Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به اینکه سازمان محیط زیست برای صید محدود برخی پرندگان مهاجر به روش سنتی "دوما" مجوز صادر کرده، پیشنهاد شده که ماموران محیط زیست در بازار فریدونکنار مستفر شده و از ورود فروشندگان بدون مجوز و عرضه غیرقانونی پرندگان در این بازار جلوگیری کنند. ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۳ اجتماعی محیط زیست نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار محیط زیست خبرگزاری تسنیم؛ مبارزه با عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در بازار فریدونکنار این روزها به عنوان شاه‌کلید مبارزه با نسل‌کشی پرندگان مهاجر در شمال کشور شناخته می‌شود با این توضیح که متخلفان تا زمانی که می‌توانند بدون هیچ مزاحمتی لاشه‌های پرندگان مهاجر را در بازار فریدونکنار به صورت غیرقانونی به فروش برسانند، دست از صید غیرمجاز پرندگان مهاجر برنخواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین راستا، فعالان حوزه محیط زیست پیشنهادی را به منظور مدیریت بازار فریدونکنار و جلوگیری از عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در آن مطرح کرده‌اند؛ بنابر این پیشنهاد، با توجه به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست برای صید برخی از گونه‌های پرندگان به روش مجاز دوما، پروانه صادر کرده‌ است، تفکیک فروشندگان متخلف از غیرمتخلف در بازار فریدونکنار کاری ساده است و این سازمان می‌تواند با مستقر کردن ماموران خود در بازار فریدونکنار، از ورود فروشندگانی که بدون برخورداری از مجوز صید، لاشه‌های پرندگان را برای فروش به بازار منتقل می‌کنند جلوگیری کنند.

در نتیجه اجرای این پیشنهاد، به جز چند گونه پرنده از جمله اردک سرسبز که سازمان حفاظت محیط زیست به صورت محدود برای صید آنها مجوز صادر می‌کند، فروش غیرقانونی سایر پرندگان مهاجر از جمله گونه‌های در خطر انقراض یا گونه‌های حرام‌گوشت در بازار فریدونکنار، متوقف شده و قانون به این بازار بازخواهد گشت.

ولی‌الله نانواکناری، نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن استقبال از این پیشنهاد می‌گوید:آنچه اهمیت دارد اجرای قانون و برخورد قانونی با تخلفات است.

وی ادامه می‌دهد: صید پرندگان مهاجر به روش دوما، یک صید سنتی است که سازمان حفاظت محیط زیست آن را به رسمیت می‌شناسد بنابراین صیادانی که به این روش صید می‌کنند، کارشان قانونی است و اگر هم روزی سازمان حفاظت محیط زیست بخواهد از صید دوما جلوگیری کند باید ابتدا معیشتی جایگزین برای کسانی که از این صید سنتی کسب درآمد دارند پیدا کند.

نانواکناری درباره سایر روش‌های صید پرندگان مهاجر می‌گوید: البته روش‌های غیرقانونی صید پرندگان مهاجر از جمله روش کرس، که چند سالی است ابداع شده و غیرقانونی است و دومادارانی که به روش مجاز صید می‌کنند هم با این روش مخالف هستند؛ به همین دلیل، طی سال‌های گذشته، مسئولان محلی فریدونکنار تلاش‌های بسیاری برای مبارزه با این روش غیرقانونی صید انجام داده‌اند.

نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار درباره عرضه پرندگان مهاجر در بازار فریدونکنار یادآور می‌شود: به عنوان نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی ضمن محترم دانستن حق صیادانی که به روش مجاز دوما صید می‌کنند از برخورد قانونی با صید و عرضه غیرقانونی پرندگان مهاجر در بازار فریدونکنار حمایت خواهم کرد.

