Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اقتصاد ــ علوی اظهار کرد: متأسفانه یکی از مشکلاتی که در اقتصاد کشور با آن مواجه هستیم این است که دولت به میزان زیادی بدهکار شبکه بانکی شده است اما به هر حال باید به شکلی این مشکلات را جبران کرده و بودجه را تأمین کند.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور، روز یکشنبه هفته جاری، لایحه بودجه سال آینده را تقدیم مجلس شورای اسلامی کردد؛ لایحه‌ای که بنا به گفته تیم اقتصادی دولت تلاش زیادی صورت گرفته که با توجه به تحریم‌های نفتی، وابستگی آن به نفت کاهش چشمگیری داشته باشد هرچند که استقراض، جایگزین این درآمدها شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر بودجه بخش‌های دینی و فرهنگی نیز کاهش چشمگیری داشته است و این مسئله نیز موجب انتقادات بسیاری در میان فعالان بخش دینی و قرآنی کشور شده است.
 

برای بررسی بیشتر لایحه بودجه 99 با سیداحسن علوی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، به گفت‌وگو نشستیم که وی در ابتدا به ایکنا گفت: به نظرم دولت ناگزیر است که با توجه وضعیت تحریم و مضایق بودجه‌ای و اعتباری، تغییراتی در لایحه بودجه کل کشور ایجاد کند؛ لذامی‌توان گفت که بودجه سال آینده به صورت انقباضی بسته شده است.

افزایش 15 درصد بودجه جاری

علوی ادامه داد: برای بودجه 99 نسبت به بودجه 98 مبلغ 40 هزار میلیارد تومان بیشتر در نظر گرفته‌اند، ضمن اینکه بودجه جاری را به میزان 15 درصد افزایش داده‌اند. البته شاید چاره‌ای غیر از این هم وجود نداشت اما مُسلَم است که تا حدودی از درآمدهای نفتی فاصله گرفته‌اند و 70 هزار میلیارد تومان درآمد نفتی پیش‌بینی کرده‌اند؛ البته اگر امکان تحقق آن وجود داشته باشد.

وی درباره بودجه بخش عمرانی یادآور شد: معتقدم با توجه به درآمدهایی که از طریق فروش بنزین و امثالهم حاصل می‌شود امکان تحقق این پیش‌بینی‌ها وجود دارد اما موضوع مهم درباره طرح‌های عمرانی است که حدود 73 هزار میلیارد تومان برای این بخش در نظر گرفته شده است.

جبران درآمدهای نفتی از طریق استقراض

منتخب مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در خانه ملت با اشاره به اینکه دولت معمولاً کسری بودجه را با استفاده از کاهش بودجه‌‌های بخش عمران کاهش می‌دهد، بیان کرد: در همین بخش عمرانی است که معمولاً ما با مشکلاتی در زمینه بودجه مواجه می‌شویم چراکه اگر بودجه‌ای که برای برای سال آینده پیش‌بینی شده است محقق نشود و دولت با کسری بودجه مواجه شود عمدتاً این کسری بودجه از طریق بودجه‌های عمرانی جبران می‌شود.

در دو سه سال اخیر معمولاً بیشتر از 35 تا 40 درصد نتوانسته‌ایم تخصیص بودجه بدهیم و همین موضوع منجر به ایجاد مشکلاتی شده است. از سوی دیگر در موارد زیادی شاهد هستیم که برای جایگزینی کسری بودجه از انتشار اوراق و بخشی هم از طریق استقراض جبران می‌شود

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به افزایش استقراض دولت افزود: در دو سه سال اخیر معمولاً بیشتر از 35 تا 40 درصد نتوانسته‌ایم تخصیص بودجه بدهیم و همین موضوع منجر به ایجاد مشکلاتی شده است. از سوی دیگر در موارد زیادی شاهد هستیم که برای جایگزینی کسری بودجه از انتشار اوراق و بخشی هم از طریق استقراض جبران می‌شود.

