Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-سخنگوی دولت با بیان اینکه شاخصه های اعتماد در جامعه ما از سال ۸۸ روند نزولی داشته است، گفت: من وقتی سال ۸۸ شعارنویسی روی در توالت ها تند شد نوشتم که این نوع شعارها باعث ایجاد کینه‌های عمیق در جامعه خواهد شد.

علی ربیعی طی سخنانی در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، در واکنش به شعارهای دانشجویان علیه دولت اظهار کرد: متاسفانه چندی است که برخی تریبون‌ها فقط عادت به گفت- گفت را پیشه کردند، اما من می‌خواهم که رویه این نباشد و ما گفت و شنود را تجربه کنیم، بنابراین اگر کسی می‌خواهد بازهم شعار دهد ایرادی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ۱۶ آذر نماد آرمان‌گرایی است که شهدای سه گانه آن روز برای ما به یادگار گذاشتند. عدالت‌خواهی و آزادی خواهی از سال‌های ابتدای سده اخیر در میان مردم ما وجود داشته است و ما و پدرانمان آن را تجربه کرده ایم.

سخنگوی دولت گفت: من اولین بار که به دانشگاه صنعتی شریف آمدم کارگر بودم و برای تحصنی که آنجا انجام شده بود به این دانشگاه آمدم و بنی صدر سخنرانی می‌کرد. من در هجده سالگی از خانه فرار کردم چرا که ساواک به دنبال برادرم آمده بود و بعد هم در دوران ابتدای انقلاب ایده اطلاعات بسیج از من بود و با آقای نقدی در این زمینه کار می‌کردیم.

ربیعی افزود: امروز شما هرچه خواستید علیه دولت گفتید، ولی آیا سال ۸۴ یا ۸۵ این جرات وجود داشت که شما چنین نقدهایی علیه دولت داشته باشید؟ این زمینه برای کسانی که به دولت وقت انتقاد داشتند وجود داشت؟ شما گفتید دولت هیچ کاری نکرده، حداقل این کار را کرده که نماینده‌اش اینجا بشیند و نقد شما را بشنود این درست است و باید هم دولت نقد شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه نمی توانم آنچنان که دلم می‌خواهد بحثم را پیش ببرم، اظهار کرد: من همه وجودم در نظام بوده و از همین ماجرای بنزین هم باید بگویم که بنزین که این موضوع اثر پروانه‌ای بود.

ربیعی تاکید کرد: من در مقاله‌ای اشاره کردم که در سال ۹۸ باید بیاندیشیم که آن سال فقط یک سال نیست، بلکه آینده جامعه در آن است. پس از وقایع تلخ اخیر نوشتم که اگر فاصله میان ۷۸ تا ۸۸، ده سال بود و فاصله ۸۸ تا ۹۶، ۸ سال بود فاصله اتفاق بعدی کم‌تر خواهد شد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه اگر اتفاقاتی که در کشور ما افتاد در آمریکا و کشورهای اسکاندیناوی رخ می داد، بحران اجتماعی شکل می‌گرفت، تاکید کرد: بیماری ۶۰ ساله اقتصاد و تسلط رسانه‌هایی که آمریکا و اروپا آن را اداره می‌کنند می طلبد ما نیاز به یک تدبیر گسترده داشته باشیم.

وی تأکید کرد: من حاضرم بازهم در دانشگاه حضور داشته باشم و به سخنان پاسخ دهم. می‌گویند چرا تورم ایجاد شده است؟ مگر قبل از این ما تورم ۷ درصدی تجربه نکردیم؟ ما رشد اقتصادی دوازده درصدی نداشتیم؟ ما قدرت خرید بازنشستگان را در چند سال دولت اول مان بالا بردیم.

سخنگوی دولت ادامه داد: حالا اینکه شما بگویید نه چنین چیزی را تجربه نکردیم یک حرف غیر علمی است. ما اگر بخواهیم هشت درصد رشد کنیم باید سالی هزاران میلیارد دلار پول داشته باشیم، آیا چنین پولی در کشور داریم؟ نمی توان که انتظارات بالا داشت!

ربیعی ادامه داد: توسعه اقتصادی باید با توسعه سیاسی و اجتماعی پیش رود اما آیا این سه متوازن پیش رفتند؟ توسعه سیاسی عقب ماند و توسعه اجتماعی هم کمی بعد جا ماند. متوسط رشد کشور در ۳۰ سال گذشته زیر ۳ درصد بوده است. ما چقدر امکان فعالیت به احزاب و سمن‌های محیط زیستی دادیم.این مربوط به چند سال اخیر هم نیست از یک ساختار فکری می آید که تقصیر این دولت و آن دولت هم نیست.