به گزارش تسنیم، هر ساله صدها هزار پرنده مهاجر پس از طی صدها کیلومتر برای چند ماهی زمستانگذرانی وارد تالاب‌های شمالی و جنوبی کشورمان می‌شوند اما سودجویی منفعت‌طلبانی که با ابداع روش‌های غیرقانونی صید مانند کرس، گذر، تور هوایی و محمیه، از کشتار دسته‌جمعی این پرندگان، درآمدهای کلان حاصل می‌کنند، سبب شده ایران در مجامع بین‌المللی به عنوان سیاهچاله پرندگان مهاجر معرفی شود!

لزوم ممنوعیت گردشگری شکار و اصلاح قانون شکار و صید + تصاویر

انتهای پیام/

R7856/P/S2,23/CT7 واژه های کاربردی مرتبط سازمان محیط زیست

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان محیط زیست سازمان محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۱۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرغ‌های زنبورخوار قربانی زیاده خواهی برخی از زنبورداران سودجو + تصاویر

حسن ابراهیمی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارسنجان اظهار کرد: در پی گزارشات رسیده از مردم و دوستداران حیات وحش شهرستان مبنی برتلف شدن پرندگان از نوع زنبورخوار در جنگل این شهرستان، ۲ نفر زنبوردار غیر بومی متخلف که با ترفند‌های خاص به منطور جلوگیری از خسارت به کندو‌های خود با آغشته کردن سم به زنبور عسل و با خوراندن طعمه‌های آغشته به سم مبادرت به از بین بردن این پرنده‌ها کرده بودند، دستگیر شدند.

او گفت: زنبورداران متخلف اقدام به از بین بردن تعداد ۴۰ قطعه پرنده از نوع زنبورخوار در منطقه ممنوعه کوه سیاه در جنگل بناب و دهنه حسین کشته شهرستان ارسنجان کرده بودند.

ابراهیمی افزود: ماموران اجرایی اداره حفاظت محیط زیست جهت رصد، گشت، پایش و بررسی دقیق موضوع ضمن شناسایی و دستگیری متخلفان در منطقه مراتب تخلف نامبردگان را صورتجلسه کردند و آثار تخلف و تلفات پرندگان وحشی نیز مستندسازی شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست ارسنجان ادامه داد: پرونده این تخلف به منظور اقدامات و برخورد قانونی به دادگاه ارسال شد و متخلفان به دلیل کسب درآمد و منفعت شخصی اقدام به کشتار بی رحمانه این گونه حیات وحش کرده بودند، اما نقش با ارزش و بی بدیل اینگونه از پرندگان برکسی پوشیده نیست.

 ابراهیمی تاکید کرد: ماموران این اداره با هدف حفظ حیات وحش و انجام رسالت سازمانی خود در صورت وجود چنین تخلفاتی در حوزه شهرستان بدون اغماض برخورد خواهند کرد.

او اضافه کرد: چنین تخلفاتی به طور قطع از چشم ماموران این اداره پوشیده نخواهد ماند. همچنین از کسانی که شاهد بروز این تخلفات و اقدامات غیرانسانی در منطقه هستند تقاضا می‌شود در اسرع وقت موضوع را به اداره محیط زیست اطلاع دهند.

ابراهیمی با اشاره به راهکار‌های پیشگیرانه برای در امان ماندن کندو‌های عسل از هجوم زنبورخواران، گفت: پیشنهاد می‌شود زنبورداران با ایجاد سر و صدا در اطراف کندو‌ها و برپایی مترسک و یا ایجاد امواج و صدای پرندگان شکاری این پرندگان را دور کنند و از وارد آمدن خسارت و زیان به طبیعت بپرهیزند.

دیگر خبرها

  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۳۰ درصد آبگیری شد
  • آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان
  • روابط عمومی؛عامل کلیدی در رونق کسب و کار‌ها
  • معضل مدیریت پسماند چهارمحال و بختیاری بدون راهکار مانده است
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • تلف شدن ۴۰ پرنده سبز قبا به دلیل تخلف کندوداران
  • عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در ارسنجان دستگیر شدند
  • مرغ‌های زنبورخوار قربانی زیاده خواهی برخی از زنبورداران سودجو شدند + تصاویر
  • مرغ‌های زنبورخوار قربانی زیاده خواهی برخی از زنبورداران سودجو + تصاویر