Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- معاون سازمان برنامه با بیان اینکه لایحه بودجه ۹۹ را با وضعیت کشور منطبق کرده‌ایم،گفت: راهکارهای مناسبی یافته ایم و اعلام صادرات یک میلیون بشکه نفت برای سال آینده یک عدد واقعی است. حمید پورمحمدی ، در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم شرایط تحریمی کشور و میزان صادرات سال جاری نفت، در لایحه بودجه سال 99 کل کشور صادرات نفت یک میلیون بشکه پیش بینی شده است؟ اظهار داشت: در سال های مختلف دولت همواره میزان صادرات نفت خود را پیش بینی و عدد را کم و زیاد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: در سالهای 95 و 96 میزان صادرات نفت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه بود که این عدد را در لایحه و قانون بودجه امسال به یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه کاهش دادیم اما به دلیل تشدید تحریم ها، در ابتدای امسال این عدد را به ۳۰۰ هزار بشکه تعدیل کردیم. 
وی گفت: در ادامه دوباره خود را با وضعیت جدید منطبق کردیم و راهکارهای مناسبی یافتیم. از این رو اعلام صادرات یک میلیون بشکه نفت برای سال آینده یک عدد واقعی است.
قطع کردن وابستگی بودجه جاری به نفت «ریل گذاری جدید» است
پورمحمدی در ادامه با بیان اینکه مشکلاتی که تحریم برای صادرات نفت ایجاد کرد موجب شد این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم، افزود: در سال آینده از منابع حاصل از صادرات نفت برای هزینه های جاری استفاده نخواهیم کرد و این مبلغ را صرف طرح های عمرانی می کنیم.
وی تاکید کرد: ما واگذاری دارایی های سرمایه ای که نفت است را به تملک دارایی های سرمایه ای که طرح های عمرانی است تبدیل می کنیم.
معاون سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در بودجه ۹۹ ارتباط نفت را با بودجه جاری قطع و این منبع را به بودجه عمرانی وصل کردیم که امیدواریم این روند برای سال های بعدی نیز تداوم داشته باشد.
پورمحمدی افزود: این فرایند یک ریل گذاری محسوب می شود و اگر بتوانیم قطع وابستگی بودجه جاری به نفت را ادامه بدهیم و هر مقدار که نفت و سرمایه می‌فروشیم صرف سرمایه‌گذاری‌های دیگر کنیم ، می توانیم از این بیماری همیشگی که به اقتصاد کشور آسیب می زد مصون شویم.
وی یادآور شد: عمده نوساناتی که وارد اقتصاد کشور می شود ناشی از کم و زیاد شدن قیمت نفت است؛ قیمت نفت وقتی بالا است دولت ها به سمت خرج کردن فراوان می روند اما وقتی قیمت کاهش می یابد، هزینه ها را نمی شود کم کرد؛ هم اکنون فرصت ایجاد شده که ریل را عوض و نفت را صرف طرح های عمرانی کنیم.
 محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز دو روز قبل در نشست خبری خود با خبرنگاران در تشریح جزییات لایحه بودجه گفته بود: همه نظام دست به دست هم داده‌ایم تا ظلم امریکا برای تحریم صادرات نفت را بشکنیم. در همین راستا طی ماه‌های گذشته قراردادهای خوبی در مورد نفت منعقد کرده‌ایم؛ درست است برخی مسیرهای دور زدن تحریم در گذشته را دشمنان یاد گرفته‌اند اما تا مسیرهای جدیدمان را یاد بگیرند کارمان را جلو برده‌ایم.

مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صادارت نفت اقتصاد کشور لایحه بودجه 99

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۳۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به صادرات ۱۶ میلیارد دلار محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ گفت: با توجه به اینکه قیمت جهانی در سال گذشته کاهش چشمگیری داشت ولی صادرات محصولات پتروشیمی ایران یک میلیون تن افزایش یافت. - اخبار استانها -

مرتضی شاهمیرزایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در عسلویه با بیان اینکه صنایع پتروشیمی به‌طور کلی صنعت اول کشور است اظهار داشت: در سال 1401 افزون بر 16 میلیارد دلار ارزآوری این صنعت در صادرات محصولات پتروشیمی به کشورهای مختلف بود.

معاون وزیر نفت اضافه کرد: میزان صادرات محصولات پتروشیمی سال 1402 در حال جمع‌بندی است ولی با اینکه قیمت‌های جهانی محصولات پتروشیمی در این سال کاهش چشمگیری داشت ولی خوشبختانه سال قبل بیش از یک میلیون تن صادرات محصولات پتروشیمی ایران بیشتر از سال ماقبل آن بود.

وی با اشاره به توزیع محصولات پتروشیمی به صنایع پایین دست کشور افزایش یافته است گفت: در سال قبل توزیع و عرضه داخلی محصولات پتروشیمی به صنایع پایین دست بیشتر از سال ماقبل آن بود و چون ارز اعتباری به واحدهای پایین دست صنایع پتروشیمی کمک کرد نقدینگی و سرمایه در گردش این واحدها از محل ارز اعتباری تأمین شد و محصولات بیشتری از مجتمع‌های بالادست صنایع پتروشیمی به پایین دست عرضه شد و صنعتگران این حوزه آن را یک انقلاب اعلام کردند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی کشور بازدید از طرح‌ها و پروژه‌های در دست اجرا در منطقه پارس جنوبی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: خوشبختانه تلاش و فعالیت سرمایه‌گذاران عرصه صنایع پتروشیمی به‌صورت منظم است.

معاون وزیر نفت بخشی از موانع صنایع پتروشیمی را تأمین منابع مالی دانست و اضافه کرد: بخش دیگری از موانع این صنایع، رفتارهای آمریکا و تحریم‌ها است ولی خوشبختانه طرح‌های پتروشیمی ایران با سرعت در حال اجرا است و صنعت‌گران این حوزه فعالیت خودشان را انجام می‌دهند هر چند زحمت ما را زیاد می‌کند ولی صنعتگر ایرانی مسیر خودشان را برای توسعه پیدا می‌کند.

بازدید از توسعه صنعت لاوان پتروشیمی مهر پترو کیمیا بازدید از سایت شیرین‌سازی پتروشیمی بوشهر، به‌عنوان یکی از پاکترین پالایشگاه‌های کشور از دیگر برنامه‌های معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بود.

ابر پروژه فاز دوم پتروشیمی بوشهر با مساحت 40 هکتار، شامل واحدهای الفین، اتیلن گلایکول‌ها، پلی اتیلن سنگین، سرویس‌های جانبی و آفسایت در حال اجرا است.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • باند‌های دوم جاده‌ها در خراسان جنوبی اعتبار می‌گیرند
  • صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیون تن افزایش یافت
  • گاز ایران به چین هم می‌رسد؟
  • پیش‌بینی ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی بودجه عمرانی شهرداری قم
  • پیش بینی حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان بودجه برای درمان ایثارگران
  • آیا ایران نفت خود را مفت می‌فروشد؟
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