Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-19@05:41:10 GMT

فلسفه برگزاری حماسه 9 دی حضور مردم است

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۷۷۶۹

فلسفه برگزاری حماسه 9 دی حضور مردم است

نماینده ولی فقیه در استان زنجان با اشاره به اینکه فلسفه باشکوه شدن حماسه ۹ دی حضور مردم در صحنه است، گفت: مردم باید در روز 9 دی حضور بسیار پر شوری داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، حماسه ۹ دی ماه سال ۱۳۸۸ که نقطه عطفی در تاریخ انقلاب و برگ زرینی در تاریخ افتخارات کشور محسوب می‌شود.

حماسه ۹ دی نماد عزت، استقلال و بصیرت مردمی است که تا پای جان برای حفظ اصول اسلام و آرمان‌های انقلاب ایستاده و با صدای رسا اعلام کردند که اگر دشمن در برابر دین آنها بایستد در برابر تمام دنیای آنها خواهند ایستاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نزدیک شدن به این ایام جلسه هماهنگی برنامه‌های ۹ دی به منظور بررسی و اعلام برنامه‌های دستگاه‌های مختلف در این زمینه برگزار و تصمیمات لازم در ارتباط با برگزاری مراسم باشکوه در این روز اتخاذ شد.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان در این جلسه با اشاره به اینکه حماسه ۹ دی در تاریخ کشور ماندگار بوده و هرگز فراموش نخواهد شد، اظهار کرد: یوم الله ۹ دی در تاریخ حک شده است.

آیت‌الله شیخ علی خاتمی با تأکید بر محتوایی برگزار کردن برنامه‌های این روز مهم بیان کرد: در این راستا تبیین محتویات و فلسفه این روز بسیار مهم باید به جد مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه فلسفه باشکوه شدن حماسه ۹ دی حضور مردم در صحنه است، تصریح کرد: مردم باید در روز 9 دی حضور بسیار پر شوری داشته باشند و در این بحث کمیت بسیار مهم است.

خاتمی گفت: با نزدیک‌ شدن به این روز دشمن با ترفندهای مختلف به دنبال ناامید کردن مردم است که در قبال آن نیز مسؤولان باید بصیرت مردم را بالا ببرند و اقدامی شود که همچون ۴۱ سال گذشته مردم در صحنه حاضر شوند.

گرانی بنزین بهانه اغتشاشات بود

نماینده ولی فقیه در استان زنجان در ادامه به اغتشاشات اخیر در استان‌های کشور اشاره کرد و گفت: در این اغتشاشات گرانی بنزین بهانه‌ای برای دشمن بود تا علیه کشور فتنه انگیزی کند ولی با هوشیاری و بصیرت مردم بار دیگر این توطئه خنثی شد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان زنجان نیز در این جلسه ضمن تأکید بر برگزاری برنامه‌های محتوایی در استان گفت: برنامه اصلی این روز مهم در حسینیه اعظم زنجان با حضور عموم مردم برگزار خواهد شد.

حجت‌الاسلام علی ناصر از برگزاری نمایشگاه حماسه ۹ دی در استان خبر داد و اضافه کرد: علاوه بر این به مناسبت این روز مهم برنامه‌های تبیینی خوبی هم در فضای مجازی در روز ۹ دی در استان برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه ۹ دی یادآور یک حماسه بسیار بزرگ و نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی است، افزود: با توجه به اتفاقاتی که اخیرا رخ داده و همچنین مبحث انتخابات که پیش رو داریم، برگزاری باشکوه حماسه ۹ دی از حساسیت ویژه‌ای برخوردار است.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان زنجان با اشاره به توطئه دشمن برای کمرنگ جلوه دادن حضور مردم در این حماسه تاریخی گفت: قطعا این بار نیز فتنه دشمن ناکام خواهد ماند، چون مردم در طول تاریخ ثابت‌ کرده‌اند که پای نظام و اعتقادات آن هستند.

وی در ادامه به برنامه‌های سایر ادارات و ارگان‌ها نیز اشاره کرد و گفت: در این راستا برنامه ویژه در حوزه‌های علمیه، برنامه هفتگی مسجد زینبیه اعظم زنجان با محوریت بصیرت، برگزاری نمایشگاه، توزیع بسته‌های محتوایی و برنامه‌های تبیینی اجرایی خواهد شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان نیز در این جلسه هماهنگی بر تقویت نهضت تبیین در مراکز آموزشی و دانشگاهی تأکید کرد و اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران ساختار فاخری دارد و این مهم باید به خوبی در جامعه جا بیافتد.

