Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-24@01:35:26 GMT

5 نشانه احتباس مایع در بدن

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۲۷۰۴

5 نشانه احتباس مایع در بدن

احتباس مایع در بدن انسان شرایطی شایع در دنیای امروز است. این شرایط متابولیکی به واسطه تجمع غیر طبیعی مایعات در بافت های زیر پوست یا در بخش هایی درون بدن انسان تعریف می شود.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "استپ تو هلث"، احتباس مایع بیشتر در بخش هایی پایینی بدن، مانند پاها رخ می دهد، اما می تواند دست ها، صورت و شکم را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شرایطی که به عنوان یک بیماری طبقه بندی نشده است، احتباس مایع بیشتر یک زنگ هشدار برای بیماری های جدی‌تر دیگر در نظر گرفته می شود. این شرایط می تواند به واسطه مشکلات در گردش خون، انسداد در سیستم لنفاوی و بی تعادلی های هورمونی رخ دهد.

اگرچه گاهی اوقات نادیده گرفته می شود، احتباس مایع به واسطه عدم کنترلی که در فرآیندهای التهابی رخ می دهد، تقریبا همواره موجب یک سری واکنش ها در بدن می شود.

به همین دلیل، و برای پیشگیری از عوارض، آشنایی با چگونگی شکل گیری و عاداتی که می توانند به کنترل احتباس مایع کمک کنند، اهمیت دارد.

علائم احتباس مایع که نباید نادیده گرفته شوند

موارد خفیف احتباس مایع ممکن است مورد توجه قرار نگرفته یا با اندکی افزایش وزن اشتباه گرفته شوند.

با این وجود، زمانی که احتباس مایع شرایط جدی‌تری به خود می گیرد موجب برخی علائم مشهود می شود که حتی می تواند توانایی فرد در انجام وظایف روزانه را نیز کاهش دهد.

التهاب در اندام های انتهایی

تورم مشهود در اندام های انتهایی در نیم تنه بالایی و پایینی بدن، مانند دست ها و پاها، می تواند برای تشخیص مشکل احتباس مایع کفایت کند.

در این شرایط، اندام های انتهایی بزرگتر از اندازه عادی به نظر می رسند و به دلیل فشاری که آب اضافه بر دریچه های قلب وارد می کند، فرد می تواند با مشکلاتی در گردش خون خود مواجه شود.

از دیگر بخش های که می توانند التهاب و تورم را تجربه کنند می توان به شکم، سینه و صورت اشاره کرد.

احساس تنبلی

احساس شدید تنبلی در بدن به واسطه احتباس مایع علامتی شایع است. این شرایط به ویژه زمانی که فرد فعالیت بدنی انجام می دهد، خود را نشان می دهد.

انباشت غیر عادی مایعات بر وزن بدن می افزاید که می تواند بر سلامت عضلانی، لنفاوی و گردش خون تاثیرگذار باشد.

سلولیت

عوامل بسیاری بر ظاهر سلولیت در عضلات سرینی و پاها تاثیرگذار هستند. با این وجود، زمانی که به واسطه احتباس مایع شکل گرفته باشد، سلولیت می تواند مشهودتر و درمان آن دشوارتر باشد.

اگرچه روش های درمان بسیاری به بهبود سلولیت کمک می کنند، رسیدگی به انباشت مایع برای مشاهده بهبود در این شرایط اهمیت دارد.

خستگی و ناراحتی عمومی

به دلیل پیامدهایی که بر دستگاه گردش خون دارد، احتباس مایع می تواند موجب خستگی بدنی و ناراحتی عمومی شود. زمانی که اکسیژن و مواد مغذی به درستی و به میزان کافی در اختیار سلول های بدن قرار نمی گیرند، این شرایط می تواند بر عملکرد بدنی و روانی فرد تاثیرگذار باشد.

کاهش ادرار

از آنجایی که کلیه ها نمی توانند مایعات موجود در بدن را به خوبی پردازش کنند، دفع ادرار کمتر صورت می گیرد و این خطر ابتلا به عفونت در دستگاه ادراری را افزایش می دهد.

چگونه از احتباس مایع پیشگیری کنیم؟

عادات و درمانی های بسیاری وجود دارند که می توانند به پیشگیری و درمان احتباس مایع کمک کنند. اگرچه عوامل بسیاری بر ظاهر آن تاثیرگذار هستند، بهبود سبک زندگی می تواند به طور قابل توجهی خطر را به حداقل برساند.

محدود کردن مصرف نمک

مصرف بیش از حد نمک موجب بروز بی تعادلی ها در بدن می شود که می تواند انباشت مایع در بافت ها را به همراه داشته باشد.

