۱۹ آذر ۱۳۹۸
باید پاسخگوی مادران داغدار و پدران رنج کشیده باشیم/ چند دولت؟ چند اطلاعات؟ چند نهاد موازی؟ / مردم رها شدهاند
رویداد۲۴در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۱۵۱۸ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با اشاره به فرمایشات امام خمینی (ره) درباره ضرورت مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خویش، گفت: اعتراضهای سالهای ۷۸ و ۸۸ و همچنین دی ماه ۹۶ و آبانماه ۹۸ اعتراضهایی بوده که همواره مطالباتی در آن وجود داشته است، اما امروز معترضین اغلب جوانانی هستند که به دنبال اشتغال و یک زندگی مطلوب انسانی و اجتماعی هستند؛ یکی از جامعه شناسان در این باره میگوید "ضرورت امروز کشور این امر را بر ما قطعی کرده است که از نو بپرسیم جامعهای که در فاصله ۷۰ سال؛ دو انقلاب بزرگ را تجربه کرده است و درهر یک یا در یا دو دهه، یک جنبش سیاسی و اجتماعی را، چرا آرام نمیگیرد و به بلوغ نمیرسد؟ چه چیز در لایههای پنهان این جامعه و در سیاست و زمانه است که عموم مردم را مضطرب، نابردبار و ناآرام کرده است؟
جمهوریت نظام به سمت تمرکز زدایی پیش رفته است
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس ادامه داد: آیا انسانهایی که این جامعه را برساخته اند دچار شوریدگی و خشم مداوم هستند و یا وجود یک معلولیت پنهان در هویت و ذات؟ مشکل در این است که ما گفته ایم ما این سبک زندگی را انتخاب کرده ایم.
آیا به راستی جوانان ما این سبک زندگی را انتخاب کردند؟وی با بیان اینکه متاسفانه به جز اقلیتی برخوردار از تبعیض و امتیاز، بقیه مردم را رها کرده ایم، مطرح کرد: امسال گفته شد بیش از نیمی از پذیرفته شدگان کنکور پزشکی کسانی بودند که دچار سهمیه بودند. یک طبقه نوساخته و برساخته و دارای امتیازاتی گوناگون و بقیه مردم رها شده. به همین دلایل متاسفانه جمهوریت نظام به سمت تمرکززدایی پیش رفته است.
سلحشوری از آنچه استبداد سرکش در بخشی نهادها خواند، انتقاد کرد و پرسید: به راستی جایگاه نهاد ملت کجاست؟
این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: ما در ساختارها، دوگانه ارگانها و حتی چندگانههایی داریم که همه حکم میرانند؛ چند دولت؟ چند اطلاعات؟ چند نهاد موازی؟ و نهایتاً حاکمیت دوگانه که از مسئولیت پذیری فرار میکند و با بازی " کی بود کی بود من نبودم" مملکت را اداره میکند.
تصمیمسازان و تصمیمگیران کشور نمیدانند در بستر اجتماعی چه میگذرد
وی تاکید کرد: اکنون گسست اجتماعی، بی اعتمادی اجتماعی، نبود سرمایه اجتماعی، شکاف طبقاتی، شکاف جنسیتی، از معلولهای حکمرانی غیرمطلوب کشور هستند. متاسفانه تصمیمسازان و تصمیمگیران کشور نمیدانند در بستر اجتماعی چه میگذرد و تحولات چند دهه گذشته چگونه بوده است؟ قطعاً اگر در بین مردم بودند، فقر و نداری و نالههای مردم را میدیدند و سیاستهای کلان را اینگونه اعمال نمیکردند.
عضو فراکسیون امید مجلس با بیان اینکه آنچه اطرافیان ما به ما میگویند همیشه حقیقت محض نیست، ادامه داد: ما پاسخگوی مادران داغدار و پدران رنج کشیده که شرمسار فرزندانشان هستند، باید باشیم؛ اگر خداوند و ملت اقتداری به ما داده است، این اقتدار نباید در جهت اعمال سلیقه خودمان باشد؛ تا دیر نشده است زمان را دریابیم.
عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امام خمینی (ره) در همان سخنرانی بهشت زهرا (س) میفرمایند: من وقتی چشمم بعضی از اینها که اولاد خودشان را از دست دادهاند، میافتد سنگینی در دوشم میافتد که نمیتوانم تاب بیاورم" چگونه پس من وکیلِ مردم، کشته شدن جوانان میهنم، هرچند ممکن است در بین آنها افرادی نفوذ کرده باشند را برتابم، چگونه دوباره مسئولیت وکالت مردم را برعهده بگیرم؟ بگذارید باور کنیم به پایان فصل سرد و نه به آغاز آن.
