Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی شامحمدی مستندساز و عضو هیات انتخاب فیلم‌های بلند مستند در سیزدهمین دوره جشنواره «سینماحقیقت»، درباره فیلم‌های این دوره جشنواره و کیفیت آن‌ها اظهار کرد: امسال این افتخار را داشتم که به همراه فرید فرخنده کیش و کورش عطایی در بخش انتخاب فیلم‌های بلند حضور داشته باشم. مثل همیشه تعداد فیلم‌های بلندی که به جشنواره رسید حدود ۸۰ فیلم بود و نکته‌ای که در این رابطه وجود دارد، این است که فیلم‌های بلند سینمایی مستندی که در کشور آمریکا ثبت می‌شود، معمولا کمتر از ۵۰ فیلم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتفاق بسیار جالبی است که تعداد فیلم‌های مستند یک سال سینمای ایران حدود ۸۰ تا ۹۰ فیلم است که یک چهارم آن‌ها معمولا انتخاب می‌شوند تا در «سینماحقیقت» دیده شوند.

وی با اشاره به اینکه ژانرهای متفاوتی را در این دوره شاهد بوده‌اند، اضافه کرد: امسال ۱۸ فیلم بلند مستند انتخاب شد و نکته‌ای که نظرم را جلب کرد، این بود که هرسال دو یا سه فیلم شاخص و چند فیلم متوسط داشتیم و بقیه فیلم‌ها در حد دیده شدن بودند، ولی امسال با اینکه دو یا سه فیلم شاخص را شاهد هستیم، اما کیفیت آثار بلند بسیار افزایش یافته و فیلم‌های خوبی را در بخش بلند جشنواره شاهد خواهیم بود.

شامحمدی ادامه داد: سال‌های گذشته فیلم‌های فوق‌العاده‌ای در جشنواره داشتیم که شاید امسال شاهد چنین فیلم‌هایی نباشیم، اما در ازای آن، فیلم‌های جان‌داری ساخته شده‌اند و می‌توانیم بگوییم سینمای مستند پایدار شده و دائم رو به رشد است.

سال‌های گذشته فیلم‌های فوق‌العاده‌ای در جشنواره داشتیم که شاید امسال شاهد چنین فیلم‌هایی نباشیم، اما در ازای آن، فیلم‌های جان‌داری ساخته شده‌اند و می‌توانیم بگوییم سینمای مستند پایدار شده و دائم رو به رشد استاو با اشاره به اینکه فیلم‌های مستندی که پروداکشن‌های سینمایی دارند و پرهزینه هم هستند، امسال در جشنواره حضور کمرنگ‌تری دارند، عنوان کرد: متاسفانه شاید بتوانم بگویم دو فیلم را شاهد بودیم که ردپای یک تهیه‌کننده در آن‌ها وجود داشت و بقیه فیلم‌ها با هزینه‌های کم ساخته شده و این موضوع در آن‌ها بسیار مشهود بود. این موضوع نگران‌کننده، نشان‌دهنده تاثیر شرایط اقتصادی بر سینمای مستند است.

این کارگردان مستند ادامه داد: به طور مثال فیلم «اسرار دریاچه» یکی از فیلم‌هایی بود که سال گذشته رکورد پرهزینه‌ترین فیلم را داشت همچنین فیلم‌های دیگری از این دست که از نظر اجرایی استاندارد بالایی داشتند، در جشنواره به رقابت می‌پرداختند. امسال اما صرفا تلاش فیلمسازان برای نزدیک شدن به اندازه قاب سینما کاملا مشهود بود.

تهیه‌کننده مستند «خانه‌ای برای تو» با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی نقش پررنگی بر کیفیت فیلم‌های مستند دارند، گفت: با توجه به این شرایط نمی‌دانم سال‌های آینده چه شرایطی در انتظار سینمای مستند و فیلم‌هایش است. فکر می‌کنم فیلم‌ها با کمترین هزینه ممکن ساخته شوند.

شامحمدی در پایان عنوان کرد: امسال این شانس را داشتم که یک بار دیگر فیلم‌های مستند یک سال سینمای ایران را در قالب هیات انتخاب فیلم‌های بلند رصد کنم و با توجه به اینکه من همیشه پیگیر جشنواره «سینماحقیقت» هستم، این موضوع به ذهنم رسید که اغلب فیلم‌هایی که به جشنواره آمده‌اند به نوعی از «سینماحقیقت» دوره قبل تاثیر پذیرفته‌اند. آن‌ها از متدهایی در اجرا و محتوا استفاده می‌کنند که سال‌های گذشته در جشنواره «سینماحقیقت» مورد توجه قرار گرفته است. در یک برآیند کلی از جامعه سینمایی در طول یک سال، ردپا و تاثیر «سینماحقیقت» کاملا مشهود است.

کد خبر 4792390 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت تئاتر ایران فیلم سینمایی کارگردان تئاتر سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت موسیقی ایرانی جایزه سینمایی سینمای مستند موسیقی پاپ کنسرت موسیقی تماشاخانه شهرزاد سریال ایرانی فیلم کوتاه تیزر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۱۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«احمد» در هند جایزه گرفت

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزای علم و فناوری آنا، این دوره از جشنواره در بخش مستندهای 60 دقیقه ای به مستند «احمد» به تهیه کنندگی یوسف ترابی‌نژاد و کارگردانی اعظم مرادی جایزه داد، پرتره جوانی به نام «احمد» که علی‌رغم محدودیت‌های فیزیکی، ذهنی بلندپرواز و همتی بلند دارد و داستان زندگی‌اش به معجزه می‌ماند.

جشنواره بین‌المللی فیلم‌های معلولین we care هند هر ساله باهدف افزایش آگاهی در مورد مسائل مربوط به معلولیت، برطرف‌کردن تصورات غلط و تعصبات در مورد افراد معلول و ایجاد تغییرات نگرشی و رفتاری برگزار می‌شود.

این جشنواره بر اساس کنوانسیون سازمان ملل به‌عنوان بخش جدایی‌ناپذیر از فعالیت‌های بین‌المللی یونسکو قلمداد شده که باهدف افزایش سطح آگاهی درباره حقوق معلولان سراسر جهان و تشویق نهادها، سازمان‌ها و هنرمندان در حوزه‌ معلولان فعالیت می‌کند.

«احمد» پیش‌ازاین نیز در جشنواره‌های داخلی و خارجی حضور داشته و منتخب پانزدهمین جشنواره بین‌المللی حقیقت، جشنواره بین‌المللی بیگ سین لندن، ‌ یازدهمین جشنواره مستند بنگلادش، پنجمین جشنواره فیلم مارتینیک فرانسه و منتخب پنجمین دوره از جشنواره Over-the-Rhine International Film Festival آمریکا بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اکران فیلم مستند از اراک تا تل‌آویو
  • فیلم مستند از اراک تا تل‌آویو اکران شد
  • داوران نوعی نگاه جشنواره کن معرفی شدند
  • داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند
  • بهترین تیم تاریخ لیگ برتر انگلیس از نگاه سسک فابرگاس / عکس
  • ایلیا سلیمان کارگردان فلسطینی قلب جشنواره فیلم سارایوو را می‌گیرد
  • درخشش رادیو فرهنگ در جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • گزارش تصویری | سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • جشنواره معلولین هند به مستند «احمد» جایزه داد
  • «احمد» در هند جایزه گرفت