Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مراسم تشییع پیکر این هنرمند، جمعی از هنرمندان عرصه موسیقی و افرادی چون محمد اله‌یاری (مدیر کل دفتر موسیقی)، علی ثابت‌نیا (مدیرعامل انجمن موسیقی)، شهرام صارمی (آهنگساز و پژوهشگر موسیقی)، محمدعلی بهمنی (شاعر و رییس شورای شعر دفتر موسیقی) به همراه دوستان و خانواده آن مرحوم حضور داشتند. 

در ابتدای این مراسم محمدعلی بهمنی ـ شاعر ـ ضمن عرض تسلیت برای فقدان تورج شعبانخانی، گفت: او بسیار مهربان و خوب بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالم زیاد خوب نیست ولی می‌دانم درون همه شما نیز این خوب نبودن از نظر روحی و جسمی وجود دارد. وظیفه بود که بیایم و ادای احترام کنم.

خودتان می‌دانید تورج شعبانخانی چه ظرفیت‌هایی در موسیقی از لحاظ صدا داشت. او کسی است که خوبی‌ها، مهربانی‌ها، صدا،‌ موسیقی و خانواده او را می‌شناسید. او چقدر به دیدارها و نشستن‌ها شیفتگی داشت. در بندر بودم که خبر فوتش را شنیدم و بالاخره توانستم خودم را برسانم. شرمنده خانواده او شدم؛ چون صمیمیت‌ها بیشتر از این بود که بخواهد تاخیری در تسلیت باشد.

محمد علی بهمنی در ادامه بخشی از یکی از اشعارش را چنین خواند: بهار بهار پرنده گفت یا گُل گفت؟ خواب بودیم و هیچکی صدایی نشنفت!

ویگن داوودی ـ آهنگ‌ساز و صدابردار ارمنی‌تبار ایرانی و از دوستان آن مرحوم ـ اظهار کرد: من به عنوان یک صدابردار که تقریبا از دهه ۴۰ یا ۵۰ با هنرمندان فعالیت داشته‌ام، باید بگویم هنرمندان دارای دو چهره در داخل استودیو و خارج استودیو بودند. تورج شعبانخانی فردی بود که در داخل و خارج یکی بود. آن‌قدر انسان خوب و پاکی بود که سال‌ها بدون هیچ مشکلی در کنار هم بودیم. چند سال پیش با او صحبت کردم که تغییراتی در کارش ایجاد کنیم، این اتفاق افتاد و پخش شد که فکر می‌کنم کار خوب و آخرین کار او است. خواهش می‌کنم این دوستان را تا زمانی که زنده هستند بیشتر دریابید.

عبدالجبار کاکایی‌، شاعر و ترانه‌سرا  با شعری صحبتش را آغاز کرد و گفت: خیلی اوقات فکر می‌کردم که هنری که هر کدام از ما داریم چگونه می‌تواند نردبان سلوک روح ما باشد. غالبا اینگونه نیستیم تعارف که نداریم. تورج شعبانخانی استثنا بود او با دو نسل کار کرد، جامعه را شناخت و با آثاری که ساخت توانست ماندگار شود. او شبیه به هنر خود شد. شاید ما کمترین همکاری را داشتیم و شاید هم در موسیقی اصلا نداشتیم ولی من علاقه زیادی به او داشتم و فرصت نشد که درست ابراز علاقه کنم و تصور می‌کردم او شاید متوجه عشق من به خود نیست که بعدا فهمیدم علاقه در جریان بوده است. یاد این عزیز از دست رفته را گرامی می‌دارم.

اکبر آزاد، شاعر و ترانه‌سرا نیز با خواندن یک شعر شروع کرد و ادامه داد: عزیز دیگری هم بار سفر بست و من را با تمام خاطره‌های خوش و فراموش نشدنی خود تنها گذاشت. این عزیزان نمی‌میرند. تورج جان رفیق دوران جوانی و میانسالی، سفر بخیر. به هنر و خانواده او تسلیت می‌گویم.
آزاد همچنین آوازی سر داد و می‌خواند که چه دیر آمده و زود می‌رویم ...

