Web Analytics Made Easy - Statcounter

موضوع ارتقا بزرگترین روستای ایران به شهر، ۱۶ ماه است که با وعده‌های خوش مسئولان همراه شده، اما مرور اخبار و گزارش‌های گذشته نشانگر این است که تاکنون این وعده ها عملی نشده است. ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۲:۳۴ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه،همانطور که پیشتر هم در تسنیم گفته شده بود روستای "بالو" که در هفت کیلومتری ارومیه قرار دارد با جمعیتی افزون بر 16 هزار نفر، عنوان بزرگ‌ترین روستای ایران را به یدک می کشد، اما نه شباهتی به روستا دارد و نه مانند یک شهر اداره می‌شود!

مرداد سال گذشته بود که دستور ارتقای این روستا به شهر توسط وزیر کشور داده شد، استاندار آذربایجان غربی نیز سال گذشته شهر شدن روستاهایی که بیش از 2500 نفر جمعیت دارند را در دستور کار قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرزوی شیرینی که بر مردم روستا تلخ شد

اهالی این روستا بارها از دولت خواستار شتاب بخشی به پروسه شهر شدن روستایشان بودند، اما با گذشت 16 ماه بلاتکلیفی، این روستا با وجود بسیاری از شاخص‌های شهر شدن از ارتقا باز مانده است و به نظر می‌رسد روند طولانی و خسته کننده‌ای در انتظار فرجام این موضوع باشد.

 علی جهاندیده از اهالی سالخورده این روستا می‌گوید: توسعه این روستا که روز به روز بر تعداد جمعیت آن افزوده می شود سالیان سال آرزوی بسیاری از اهالی روستا بود و تحقق این مسئله برای روستائیان به حدی مهم بود که با مطالبات بسیار دولت تصمیم به توسعه آن گرفت اما تا به امروز شاهد هیچ عملی در این راستا نبوده ایم.

وی می افزاید: اینکه موضوع ما به عنوان یکی از شعارهای اصلی کاندیداها در انتخابات پیش رو مطرح شود از بدیهیات است، اما چشم مان آب نمی‌خورد و بر این امر که باید انتظار بکشیم واقف هستیم.

حسین ادامه صحبت‌های علی را گرفته و می‌گوید: البته تقاضای ما این نیست که ماهیت این روستا صرفا در یک تابلو  به شهر تغییر پیدا کرده و تنها ارمغان تبدیل آن به شهر تابلوی آهنین خوشامدگویی ورودی شهر باشد.

 چرا که بسیاری از روستاهای واجد شرایطی که به شهر تبدیل شده اند شرایطی به مراتب بدتر از روستا دارند.

وی با بیان اینکه نمود عینی این واقعیت تلخ را می‌توان در شهرهای تازه تأسیس استان دید، می‌گوید: برخی از این شهرهای تازه تأسیس با وجود تبدیل شدن به شهر امروز در ماهیت بین شهری و روستایی خود بلاتکلیف‌اند.

حسین اضافه می‌کند: در واقع روستا شهری هستند که از یک سو بافت روستایی خود را حفظ کرده و از سوی دیگر نام شهر را یدک می‌کشد، بدون آنکه مردمش از زیرساخت‌های شهری مناسب و یا امکانات یک زندگی شهری برخوردار باشند.

ارومیه| شهر شدن پر جمعیت‌ترین روستای ایران در پیچ‌وخم بخشنامه‌هاآذربایجان غربی| اهالی بزرگترین روستای ایران: دولت پروسه تبدیل بالو به شهر را طولانی نکندآذربایجان غربی| بحران بیکاری در بزرگ‌ترین روستای ایران

علی امیرقاسمی یکی از جوانان این روستا می‌گوید: خبر تبدیل بالو  به شهر به همان میزان که در روزهای اول دل مردم این منطقه را به امید رهایی از مشکلات پیش رو شاد کرد دست و پا زدنش در منجلاب بلاتکلیفی کام همگان را تلخ کرده است.

علی که اکنون به همراه خانواده‌اش عطای زندگی در این روستای بزرگ را به لقایش بخشیده و راهی شهر شده، بیان می کند: روزگاری زندگی در بالو آسان بود، اما امروز مردمش باید برای هر قدم که برمی‌دارند هزینه زندگی شهری را بپردازند بدون آنکه از حداقل امکانات زندگی شهری بهره مند باشند.

