Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-19@20:02:01 GMT

هر رنگ مخاط بینی نشانه چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۱۶۶۵

مخاط داخل بینی در واقع یکی از مهم‌ترین اجزایی است که سیستم بدن انسان را در برابر نفوذ انواع ویروس‌ها و باکتری‌ها مقاوم می‌کند. ناطقان: مخاط داخل بینی در واقع یکی از مهم‌ترین اجزایی است که سیستم بدن انسان را در برابر نفوذ انواع ویروس‌ها و باکتری‌ها مقاوم می‌کند و معمولاً از آب، سلول‌ها، نمک‌ها، ماده بزاقی (گلیکوپروتئین) تشکیل می‌شود، اما باید بدانید که با توجه به هر اندام بدن، مخاط نام‌های گوناگونی مانند خلط سینه و بلغم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




مخاط بدون رنگ

مخاط طبیعی، شفاف، آبکی و بدون رنگ ضخیم و چسبناک است. بی رنگی مخاط شما به معنای نبود عفونت و آلودگی در بدنتان است و این نشان دهنده سلامت کامل بدن شما است، اما در صورتی که مخاط بینی شما به صورت غیرارادی تولید شد حتما به پزشک مربوطه مراجعه کنید.
مخاط سفید رنگ

در صورت مصرف بیش از حد لبنیات حتما به مخاط سفید مبتلا خواهید شد و این به معنای چسبناک‌تر شدن مخاط بینی شما و دشوار شدن تنفستان خواهد بود، اما باید بدانید که وجود مخاط سفید در شما به تنهایی هیچ گونه نگرانی ندارد.
مخاط زرد رنگ

وجود عفونت سینوسی یا باکتری‌های زیاد در بدن نشان دهنده زرد رنگی مخاط بینی خواهد بود که در اینصورت سیستم ایمنی بدن شما در برابر سرماخوردگی در حال مقاومت است.

هر رنگ مخاط بینی نشانه چیست؟
مخاط سبز رنگ

در زمان نابودی گلبول‌های سفید خون، وجود عفونت قارچی و نفوذ باکتری به بدن؛ مخاط بینی شما رنگ دانه سبز تولید خواهد کرد که در اینصورت مصرف آنتی بیوتیک‌ها در روند بهبود بیماری موثر است، اما اگر زمان این بیماری بیشتر از یک هفته طول کشید برای درمان آن حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

مخاط آبی

باکتری به نام سودوموناس آئروژینوزا در بدن می‌تواند رنگ مخاط شما را به رنگ آبی در میاورد هرچند این اتفاق به صورت ندرت روی می‌دهد، اما بهتر است هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. کند. این پدیده به ندرت اتفاق می‌افتد، اما لازم است به پزشک مراجعه کنید.
قهوه‌ای

مصرف دخانیات مانند سیگار و قلیان رنگ مخاط شما را به شکل قهوه‌ای یا قهوه‌ای متمایل به قرمز تغییر خواهد داد که در اینصورت پیشنهاد ما به شما برای بهبود سلامتی خود کاهش استفاده از سیگار یا ترک آن است.

بیشتر بخوانید: هر آنچه باید درباره مخاط بینی و ارتباط آن با سلامتی بدانید

مخاط سیاه و خاکستری رنگ

تغییر رنگ مخاط بینی به سیاه و خاکستری به دلیل وجود آلودگی هوا، غفونت قارچی و زندگی در شهر‌های پرجمعیت است که در اینصورت لازم است از مواد آلاینده به شدت دوری کنید.

هر رنگ مخاط بینی نشانه چیست؟
مخاط شفاف و غلیظ

گرفتگی بینی و تورم آن نشانه حساسیت مزمن در بدن شماست و این به معنای مراجعه به متخصص گوش، حلق و بینی در خصوص بهبود رفع مشکلتان است.
قرمز یا صورتی

باید بدانید که علت ایجاد این رنگ در ترشحات مخاطی به دلیل نشت خون از رگ‌های خونی پاره شده است.
طلایی رنگ و بسیار چسبنده

ترشحات مخاطی به رنگ زرد تیره مانند بادام زمینی ممکن است بیانگر سینوزیت قارچی در بینی باشد.

هر رنگ مخاط بینی نشانه چیست؟
بلغم صبحگاهی

در صورت وجود سرفه زیاد در هنگام صبح و خارج شدن مخاط از دهانتان احتمالا مبتلا به رفلکس معده شده اید که در اینصورت پیشنهاد ما به شما مراجعه پزشک است.

با چه روش‌هایی به درمان مخاط بینی خود بپردازیم؟

استفاده از اسپری بینی برای مرطوب نگه داشتن آن، افزاش مصرف مایعات، مصرف غذا‌های مغذی حین بیماری؛ فراموش نکنید که بدن برای مبارزه به انرژی نیاز دارد، مصرف مایعات گرم و مصرف دارو به تجویز پزشک راهکار‌های موثر در جهت بهبود مخاط بینی است در صورت طولانی شدن رنگ غیرعادی مخاط بینی حتما مراجعه به پزشک رافراموش نکنید. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: رنگ ، مخاط بینی ، باکتری ها

منبع: ناطقان

کلیدواژه: رنگ مخاط بینی باکتری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۱۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ردپای ژنتیک در اختلال وسواس

بر اساس این گزارش، دکتر سمیه معتضدیان با اشاره به تعریف وسواس اظهار کرد: وسواس مجموعه ای از افکار و یا تکانه‌های ناخواسته، مزاحم و تکراری است. مبتلایان به وسواس اضطراب‌های شدیدی را تجربه می کنند.

