Web Analytics Made Easy - Statcounter

رونق صادرات در مرز‌ مهران ظرفیتی برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار است که توجه به زیرساخت‌های موجود این مرز می‌تواند صادرات کشور از این مرز را افزایش و برای استان ایلام توسعه پایدار فراهم کند. ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۳ استانها ایلام نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازایلام، یکی از عوامل مهم دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار رونق صادرات است که مهم‌ترین هدف سیاست‌گذاری در بخش تجارت خارجی را تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اقتصاد ایران با توجه به اهمیت کاهش وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای ارزی حاصل از صدور نفت خام و نقش صادرات غیرنفتی در کاهش این وابستگی و نیز جایگاه آن در برنامه‌های توسعه اقتصادی کشور، بررسی عوامل تعیین‌کننده صادرات غیرنفتی و ارائه راهکارهای لازم برای توسعه آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

صادرات موتور رشد اقتصادی

اقتصاددانان اهمیت ویژه‌ای برای تجارت خارجی یا همان صادرات در روند توسعه اقتصادی قائل‌اند و از آن به‌عنوان موتور رشد اقتصادی نام می‌برند. صادرات زیربنای اصلی تقسیم‌کار اجتماعی بوده و می‌تواند نیاز به صنعتی شدن، دانش و تجربه لازم برای توسعه اقتصادی را فراهم کند. مبادله در جامعه‌ای گسترش پیدا می‌کند که زمینه برای توسعه اقتصادی فراهم بوده و در آن تقسیم‌کار اجتماعی از توسعه بالایی برخوردار باشد. تجارت زمینه را برای تقسیم‌کار اجتماعی فراهم می‌کند و تقسیم‌کار اجتماعی زمینه را برای توسعه اقتصادی ایجاد می‌کند.

صادرات محصولات تولیدی البرز از مرز 400 میلیون دلار عبور کردصادرات از منطقه آزاد ارس تا پایان امسال صددرصد افزایش می‌یابدبنادر گیلان در افزایش صادرات غیرنفتی نقش مهمی برعهده دارند

همه کشورها برای رسیدن به توسعه اقتصادی نیاز به مبادله دارند که این مبادله بر اساس تقسیم‌کار اجتماعی صورت خواهد گرفت. برای این‌ که جامعه بتواند از تقسیم‌کار گسترده‌تر و بالاتری برخوردار باشد نیاز به مبادله بیشتر دارد زیرا تقسیم‌کار تخصصی باعث بهره‌وری بیشتر خواهد شد. رشد بهره‌وری تولید، در مقایسه با افزایش انباشت سرمایه، اثر بیشتری بر تولید یکی از منابع افزایش بهر‌ه‌وری تجارت دارد. تجارت باعث می‌شود تا بنگاه‌های داخلی در سطح گسترده‌ای به عوامل تولید با هزینه کمتر دست یابند.

مهران ظرفیت‌های مناسب برای صادرات

ایلام به‌عنوان یکی از مهم‌ترین استان‌های است که مرز 435 کیلومتری آن با کشور عراق، می‌تواند ظرفیت‌های مناسب برای صادرات در زمینه‌های مختلف باشد و نقش بسیار مؤثری در توسعه صادرات غیرنفتی در کشور ایفا کند. امنیت مرز مهران می‌تواند با به‌کارگیری ظرفیت‌های موجود در این مرز، زمینه را برای صادرات تولیدکنندگان، صنعتگران، بخش کشاورزی، ساختمانی فراهم کرده است تا بازرگانان، تولیدکنندگان، تجار بتوانند محصولات خود را به کشور عراق صادر کنند.

مرز مهران در شرایط فعلی کشور و تحریم‌های اقتصادی توانسته است در صادرات نقش موثر خود را نشان دهد و علی‌رغم تحریم‌ها از رشد صادرات برخوردار شود.

رشد 25 درصدی صادرات در مرز مهران

روح‌الله غلامی از صادرات 800 میلیون دلار در مرز مهران خبر و اظهار داشت: صادرات از مرز مهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 25 درصدی دارد.

به گفته مدیرکل گمرک استان ایلام در هشت ماه گذشته امسال 18 هزار و 700 کامیون در این مرز تردد داشته‌اند.

امنیت مرز مهران مورد اشاره غلامی بود که افزود: امنیت تام مرز مهران موجب استقبال تجار از صادرات کالا از این مرز شده است.

صادرات کالا به ارزش بیش از 800 میلیون دلار از مرز مهران

حیدر نعمتی معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار ایلام اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون یک‌ میلیون و 323 هزار تن کالا از مرز بین‌المللی مهران به کشور عراق صادر شده است.

معاون امور هماهنگی اقتصادی استاندار ایلام گفت: این میزان کالا به ارزش بیش از 800 میلیون دلار از استان صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی 25 درصد افزایش داشته است.

