Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نشست مشترک رؤسای دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه مطالعات بین المللی چین، تفاهم نامه همکاری های مشترک میان طرفین به امضاء رسید.

به گزارش ایسنا، رئیس دانشگاه مطالعات بین المللی پکن و هیئت همراه با حضور در دانشگاه علامه طباطبائی ضمن دیدار با رئیس دانشگاه، معاون پژوهشی و رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی در خصوص ظرفیت های همکاری های مشترک بین دو دانشگاه گفتگو کردند و در پایان این دیدار، تفاهم نامه همکاری مشترک به امضای روسای دو دانشگاه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی در این نشست با اعلام آمادگی این دانشگاه برای همکاری های گسترده در سطح بین المللی گفت: امروز در حوزه علوم انسانی و اجتماعی بسیاری از دانشگاه های دنیا، به تکرار کننده سخنان و نظریات عده ای از افراد و یا دانشگاه های دنیا تبدیل شده اند؛ همان طور که در حوزه سیاست و اقتصاد یک نوع انحصار در دنیای امروز به وجود آمده است.

او افزود: به همین دلیل فکر می کنیم که استادان و دانشجویان ما باید نظرات خودشان را داشته باشند و تحقیقات اصیلی را انجام دهند.

رئیس دانشگاه علامه با تاکید بر این که در تعاملات بین المللی به دنبال دانشگاه هایی هستیم که هویت مستقل و چنین نگرشی داشته باشند، اضافه کرد: به همین دلیل معتقدیم دانشگاه های چین به ویژه دانشگاه مطالعات بین المللی پکن شریک علمی بسیار خوبی برای ما باشد.

سلیمی در بخش دیگری از سخنان خود با اعلام آمادگی دانشگاه علامه طباطبائی برای همکاری های آموزشی، پژوهشی و دانشجویی با دانشگاه مطالعات بین المللی پکن، اظهار کرد: اجرای پروژه های تحقیقاتی مشترک در مورد روابط بین ایران و چین و نیز در حوزه اقتصاد، جامعه و فرهنگ دو کشور به خصوص اگر منتهی به تولید منابع مرجع برای جامعه علمی ایران درباره شناخت چین شود برای ما بسیار اهمیت دارد.

او راه اندازی دوره های مشترک در رشته زبان فارسی و زبان چینی و هم چنین در حوزه مطالعات چین شناسی و ایران شناسی در حوزه های مختلف علوم انسانی و اجتماعی را از زمینه های دیگر این همکاری مشترک برشمرد.

رئیس دانشگاه علامه با دعوت از استادان دانشگاه مطالعات بین المللی پکن برای برگزاری کارگاه های مشترک و نیز گذراندن فرصت های مطالعاتی خود در دانشگاه علامه طباطبائی گفت: امیدوارم شاهد همکاری های پرثمری در ادامه این همکاری مشترک باشیم.

در ادامه این دیدار "جی جین بیاو"، رئیس دانشگاه مطالعات بین المللی پکن نیز به معرفی این دانشگاه و ظرفیت های آن پرداخت و افزود: این دانشگاه با هدف تامین نیروهای متخصص مورد نیاز در حوزه روابط بین المللی از سال ۱۹۶۹ تاسیس شد و آموزش زبان های خارجی، مدیریت اقتصادی و مدیریت گردشگری از جمله رشته های اصلی این دانشگاه است.

او با اعلام این که آموزش زبان فارسی در این دانشگاه از سال ۲۰۱۷ آغاز شده است و درحال حاضر ۵۰ دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در رشته زبان فارسی مشغول به تحصیل هستند، افزود: در سال های اخیر دانشگاه ما همکاری های بسیار خوبی با دانشگاه های ایران داشته است.

رئیس دانشگاه مطالعات بین‌المللی پکن با تأکید بر اجرای پروژه «یک جاده یک کمربند» از سوی دولت چین گفت: با اجرای این پروژه، گسترش ارتباط با کشورهای منطقه از اولویت ویژه‌ای برخوردار است و در این راستا این دانشگاه تعداد رشته‌های زبان خارجی خود را از ۱۱ به ۲۶ رشته رسانده است.

