Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی گفت: خراسان مفاخر فرهنگی، علمی و هنری گمنامی دارد که انجمن خراسان‌شناسی باید آن‌ها را به کشور و نسل جدید معرفی کند.

 علی‌رضا رزم‌حسینی در هفتمین نمایشگاه تاریخ محلی موزه کتاب و میراث مستند ایران با عنوان «خراسان؛ سرزمین خورشید» که در تهران برگزار شد، اظهار کرد: سرزمین خورشید سرزمین عجیبی است و قلمروهای کشورهای دیگر نیز زمانی جزئی از این مرز بوده است؛ خراسان مهد سیاست و مهد مادری زبان فارسی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: خراسان سرزمین حاصل‌خیزی دارد؛ اندیشمندان، شاعران، هنرمندان، نویسندگان، ریاضی‌دانان،  تجار و تاریخ‌دانان در این خطه پرورش یافته‌اند و شاید انجمن خراسان‌شناسی بتواند بخشی از این مفاخر را معرفی کند.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: مغناطیس بزرگ این سرزمین امام رضاست که برای زیارت، میلیون‌ها نفر را به این سمت می‌کشاند و فرصتی برای خراسان به‌وجود آورده که اگر تحول دیوانی در کشور ایجاد می‌شد، این سرزمین شایستگی الگو بودن را داشت.

مشهد عصاره خراسان بزرگ است

در ادامه محمدجعفر یاحقی، شاهنامه‌پژوه خراسانی تصریح کرد: خراسان به عنوان یک مجموعه بزرگ فرهنگی و مشهد نماینده، خلاصه و عصاره آن است. همچنین خراسان نقش بزرگی در انتقال فرهنگ ایران بر عهده دارد.

وی ادامه داد: اهمیت مشهد در وجود مضجع شریف امام رضا(ع) است؛ این ارزش تاحدی است که حتی کلمه خراسان برای مردم مقدس شده است، اما بخش دیگر این احترام به خاطر وجود اسناد و تولیدات ادبی و علمی نخبگانی است که در مجموعه خراسان تولید شده است.

این استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد افزود: هر نوع توجه به میراث خراسان ادای دین و حق فرهنگ بزرگ ایران است، لذا این ارج نهادن یک منطقه‌گرایی از سوی همشهریان نیست.

یاحقی از وقف کتب مختلف به کتابخانه آستان قدس رضوی خبر داد و گفت: این امر نشان می‌دهد روضه مقدس رضوی از دیرباز محلی برای وقف کتب و محلی برای نگهداری اسناد بوده است، این اسناد و مدارک می‌تواند تاریخ و فرهنگ ما را از بسیاری تحریف‌های تاریخی مصون نگه‌ دارد.

وی ادامه داد: هر نوع اهتمام برای جمع‌آوری این اسناد و کتاب‌ها می‌تواند هویت تاریخی و فرهنگی و ارزش‌های تاریخی ما را حفظ کند.

این استاد برجسته ادبیات فارسی بیان کرد: امروز از امکانات فضای مجازی که در دسترس همگان قرار گرفته است، می‌توان برای جمع‌آوری اسناد استفاده کرد، در گذشته بسیاری از اسناد کمتر در دسترس بود یا به درستی فهرست نشده بود؛ اما امروز با نشر دیجیتالی این اقدام به راحتی توسط علاقه‌مندان انجام می‌شود.

یاحقی افزود: شایسته است بودجه‌ای برای جمع‌آوری اسناد متعلق به خراسان یا مبادله آن‌ها و نسخه‌برداری از آن‌ها نه تنها در ایران بلکه در خارج از مرزها و کشورهایی همچون افغانستان و دیگر کشورهای تشکیل دهنده خراسان بزرگ تامین شود و از سوی دیگر اسناد تاریخی در دست مردم جمع‌آوری یا نسخه‌برداری شود.