وی افزود: مهم‌ترین اقلام صادراتی استان ایلام شامل مصالح ساختمانی، میوه و تره‌بار، محصولات پلاستیکی، محصولات صنعتی، شیشه و جام، لوازم‌خانگی و محصولات فلزی بوده است.

تسنیم به نظر می‌رسد رفع موانع پیش‌رو صادرکنندگان، اصلاح برخی سیاست‌ها و توجه به زیرساخت‌های موجود در مرز مهران این مرز را به پیشخوان صادرات کشور تبدیل کند.

انتهای پیام/891/ح

R7718/P1357/S6,52/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۴۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص فضای کسب‌وکار در استان بوشهر مناسب نیست

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر، شاخص‌های فضای کسب‌وکار در استان را نامناسب دانست و گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی استان بوشهر و نقش آن در کشور، رتبه بیست و چهارم کسب‌وکار جایگاه استان بوشهر مناسب نیست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، خورشید گزدرازی ظهر امروز در نشست اعضای هیئت نمایندگان اتاق بوشهر با آیت‌الله صفایی‌بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر اظهار داشت: در آخرین پایش ملی محیط کسب‌وکار در پاییز سال گذشته وضعیت استان دارای رتبه 24 در سطح استان‌ها اعلام شد که این جایگاه شایسته و محیط مساعدی برای این استان به‌عنوان قطب اقتصادی کشور نیست.

وی اضافه کرد: مؤلفه‌های عوامل اصلی و عمده نابسامانی محیط کسب‌وکار استان بوشهر و چه بسا خروج بسیاری از فعالان از استان شده است رویه‌های ناعادلانه به ممیزی و دریافت مالیات، رویه‌های سختگیرانه اداره‌های کار و بیمه و تأمین اجتماعی، دشواری تأمین مالی از بانک‌ها، بی‌ثباتی سیاست‌ها، قوانین و مقررات و رویه‌های اجرایی ناظر بر کسب‌وکار، برداشت‌های سلیقه‌ای از قوانین و مقررات توسط بسیاری از مدیران و مسئولان مرتبط و ضعف زیرساخت‌های حمل و نقل جاده‌ا‌ی، ریلی، هوایی، دریایی و بندری است. برای تعدیل و کم رنگ کردن مشکلات یاد شده همراهی قوای سه‌گانه در کنار بخش خصوصی ضروری است.

رئیس اتاق بازرگانی بوشهر با اشاره به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم خاطرنشان کرد: داشتن برنامه‌ای منسجم و هماهنگی و تعامل همه دستگاه‌ها و ترغیب مشارکت بخش خصوصی برای رفع موانع و مشکلات موجود و تثبیت متغیرهای اقتصادی برای تحقق شعار سال ضروری است. باور داریم که اگر تمام ارکان کشور با احساس مسئولیتی ویژه به شعار سال نگاه و به ابعاد آن توجه کنند و دولت نیز به امر نظارتی خود بپردازد و از موضوع تصدی‌گری صرف نظر کند قطعاً وضعیت اقتصاد کشور از آنچه شاهد آن هستیم، متفاوت خواهد بود و روند مثبتی را خواهیم دید.

وی اضافه کرد: اصلاح قوانین مخل برای رونق تولید صادرات‌محور ، استفاده از ظرفیت تولیدات دارای مزیت و رقابتی و فعال کردن دیپلماسی اقتصادی با محوریت کشورهای همسایه در راستای رونق تجارت بین‌المللی و افزایش سهم کشور در تجارت جهانی از  شاخص‌های کلان برای اصلاح روند اقتصاد و بهبود شرایط کنونی و تحقق شعار سال خواهد بود.

گزدرازی بیان کرد: اگر قوای سه گانه به‌ویژه دولت و بانک مرکزی طبق فرمایشات مقام معظم رهبری و با الهام گرفتن از شعار سال جدید در راستای رفع موانع و مشکلات با مشاوره بخش خصوصی که اتاق‌های بازرگانی ارکان اصلی آن هستند گام بردارند، به طور حتم شاهد کاهش چشمگیر مشکلات و سختی‌ها و تقویت توان اقتصادی کشور و بهبود محیط کسب و کار خواهیم بود.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • رشد صادرات گمرکات استان ایلام در یک‌ ماه نخست سال‌ جاری
  • زیرساخت‌های لازم در ۳ بازارچه مرزی چیلات، چنگوله و مهران فراهم شد
  • جانمایی مواکب در مرز مهران با شرایط جدید وفق داده شود
  • افزایش ۲۱ درصدی ترانزیت کالا از مرز مهران
  • آفریقا سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های یزدی
  • تاکید صفری بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید
  • توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و بندری برای دستیابی به تجارت ۱۰ میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
  • ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب داریم
  • شاخص فضای کسب‌وکار در استان بوشهر مناسب نیست