه ماهه چهارم نسبت به سه ماهه سوم ۸۳.۷ درصد افزایش داشته است. این در حالی است که مصرف بخش خصوصی ۲۶.۹ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش داشته است. صادرات کالا و خدمات در سه ماهه چهارم ۲۰۲۳ بالغ بر ۲۲.۵ درصد و واردات کالا و خدمات ۴۲.۴ درصد نسبت به سه ماهه سوم کاهش داشته است.

این انقباض اقتصادی فقط در اعداد بیان نمی‌شود، بلکه در خیابان‌های رژیم صهیونیستی احساس می‌شود. با توجه به فراخوان حدود ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره برای چند ماه اول پس از ۷ اکتبر، بسیاری از بخش‌های اقتصادی با کمبود نیرو مواجه شدند. ۱۳۵ هزار نفر در نوار غزه و نزدیک مرز شمالی از خانه‌های خود آواره شده‌اند، به این معنی که تمام فعالیت‌های تجاری در آن مناطق که تقریباً یک سوم مساحت اسرائیل را شامل می‌شود به طور کامل تعطیل شده است. ممنوعیت فعالیت کارگران فلسطینی در رژیم صهیونیستی نیز به رکود قابل توجهی در بخش‌هایی مانند کشاورزی و ساخت و ساز منجر شده است. همه این عوامل باعث تولید کمتر می‌شود که به معنای درآمد کمتر برای اسرائیلی‌ها و به نوبه خود مالیات کمتر برای رژیم است.

رژیم صهیونیستی برای پوشش این جنگ هزینه‌های خود را تا جایی که امکان داشت کاهش داد، اما در بیشتر موارد، وام گرفتن را انتخاب کرد. کسری بودجه به ۵.۶ درصد تولید ناخالص داخلی رسید که بسیار بیشتر از هدف سنتی ۲.۲۵ درصد در سال‌های "عادی" بود. آژانس‌های اعتباری بین‌المللی رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی را کاهش داده‌اند. کاهش رتبه اعتباری رژیم صهیونیستی به این معنی است که دریافت وام از بازارهای مالی بین‌المللی برای این رژیم سخت‌تر و گران‌تر می‌شود و فشار بیشتری را بر مالیات‌دهندگان رژیم صهیونیستی در سال‌های آینده وارد خواهد کرد.

این ها حقایق اقتصادی تلخی هستند که رژیم صهیونیستی اکنون باید بر اساس آن تصمیم بگیرد که چگونه و چه زمانی به حمله بی‌سابقه ایران در اوایل صبح یکشنبه واکنش نشان دهد. یکی از مشاوران اقتصادی سابق رئیس ستاد کل نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی برآورد کرد که هزینه موشک‌هایی که در شب حمله ایران برای رهگیری پهپادها و موشک‌های ایران شلیک شد حدود ۱.۱ تا ۱.۴ میلیارد دلار در تنها یک شب بوده است. اگر درگیری با ایران تشدید شود، ممکن است حملات بسیار بیشتری از این نوع توسط ایران انجام شود که رژیم صهیونیستی و متحدانش را مجبور به تامین مالی ده‌ها میلیارد دلار بیشتر کند. این در حالی است که هزینه ایران یک دهم این رقم تخمین زده می‌شود.

باید اذعان کرد بسته بسیار سخاوتمندانه و مورد انتظار ۱۴ میلیارد دلاری کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی نیز کافی نخواهد بود. این در حالی است که تصویب بسته فعلی برای کنگره به اندازه کافی چالش برانگیز بوده است، چه رسد به فکر گسترش آن باشد.

با توجه به این حقایق، سیاست‌گذاران رژیم صهیونیستی هنگام محاسبه پاسخ تلافی جویانه به ایران باید شرایط شکننده اقتصادی خود را هم در نظر بگیرند و به اصطلاح پیش از هر اقدامی دو بار فکر کنند.

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین
  • هدیه یک میلیارد دلاری بایدن به اسرائیل
  • هدفگذاری تجارت ۷۰۰ میلیون دلاری بین ایران و تاجیکستان
  • خم شدن کمر اقتصاد اسرائیل زیر بار جنگ غزه
  • واکنش کودک چند ماهه هنگام بمباران غزه (فیلم)
  • تلاش نمایندگان مجلس آمریکا برای لغو معافیت 10 میلیارد دلاری ایران
  • (ویدئو) لغو معافیت ۱۰ میلیارد دلاری ایران؟!
  • ثبت رکورد جدید برای سفرهای هوایی چین
  • پیروزی 4-1 لیورپول مقابل پورتو و صعود به نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا (17 آوریل، 2019) / فیلم
  • مطالبه ۲۶۳ میلیون دلاری برقی ایران از ترکیه