تحریف، جامعه ما را تهدید می‌کند

هم‌چنین، حجت‌الاسلام والمسلمین نصراللّه پژمانفر، رییس مجمع نمایندگان خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: تحریف از جمله خطراتی است که جامعه ما را تهدید می‌کند، این تحریف از بازگو کردن حقایق تاریخ به آیندگان جلوگیری می‌نماید.

وی افزود: مرکز اسناد و کتابخانه ملی امروز تنها وظیفه مراقبت از اسناد کشور را ندارد؛ بلکه محلی است که زمینه استفاده از تاریخ و اسناد کشور را برای نسل‌های آینده فراهم می‌کند.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مجموعه‌هایی تلاش کردند تاریخ انقلاب را در کشور تحریف کنند و هزینه‌های بسیاری نیز کردند، حتی برخی تلاش داشتند شخصیت و سیره مبارزاتی امام خمینی(ره) را نیز در این کشور تحریف کنند.

پژمانفر تصریح کرد: مرکز اسناد باید تلاش کند حقایق تاریخی را به نسل‌های بعد منتقل کند، هم‌اکنون شاهد انتشار کتب و دایره‌المعارف‌هایی در کشور هستیم که به تحریف شخصیت‌های تاریخی و انقلابی کشور پرداخته‌اند؛ لذا نقش و جایگاه مرکز اسناد در این خصوص بسیار مهم است.

وی عنوان کرد: در زمینه بودجه سال ۹۹ برای مرکز اسناد نیز اعتراض داشتیم و انتظار می‌رفت از این مجموعه حمایت بیشتری صورت گیرد.

دستیابی کشورها به مفاخر تاریخی جنبه امنیت ملی دارد

در ادامه محمدرضا حیدری، رییس شورای شهر مشهد به تلاش برخی کشورها برای دستیابی به اسناد و مفاخر تاریخی اشاره کرد و گفت: این اقدام نه فقط برای ثبت یک میراث فرهنگی به نام یک کشور صورت می‌گیرد؛ بلکه این کشورها حتی با اقدامات نامتعارف به عنوان‌ جنبه‌ای از امنیت ملی دست به این اقدام می‌زنند.

وی افزود: ما در شورای پنجم مدیریت شهری به حکیم ابوالقاسم فردوسی توجه خاصی کرده‌ایم و در سه مرحله ۳۰ میلیارد تومان برای تجهیز جلوخان آرامگاه فردوسی هزینه شده است.

رئیس شورای شهر مشهد ادامه داد: در این راستا مراسم تدریس شاهنامه با استفاده از داستان و قصه را برگزار کردیم و تدریس این مطالب به عنوان دو ساعت درسی در مشهد آغاز شده است.

در این مراسم از حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی درایتی، محمد جعفر یاحقی، خانواده علامه عزیزاللّه عطاردی قوچانی، سردار جانباز غلامحسین صفایی، مرتضی کرباسی و استاد محمدرضا شفیعی کدکنی قدردانی به عمل آمد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری عليرضا رزم حسيني نصرالله پژمانفر محمدرضا حیدری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۷۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی برای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، احد یوسفی در نشست هفتگی کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر ارومیه با اشاره به ضرورت توجه برای اولویت‌های فرهنگی گامی مهم برای رفع دغدغه‌های جامعه اظهار کرد: سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه در اسرع وقت نسبت به تهیه تقویم مناسبت‌های ملی و مذهبی و با برنامه‌ریزی های کامل و از پیش تعیین شده و اجتناب از برگزاری برنامه‌های دقیقه ۹۰ با اتلاف هزینه و بدون خروجی مؤثر اقدام کند.