صحبت های سلحشوری به پایان نرسیده بود که کم کم تحرکات برخی چهره های تندرو در اعتراض به او شروع شد ابتدا حاجی دلیگانی و علیرضا سلیمی شروع به انتقاد کردند، دقایقی بعد نیز سامری از مجمع نماینگان خوزستان که در جریان رای اعتماد به ظریف به وزیرخارجه ناسزا گفته بود، شروع به فریاد زدن کرد و خواستار آن شد که میکروفون سلحشوری خاموش شود.
داد و بیدادهای نمایندگان طیف تندرو مجلس به همین جا ختم نشد و وقتی سلحشوری نطقش به پایان رسید سامری خود را به او رساند و فریادش را ادامه داد و گفت: «کسی که خودش در انتخابات ثبت نام کرده است تمام مقدسات نظام را زیر سوال می برد.» در همین لحظه نمایندگان دیگری از جمله کوهکن خودشان را به این جمع رساندند تا غائله را آرام کند. کوهکن خطاب به سامری گفت: «ما در مجلس ششم نطق های تندتر از این داشتیم، آرام باشید»
در نهایت و با اینکه زنگ پایان جلسه به صدا درآمده بود اما جدال همچنان ادامه داشت حتی وقتی که سلحشوری صحن مجلس را ترک کرده بود، نصرالله پژمانفر با فریاد می گفت: «نمی شود هر کسی هر غلطی دلش خواست انجام بدهد» در همین لحظه یکی دیگر از نمایندگان اصولگرا خطاب به پروانه سلحشوری داد زد: «به جهنم که ثبت نام نکرده است نمیشود که به بقیه توهین کند. »
خبر های مرتبطمنبع: رویداد24
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه در مورد انتشار این خبر انتقاد یا پیشنهادی دارید لطفاٌ کد ۲۶۰۴۶۹۸۳ را به همراه موضوع به آدرس ایمیل [KHABARBAN] ارسال فرمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
پاسخ تند قالیباف به روحانی: تهمت ناروا به مجلس نزنید؛ آنقدر نادان و ناشی نیستیم
ترامپ، دشمن سرسخت برجام رفت؛ ترامپیستهای ایرانی نگران شدند
خبر بعدی:
فعالیت ۱۵تشکل مردم نهاد قزوین در حوزه ترویج عفاف و حجاب
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین، مریم بیدخام، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین در نشست ستاد هماهنگی و راهبری عفاف و حجاب استان قزوین، گفت: شیوع کرونا استفاده خانوادهها به ویژه نوجوانان و جوانان را از فضای مجازی افزایش داده و لازم است در این شرایط افراد سواد رسانهای و آموزشهای لازم کار با این فضا را فرا بگیرند تا مشکلی دامن گیر آنها نشود.
او با بیان اینکه کسب مهارتهای کار با آموزش فضای مجازی میتواند آسیبهای موجود در بخش عفاف و حجاب را کمرنگ کند، افزود: دستگاههای فرهنگی به ویژه صداوسیما، آموزش و پرورش، دانشگاهها، فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزههای علمیه برای تولید محتوا در حوزه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب رسالت مهمی دارند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین با بیان اینکه ۳۳دستگاه براساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه پیشبرد فرهنگ عفاف و حجاب وظیفه دارند، افزود: دستگاهها باید انجام وظایف خود را در این بخش که حوزهای فرهنگی،اجتماعی،اخلاقی و فراجنسیتی به شمار میرود، جدیتر بگیرند.
بیدخام در ادامه با شماره مصوبات ۴۲۷ و ۸۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه عفاف و حجاب و تعیین وظیفه در این خصوص برای دستگاههای مختلف اجرایی، اظهار کرد: پیرو این مصوبات، دبیرخانه شورای عفاف و حجاب استان فعالیت دستگاهها را در این حوزه به شکل مستمر پایش و رصد میکند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین اظهار کرد: معرفی نمایندگان ثابت و تام الاختیار در فرمانداریها، تشکیل نشستهای آموزشی و توجیهی برای رابطان و نمایندگان عفاف و حجاب دستگاهها، تشکیل تیمهای ارزیابی و صدور احکام بازرسی و انجام بازرسی از دستگاهها از دیگر فعالیتهای انجام شده در دبیرخانه ستاد عفاف و حجاب استان قزوین بوده است.
او در ادامه با اشاره به نقش سازمانهای مردم نهاد در کمک به ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، بیان کرد: در همین رابطه طی سالهای اخیر چندین سمن به ثبت رسیدهاند و در حال حاضر ۱۵سازمان مردم نهاد در این حوزه مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین در ادامه با اشاره تنوع فرهنگی میان شهروندان استانهای مختلف کشور، اظهار کرد: در حال حاضر رصد و پایش عفاف و حجاب با یک مدل و شاخص واحد سنجیده میشود که بهتر است مسائل فرهنگی و اجتماعی بومی نیز در این خصوص دخالت داده شود.
کد خبر 1479424