Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@18:38:21 GMT

هنر متغیری برای بهداشت روان در عصر کنونی است

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۷۳۵۸

هنر متغیری برای بهداشت روان در عصر کنونی است

دکتر زهره سپهری شاملو روز سه‌شنبه در ششمین نشست تخصصی موزه دانشگاه فردوسی مشهد با عنوان "موزه و بهداشت روان" افزود: انسان در دنیای امروز دچار پیچیدگی‌ها و شرایط خاصی است که باید راه نجات و تامین بهداشت روان او را شناسایی و به کار بست.

وی با بیان اینکه قرن ۲۱ به دلیل ویژگی‌هایی که دارد موجب شده است انسان‌ها احساس تنهایی بیشتری داشته باشند ادامه داد: در این شرایط خانواده نقش کمرنگ‌تری نسبت به ۵۰ سال پیش در فرد دارد و انتظارات خانواده نیز از فرزندان افزایش چشمگیر یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: انتظار والدین از ورود زودهنگام کودکان به دنیای بزرگسالی موجب شده کودکان در آینده دچار آسیب‌های فراوان شوند که این قرن را به قرنی عجیب از نظر روابط انسانی بدل می‌کند.

این استاد روانشناسی افزود: علاوه بر این دنیای اطلاعاتی گسترده و گسترش فضای مجازی از دیگر اتفاقاتی است که با توجه به رشد غول آسا و قارچ‌گونه‌ای که دارد موجب شده انسان‌ها مشاهدات و دانسته‌های فراتری نسبت به گذاشته داشته باشند و همین امر موجب افزایش و تغییر در تقاضا و درخواست‌های بشر شده است.

وی ادامه داد: انسان قرن ۲۱ دنیایی مملو از فشار و استرس را تجربه می‌کند در شرایطی که هیچ کس هم نمی‌تواند پاسخگوی چنین شرایطی باشد.

سپهری شاملو گفت: علم روانشناسی طی دهه‌های اخیر به اهمیت بهداشت روان و ضرورت سنجش و ارزیابی آن با هدف بهبود زندگی پرداخته است.

این استاد دانشگاه افزود: بشر امروز روزانه خرده استرس‌ها و فشارهایی را تجربه می‌کند که در برابر این فشارها دچار خودخوری  و بی‌توجهی به خود می‌شود و همین امر آثار ناشی از استرس را مداوم و سنگین می‌کند.

وی ادامه داد: این در حالی است که انسان‌ها در زمان تجربه استرس و فشار سنگین در ابتدا به خود حق می‌دهند، سایرین هم حمایت روانی از آنان را در شرایط استرس بزرگ دارند در حالی که این وضعیت در خرده استرس‌ها مشاهده نمی‌شود.

سپهری گفت: بهداشت روان به افراد کمک می‌کند که به تمامیت و یکپارچگی روان خود دست یابند به این معنا که به گونه‌ای هیجانی را تجربه نکنند اما به گونه دیگری رفتار کنند.

وی افزود: در چنین شرایطی اگر عوامل اقتصادی‌ قابل پیش‌بینی نباشد، فشار روانی بر افراد  بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: علم روانشناسی از دو بخش عوامل درونی و بیرونی موثر در بهداشت روان افراد سخن می‌گوید و از این بین عوامل درونی از اهمیت بیشتری برخوردارند به این معنا که اگر مراقبت از خود را مورد توجه قرار دهیم در شرایط فشار و استرس خرد یا کلان کمتر آسیب می‌بینیم.

این روانشناس گفت: از متغیرهای مهم در زندگی و سلامت روان انسان‌ها، ارتباط‌های سالم است به این معنا که افرادی که درون خانواده روابط خوب و داد و ستد خوب دارند بهتر می‌توانند از آسیب‌هایی که وجود دارد به سلامت عبور کنند.

وی با بیان اینکه انسان با ویژگی‌های مطرح شده به بسیاری چیزها برای ارتقای بهداشت روان نیاز دارد که یکی از این متغیرها می‌تواند هنر باشد، افزود: قسمتی از هنر در شهر مانند ساختمان‌ها و مراکز هستند که قابل مشاهده است اما قسمت بزرگی از این هنر در موزه‌ها نگهداری می‌شوند که برای ارتباط گیری با آنها باید به موزه‌ها سر زد.

وی ادامه داد: موزه در حقیقت محلی به دور از اهداف مادی با درهای باز و در خدمت جامعه است که هدف اصلی آن پژوهش در آثار بجا مانده از گذشتگان،حفظ و بهره وری معنوی و نمایش آثار برای مردم است.

سپهری گفت: انسان‌ها باید قبل از ورود به موزه تمرین کنند تا مشاهده‌گر دقیق باشند یعنی دید همه جانبه و بدون جانبدارانه به اشیا و اقلام موجود در موزه داشته باشند.

