Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@14:18:01 GMT

آیا بازار نفت برای همیشه تغییر کرده است؟

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۸۹۴۴

آیا بازار نفت برای همیشه تغییر کرده است؟


فرارو- جمعه گذشته کشور‌های اوپک و غیر اوپک، معروف به کشور‌های «اوپک پلاس»، به رهبری عربستان و روسیه، توافقی امضا کردند که بیش از پیش کاهش تولید این کشور‌ها را کمتر می‌کند. امری که نشان می‌دهد بازار‌های جهانی از نفت اشباع شده‌اند.
به گزارش فرارو، کشور‌های اوپک پلاس در تلاشی برای بالا بردن قیمت‌های نفت، توافق جدیدی برای کاهش تولید نفت امضا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توافق جدید در شرایطی امضا شد که اوپک پلاس قبلا هم توافقی برای کاهش تولید داشت. در توافق جدید، سهیه کاهش تولید کشور‌ها بیشتر شد.
به موجب این توافق، کشور‌های اوپک پلاس ۵۰۰ هزار بشکه در روز از تولید خود کم می‌کنند. پیش از این، همین کشورها، توافقی برای کاهش تولید ۱.۲ میلیون بشکه در روز داشتند. با افزودن ۵۰۰ هزار بشکه به این مقدار، کاهش تولید کل کشور‌های اوپک پلاس به ۱.۷ میلیون بشکه در روز رسید.
این مقدار برای برخی ناظران حوزه انرژی غافلگیرکننده نبود. آنچه بسیاری از تحلیلگران انرژی را متحیر کرد کاهش دواطلبانه تولید نفت عربستان بود. در توافق جدید، عربستان قرار است ۱۶۷ هزار بشکه در روز از تولیدش کم کند. شاهزاده عبدالعزیر بن سلمان، وزیر نفت عربستان، با اشاره به این خبر، اعلام کرد چنانچه سایر اعضای توافق به کاهش تولید نفت خود ادامه دهند، عربستان هم به کاهش تولید نفت ادامه خواهد داد. در عین حال، وی طی نشستی در وین در روز پنج شنبه گذشته، به کشور‌هایی نظیر عراق و نیجیریه که به توافق کاهش پایبند نیستند، هشدار داد که اگر آن‌ها پایبند نشوند، عربستان هم به تعهدات خود در زمینه کاهش تولید نفت پایبند نخواهد ماند. به گفته بن سلمان، چنین سناریویی می‌تواند به زیان همه کشور‌های امضاکننده توافق تمام شود. در مقابل، اگر همه پایبند بمانند، همه سود خواهند کرد.
اما علاوه بر ۱۶۷ هزار بشکه‌ای که عربستان در قالب توافق اوپک پلاس تعهد داده، بن سلمان گفته است کشورش به طور داوطلبانه ۴۰۰ هزار بشکه در روز را از تولید نفت خود کاهش خواهد داد. امری که بسیاری از ناظران را غافلگیر کرد. با افزودن این ۴۰۰ هزار بشکه به ۱.۷ میلیون بشکه‌ای که در توافق اوپک پلاس آمده، جمع کل کاهش تولید کشور‌های اوپک و غیراوپک به ۲.۱ میلیون بشکه در روز می‌رسد.   بخوانید: در بازار نفت چه خبر است؟ چرا نفت گران نمی‌شود؟ بنزین گران شد؛ تگزاس مقصر است!