بدهکاری دولت به شبکه بانکی

علوی با بیان اینکه دولت بدهی زیادی به نظام بانکی دارد گفت: متأسفانه یکی از مشکلاتی که در اقتصاد کشور با آن مواجه هستیم این است که دولت به میزان زیادی بدهکار شبکه بانکی شده است اما به هر حال باید به شکلی این مشکلات را جبران کرده و بودجه را تأمین کند و به همین دلیل است که یا اوراق منتشر کرده، یا اموال دولت را به فروش برساند و یک بخش دیگر این است که پایه مالیاتی را افزایش دهند.

وی تأکید کرد: برای سال آینده میزان درآمدهای مالیاتی در حدود 170 هزار میلیارد تومان است که به میزان زیادی افزایش پیدا کرده است و این اقدام در راستای همان جبران کاهش درآمدهای نفتی است؛ این در حالی است که امسال میزان درآمدهای مالیاتی حدود 130 هزار میلیارد تومان بود که برای سال آینده 40 هزار میلیارد تومان به آن افزوده شده است.

مظلومیت بخش عمرانی کشور

منتخب مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در خانه ملت با اشاره به مظلومیت بخش عمرانی کشور اظهار کرد: واقعیت این است که در چند سال اخیر شرایط به همین گونه بوده و هرجا ضرورت ایجاب کند دولت ناگزیر شده تا حدودی از بودجه عمرانی کاهش داده و به بودجه جاری اضافه کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس در پایان گفت: البته دولت چاره‌ای هم غیر از این نداشته است چراکه مسائلی همانند حقوق و دستمزدها حتماً باید پرداخت شود بنابراین برای جبران کسری بودجه در این زمینه هم بودجه‌های بخش عمرانی را کاهش داده‌اند.

 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا بودجه علوی مجلس عمران استقراض نظام بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۶۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل بیش‌از ۷۰ هزار طرح نیمه تمام در اولویت کاری دولت

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مهدی جمالی‌نژاد در اولین نشست تخصصی معاونان هماهنگی امور عمرانی استانداری‌های سراسر کشور که به میزبانی استانداری بوشهر برگزار شد، افزود: طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرح‌هاست که اجرای آن در استان‌های مختلف کشور سرعت گرفته و در بیشتر استان‌ها در حال بهره‌برداری است.

وی ادامه داد: همچنین شماری از طرح‌های زیرساختی که از مصوبات سفر رئیس جمهور و نیمه تمام هستند را به پایان می‌رسانیم و به تازگی پیشرفت این طرح‌ها که بناست تا پایان دولت به بهره‌برداری برسد را از طریق سامانه منتاک یا سامانه مدیریت و نظارت برتوسعه استان‌های کشور رصد می‌کنیم که این طرح‌ها ملی، استانی، محلی، شهری و روستایی هستند.

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور اظهار کرد: امکان به پایان رساندن همه ۷۰ هزار طرح نیمه تمام تا پایان دولت مقدور نیست پس طرح‌ها را اولویت‌بندی کرده‌ایم که اخیرا هم طرحی به نام ایران یار شروع شده که نیاز سنجی مردم را به عنوان پشتوانه خود دارد و اولویت اول مردم هم اتمام طرح‌های نیمه تمام است که اعتبار آنها هم با توجه به شرایط اقتصادی کشور بسیار زیاد است، اما شماری که در هر شهری اولویت‌بندی دارد تا پایان دولت به اتمام می‌رسد.

وی گفت: در دولت سیزدهم موضوع مولدسازی با جدید دنبال و در در همین راستا برخی املاک دولت به بخش غیردولتی و خصوصی واگذار می‌شود.