ردپای ژنتیک در اختلال وسواس

این عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که در بیشتر بیماری های مربوط به روان ردپای ژنتیک دیده می شود خاطرنشان کرد: علامت های ابتلا به وسواس در نوجوانی و یا اوایل دهه 20 آغاز می شود.

وی شیوع وسواس در بین زنان و مردان را یکسان عنوان کرد و گفت: زمانی که وسواس را ریشه یابی می کنیم در بیشتر موارد حداقل یکی از اعضای خانواده به این بیماری و یا بیماری های مرتبط مبتلا هستند. بدیهی است چنانچه ژن پیش زمینه در خانواده وجود داشته باشد، در اثر محیط و یا عوامل دیگر ممکن است این بیماری بیشتر و یا حادتر بروز پیدا کند.

 آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی تقریبا منتفی است

وی آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی را تقریبا منتفی دانست و اضافه کرد: بروز رفتارهای وسواس گونه در سنین بالا می تواند متخصصان را به بیماری های ارگانیک و یا فیزیکی بیمار مشکوک کند. تقریبا این انتظار را نداریم که یک زن یا مرد 50 ساله به طور ناگهانی به وسواس مبتلا شود.

وی با اشاره به شایع‌ترین نشانه‌های وسواس عنوان کرد: افکار تکراری یا مزاحم مثل چک کردن‌های مدام یا وسواس شست وشو از بارزترین نشانه های رایج ابتلا به واسوس هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: وسواس می‌تواند با نشانه‌های مختلفی بروز کند، برخی بیماران ممکن است فقط مبتلا به وسواس فکری مبتلا باشند به طور مثال فرد مدام با خود کلنجار می‌رود که مبادا دیگران از رفتار و یا حرف‌های من آزرده شده باشند البته نکته اینجاست که این موارد باید تفکیک شود و مشغله‌های روزمره با نشانه‌های ابتلا به وسواس فکری اشتباه گرفته نشود. اگر استرس‌های ناشی از نگاه و قضاوت دیگران از حد متعارف خارج شود و برای فرد اضطراب ایجاد کند می تواند از نشانه‌های رفتارهای وسواس گونه باشد.

وی یادآوری کرد: شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به وسواس، وسواس چک کردن و شست و شو است. همچنین نگرانی مدام از احتمال ابتلا به صدمه زدن به دیگران و افکار مزاحم، خطرناک و نگران کننده می‌تواند از نشانه‌های ابتلا به وسواس باشد.

معتضدیان گفت: ترس بیش از حد ابتلا به بیماری، چک کردن مدام وسایل، ترس از آسیب رساندن به خود یا دیگران و وسواس نظم و یا تقارن اشیاء از شایع‌ترین نشانه های اختلال وسواس است.

وسواس و ارتباط آن با مشکلات جسمی

وی با بیان این که وسواس علاوه بر این که بیماری مربوط به روان است، می‌تواند به جسم فرد مبتلا نیز صدمه وارد کند، ادامه داد: به طور مثال در مواردی  دیده می‌شود که پوست فرد در اثر شست و شوی زیاد دچار آسیب می شود یا به عنوان مثال افرادی به دلیل ابتلا به وسواس نظم و ترتیب و جابجایی وسایل دچار کمرد درد و آسیب به ستون فقرات خود شده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه به درمان‌های متداول مبتلایان به وسواس اشاره کرد و گفت: درمان مبتلایان به وسواس معمولا درمان‌های توامان دارویی و روان درمانی است، ولی باید به این نکته توجه داشت که درمان این بیماری زمانبر است و نیاز به صبوری دارد.

کودکان خانواده‌های وسواسی در خطر ابتلا به این اختلال

وی تاثیر محیط بر اختلال وسواس را مورد توجه قرار داد و گفت: وسواس می تواند در خانواده‌هایی که رفتارهای وسواس گونه به صورت ژنتیکی وجود دارند، در کودک نیز از طریق یادگیری در محیط تشدید شود، ولی زمینه‌های ژنتیکی در این بیماری بسیار مهم است؛ چون اگر فقط تاثیرات محیطی مد نظر باشد بعد از بهتر شدن شرایط این رفتارها از بین می رود.

معتضدیان در خاتمه با بیان این موضوع که وسواس بیماری سمج روانپزشکی است، توضیح داد: این بیماری برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است. باید برای درمان صبور بود ولی قطعا زندگی کردن با وسواس زندگی زجر آوری است بنابراین باید با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • نشانه‌هایی که می‌گویند کلیه‌های شما به درستی کار نمی‌کنند (فیلم)
  • نگاهی به قاب‌های ماندگار ارتش و مردم در سال 57 + عکس ها
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • نشانه‌هایی که می‌گویند کلیه‌های شما به درستی کار نمی‌کنند + فیلم
  • هواداران سپاهان به نشانه اعتراض خیلی‌زود ورزشگاه نقش‌جهان را ترک کردند + فیلم
  • علت سنگ کیسه صفرا چیست؟ + علائم
  • گمشده‌ای به نام پزشک عمومی روی تابلوی مطب‌ها
  • چرا ایرانی‌ها، پزشک عمومی را قبول ندارند؟ | گمشده‌ای به نام پزشک عمومی روی تابلوی مطب‌ ها
  • جذب ۵ پزشک فوق تخصص در دزفول