وی افزود: در روند بازدید از موزه باید مراحل مشاهده، تامل، ارتباط، تاثیرپذیری و تغییر برای اثرگذاری در فرد طی شود تا شاهد نتایج مثبت و موثر ناشی از بازدید موزه در فرد باشیم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: موزه در حقیقت جهانی است که کمک می‌کند در وسعت زمان و مکان حرکت کنیم و با وجود همه تفاوت‌ها درک بهتری از دنیا داشته باشیم.

برچسب‌ها مشهد خراسان رضوی دانشگاه فردوسی مشهد موزه روانشناسی بالینی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد خراسان رضوی دانشگاه فردوسی مشهد موزه روانشناسی بالینی مشهد خراسان رضوی دانشگاه فردوسی مشهد موزه روانشناسی بالینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۷۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

به گزارش خبرآنلاین، همه می‌دانیم که ورزش می‌تواند ما را سالم‌تر نگه دارد و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش دهد اما تحقیقات جدید ریشه همه‌چیز را در استرس توصیف می‌کند.

سلامت نیوز در گزارشی نوشت: متخصصان بیمارستان عمومی ماساچوست در مطالعه جدیدی که روز دوشنبه منتشر شد، دریافتند افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند، احتمالا تا حدی به دلیل کاهش فعالیت‌های مربوط به استرس در مغز در برابر بیماری‌های قلبی مصون‌تر می‌مانند. شاید به همین دلیل است که افراد مبتلا به افسردگی نوعی بیماری روحی‌روانی مرتبط با استرس‌ــ نیز اغلب با ورزش کردن حالشان بهتر می‌شود.

نویسنده ارشد مطالعه و متخصص قلب و عروق می‌گوید داشتن فعالیت بدنی در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌ عروقی در افراد مبتلا به افسردگی، تقریبا دو برابر موثرتر است و آثار آن بر فعالیت‌های مربوط به استرس در مغز ممکن است توضیحی برای این مشاهدات جدید باشد.

به عبارت دیگر افرادی که بیشتر ورزش می‌کنند، استرس کمتری دارند و این بر سلامتی قلب آنان نیز تاثیر مثبتی دارد.

نویسنده ارشد این مطالعه و همکارانش در این تحقیق که در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد، سوابق پزشکی ۵۰ هزار و ۵۳۹ نفر را که در یک نظرسنجی آمادگی جسمانی شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند و از زیرمجموعه‌ای از این گروه اسکن مغز انجام دادند و فعالیت مغزی مربوط به استرس را در آن‌ها اندازه‌ گرفتند.

طی یک پیگیری ۱۰ ساله، نزدیک به ۱۳ درصد شرکت‌کنندگان به بیماری قلبی مبتلا شدند، اما افرادی که به طور منظم ورزش می‌کردند در مقایسه با افرادی که ورزش نمی‌کردند، ۲۳ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی بودند. در این میان، آثار مثبت ورزش بر سلامتی قلب و عروق در افرادی که از قبل افسردگی داشتند و فعالیت‌های مربوط به استرس در مغزشان بیشتر بود، کاملا مشهود بود.

بنابراین می‌توان گفت اگرچه همگان از ورزش کردن سود می‌برند، فعالیت بدنی سلامتی قلب کسانی را که استرس بیشتری دارند، تقویت می‌کند.

متخصصان خاطرنشان کردند در این حوزه به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما نتایج بسیار دلگرم‌کننده بوده و اولین بار است که شواهد نشان می‌دهد ورزش بر سلامت جسمی و روانی آثار مثبت و عمیقی دارد.

پیش از این ثابت شده بود که فعالیت بدنی با بهبود عزت‌ نفس و تقویت عملکرد شناختی در کاهش اضطراب، افسردگی و همچنین بدخلقی موثر است. تحقیقات متعدد همچنین نشان می‌دهند که به فعالیت بدنی شدید هم نیازی نیست و کمی پیاده‌روی تند در هوای آزاد، دوچرخه‌سواری، کمی یوگا یا شنا هم برای سلامتی روان مفید است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896623

دیگر خبرها

  • اوج استرس در آزادی؛ هوادار استقلال دچار حمله قلبی شد!
  • نگرانی سازمان جهانی بهداشت از گسترش آنفلوآنزای پرندگان در بین انسان‌ها
  • کارهایی که فکرش را هم نمی‌کنید، اما عمرتان را زیاد می‌کنند
  • دستیار پوتین خطاب به اسرائیل: خویشتنداری کنید
  • روسیه خواستار حداکثر خویشتن‌داری در خاورمیانه شد
  • یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
  • ورزش می‌تواند با آرام کردن مغز سلامت قلب را حفظ کند‌
  • ورزش می تواند با آرام کردن مغز سلامت قلب را حفظ کند
  • این مربی فوتبال امروز به شهادت رسید