Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-25@01:57:34 GMT

آمار مرگ‌ومیر آنفلوانزا در ایران به ۸۰ نفر رسید

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۳۸۱۴

آمار مرگ‌ومیر آنفلوانزا در ایران به ۸۰ نفر رسید

به گزارش مهر، مسعود مردانی، افزود: آنفلوانزا بیماری است که هر چهار یا پنج سال به صورت اپیدمیک ظاهر می شود و این فرم همه گیری معمولا با تغییر کوچک ژنتیکی در این ویروس رخ می دهد به شکلی که با بروز این جهش ژنتیکی، ویروسی نو و جدید پدید می آید.

وی ادامه داد: بسیاری از افرادی که تاکنون به این بیماری مبتلا نشده اند، ممکن است دچار این بیماری شوند و طبیعتا زمانی که موارد ابتلا بیشتر شود عوارض بیماری، تعداد بستری ها و در نهایت موارد مرگ و میز نیز ممکن است افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردانی با اعلام این مطلب که طبق آخرین آمار از اول مهر تاکنون ۸۰ مورد مرگ و میر ناشی از ابتلا به آنفلوانزا در کشور رخ داده است، یادآور شد: با افول همه گیری آنفلوانزا در کشور موارد جدید ابتلا با این بیماری رو به کاهش است و به نظر می آید در دو یا سه هفته آینده با عادی سازی تعداد موارد ابتلا در حد قابل انتظاری از بحران خارج شویم.

این فوق تخصص بیماری های عفونی با اشاره به اینکه واکسن آنفلوانزا از چهار گونه ویروس دوگونه ویروس A و B را پوشش می دهد، گفت: بر اساس مشاهدات سازمان جهانی بهداشت بیشترین ویروس های در گردش در سال همین دو گونه هستند ولی اگر چنانچه جهش ژنتیکی اتفاق بیافتد که ویروسی با ترکیب جدید ایجاد شود، ممکن است واکسن به میزان قابل توجهی موثر واقع نشود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تاکید کرد: به طور کلی حتی با ایجاد جهش ژنتیکی در این ویروس، هنوز هم متخصصین سم شناسی توصیه می کنند که استفاده از واکسن آنفلوانزا بهتر از عدم استفاده از آن است.

وی به مبتلایان به ویروس آنفلوانزا توصیه کرد: افرادی که دچار این بیماری شده اند باید بدانند که صرفا به یکی از گونه های ویروس آلوده شده اند، ضمن اینکه سایر گونه های در گردش چهار و یا بیش از چهار گونه هستند، بنابراین امکان ابتلای مجدد به سایر گونه های این ویروس مهیا است.

مردانی گفت: افراد در معرض خطر حتما باید دو هفته بعد از بهبودی حتما نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۳۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از سی ان ان، این هشداری است که توسط دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت، دکتر «جرمی فارار» صادر شد.

فارار گفت: «ما باید مراقب باشیم که اگر مورد H۵N۱ به انسان با سرایت انسان به انسان را مشاهده کردیم فوراً با دسترسی به واکسن‌ها، درمان‌ها و تشخیص‌ها پاسخ دهیم.»

در موارد نادر، H۵N۱ می‌تواند انسانی را آلوده کند که به طور مداوم در تماس نزدیک با حیوانات آلوده بوده است، همانطور که در اوایل این ماه در یک گاودار تگزاسی اتفاق افتاد، اما تاکنون انتقال انسان به انسان به ندرت مشاهده شده است.

با این حال، این ویروس عمدتاً در پستاندارانی ظاهر می‌شود که نسبت به پرندگان بسیار نزدیک به انسان هستند.

فارار گفت: «البته نگرانی بزرگ این است که این ویروس اکنون تکامل یافته و توانایی آلوده کردن انسان‌ها را داراست.»

به گفته سازمان جهانی بهداشت، تعداد تلفات ممکن است فاجعه بار باشد: از سال ۲۰۰۳، تنها ۸۸۹ مورد ابتلاء به آنفلوانزا مرغی انسانی در سراسر جهان شناخته شده است، اما در ۴۶۳ (۵۲٪) از این موارد، فرد مبتلا فوت کرده است.

ویروس دخیل در یک مورد انسانی گزارش شده در این ماه در تگزاس توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده مورد مطالعه قرار گرفته است و گفته شده که به نظر می‌رسد نسبت به داروهای ضد ویروسی موجود آسیب پذیر است.

شیوع فعلی H۵N۱ در میان گله‌های گاو ایالات متحده در هشت ایالت تگزاس، نیومکزیکو، کانزاس، داکوتای جنوبی، آیداهو، میشیگان، اوهایو و کارولینای شمالی گزارش شده است.

کد خبر 6086946

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان (فیلم)
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • خطر نادیده انگاری پاندمی‌های جدید
  • خطر نادیده انگاری پاندمی های جدید
  • دانشمندان واکسنی ساخته‌اند که می‌تواند با هر گونه سویه ویروسی مبارزه کند