 امیرقاسمی تبدیل بالو به شهر را حکایت دکمه‌ای می داند که قرار است برایش کتی دوخته شود و سوغات این تغییر را مشکلات لاینحل فراروی مردمی می‌داند که تکلیفشان معلوم نیست شهری هستند یا روستایی!

به اعتقاد او تبدیل روستایشان به شهر  وعده بزرگی بود که به مردم داده شد بدون آن که فکر شود زیرساخت‌های این وعده چطور باید تأمین و فراهم شود.

کامل کلشی عضو شورای این روستا در تکمیل صحبت‌های امیر می‌گوید: ای کاش مسئولان به جای تبدیل مناطق روستایی به شهر، کمی به فکر توسعه روستاها در همان قالب روستا باشند.

کلشی تاکید می کند: چرا که مردم این مناطق با بافت روستایی بهتر می‌توانند کنار بیایند تا بافت روستاشهرهایی که همه را سردرگم کرده است.

وی می افزاید:گرچه بالو بزرگترین آبادی ایران است اما اهالی این روستا با مشکلات عدیده‌ای از قبیل نبود امکانات فرهنگی، ورزشی فقدان نظارت کافی بر ساخت و ساز و رشد بیرویه جمعیت دست و پنجه نرم می کنند .

حیدری دهیار بالو مکاتبات و پیگیری‌های صورت گرفته  درباره رسیدگی و نظارت به این روستا را بی‌نتیجه دانسته و می‌گوید: این پیگیری‌ها از سوی دهیاری و شورای این روستا تا به امروز ماحصلی نداشته است.

شهر شدن بالو در انتظار تعیین تکلیف لایحه جامع تقسیمات کشوری

 علیرضا ملامحمدی زاده فرماندار ارومیه نیز با اشاره به پروسه شهر شدن این روستا می‌گوید: شهر شدن این روستا در انتظار رفع تکلیف در تقسیمات کشوری در وزارت کشور است.

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری آذربایجان غربی نیز تاکید می‌کند: روستاهای دارای بیش از 2500 سکنه به شهر تبدیل می‌شوند و هدف از تبدیل این روستاها به شهر، برخورداری آنها از امکانات شهری برای آسایش و رفاه بیشتر و ترغیب روستائیان به سکونت در روستا و افزایش روند تولیدات کشاورزی و دامی است.

عارف خدرلو می افزاید: مهم‌ترین دلیل تأخیر در پروسه شهر شدن روستاهای واجد شرایط، تعیین تکلیف این روستاها در  لایحه جامع تقسیمات کشوری است.

گزارش از راضیه محمودپور

انتهای پیام/ز

R7548/P4001/S6,48/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۱۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوشش رسانه‌ای که قدرت «وعده صادق» را به رخ جهانیان کشید

قدرت رسانه در دنیای امروز، قدرتی است که با هیچ‌چیز قابل مقایسه نیست؛ در واقع می‌توان گفت اگر رسانه‌ای نبود، ابعاد موفقیت‌های گسترده «وعده صادق»، آنطور که باید، بروز و ظهور پیدا نمی‌کرد و بر همین اساس است که یک پوشش رسانه‌ای قوی می‌تواند تکمیل‌کننده نقش‌آفرینی موشک‌های مقتدر باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، این روزها جنگ رسانه‌ای به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین راهبردهای دشمن در دنیای فعلی به‌کار می‌رود چراکه این نوع از جنگ مهم‌ترین ابزار جنگ نرم در جهانی که به‌عنوان عصر اطلاعات، عصر ارتباطات و عصر حاکمیت جریان آزاد اطلاعات، نامگذاری شده به شمار می‌آید.

این امر تا جایی قابل اهمیت است که رهبر معظم انقلاب به‌عنوان بالاترین مقام کشور در شهریور ماه سال ۱۳۹۷ در خصوص جنگ رسانه‌ای دشمن هشدار داده و اعلام نمودند: «براساس اطلاعاتی که در اختیار داریم، دستگاه‌های جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی با حمایت مالی قارون‌های منطقه اطراف کشور ما، تشکیلاتی را برای این جنگ رسانه‌ای راه‌اندازی کرده‌اند و به‌طور جدی در حال برنامه‌ریزی و تلاش برای آلوده کردن فضای تبلیغاتی و فکری جامعه هستند.» و با این هشدار فرمانده کل قوا، تردیدی باقی نمی‌ماند که بدانیم در حال حاضر در شرایط جنگ رسانه‌ای قرار گرفته‌ایم و باید بیش از هر زمانی این موضوع را مدنظر قرار دهیم.

