Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت:‌با توجه به موقعیت ممتاز و فاکتورهای جغرافیایی یکی از بهترین روش‌های رقابت پذیری بندر چابهار با سایر بنادر قیاس منطقه‌ای این بندر استراتژیک است.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از فارس، بهروز آقایی در حاشیه حضور اصحاب رسانه در بندر اقیانوسی چابهار اظهار داشت: تبدیل بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار به منطقه ویژه اقتصادی ضرورت دارد جزو اولویت‌ها و نیازهای اصلی کشور باشد تا علاوه بر کاهش قیمت تمام شده کالا از نظر جذابیت بخش‌های خصوصی در گردونه رقابت با سایر بنادر کشورهای منطقه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نحوی که در انتفاع مالیاتی کشور خللی وارد نشود.

وی ادامه داد: برای اجرای قوانینی جهت انتفاع بازرگانان و سرمایه‌گذاران در بندر چابهار باید فعالیت‌های تخصصی دریایی و بندری به عنوان یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی کشور توسط متولی این امر صورت پذیرد. 

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان افزود: بدیهی است که با ورود نهادهای غیرتخصصی به این مهم موجب آسیب‌های جدی به بدنه اقتصادی کشور خواهد شد. 

آقایی ادامه داد: با توجه به حساسیت بندر استراتژیک چابهار و تائید نمایندگان مجلس و اولویت محور شرق انتظار می‌رود تبدیل بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار به منطقه ویژه اقتصادی در قالب طرح  یا لایحه‌ای با حفظ حقوق مالیاتی کشور اجرایی شود.

وی ادامه داد: تبدیل بنادر چابهار به منطقه ویژه بندری تاثیرات بهتر و بیشتری به همراه خواهد داشت، چراکه در مدل سرمایه گذاری مناطق ویژه بندری نوع و مدت قرارداد به صورت اجاره بلند مدت 20 ساله و B.O.T 15 ساله با میزان اجاره بهای ثابت کمتر بوده و اجاره بهای متغیر نیز مشمول 20 تا 25 درصد تخفیف است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با تاکید بر ضرورت تبدیل بندر چابهار به منطقه ویژه اقتصادی تصریح کرد: قابلیت جذب ترافیک دریایی و کالایی برای پشتیبانی از فعالیت های اقتصادی، برقراری ارتباط تجاری بین المللی، تولید و پردازش کالا، انتقال فناوری، صادرات غیر نفتی، ایجاد اشتغال مولد و جذب و تشویق سرمایه گذاری داخلی و خارجی، صادرات مجدد، ترانزیت و ترانشیپ از اهداف ایجاد زیرساخت های بندری است که با توجه به بهره برداری از فاز نخست طرح توسعه بندر شهید بهشتی، تبدیل بنادر چابهار به منطقه ویژه اقتصادی تحقق این اهداف را تسهیل می کند.

آقایی بیان کرد: با تبدیل بنادر شهید کلانتری و شهید بهشتی به منطقه ویژه اقتصادی یکی از شروط تفاهم نامه فی مابین وزارت راه و شهرسازی ایران در خصوص قرارداد سرمایه گذاری در ایجاد زیرساخت های بندر چابهار و وزارت حمل و نقل کشتیرانی هند در این سرمایه گذاری بین المللی عملیاتی و با بهره برداری از این زیرساخت عظیم مقدمات رونق اقتصادی در محور شرق کشور فراهم می شود.

وی با بیان این که در مناطق ویژه اقتصادی امکان استفاده از تسهیلات ارزی به منظور توسعه زیرساخت ها از محل صندوق توسعه ملی وجود دارد خاطرنشان کرد: تسهیل انجام فعالیت های ارزش افزوده و ورود تجهیزات، امکان ترانزیت کالا به منطقه ویژه اقتصادی توسط شخص حقوقی بدون ملاحظه میزان مشارکت سهام داخلی و خارجی، جلوگیری از تداخل وظایف به دلیل حاکمیتی بودن جایگاه بنادر در خصوص موضوعات گسترده ایمنی، زیست محیطی و دریانوردی بر اساس عضویت ایران در بیش از 30 کنوانسیون بین المللی دریایی از مزایای مناطق ویژه اقتصادی محسوب می شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با اشاره به این که مناطق ویژه اقتصادی نیز از امتیازات مناطق آزاد تجاری برخوردار است اظهار کرد: امکان ورود کالا و مواد اولیه بدون پرداخت عوارض گمرکی، سود بازرگانی و ثبت سفارش، معافیت در مجموع ارزش افزوده و مواد داخلی به کار رفته در تولید محصول هنگام ورود به کشور، صادرات کالا و تجهیزات به خارج پس از اعمال تغییرات در کالا و تجهیزات مشمول مقررات منطقه، اشتغال نیروی انسانی، بیمه و تامین اجتماعی مطابق قوانین منطقه و فروش و انتقال کالا به صورت تجاری مجاز از جمله این امتیازهاست.

آقایی گفت: با توجه به فعالیت های عمده بندری در حوزه منطقه ویژه اقتصادی از قبیل انبارداری، تخلیه و بارگیری، خدمات کانتینری و سایر خدمات بندری از قبیل فعالیت های تولیدی ترانزیت و صادرات مجدد با حذف مالیات بر ارزش افزوده، قیمت تمام شده خدمات، صادرات، واردات و سایر فعالیت های اقتصادی کاهش می یابد و صرفه اقتصادی بیشتری خواهد داشت.