وی تأکید کرد: من نمی‌خواهم بگویم تقصیر قبلی بوده نه ما. من از این برخورد که اخیراً مد هم شده است که هرکس مشکلات را گردن دیگری می اندازد بدم می‌آید و با آن مشکل دارم. این موضوع تنها به دولت فعلی و قبلی و قبل آن مربوط نمی‌شود.

سخنگوی دولت افزود: وقتی پول در بخش اقتصاد برای ایجاد تولید کم می‌شود و تحریم‌ها افزایش می‌یابد و اسرائیل از خروج آمریکا از برجام شادکام می‌شود و اینکه اگر امروز به اینجا رسیدیم به این دلیل است که تحریم یک واقعیت است. اگر نمی‌توانیم به یک مربی پول دهیم به خاطر تحریم بانک‌های ماست فردی هم اگر پول دهد او هم تحریم می‌شود. ما می‌گوییم به پالرمو بپردازید ولی برخی می‌گویند این حرف، سیاسی است، آن وقت نتیجه‌اش همین می‌شود.

ربیعی ادامه داد: شاخصه های اعتماد در جامعه ما از سال ۸۸ روند نزولی داشته است و از جمله در موضوع اعتماد به مسئولان هم این اتفاق از همان زمان شروع شد.

سخنگوی دولت ادامه داد: نظر سنجی‌ها نشان می‌دهد وقتی به مردم مراجعه می‌کنیم و می‌پرسیم که چقدر فساد دیده‌اید می‌گویند سه درصد. ما می‌گوییم این میزان با تجربه خانواده‌اش بشود ۱۳ درصد. اما وقتی از او می‌پرسیم در دولت و حکومت چقدر فساد تصور می‌کنی می‌گوید ۸۰ درصد یعنی فاصله میان تجربه فساد تا تصور از آن بسیار زیاد است.

 ربیعی تاکید کرد: فساد قطعا واقعیت تلخی است. از آقای رییسی هم برای مبارزه با فساد سپاسگزارم و امیدوارم حرکتی که ایشان آغاز کرده است را خراب نکنند.

وی افزود: نباید آنقدر با نفرت باهم رفتار کنیم. من وقتی سال ۸۸ شعارنویسی روی در توالت ها تند شد نوشتم که این نوع شعارها باعث ایجاد کینه های عمیق در جامعه خواهد شد.

سخنگوی دولت تاکید کرد: اگر این وضعی که از فروش نفت به وجود آمده و وضع بیکاری و نسلی که الان انتظار از زندگی‌اش با گذشته کاملا متفاوت است را آن کسانی که مدعی هستند تجربه می‌کردند و دولت را به دست می‌گرفتند تورم الان ۸۰ درصد بود.

 ربیعی در پاسخ به این پرسش که علت اینکه در لایحه ای آمده است که از هنرمندان مالیات نگیرند، چیست، گفت: این موضوع مربوط به سلبریتی ها نبوده است بلکه مربوط به اهالی هنر است و این موضوع که قرار است از سلبریتی‌ها مالیات نگیرند اصلا چیزی نیست که دولت مطرح کرده باشد و به آن اعتقاد داشته باشد. ضمن اینکه اصلا این موضوع هنوز وارد مجلس هم نشده است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: به جای اینکه دانشجوهای ما کتاب بخوانند و با عمق آن آشنا شوند، کار به اینجا رسیده است که همه تستی رشد کردند و با تست جلو رفتند این بزرگترین خیانت به فضای علمی دانشگاه ها است.

 وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت سخت اقتصادی کشور تاکید کرد: اقتصاد ما کوچک شد چون سرمایه‌گذاری صورت نمی‌گیرد و لزوم سرمایه‌گذاری در کشور نیازمند تعامل با دنیاست. سرمایه‌گذاری امنیت اقتصادی و سیاسی می‌خواهد. هزار هزار میلیارد پول برای سرمایه‌گذاری نیازمند امنیت اقتصادی است. عده‌ای نشستند و هر روز سرمایه گذار را ناامید کردند و جلوی سرمایه‌گذاری را گرفتند.