با این تعریف، باید به این نکته نیز توجه داشت که در دنیای امروز جنگ رسانه‌ای حتی در میان جنگ و قدرت‌نمایی نظامی نیز قابل توجه است و اهمیت امر تا جایی قابل بحث است که بنا به فرمایش رهبر انقلاب، می‌تواند جای «شهید و جلاد» را عوض کند و اینجاست که موضوع «روایت اول» بیش از هر زمان دیگری معنا پیدا می‌کند و یکی از مصادیق این موضوع، عملیات «وعده صادق» بود؛ عملیاتی که در عرض چند ساعت هیمنه پوشالی رژیم کودک‌کش را در هم شکست و نیرویی تازه به جهادگران عرصه مقاومت داد و بر همین اساس منصور براتی کارشناس مسائل رسانه و اسرائیل در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از ابتدای طوفان الاقصی و بعد از آن، رژیم غاصب صهیونیستی مطابق حمله به غزه یک کمپین ترور، خرابکاری و عملیات روانی علیه ایران، افراد، گروه‌ها و دولت‌هایی که در آن سهیم بودند ایجاد کرد.

وی ادامه می‌دهد: در این حمله به نحوه‌های مختلف، با اینکه گفته می‌شد ایران از این حمله اطلاعی نداشته (اما در عین حال به کمک به گروه مقاومت تردید نداریم)، اسرائیلی‌ها یک کمپین انتقام‌گیری را شروع کرده و حمله به ایرانی‌ها در خارج از کشور، حمله به منافع ایران، برخی ترورها در داخل، یا کمک به بعضی از حملات در داخل کشور از جمله انفجار در کرمان نقش‌آفرینی داشتند.

این کارشناس بین‌الملل با بیان اینکه رژیم غاصب صهیونیستی نهایتاً بزرگ‌ترین اقدام خود یعنی حمله به کنسولگری ایران را در اولین روز از آوریل ۲۰۲۴ انجام داد، تصریح می‌کند: این مسئله باعث شد سطح تقابل به سمتی برود که دیگر ایران امکان تداوم دادن به سیاست صبر استراتژیک خود را نداشته باشد، چراکه جایگاه کنسولگری برای هر دولت و به‌خصوص به شهادت رساندن افراد مهم نظامی آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ در همین راستا نیاز بود که اگر ما قدرت نظامی قابل توجهی داریم از آن استفاده کنیم.

اگر واکنش مستقیمی به رژیم غاصب نشان نمی‌دادیم بازدارندگی ایران تضعیف می‌شد

براتی عنوان می‌کند: اسرائیلی‌ها، ایران را در شرایطی قرار داده بودند که اگر ما واکنش مستقیمی نشان نمی‌دادیم بازدارندگی ایران تضعیف می‌شد و این موجب می‌شد که اسرائیلی‌ها جلوتر بیایند و شاید پاسخ ندادن به این حمله منتهی به جنگ می‌شد، یعنی بیشتر از اینکه پاسخ داده شود احتمال جنگ مستقیم زیاد می‌شد، چراکه طرف مقابل جلوتر می‌آمد و احتمالاً دفعه بعد کاری می‌کرد که مجبور به جنگ با آن‌ها می‌شدیدم، در همین راستا باید جلوی آن را پیش از آنکه به آستانه جنگ برسیم می‌گرفتیم.