به همین دلیل، محدود کردن مصرف نمک، نه تنها نمک آشپزخانه بلکه کاهش مصرف غذاهای زیر اهمیت دارد:

- سوسیس

- غذاهای کنسروی

- پنیر

- غذاهای بسته بندی شده

- نوشیدنی های گازدار

افزایش مصرف آب

مصرف ناکافی آب و نوشیدنی های سالم دیگر یکی از دلایل اصلی احتباس مایع در بدن است. نوشیدن آب گردش خون را تنظیم می کند و عملکرد کلیه ها را با حذف مواد زائد از بدن بهینه‌سازی می کند.

مصرف غذاهای ادرارآور

انواع مختلفی از غذاهای ادرارآور وجود دارند که می توانند به فرآیند دفع مایعات اضافه از بدن کمک کنند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- آناناس

- کنگر فرنگی

- چغندر

- مارچوبه

- هندوانه

- ملون

- گیاه دم اسبی

- زنجبیل

پرهیز از پوشیدن لباس های تنگ

لباس های بسیار تنگ می توانند در گردش خون انسان اختلال ایجاد کرده و در ظهور تورم، سیاهرگ های واریسی و مشکلات دیگر نقش داشته باشند.

ورزش

کم تحرکی یا باقی ماندن در یک وضعیت برای مدت طولانی می تواند به بی تعادلی های هورمونی در بدن منجر شود که می تواند بروز مشکلاتی در گردش خون و احتباس مایع را به همراه داشته باشد.

ورزش منظم، برای حداقل 20 تا 30 دقیقه در روز، به بهبود شرایط گردش خون کمک کرده و اکسیژن‌رسانی به سلول ها را تقویت می کند و همچنین از فرآیندهایی که به حفظ سلامت و تعادل بدن کمک می کنند، پشتیبانی می کند.

لینک کوتاه: asriran.com/002wrG

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سلامت ادرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۲۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۳۷ جایگاه عرضه سوخت مایع در کهگیلویه و بویراحمد

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی کهگیلویه و بویراحمد از افتتاح سی‌وهفتمین جایگاه سوخت مایع در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، سالار خشایی امروز _سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت_ در مراسم افتتاح جایگاه سوخت اختصاصی دنا در یاسوج، اظهار کرد: این باب جایگاه سوخت مایع جهت رفاه همشهریان و خدمات‌رسانی مطلوب‌تر به هموطنان واقع در یاسوج، مرکز استان به بهره‌برداری رسید.

وی با بیان اینکه این جایگاه سوخت با مشارکت بخش خصوصی احداث شده و دارای شش تلمبه و ۱۲ نازل عرضه فرآورده‌های نفتی است، افزود: با افتتاح این جایگاه سوخت، تعداد جایگاه‌های عرضه سوخت مایع در کهگیلویه و بویراحمد به ۳۷ جایگاه رسید.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه کهگیلویه و بویراحمد گفت: جایگاه جدید سوخت اختصاصی دنا در زمینی به مساحت حدود یک هزار و ۶۰۰ مترمربع و با سرمایه‌گذاری مبلغی معادل ۱۵۰ میلیارد ریال واقع در ورودی شهر یاسوج به سمت فلکه جهاد، نرسیده به فرودگاه یاسوج، از ناحیه مرکزی به‌صورت رسمی راه‌اندازی و به بهره‌برداری رسید و با افتتاح جایگاه سوخت برای تعداد ۱۰ نفر به‌صورت مستقیم اشتغال‌زایی شد و مشغول به فعالیت شدند.

وی توسعه خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی، ایجاد اشتغال، کاهش مسیرهای سوخت‌رسانی به خودروها و استفاده از توان بخش خصوصی را از مهم‌ترین اهداف احداث این جایگاه سوخت برای ارائه خدمات مطلوب به شهروندان و هموطنان برشمرد و تصریح کرد: سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای ایجاد رفاه حال همشهریان وخدمات‌رسانی مطلوب‌تر جهت احداث جدید جایگاه‌های سوخت در سطح استان، بر اساس دستورالعمل‌های صادره از مراجع مربوطه دعوت به همکاری می‌شوند.

کد خبر 747267

دیگر خبرها

  • گاف عجیب دولت رئیسی /عدد نمی فهمید یا عدد نمی فهمید؟! /گردش مالی یک بنگاه املاک تک نفره در اشکولک تپه سفلی هم از ۵۰ میلیون تومان بیشتر است
  • کشف چسب مايع غيرمجاز در مانه و سملقان
  • «کاوشی در اقتصاد تعاون» منتشر شد
  • فعالیت ۳۷ جایگاه عرضه سوخت مایع در کهگیلویه و بویراحمد
  • ۱۴ جایگاه عرضه سوخت مایع در منطقه فارس به بهره‌برداری رسید
  • برنامه های شاخص ساینا در سال مالی جدید تشریح شد
  • ۴۰ درصد معادن نیشابور فعال است
  • شناسایی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خوزستان
  • بخاری جیبی زیپو، گرمای زمستانی در جیب شما – ایران لایتر
  • کشف ۴۳ تن گاز مایع قاچاق در راسک