ربیعی افزود: در مورد بنزین اصلا بی‌اطلاعی مردم نبود و مردم نامحرم نبودند. در مورد اینکه حامل‌های انرژی باید گران شود بسیاری کارشناسان نامه نوشتند و نسبت به وضعیت قیمت آن هشدار دادند و در مجلس هم موضوع مطرح شد و بحث درباره آن هم صورت گرفت. سال ۹۷ وقتی خواست اجرا شود یکی از رسانه‌ها خبر را منتشر کرد و اجرا نشد.

وی یادآور شد: این تصور بود که درباره اصل گران شدن بحث صورت گرفت، اما گفتیم درباره زمان اجرای آن چیزی گفته نشود تا تبعاتی نداشته باشد. خیلی‌ها هم از آن خبر داشتند که نمی‌خواهم بحثی کنم. وزیر کشور هم مخیر بود که بین دو پنجشنبه یکی را برای اجرا انتخاب کند.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره دلیل انفعال دولت در حوزه زنان و خانواده اظهار کرد: علت اصلی اینکه باروری کم شده به سبک زندگی باز می‌گردد و مصر و مراکش هم الان همین مشکل را دارند و کلا جهان دارد رو به پیری می رود. ما اما کاری کردیم که ۶۶ درصد بازار کارمان را در سال ۹۶ و ۹۷ زنان در اختیار داشتند. زنان شغل های پر کیفیت تری نسبت به مردان هم داشتند. در مسکن اولی ها برای ازدواج هم ما داریم مسیر درستی را طی می‌کنیم. در مورد کارمندان هم مشکل زایمان شان حل شد و کار کارگران را در این زمینه نیز داریم پیش می بریم.  ارتقای بیمه کودکان را هم در نظر داشتیم.

وی ادامه داد: چرا زنان نباید دوچرخه سوار شوند؟ چرا درباره این موضوع صحبتی نشد؟

ربیعی با بیان اینکه این بدهی های بانکی از بعد جنگ شروع شده است و سابقه طولانی دارد، گفت: این بدهکاران دو دسته هستند یکی کسانی که گردن کلفتی می کنند و پول را پس نمی دهند و عده‌ای هم واقعا گرفتار شدند. پولی را گرفتند و الان ورشکسته شده اند و خط تولیدشان متوقف شده است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره باخبر بودن یا نبودن روحانی از گران شدن بنزین افزود: چهارشنبه آخرین گفتگوی میان آقای روحانی و آقای رحمانی فضلی انجام شد و رییس جمهوری گفت با توجه به سخنانی که در شورای عالی امنیت ملی و میان سران قوا انجام شده است شما مخیرید که میان دو پنجشنبه یکی را انتخاب کنید.

سخنگوی دولت درباره علت خنده روحانی در جلسه‌ای بعد از گران شدن بنزین اظهار کرد: گاهی خنده‌هایی به لب می‌آید که از سوز دل است، اما من متاسفم برای کسانی که خندههای سرمستی سردادند و گفتند خدا را شکر که برای این دولت این مسائل پیش آمد.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۷۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همراهی نفت و طلا در روند نزولی

به گزارش همشهری آنلاین، در بازارهای جهانی نفت، قیمت‌ها در پی فروکش کردن ریسک‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه، بیش از یک درصد کاهش پیدا کرد و بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و ۲۱ سنت معادل ۱.۴ درصد کاهش، به ۸۶ دلار و ۸ سنت در هر بشکه رسید.

در بازار جهانی طلا نیز قیمت‌ها با بازار نفت همراهی کرد و تحت تأثیر بازدهی بالاتر خزانه‌داری ایالات‌متحده و فروکش نکردن تنش‌ها در خاورمیانه کاهش یافت.

در معاملات دیروز بازار جهانی طلا، هر اونس طلا با ۰.۳ درصد کاهش به ۲۳۸۱ دلار و ۳۶ سنت رسید و هر اونس طلای آمریکا نیز با ۰.۷ درصدی روی رقم ۲۳۹۵ دلار و ۸۰ سنت ایستاد.

بر اساس آمارهای آمریکا، بازدهی شاخص ۱۰ ساله خزانه‌داری ایالات‌متحده به ۴.۶۴۷۵ درصد رسیده که باعث می‌شود شمش بدون بازده برای سرمایه‌گذاران جذابیت کمتری داشته باشد.