وی با بیان به اینکه حمله موشکی ۱۴ آوریل ایران از نظر گستردگی و از نظر اینکه یک دولت مستقل اسرائیل را هدف قرار داده در نوع خودش بی‌نظیر بود، می‌گوید: آخرین بار در سال ۱۹۷۳ جنگ یومکی پور بود که چنین اتفاقی افتاده و ۲ دولت به اسرائیل حمله کرده بودند، همچنین در سال ۱۹۹۱ یعنی ۳۳ سال پیش، زمانی که احتمال حمله آمریکا به عراق وجود داشت دولت صدام حسین یک حمله مصنوعی را انجام داد و یک سری موشک به اسرائیل زد که در آن حمله نیز اتفاق خاصی نیفتاد چراکه او می‌خواست یک ائتلافی را در بین کشورهای اسلامی به نفع خود ایجاد کند و هزینه حمله آمریکا به عراق را افزایش دهد یعنی می‌توان گفت قصد آن دشمنی با اسرائیل هم نبوده است، در همین راستا بعد از آن در ۳۳ سال اخیر هیچ دولتی این جرئت را به خود نداده است که به قلمرو اسرائیل حمله کند، از این‌رو این اتفاق نشان داد که ایران چنین قدرتی را دارد.

این کارشناس بین‌الملل با اشاره به به برنامه‌ریزی که برای حمله انجام شده بود، اظهار می‌کند: کاملاً مشخص است که در این حمله هدف ما نشان دادن قدرت بود چراکه سر جنگی روی موشک‌ها نصب نشد و می‌خواستیم نشان دهیم که ما می‌توانیم سامانه دفاعی اسرائیل را دچار اختلال و موشک‌های خود را از آن رد کنیم؛ همچنین این حمله نشان داد که سامانه دفاعی گنبد آهنین آنقدر که ادعا می‌شود دقیق نیست و نمی‌تواند همه موشک‌ها را رهگیری کند.

براتی با بیان اینکه در رابطه با تعداد موشک‌های ایران دو روایت وجود دارد که موضوع مهمی است، ادامه می‌دهد: یک روایت می‌گوید که کمتر از ۱۰۰ موشک پرتاب شده و روایتی دیگر می‌گوید که تعداد موشک‌ها حدود ۳۵۰ مورد بوده است.

وی تصریح می‌کند: باید توجه داشت که از روزهای اول جنگ غزه، گروه‌های مقاومت به سمت اسرائیل در یک روز ۱۰۰۰ موشک ارسال کردند که این موشک باران انبوه باعث شد گنبد آهنین و سامانه دفاعی اسرائیل نتواند آن‌ها را بگیرد؛ همچنین ما الان با تعداد بسیار اندکی این حمله را انجام دادیم و طبیعتاً زرادخانه موشکی ایران چندین برابر قدرتمندتر از زرادخانه موشکی حماس است، بنابراین ایران می‌تواند در یک روز چند ۱۰۰۰ موشک را اگر بخواهد روانه کند و در آن شرایط باید ببینیم که امکان گنبد آهنین چه هست.

این کارشناس بین‌الملل می‌افزاید: همین الان اعتراف آمریکایی‌ها این است که ۹ موشک با اسرائیل برخورد داشته و در ویدئوهای مختلف نیز شاهد بودیم که چند موشک برخورد داشته است، به طوری که در یکی از آن ویدئوها فقط هفت تا از موشک‌ها با پایگاه نواتیم برخورد می‌کرد؛ بنابراین هدف اصلی در این حمله نشان دادن قدرت و امکان ایران بود نه تلفات گرفتن.

براتی با بیان اینکه در حال حاضر ما دست برتر را داریم و باید ببینیم که اسرائیل چه واکنشی نشان می‌دهد، می‌گوید: هرچه زمان می‌گذرد به نظر می‌رسد که احتمال حمله هم سطح اسرائیل با هم سطح ایران کمتر می‌شود چراکه اکنون فشارهای بین‌المللی روی اسرائیل مبنی بر این است که پاسخ نظامی به اقدام ایران و حمله انتقامی ندهد، از این رو احتمال دارد با شکل‌گیری یک ائتلاف و اجماعی برای تحریم ایران و گسترش آن به خصوص تحریم علیه سپاه همراه شود.