وی در ادامه با لزوم احیای کار گروه فرهنگی متشکل از نماینده‌های دستگاه‌های دخیل در برنامه‌های فرهنگی ملی و مذهبی افزود: احیای کارگروه فرهنگی می‌تواند گامی مهم در اجرای برنامه‌های ملی و مذهبی فرهنگی با مشارکت سایر دستگاه‌ها و بدون تداخل برنامه‌های تکراری و بدون اتلاف هزینه به نحو احسن و در خور شأن شهروندان اجرا و خروجی قابل قبولی داشته باشد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی و دبیر اول شورای اسلامی شهر ارومیه در بخشی از سخنان خود با تقدیر و تشکر و از مسئولین و ارگان‌های نظامی و امنیتی در رابطه با عملیات تنبیه تجاوز "وعده صادق" حمله موشکی و پهبادی به رژیم صهیونیستی که توانست برای چندمین بار اقتدار ایران و ایرانی را به استکبار جهانیان نشان دهد، و با انتقاد و گلایه از کم کاری روابط عمومی شهرداری گفت: مجموعه مدیریت شهری به عنوان یکی از مراجع اطلاع رسانی در سطح شهر باید این اقدام مبارک و میمون را در ساعات اولیه با نصب بنر و فضاسازی برای مردم تبریک و تهنیت می‌گفت.

یوسفی تصریح کرد: دغدغه‌های اجتماعی باید سرلوحه برنامه‌های فرهنگی مجموعه مدیریت شهری قرار داده شود و با تولید محتوا و نصب بنرهای فرهنگی در جایگاه‌های اطلاع رسانی به دغدغه‌های جامعه اعم از فرزندآوری که جز مسائل و تأکیدات مقام معظم رهبری هم بوده باید در اولویت برنامه‌ها قرار داده شود.

وی با اشاره به اینکه تاریخ و هویت شهر ارومیه در برنامه‌های فرهنگی به فراموشی سپرده شده است، عنوان کرد: سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری با همکاری‌های لازم با بنیاد ایران‌شناسی در راستای احیای فرهنگ‌های تاریخی و هویتی شهر ارومیه با اجرای برنامه‌های فرهنگی توجه ویژه داشته باشد.

وی بیان کرد: باید ساخت و نصب المان‌ها و نام‌های میادین شهری در دستور کار شهرداری قرار داده شود و با توجه به اینکه شهر ارومیه با وجود بقعه محمّدبن خلیلان که در دهه‌های آخر نیمه قرن سوم تا اواسط قرن چهارم هجری برای تبلیغ مذهب شیعه در ارومیه بوده بیانگر این است که ارومیه دارای هویتی تاریخی است و باید شهرداری در فضاسازی‌های شهر به این اصل توجه ویژه داشته باشد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر ارومیه در پایان با اشاره به اینکه جشنواره‌های انگور، گل و بیدمشک و… یکی از ظرفیت‌ها برای معرفی گردشگری و اقتصادی شهر ارومیه است، خاطرنشان کرد: این جشنواره‌ها در چند سال گذشته به علت مصادف بودن با ماه‌های محرم و صفر و شیوع بیماری کرونا باعث تعطیلی شد لذا ضروری است شهرداری برنامه‌ریزی‌های لازم را برای اجرای هر چه بهتر جشنواره‌های انگور و گل که نشاط‌آور برای جامعه و شهروندان است، در تابستان سال جاری در دستور کار خود قرار دهد.

دیگر خبرها

  • افتتاح نخستین سایت پرنده‌شناسی در مشهد
  • تاثیرگذاری سعدی در ورای مرزهای ایران زمین
  • انجمن آثار و مفاخر فرهنگی تعداد ۳۸ بنای تاریخی را احداث کرده است
  • همکاری شهرداری و بنیاد ایران‌شناسی برای احیا هویت تاریخی شهر ارومیه
  • مقبره ابن حسام خوسفی مرمت و بهسازی می‌شود
  • تازه‌ترین اخبار کتاب معرفی شد
  • برگزاری کنگره ابن حسام و آیت الله تهامی
  • کنگره ملی ابن حسام خوسفی و آیت‌الله تهامی در خراسان جنوبی برگزار می‌شود
  • بزرگداشت مفاخر و مشاهیر، غنی سازی فرهنگی است
  • معرفی اعضای جدید انجمن تهیه کنندگان فیلم بلند مشهد