گرچه در آمریکا با رشد نرخ بهره، بازدهی جذابی برای اوراق قرضه ایجاد شده؛ اما در این سوی جهان، بهبود وضعیت اقتصادی چین، مانع افزایش نرخ بهره شده است. بانک خلق چین همان‌طور که به‌طور گسترده انتظار می‌رفت، در بحبوحه برخی بهبودهای اخیر اقتصادی، نرخ اولیه وام معیار خود را بدون تغییر برای وام یک‌ساله ۳.۴۵ درصد و برای وام ۵ ساله ۳.۹۵ درصد نگه داشت.

پس‌ازاینکه بانک خلق چین (PBoC) تصمیم گرفت نرخ بهره خود را بدون تغییر نگه دارد، شاخص‌های عمده سهام در منطقه آسیا-اقیانوسیه بالاتر رفتند و شاخص هانگ سنگ هنگ‌کنگ بیش از ۲ درصد افزایش یافت. همچنین شاخص استرالیا ۰.۹۳ درصد افزایش یافت و کوسپی کامپوزیت کره جنوبی در همان ابتدای معاملات با رشد ۰.۸۲ درصدی مواجه شد.

در کره جنوبی، دیگر اقتصاد قدرتمند شرق آسیا نیز اطلاعات آماری نوید چشم‌اندازی روش برای رشد اقتصادی دارند. بر اساس داده‌های جدیدی کره جنوبی، صادرات این کشور در ماه آوریل، با شروعی سریع مواجه شده و ۱۱.۱ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته درحالی‌که واردات ۶.۱ درصد رشد کرده و کسری تجاری به ۲.۶ میلیارد دلاری رسیده است.

در اروپا، آمارهای اقتصادی بیش از هر چیز از نامساعد بودن وضعیت خودروسازان حکایت دارد. انجمن خودروسازان اروپا با اشاره به تأثیر تعطیلات عید پاک و رکود بازار اعلام کرد فروش خودروهای جدید در اتحادیه اروپا در ماه مارس ۵.۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته که اولین کاهش امسال و بزرگ‌ترین کاهش از جولای ۲۰۲۲ است.

آمارهای انجمن خودروسازان اروپا نشان می‌دهد که ثبت‌نام خودرو در ماه مارس سالانه ۶.۲ درصد در آلمان، ۴.۷ درصد در اسپانیا، ۳.۷ درصد در ایتالیا و ۱.۵ درصد در فرانسه کاهش یافته است.

خبر دیگری که دیروز مورد نظر اقتصاد جهانی قرار گرفت، اعلام نتایج تحقیقات در مورد هزینه‌های نظامی در سال ۲۰۲۳ بود. طبق داده‌های موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم سوئد، هزینه‌های نظامی جهانی در سال گذشته میلادی برای نهمین سال متوالی رشد داشته و بیشترین افزایش را طی ۱۴ سال گذشته ثبت کرده است.

آمارها نشان می‌دهد هزینه‌های نظامی جهان در سال ۲۰۲۳ به ۲ هزار و ۴۴۳ میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال ۲۰۲۲ حدود ۶.۸ درصد افزایش نشان می‌دهد و بیشترین افزایش سالانه از سال ۲۰۰۹ تاکنون محسوب می‌شود. بیشترین هزینه نظامی ثبت شده در سال گذشته، مربوط به آمریکا، چین، روسیه، هند و عربستان سعودی بود که مجموعاً ۶۱ درصد از هزینه‌های نظامی جهان را تشکیل می‌دادند.

کد خبر 846448 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نفت قیمت طلا و فلزات گرانبها - جهان بورس‌ جهان

دیگر خبرها

  • تشریح مصوبات جلسه هیات وزیران از زبان سخنگوی دولت
  • لایحه دو فوریتی اصلاح قانون تعزیرات حکومتی به مجلس می‌رود
  • ادامه روند نزولی قیمت خودرو در بازار؛کدام خودرو ۴۰ میلیون تومان ارزان شد؟ | جدول قیمت ها
  • ادامه روند نزولی قیمت طلا
  • افت ۱۳هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • تربیت شاگرد و روحانی مبارز
  • توضیحات سخنگوی دولت در خصوص لایحه افزایش تعطیلات + فیلم
  • همراهی نفت و طلا در روند نزولی
  • بورس، امروز به کدام سمت حرکت می کند؛ ریزش یا ادامه صعود
  • ورود ۴۲ میلیارد تومانی نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سهام در روز سبز شاخص کل بورس