کاهش ۲.۱ میلیون بشکه از تولید این کشور‌ها در شرایطی اتفاق می‌افتد که برخی کشور‌های بزرگ نفتی مانند ونزوئلا و ایران، با مشکلات جدی در صادرات نفت خود مواجه هستند. به عبارت دیگر، با وجود کاهش چشمگیر صادرات نفت ایران و ونزوئلا، قیمت‌های جهانی نفت همچنان پایین است به طوری که کشور‌های نفتی مانند عربستان و روسیه مجبور شده‌اند برای افزایش قیمت‌ها، تولید نفت‌شان را بیش از پیش کاهش دهند.
اما به رغم کاهش چشمگیر تولید نفت اوپک پلاس، برخی تحلیلگران حوزه انرژی بر این باور هستند که این امر فقط در کوتاه مدت می‌تواند قیمت‌ها را اندکی بالا ببرد. بر اساس این دیدگاه، تلاش اوپک پلاس به دلایل متعدد از جمله جنگ تجاری میان آمریکا و چین، نمی‌تواند قیمت‌های نفت را به نحو چشمگیری افزایش دهد. این جنگ بر مقدار رشد اقتصادی در جهان تاثیر منفی می‌گذارد. در نتیجه، میزان تقاضای نفت را هم کاهش می‌دهد. در همین رابطه، بانک آمریکایی مورگان استنلی گفته طرح کاهش تولید اوپک پلاس که تا پایان ربع اول سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت، فقط در کوتاه مدت قیمت‌ها را افزایش خواهد داد؛ لذا احتمالا قیمت هر بشکه نفت خام برنت در اواسط سال ۲۰۲۰ بار دیگر به ۶۰ دلار بازخواهد گشت. همین بانک پیش بینی کرده که قیمت هر بشکه نفت خام برنت در ربع اول سال ۲۰۲۰ به ۶۲.۵۰ دلار برسد.
در حال حاضر، حفظ تعادل میان عرضه و تقاضا به منظور جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت، به یکی از دغدغه‌های اصلی کشور‌های نفتی تبدیل شده که در توافق اخیر اوپک پلاس و کاهش داوطلبانه تولید نفت عربستان تجلی یافت. این در حالی است که حدود هفت ماه پیش، زمانی که آمریکا تمام معافیت‌های صادرات نفت ایران را لغو کرد، بسیاری از احتمال پرواز قیمت‌های نفت هشدار می‌دادند. اما ظریف کمتر از یک سال، بازار‌های نفتی نه تنها با کاهش چشمگیر صادرات نفت ایران و ونزوئلا کنار آمده‌اند، بلکه هم اکنون از پایین بودن قیمت‌ها هم رنج می‌برند.
گفتنی است که آمریکا اواخر ماه آوریل گذشته اعلام کرد که دیگر به مشتریان نفت ایران اجازه خرید نفت از این کشور نخواهد داد. این ممنوعیت از ماه مه شروع شد و هنوز ادامه دارد. از آن زمان، هیچ آمار معتبر و موثقی از میزان صادرات نفت ایران منتشر نشده است. اما برخی گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از این است که صادرات نفت ایران به حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز یا کمتر از آن رسیده است. البته دولت حسن روحانی به تازگی پیش بینی کرده که ایران در سال ۱۳۹۹ روزی یک میلیون بشکه نفت صادر خواهد کرد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: بازارهای نفت قیمت نفت اوپک اوپک پلاس توافق کاهش تولید نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۸۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