او با اشاره به فعالیت چند مرکز تحقیقی زبان‌های خارجی و نیز رسانه در این دانشگاه افزود: در این مراکز، تحولات چین در حوزه‌های مختلف به ۷۰ زبان ترجمه می‌شود و موردتحقیق و بررسی قرار می‌گیرد.

او در خصوص توسعه همکاری مشترک با دانشگاه علامه طباطبائی گفت: امیدوارم با امضای این تفاهم‌نامه همکاری مشترک، شاهد توسعه روزافزون همکاری در زمینه‌های مختلف بین دو دانشگاه باشیم.

دکتر دهقانی فیروزآبادی، معاون پژوهشی دانشگاه علامه نیز در این دیدار با اشاره به زمینه‌های مختلف همکاری مشترک بین دو دانشگاه گفت: علاوه بر همکاری در خصوص برگزاری دوره های مشترک و تبادل استاد و دانشجو، با توجه به فعالیت مرکز مطالعات چین در دانشگاه علامه طباطبائی می‌توان این همکاری ها را توسعه داد.

او با اشاره به موضوع «یک جاده و یک کمربند» گفت: این پروژه برای ما بسیار مهم است و می توانیم در این موضوع نیز مطالعات مشترکی داشته باشیم و با راه‌اندازی کمیته ای مشترک از تجربیات یکدیگر در این حوزه بهره‌مند شویم.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علامه، دکتر ایرانزاده، رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی نیز با ابراز خرسندی از تفاهم‌نامه همکاری بین دو دانشگاه گفت: این دانشکده در زمینه تبادل دانشجو و استاد در رشته چینی و رشته زبان و ادبیات فارسی فعالیت می­کند و امیدوارم این همکاری منجر به برگزاری دوره‌های مشترک با عنوان‌های «فرهنگ ایرانی و فرهنگ چینی» و نیز راه‌اندازی یک‌رشته در مقطع کارشناسی ارشد در حوزه مطالعات فرهنگی ایران باستان و یا حکمت ایران باستان و چین باستان شود.

او در پایان تصریح کرد: امیدوارم دانشگاه مطالعات خارجی پکن با اعزام استاد چینی به دانشگاه ما، کمک شایانی به دانشجویان شاغل به تحصیل در رشته زبان چینی کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علامه طباطبایی ایران و چین برنامه همکاری مشترک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۹۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران

به گزارش مبلغ مستند«عشق و فلسفه»؛ پرتره‌ای درباره «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران است که پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه ساعت ۱۹:۰۰ روی آنتن شبکه چهار سیما می رود.

این مستند، یازدهمین فیلم از مجموعه مستندهای «آئینه عمر» است که به کوشش گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما به تهیه کنندگی صدرا صدوقی و کارگردانی حسن علیزاده فرد از قاب این شبکه تلویزیونی پخش می‌شود.

حسن علیزاده فرد کارگردان این فیلم با اشاره به بخش هایی از زندگی نامه «مفتونی» گفت: دکتر نادیا مفتونی پژوهشگر فلسفه و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران است که به نمایشنامه‌نویسی و نقاشی نیز به صورت حرفه ای می پردازد. او با رتبه دانشیاری به تدریس در دانشکده الهیات و معارف اسلامی اشتغال دارد و از معدود چهره‌های فلسفه معاصر ایران است که با فلاسفه جهانی تعامل مستقیم دارد.

او اضافه کرد: «مفتونی» در جامعه فلسفی ایران بیشتر به دلیل احیای فلسفه هنر فارابی، تبیین فلسفه علم حکمای مسلمان و استخراج مباحثی جدید از حکمت اشراق شهاب الدین سهروردی شناخته می شود.او پژوهشگر ارشد (Senior Research Scholar) در دانشکده حقوق دانشگاه ییل (Yale) و از اعضای بُرد مشاوران فصلنامه تاریخ فلسفه دانشگاه ایلینوی نیز هست.