هجمه رسانه‌ای دشمن علیه کشور

حجت‌الاسلام سعید احمدی با یادآوری وقایع رخ داده در فتنه اخیر و اغتشاشاتی که در پی آن رخ داد، گفت: اغتشاشات اخیر که در سطح کشور رخ داد رسانه های بسیار قوی در فضای مجازی حضور داشتند.

وی با اشاره به اینکه برای مقابله با هجمه رسانه‌ای دشمن باید قدرتمند وارد عرصه فعالیت شد، تصریح کرد: از همین رو در گرامیداشت حماسه ۹ دی تبلیغات اسلامی از تمام ظرفیت خود برای هر چه باشکوه‌تر شدن این روز استفاده خواهد کرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان دانشجویان و دانش‌آموزان را قشری تاثیرگذار در جامعه برشمرد و گفت: باید اذهان این دو قشر نسبت به وقایع ۹ دی روشن شود و تبیین لازم در این باره صورت گیرد.

وی با تأکید بر راه‌اندازی نهضت تبیین در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی افزود: باید در کرسی‌های آزاد اندیشی و جلسات هم اندیشی به فلسفه شعوری حماسه ۹ دی بیشتر توجه شده و برای نوجوانان و جوانان به خوبی تبیین شود.

فرمانده سپاه انصارالمهدی(عج) استان زنجان نیز با بیان اینکه ۹ دی محصول حماسه ملت ایران بود و اثبات اقتدار و عزت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، گفت: باید ریشه و محتوای فتنه سال ۸۸ در بین نسل جوان به خوبی بازگو و تشریح شود.

سردار جهانبخش کرمی با اشاره به اینکه باید برنامه‌های گرامیداشت ۹ دی در تمام مساجد استان و پایگاه‌ها برگزار شود و عموم مردم شناخت لازم به فتنه سال ۸۸ را پیدا کنند، گفت: باید زوایای مختلف فتنه ۸۸ و حماسه ۹ دی برای جوانان و نوجوان روشنگری و عموم مردم نسبت به فتنه‌های دشمنان آگاه شوند.

انتهای پیام/۷۳۰۰۵/ ق گ

منبع: فارس

کلیدواژه: فلسفه استان زنجان حماسه شوری خاتمی احمدی 9 دی دستگاه دشمن فتنه بررسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۷۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسبت میان علم و فلسفه

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، هر شاخە علمی دارای بنیان‌هایی فلسفی است که ارتباطات میان‌رشته‌ای بر اساس همین بنیان‌ها ایجاد می‌شود.

الناز شیری (مدیر گروه علمی تخصصی جامعه‌شناسی نظری) و فرهاد بیانی (مدیر گروه علمی تخصصی جامعه‌شناسی علم، معرفت و فناوری) در مقاله‌ای با عنوان «بنیادها و تحوالت فلسفی جامعه‌شناسی در ایران» به این موضوع پرداخته‌اند. 

* وابستگی علم به فلسفه با توجه به بنیان‌های فلسفی

علم و فلسفه از ابتدای پیدایش انسان و حیات انسانی وجود داشته‌اند و ارتباط این دو با یکدیگر، استقلال معرفتی آنها را زیر سوال نمی‌برد

این پژوهشگران در این مقاله می‌نویسند بنیان‌های فلسفی نه تنها وابستگی علم به فلسفه را تأیید نمی‌کند بلکه بیانگرچند نکتە اساسی و مهم است:

نخست آنکه، علم و فلسفه از ابتدای پیدایش انسان و حیات انسانی وجود داشته‌اند و ارتباط این دو با یکدیگر، استقلال معرفتی آنها را زیر سوال نمی‌برد. دوم بنیان‌های فلسفی در علوم بخصوص علوم انسانی و اجتماعی مانند جامعه‌شناسی نشان می‌دهد که معرفت علمی و معرفت فلسفی هر دو در راستای بهبود زندگی انسانی به بقای خود ادامه داده‌اند و قادر هستند بستر‌های مناسبی را برای رشد، توسعه و پیشرفت جوامع انسانی مهیا کنند. سوم، برخالف این که دیدگاهی وجود دارد که معتقد است علم در سده هجدهم از فلسفه جدا شد، اما دیدگاه دیگری با استدلال‌های مستدل وجود دارد که علم و فلسفه از هم جدا بوده‌اند ودر سده هجدهم با افزایش تفکیک‌یافتگی و پیچیده‌تر شدن نظام تقسیم کار اجتماعی، فلاسفه ازدانشمندان جدا شدند.