وی سهولت در تغییر محدوده های بندر در آینده و ایجاد محدوده های جدید در قالب مناطق لجستیکی جدید بندری، امکان صدور قبض انبار تفکیکی جهت واگذاری و خرید و فروش به غیر و همچنین صدور گواهی مبدا توسط مدیر منطقه ویژه اقتصادی، جلوگیری از هر گونه شائبه انجام فعالیت های قاچاق کالا به داخل کشور، امکان مشارکت و سرمایه گذاری داخلی و خارجی، پوشش ریسک های غیرتجاری سرمایه گذاری بر اساس قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی کشور و تضمین کامل سرمایه های خارجی و سود حاصل از آن و وجود معافیت های مالیاتی بر فعالیت های اقتصادی و بیمه ای برای کالاهای دولتی مورد نیاز کشور را از دیگر مزایای مناطق ویژه اقتصادی اعلام کرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: بنادر چابهار مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۴۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی دهکده لجستیک برای تخلیه و بارگیری کالا در بوشهر

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از راه‌اندازی دهکده لجستیک با هدف پشتیبانی از تخلیه و بارگیری کالا در بندر بوشهر خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، محمد شکیبی نسب صبح امروز در نشست هم‌اندیشی مسئولان بنادر استان بوشهر با بیان اینکه میزان تخلیه و بارگیری کالا در سال 1402 نسبت به سال ماقبل آن افزایش یافته است اظهار داشت: این مهم نشان‌دهنده رونق تجاری و اقتصادی در استان است.

وی با اشاره به اینکه این استان نقش مهمی در تخلیه و بارگیری کالاهای تجاری، صنعتی و تولیدی دارد افزود: توسعه زیرساخت‌های بندری در دستور کار قرار دارد و بخشی از این طرح‌ها امسال تکمیل و افتتاح می‌شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از راه‌اندازی دهکده لجستیک با هدف پشتیبانی از عملیات تخلیه بارگیری در بندر بوشهر خبر داد و تصریح کرد: تاکنون سه محدوده برای راه‌اندازی دهکده لجستیک بندر بوشهر پیش‌بینی شده که یکی از نقاط با مشاوره تخصصی انتخاب می‌شود.

شکیبی‌نسب با بیان اینکه دهکده لجستیک زمینه‌ساز رونق بیش از پیش فعالیت‌های تخلیه و بارگیری در بندر بوشهر است. تصریح کرد: اکنون عمده بنادر استان بوشهر نیاز مبرم به توسعه انبار و فضای بارانداز دارند چراکه در کمبود فضا زمان انتظار شناور در برخی از بنادر استان افزایش یافته است.

وی افزایش تخلیه کالاهای اساسی در بندر بوشهر را یادآور شد و گفت: میزان قابل توجهی از کالاهای اساسی سال قبل از بندر بوشهر وارد و تخلیه شد که این نشان از ظرفیت بالای این بندر برای واردات کالای اساسی و به‌ویژه پذیرش کشتی‌های زیر 30 هزار تن است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر کمبود نیروی انسانی متخصص را مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: اکنون بنادر استان با رسیدن موعد بازنشستگی شماری از کارکنان با کمبود نیروی انسانی متخصص مواجه هستند که انتظار می‌رود در راستای رفع این کمبود همکاری لازم برای تأمین نیروی متخصص از دستگاه‌های ذیربط فراهم شود.

شکیبی‌نسب با بیان اینکه یکی از دستاوردهای شاخص اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در سال گذشته تشکیل کمیته پیشگیری از سوانح و الزام شرکت‌ها به تأمین نیروی تخصصی در حوزه HSE بود افزود: این مهم سبب کاهش چشمگیر حوادث با بهره‌گیری از تجارب ارزشمند پیشکسوتان شد.

جلیل اسلامی نیز با اشاره به توانمندی بنادر استان بوشهر در شاخص‌های مختلف بندری افزود: بوشهر بندری خاص و با ظرفیت‌های ویژه است که باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود نگرش جدید به این بندر معطوف شود.

معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار کرد: برای رونق بخشی به فعالیت‌های بنادر استان بوشهر نگاهی مثبت و سازنده وجود دارد که این نگاه نویدبخش توسعه دریامحور در این استان است.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • توقف موقت فعالیت بنادر مسافری هرمزگان
  • سهم ۸۲ درصدی پتروشیمی در جذب سرمایه‌گذاری منطقه اقتصادی پارسیان
  • راه اندازی دهکده لجستیک در بوشهر
  • دهکده لجستیک در بندر بوشهر راه‌اندازی می‌شود
  • دهکده لجستیک در بوشهر راه‌اندازی می‌شود
  • راه‌اندازی دهکده لجستیک برای تخلیه و بارگیری کالا در بوشهر
  • رشد ۴۶ درصد لایروبی در اسکله ها و آبراه های منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی
  • ضرورت ورود سرمایه‌گذار بخش خصوصی به صنعت نوغانداری بابل
  • صادرات ۲۲ هزار تن کاه حبوبات از بنادر آبادان
  • پهلوگیری نخستین کشتی حامل مالچ چوب در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام‌ خمینی(ره)