کارگردان فیلم مستند«عشق و فلسفه» درباره مهمترین بخش پژوهش های نادیا مفتونی، اظهار کرد: نادیا مفتونی بیشتر با تمرکز او بر آثار ابونصر فارابی و بازخوانی ابعاد مختلف دیدگاه‌های او شناخته می‌شود. آثار اولیه او به استخراج، تحلیل و تبیین فلسفه هنر فارابی می‌پردازد. بخشی از این مطالب ناظر به جایگاه هنرمندان در مدینه فاضله و نقش کلیدی آن‌ها در ساختار اجتماعیِ آن است. بخش دیگر که به نوعی نسبت هنر با قوای خیالی انسان است متمرکز بر تأثیرپذیری عموم مردم از خیال و در نتیجه تأثیرپذیری ایشان از آثار هنری است. تا پیش از «مفتونی» توجه به فلسفه هنر نزد فلاسفه مسلمان به گونه‌ای بود که بیشتر به نکاتی از ابن سینا و غزالی در این زمینه اشاره می‌شد و نگاه قابل توجهی به فارابی وجود نداشت، اما مقالات و کتاب‌های مفتونی باب جدیدی از مطالعات فلسفه هنر اسلامی را با توجه به فارابی گشود.

علیزاده در ادامه با اشاره به ساختار این فیلم مستند گفت: در مستند«عشق و فلسفه» ضمن بررسی شخصیت و سلوک علمی و فرهنگی دکتر نادیا مفتونی روایتی جذاب از نحوه ازدواج او با استاد حسین نوری (جانباز و هنرمند نقاش و کارگردان سینما و تئاتر) به تصویر کشیده است. به نظر من مخاطب با دیدن این فیلم از شوق فراوان این استاد دانشگاه برای تحصیل، تحقیق و تدریس در کنار مصائب و مشکلاتی که در زندگی شخصی،گریبانگیر او بوده است؛ شگفت زده خواهد شد.

کارگردان مستند «عشق و فلسفه» تأکید کرد: در این فیلم، تعدادی از استادان فلسفه، الهیات و علوم قرآنی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران درباره جایگاه علمی دکتر مفتونی در ایران و جهان تفکر سخن گفته اند که در کنار روایت مفتونی از زندگی علمی و فرهنگی خود، درون مایهِ پژوهشی این فیلم را غنی و پربار کرده است.

بر اساس این گزارش، عوامل این مستند ۴۰ دقیقه ای عبارتند از: مجری طرح: محراب محمدزاده، مشاور رسانه‌ای: سیده الهام کاظمی، تحقیق و پژوهش: محمد آسیابانی و سیامک صدیقی، تدوین: مینا سیفی، دستیار تدوین: کارن درآینده، صداگذاری و انتخاب موسیقی: عرفان حسن زاده، صدابرداران: مجید نجاتی، سینا الله وردی پور و علی کرامت منش، تصویربردار:‌ حسن علیزاده فرد، دستیاران تصویر: مبینا سلمانی، محمدحسین سلطانی، میلاد محمدزاده، دستیار کارگردان: علی محمد صادق و مدیر تولید: علی هیهاوند.

«آئینه عمر» کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیما است که در قالب آن، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراث پژوهشی ۲۶ چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران به تصویر کشیده شده است.

مجموعه مستند «آئینه عمر» پنجشنبه‌ها ساعت ۱۹:۰۰ پخش و جمعه‌ها ساعت ۱۲:۳۰ تکرار می شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899203

دیگر خبرها

  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ
  • مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • دفتر همکاری مشترک دانشگاه صنعتی شریف و اتکا افتتاح شد
  • علامه جعفری از شایستگی تفکر به صورت بالفعل برخوردار بود
  • عکس/ امضای اسناد همکاری مشترک میان مقامات ایران و پاکستان
  • اولین نشست همکاری‌های علمی دانشگاه‌های ایران با کشورهای حوزه بریکس
  • نخستین رویداد بین‌المللی همتایابی دراقتصاد دریامحور برگزار می‌شود
  • دبیرخانه گفت‌وگوهای فرهنگی با روسیه و چین راه‌اندازی می‌شود
  • دست‌یابی دو نشریه علمی دانشگاه یزد به جایگاه بین‌المللی و رتبه علمی