پوشش رسانه‌ای که قدرت را به رخ می‌کشد

وی با بیان اینکه در این حمله هدف سیاست‌گذاران ایرانی برخورد موشک‌ها به قلمرو اسرائیل بوده و تا حد زیادی این اتفاق محقق شد، ادامه می‌دهد: در طوفان‌الاقصی چنین اطلاعی رخ نداد و به صورت غافلگیرانه انجام شد که بر موفقیت آن‌ها تأثیرگذار بود، اما در این حمله اولاً از قبل اطلاع‌رسانی انجام شد بنابراین در درجه اول نمی‌توان انتظار داشت که تعداد زیادی از موشک‌ها برخورد کنند چراکه طرف مقابل در آماده‌ترین حالت و در صد درصد آمادگی به سر می‌برد، از طرفی دیگر روایت‌های مختلفی مبنی بر اینکه بین ۲۰ درصد از موشک‌ها برخورد کرده، یا بعضی از رسانه‌های خود اسرائیل حدود ۳۰ درصد را مطرح کردند و روزنامه‌ای معاریو نیز اعلام کرد ۸۴ درصد رهگیری موفقیت‌آمیز انجام شد یعنی در واقع ۱۶ درصد از موشک‌ها برخورد داشته وجود دارد؛ در همین راستا روایت‌ها متفاوت است و باید زمان بیشتری بگذرد تا این موارد بررسی شود و نهایتاً آمار دقیق‌تر برای اینکه چه میزانی برخورد انجام شده و… را اعلام کنند.

این کارشناس بین‌الملل با اشاره به پوشش رسانه‌ای «وعده صادق» تصریح می‌کند: پوشش رسانه‌ای این اتفاق نسبت به سایر پدیده‌ها و تحولات چه درمورد رسانه ملی و چه در مورد رسانه‌های مکتوب خیلی بهتر بوده و سطح بالاتری داشت و ما شاهد تلاش برای آماده‌سازی اذهان بودیم که نمی‌شود گفت ایده‌آل بوده اما نسبتاً در سطح خوبی نسبت به سایر پدیده‌ها و اتفاقات قبلی بود؛ در همین راستا امیدواریم این سطح پوشش رسانه‌ای و جدی گرفتن رسانه در میان سیاست‌گذاران و مقامات ایرانی افزایش پیدا کند.

براتی ادامه می‌دهد: ارائه روایت اول در چنین مواقعی خیلی مهم است، چون زمانی که ما روایت اول را خودمان ارائه دهیم بعداً این امکان را داریم که روایت را اصلاح کنیم اما اگر روایت اول را ما ارائه نکردیم و جامعه و افکار عمومی چه در خارج چه در داخل آن را باور کرد خیلی فرصت نداریم که اصلاحی در آن انجام دهیم.

به گزارش ایمنا، قدرت رسانه در دنیای امروز، قدرتی است که با هیچ‌چیز قابل مقایسه نیست در واقع می‌توان گفت اگر رسانه‌ای نبود، ابعاد موفقیت‌های گسترده «وعده صادق»، آنطور که باید، بروز و ظهور پیدا نمی‌کرد و بر همین اساس است که یک پوشش رسانه‌ای قوی می‌تواند تکمیل‌کننده نقش‌آفرینی موشک‌های مقتدر باشد.

کد خبر 746903

دیگر خبرها

  • خسارت بارش باران درشمال اصفهان/سیلاب در روستای صالح‌آباد جاری شد
  • پوشش رسانه‌ای که قدرت «وعده صادق» را به رخ جهانیان کشید
  • حمله موشکی ایران به روایت تابلو‌های شهری
  • مدارس متروکه گلستان به اقامتگاه بوم‌گردی تبدیل می شوند
  • «وعده صادق» هدیه بزرگ سپاه به ملت ایران و مظلومان فلسطین
  • نگرانی نماینده چابهار درباره وضعیت سیل زدگان سیستان و بلوچستان: راه‌های ارتباطی حدود 400 روستا مسدود شده/ از سیل اسفند 1402 تا کنون زیرساخت ها اصلاح نشده/ دولت فقط وعده داد و عمل نکرد
  • طرح رصد باید تبدیل به گفتمان نیرو‌های انقلاب در مدیریت شهری شود/ انجام یک پروژه کوچک به خواست مردم به اندازه یک کلان پروژه تاثیر گذار است
  • روایت تسنیم از آنچه در نوای هزار‌ دف ‌پالنگان گذشت + فیلم
  • "وعده صادق" آرزوی مسلمانان را محقق کرد/ جدا بودن شیعه و اهل سنت را دشمنان اسلام ایجاد کردند
  • «وعده صادق» به روایت تصویر