به گزارش صدای ایران، رانا پلاس ارتقایافته که ارزان‌ترین گزینه در فهرست محصولات ایرانخودرو است، به‌طور متوسط ۶۶۵ میلیون تومان در بازار آزاد قیمت دارد.

پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما ۶۸۵ میلیون فروخته می‌شود و خریداران رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته رقمی نزدیک ۷۲۰ میلیون تومان به خریداران پیشنهاد می‌دهند.

تارا اتوماتیک تیپ V۴ که نسبت به مدل‌های تیپ V۲ از آپشن‌های بیشتری برخوردار است، صاحب عنوان گرانقیمت‌ترین سواری فعلی بازار شده و این یکی یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون تومان قیمت خورده.

قیمت تارا اتوماتیک تیپ V۲ به یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان می‌رسد و دنا پلاس توربو اتوماتیک به‌عنوان یکی دیگر از گران‌ترین سواری‌های داخلی، یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان خریدوفروش می‌شود. قیمت روز خودرو‌های ایرانخودرو در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

قیمت روز محصولات ایران‌خودرو در بازار آزاد

خودرو

29 فروردین 1403
30 فروردین 1403

سورن پلاس دوگانه‌سوز EF7 مدل 1403

875 میلیون تومان

875 میلیون تومان

سورن پلاس بنزینی EF7 مدل 1402

685 میلیون تومان

685 میلیون تومان

دنا پلاس مدل 1402

840 میلیون تومان

840 میلیون تومان

دنا پلاس شش‌دنده‌‌ مدل 1402

940 میلیون تومان

940 میلیون تومان

دنا پلاس توربو اتوماتیک مدل 1402

یک میلیارد و 40 میلیون تومان

یک میلیارد و 40 میلیون تومان

پارس سال XU7p مدل 1402

690 میلیون تومان

690 میلیون تومان

207 با موتور TU3 مدل 1403

705 میلیون تومان

705 میلیون تومان

207 دنده‌ای ارتقایافته مدل 1403

835 میلیون تومان

835 میلیون تومان

207 اتوماتیک سقف‌شیشه‌ای مدل 1403

یک میلیارد و 110 میلیون

یک میلیارد و 110 میلیون

رانا پلاس ارتقایافته مدل 1403

665 میلیون تومان

665 میلیون تومان

رانا پلاس سقف‌شیشه‌ای ارتقایافته مدل 1403

720 میلیون تومان
720 میلیون تومان

تارا دنده‌ای V1 مدل 1402

835 میلیون تومان

835 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V2 مدل 1403

یک میلیارد و 35 میلیون تومان

یک میلیارد و 35 میلیون تومان

تارا اتوماتیک V4 مدل 1403

یک میلیارد و 185 میلیون تومان

یک میلیارد و 185 میلیون تومان

پژو 206 تیپ 3 پانوراما مدل 1402

685 میلیون تومان

685 میلیون تومان

 

قیمت محصولات سایپا پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳

اطلس G جدیدترین محصول سایپاست که آخرین روز‌های سال قبل روانه بازار شد و الان به طور متوسط ۵۹۵ میلیون فروخته می‌شود.

تیبا صندوقدار از خط تولید سایپا کنار رفته و معدود مدل‌های صفرکیلومتر آن در بازار آزاد ۳۹۷ میلیون خریدوفروش می‌شوند. خرید تیبا ۲ یا همان تیبا هاچبک، ۴۰۲ میلیون خرج برمی‌دارد و ساینا S دنده‌ای ۴۵۵ میلیون به فروش می‌رسد.

شاهین اتوماتیک را گرانقیمت‌ترین سواری داخلی سایپا می‌دانیم؛ ۸۹۰ میلیون تومان. قیمت شاهین دنده‌ای در بازار آزاد دقیقا ۱۰۰ میلیون کمتر از شاهین اتومات است و چانگان CS۳۵ پلاس تیپ ۲ که جزو ارزان‌ترین خودرو‌های داخلی است، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون قیمت خورده است. قیمت روز محصولات سایپا در بازار آزاد را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.  

قیمت روز خودروهای سایپا

مدل 29 فروردین 30 فروردین
پراید 151 تیپ DA مدل 1403
342 میلیون تومان

342 میلیون تومان

تیبا صندوقدار مدل 1401
397 میلیون تومان

397 میلیون تومان

تیبا هاچبک مدل 1401

402 میلیون تومان

402 میلیون تومان

ساینا S دنده‌ای مدل 1403
455 میلیون تومان

455 میلیون تومان

کوئیک GX مدل 1403

460 میلیون تومان

460 میلیون تومان

کوئیک SR دنده‌ای مدل 1403

460 میلیون تومان

460 میلیون تومان

اطلس مدل 1403

595 میلیون تومان

595 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 2
یک میلیارد و 700 میلیون تومان

یک میلیارد و 700 میلیون تومان

چانگان CS35 پلاس تیپ 3
یک میلیارد و 900 میلیون تومان

یک میلیارد و 900 میلیون تومان

شاهین دنده‌ای مدل 1403

790 میلیون تومان

790 میلیون تومان

شاهین اتوماتیک مدل 1403

890 میلیون تومان

890 میلیون تومان

دیگر خبرها

  • نفت از افزایش قیمت بازماند
  • طلا تغییر فاز داد؛ سکه سرگردان میان تنش‌ها
  • قیمت خودرو امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
  • کدام استانهای کشور پر بارش تر بودند؟/ ایران پیشتاز تولید نفت اوپک
  • تولید جهانی نفت کاهش یافت
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • قیمت رانا در بازار امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • کاهش قیمت ها در بازار مرغ | مرغداران با ضرر می‌ فروشند
  • قیمت گوشی امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳؛ تداوم کاهش جزیی قیمت‌ها در بازار