Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در خصوص بودجه حوزه فرهنگ گفت: به صورت کلی بودجه فرهنگ در سال های مختلف وضعیت رضایت بخشی ندارد. بودجه فرهنگ با یک مبنای پایینی بسته شده و با همین مبنای پایین پیش آمده است و شرایط سخت نیز فشار را بر بودجه فرهنگ بیشتر نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امسال نیز با توجه به شرایط موجود فشار قابل توجهی بر بودجه فرهنگ در بخش های مختلف آورده است و به تبع این فشارها در عرصه فعالیت بیشتر خودش را نشان می دهد. بودجه کل فرهنگ با ورزش و تربیت بدنی ۲.۵ درصد از کل بودجه عمومی بوده که این میزان کمتر شده است. ما گفتگوهای فراوانی را در فضای دولت برای اصلاح این بودجه داشته ایم، شرایط کشور را درک می کنیم اما علی القاعده فضای فرهنگ فضایی است که نیاز به توجه ویژه ای دارد.

صالحی در خصوص مطالب مطرح شده درباره معافیت مالیاتی هنرمندان گفت: در حوزه معافیت مالیاتی دو بحث را باید مد نظر داشته باشیم، یکی بحث معافیت قانونی مالیاتی است که بر اساس قانون تصویب شده مجلس است و اصلاح آن باید توسط وزارت اقتصاد و دارایی صورت بگیرد که مسیر خود را دنبال کند. در مسیر بودجه یک تبصره ای آمده بود که می توانست برای جامعه وسیعی از اهالی فرهنگ خطرناک باشد.

وی اظهار داشت: شما می دانید در بودجه سال ۹۹ کارمندانی با دریافتی کمتر از سه میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف هستند. بخش وسیعی از اهالی فرهنگ و هنر داریم. ۴ هزار ناشر فعال و چندین هزار موسسه قرانی وجود دارد. همچنین اصحاب رسانه و جامعه فرهنگی که بر اساس اطلاعات ما میانگین درآمدی آنها حدود ۲.۵ میلیون تومان است در حالی که حقوق کارمندان بالای ۳ میلیون تومان است. البته عده ای کمتر از این میزان دریافت می کنند یا بیشتر.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: آن چیزی که در بودجه آمده بود و قابل دفاع نیست این بود که ۵۰ درصد از این معافیت های مالیاتی لغو می شد. حجم قابل توجهی از هنرمندان، اهالی فرهنگ و رسانه، موسسات و مجموعه هایی که در حوزه فرهنگ و هنر کار می کنند گرفتار مساله می شوند. فضای چنین پیشنهادهای انقلابی و تندی در بودجه نیست و این مباحث باید در مسیر اصلاحات مالیاتی مطرح شود.

وی افزود: این اتفاق می توانست تاثیر گسترده ای بر اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه داشته باشد. به همین دلیل بر اساس مسائل و مطالبی که مطرح شد به این نتیجه رسیدیم که فعلا فضای مطرح شدن این موضوع در بودجه نیست و اگر قرار است بحثی صورت بگیرد در حوزه اصلاح قانون مالیاتی است که باید به صورت کارشناسی اتفاقات درستی صورت پذیرد. مالیات برخی از افرادی که صاحب درآمدهای بالاتری هستند باید مورد بازبینی قرار گیرد.

صالحی اظهار کرد: بخشی از اصحاب فرهنگ و هنر حقوقی کمتر از کارمندان و به صورت منقطع دارند که می توانند مانند بخش های دیگر شامل معافیت مالیاتی شوند.

وی درباره یارانه مطبوعات گفت: خوشبختانه با دفاعی که ما کردیم و علیرغم همین مشکلات یارانه  مطبوعات در بودجه پیش بینی شده کم نشد و حتی یک مقدار افزایش یافت اما تخصیص این میزان یارانه مهم است.

کد خبر 4794970 هادی رضایی

منبع: مهر

کلیدواژه: سید رضا صالحی امیری فرهنگ و ارشاد اسلامی یارانه مطبوعات مجلس شورای اسلامی ستاد انتخابات کشور انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی وزارت کشور سید اسماعیل موسوی ایران سید عباس عراقچی حسن روحانی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی فرمانداری تهران اصلاح طلبان هیئت دولت مقام معظم رهبری شورای نگهبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۶۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریافت مالیات باید عادلانه باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله ناصر مکارم شیرازی در دیدار با سبحانیان رییس سازمان مالیاتی کشور با اشاره به ضرورت دریافت مالیات جهت پیشبرد امور کشور گفت: دریافت مالیات باید عادلانه و همراه با رضایت مؤدیان باشد، که این باعث جلب اعتماد آنان می گردد.

وی با اشاره به تعطیلی بعضی از کارگاه های تولیدی و کارخانجات بدلیل مالیات بسیار سنگین افزود: مالیات سنگین سبب تعطیلی کارگاه های تولیدی کشور و سوق دادن سرمایه ها به سمت بازارهای غیرتولیدی برای فرار از مالیات و بیکار شدن کارگران می شود.

این مرجع تقلید، قابل اطمینان بودن مأمورین مالیاتی را مهم دانسته و گفت: متأسفانه برخی از مأموران مالیاتی با مؤدیان در محاسبه مالیات تبانی می کنند، که باید با آن برخورد شود.

آیت الله مکارم شیرازی مسوولیت سازمان مالیاتی را سخت و مهم دانسته و فزود: از سویی برخی به هر نحوی از پرداخت مالیات فرار می کنند و از سویی سازمان مجبور به تأمین هزینه های جاری کشور با مالیات است، لذا باید به گونه ای برنامه ریزی شود که مالیات عادلانه ستانده شود.

وی اقتصاد جامعه سالم را بر پایه مالیات عادلانه دانسته و بیان کرد: باید مصارف مالیات تبیین شود تا مردم نسبت به پرداخت آن توجیه شود.

این مرجع تقلید، دریافت مالیات را مختص به زمان حال ندانسته و ادامه داد: مالیات در اسلام، همان زکات است و در زمان ائمه علیهم السلام غیر از وجوهات شرعیه، مالیات هم اخذ می شد.

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه هزینه های دفاعی و نظامی کشور نیز از طریق مالیات تأمین می شود گفت: در گذشته خود مجاهدان هزینه های مرکب و خوراک خودشان را تأمین می کردند، در حالی که امروزه اشخاص به تنهایی توانایی تهیه ادوات نظامی را ندارند، از این رو این هزینه ها بر عهده نظام اسلامی بوده که از طریق مالیات تأمین می شود.

در ابتدای این دیدار ربیس سازمان مالیاتی کشور، گزارشی از اقدامات سازمان متبوع خود، ارائه کرد.

کد خبر 6082206

دیگر خبرها

  • جوسازی علیه ساماندهی معافیت‌ها / پایان پرداخت سود از جیب دولت
  • جوسازی علیه ساماندهی معافیتها/ پایان پرداخت سود از جیب دولت
  • دریافت مالیات باید عادلانه باشد
  • باید فرهنگ پرداخت مالیات در جامعه ترویج پیدا کند
  • حوزه نشر و مطبوعات از مالیات معاف هستند
  • کم اطلاعی ناشران و ممیزان مهمترین دلایل عدم معافیت مالیاتی است
  • معافیت‌های مالیاتی باید هدفمند شود
  • آموزش ثبت نام اظهارنامه مالیاتی در سال ۱۴۰۳
  • شرط بخشودگی مالیاتی اعلام شد
  • استاندار زنجان: فرهنگ مالیاتی هنوز در جامعه جا نیفتاده است