* رابطه علم و فلسفه در سده هجدهم میلادی

پرسش‌های فلسفی و پرسش‌های علمی با اهداف خاص خود نزد حکمای پیش از سده هجدهم میلادی کاملا تفکیک شده بودند و هر پرسشی به سبک خاص خود پاسخ داده می‌شد

به زعم این نویسندگان یکی از مهمترین پشتوانه‌های این دیدگاه در متون تاریخی مانند سفرنامه‌های جهان‌گردان دیده می‌شود. سند معتبر دیگر، استراتژی پژوهش افرادی مانند بوعلی‌سینا است که در هنگام تفلسف به قیاس و معرفت فلسفی می‌پرداخت و در هنگام آزمایش‌های پزشکی از استقرا استفاده می‌کرد.

به عبارت دقیق‌تر، پرسش‌های فلسفی و پرسش‌های علمی با اهداف خاص خود نزد حکمای پیش از سده هجدهم میلادی کاملا تفکیک شده بودند و هرپرسشی به سبک خاص خود پاسخ داده می‌شد.

* رابطه علم و فلسفه با حیات اجتماعی انسان

این پژوهش بیان می‌کند که با وجود همە این تفاوت‌ها، جهان‌بینی علمی ناشی از تفکری فلسفی است که انسجام درونی و منطقی حاصل از آن در هستی‌شناسی دانشمندان به خوبی ظهور یافته است. این تفکر فلسفی بر اساس بستر‌های اجتماعی، تاریخی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی دست‌خوش تحولاتی شده است، اما رنگ نباخته و هم چنان بنیاد‌های معرفتی و هستی‌شناختی علم را تشکیل می‌دهد.

علاوه بر این، بدون برخورداری از فلسفە زندگی و جهان‌بینی مشخص، ادامە حیات اجتماعی برای انسان میسر نخواهد بود و همین موضوع نشان می‌دهد به‌رغم استقلال علم از فلسفه، پیوند‌های عمیق و ظریفی میان علم و فلسفه وجود دارد.

* ارتباط جامعه‌شناسی در ایران با تحولات فلسفی

شیری و همکارش بر این باورند که تحولات تفکر جامعه‌شناختی در ایران نیز همانند سایرکشور‌های جهان ارتباط متقابلی با تحولات فلسفی در هستی‌شناسی کنشگران اجتماعی دارد و پرداختن به این موضوع از ضرورت‌های علم جامعه‌شناسی است. در ضمن، همسو با دیدگاهی که این فرضیه را رد می‌کند که فلسفه صرفا مبتنی بر یافته‌های ذهنی است و پیوندی با جهان بیرون ندارد.

جمع بندی این مقاله بر این ایده استوار است که پیوند‌های علم و فلسفه نشان می‌دهد که تفکر فلسفی به‌عنوان بنیان‌های فکری جامعه‌شناسی در پیوندی عمیق با جهان بیرون است و تغیرات در بستر‌های اجتماعی و مادی و این‌جهانی به تحولات معرفتی می‌انجامد که ناگزیر فلسفە زندگی هر کنشگری را تحت تاثیر خود می‌گیرد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زمینه حضور پرشور مردم ورامین در دور دوم انتخابات فراهم شده است
  • حماسه وعده صادق از نگاه مردم استان
  • راهپیمایی مردم یاسوج در حمایت از حماسه وعده صادق
  • برگزاری اولین برنامه طرح شمیم و همیاران آرامش اجتماعی در اهواز
  • ۳۲۱ نفر از فرزندان شهدا و جانبازان زنجانی در آزمون استخدامی ثبت نام کردند
  • ارتش دژی استوار در برابر هرگونه تجاوز و تهدید و نمادی از وحدت و انسجام ملی
  • تشریح برنامه‌های ارتش زنجان در روز نیروی زمینی
  • «فلسفه عشق» نقد و بررسی می‌شود
  • دادرسی الکترونیک در حوزه‌های قضایی زنجان توسعه می‌یابد
  • نسبت میان علم و فلسفه