جمالی‌نژاد بیان کرد: یکی از موارد مهم این است که توجهی که به شهر‌های بزرگ می‌شود به شهر‌های کوچک و میانی نمی‌شود که این موضوع موجب مهاجرت از سمت شهر‌های میانی به سمت کلان شهر‌ها خواهد شد که باید با توجه به ظرفیت شهر‌های کوچک آن را به تعادل رساند.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه شعار امسال جهش تولید با مشارکت مردم است یکی از موارد تاثیرگذار اجرای طرح نهضت ملی مسکن است، زیرا وقتی مسکن توسعه یابد مشاغل بیشتری را با خود به همراه دارد که در این حوزه نهاد‌هایی عمومی و غیردولتی، چون شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به‌خوبی عمل کرده‌اند.

معاون وزیر کشور گفت: یکی از مشکلات در بسیاری از حوزه‌های عمرانی کمرنگ بودن بخش خصوصی در اجرای طرح‌های در این حوزه است که با توجه به این‌که ظرفیت بازرگانی آنها از سازمان‌های دولتی بیشتر است، حضور و فعالیت آنها به اتمام هر چه سریع‌تر طرح‌ها کمک می‌کند.

وی بیان کرد: شهرداری‌ها سال گذشته بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان از بودجه و اعتبار خود را محقق کردند، اما در طرح‌های عمرانی که دولتی هستند تخصیص‌ها گاهی کمتر است.

آیت‌الله صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر نیز در این نشست گفت: تا سال ۱۴۲۰ باید الگوی سرزمینی ساحلی در ایران و خلیج فارس از بوشهر طراحی شده و به آن دست پیدا کنیم.

استاندار بوشهر هم گفت: در استان بوشهر طرح‌های متنوع عمرانی در سطوح ملی و استانی داریم که اولویت ما تکمیل طرح‌های نیمه تمام است و در ۲.۵ سال گذشته هم این‌طور عمل کردیم به‌ویژه طرح‌های عمرانی، چون آب، راه، مسکن و درمان که مردم از مزایای آن استفاده می‌کنند و نیمه تمام دسته‌بندی شده، امسال هم برنامه‌ریزی شده بخش قابل توجهی از آنها را به اتمام برسانیم.

احمدمحمدی زاده افزود: منابع مهمی را برای تکمیل طرح‌ها برنامه‌ریزی کردیم که بخشی از آن منابع تملک دارایی استانی، بخشی مسئولیت‌های اجتماعی نفت و بخشی از منابع دستگاه‌های اجرایی بزرگی، چون سازمان بنادر و دریانوردی و بخش دیگر از منابع ملی است.

وی با اشاره به این‌که استان بوشهر پیشینه تاریخی غنی دارد، گفت: نمای ساختمان‌ها و ترکیب داخلی واحد‌های مسکونی از جغرافیا و اقلیم استان بهره می‌گیرد و مردم نیز خود به این جمع بندی رسیده‌اند که به این سمت و سو بروند؛ البته شهرداری‌ها هم بر این موارد نظارت دارند تا حتی ساختمان‌های اداری با نمای بومی منطقه منطبق باشد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • اختصاص ۴۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار تملک سرمایه‌ای در سال ۱۴۰۳
  • اجرای ۹۰ پروژه عمرانی در منطقه ۲ شهرداری قم
  • اجرای ۹۰ پروژه عمرانی در منطقه دو شهرداری قم
  • خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) در قم احداث می‌شود
  • کسری بودجه حاصل از واردات بنزین در تبصره هدفمندی یارانه های انرژی بودجه 1403
  • ۷۲ میلیارد تومان کسری فوق العاده ویژه کارکنان جبران شد
  • ۷۲ میلیارد تومان کسری فوق العاده ویژه کارکنان جبران شود
  • تکمیل پروژه‌های عمران شهری «دیلم » تسریع می‌شود
  • تکمیل بیش‌از ۷۰ هزار طرح نیمه تمام در اولویت کاری دولت
  • جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی اولویت مدیران عمرانی کشور باشد