سیمین غانم ـ خواننده ـ هم با عرض تسلیت به اهل هنر و بستگان آن مرحوم، بیان کرد: تورج را همه علاقه‌مندان به موسیقی می‌شناسند. او یکی از پاک‌ترین انسان‌هایی بود که دیده بودم. روحیه‌ای لطیف و حساس داشت. علیرغم مشکلات و شرایطی که داشت در ایران ماند و کارهای سطح پایین را قبول نمی‌کرد. آخرین چیزی که گفت این بود که «دلم از روزگار گرفته چون کارهای زیادی برای موسیقی کردم ولی آنگونه که باید بازخورد مالی و معنوی برایم نداشت.»

سیدعباس سجادی ـ شاعر و ترانه‌سرا ـ نیز در پایان اظهار کرد: درگذشت هنرمند یگانه روزگارمان، زنده‌یاد استاد شعبانخانی را به جامعه موسیقی و خانواده او تسلیت می‌گویم. امروز شخصیتی را تشییع می‌کنیم که‌ اخلاق و هنر را با هم آمیخت. او فردی بود که یک شخصیت داشت. متاسفانه شرایط اجتماعی ما به گونه‌ای شده که هنرمندان با آنچه که می‌بینیم و می‌شنویم تفاوت دارند. او انسانیت، صمیمیت و شفافیت را به اوج رساند. درک عمیقی از هنر و فرهنگ این کشور داشت و کارهای زیادی برای موسیقی ما انجام داد. افرادی بودند که آثارش را بدون اجازه او خواندند و در حق او ظلم کردند. البته او تنها با چند کار توانست در موسیقی ایران جادوانه شود. او با یک ساز و آواز کار یک ارکستر را می‌کرد. همیشه به داشتن ارکستر و سیاهی لشکر نیست و هنرمند می‌تواند به تنهایی کارش را انجام دهد و این به شخصیت، اصالت و شناخت تورج شعبانخانی از هنر بازمی‌گردد. متاسفانه امروز سلبریتی‌هایی به روی کار آمده‌اند که آثار سخیفی را با واژه‌های بد به خورد مخاطبان خود می‌دهند.

تورج شعبانخانی فعالیت حرفه‌ای موسیقی خود را با موسیقی متن و آهنگسازی فیلم آدمک و معرفی فریدون فروغی شروع کرد. او با بسیاری از هنرمندان موسیقی ایرانی نیز همکاری داشته‌ است.

این هنرمند بعد از انقلاب به همراه تعداد معدودی از خوانندگان و هنرمندان در ایران ماند و در این سال‌ها ضمن آهنگسازی برای خوانندگان قدیمی، با هنرمندان بسیاری نظیر رضا آریایی، ناصر عبداللهی و محمدرضا عیوضی همکاری داشته‌ است.

او متولد ۱۳۲۹ بود که ترانه بهار بهار یکی از آثار ماندگار این هنرمند به حساب می‌آید.

شعبانخانی ۱۵ بهمن ۱۳۲۹ در تهران به دنیا آمد و هجدهم آذرماه ۹۸ در سن ۶۹ سالگی درگذشت.

۲۴۱۲۴۱ کد خبر 1330091

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تورج شعبانخانی موسیقی موسیقی پاپ خواننده باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس آندره استراماچونی ایالات متحده آمریکا سهمیه بندی بنزین بازار طلا و ارز عربستان گابریل کالدرون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۶۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین کنفرانس مطالعات میان رشته‌ای هنر با حضور اساتید برجسته برگزار می‌شود

محمدرضا عزیزی دبیر اجرایی دومین کنفرانس ملی مطالعات میان رشته‌ای در ادبیات و هنر‌های کاربردی، موسیقی، نمایش و سینما در گفتگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری آنا، از برگزاری این رویداد در ۲۷ شهریور ماه و مصادف با روز ملی زبان و ادبیات فارسی خبر داد و گفت: با توجه به استقبال از اولین دوره این کنفرانس در اسفندماه ۱۴۰۲ که در سطح ملی برگزار شد بر آن شدیم تا دومین دوره آن را در شهریورماه و با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد علوم تحقیقات برگزار کنیم. البته در این مسیر پایگاه سیویلیکا، فرهنگستان هنر، دانشگاه هنر، انجمن نشانه شناسی، انجمن زبان فرانسه، انحمن موسیقی، پژوهشگاه هنر هم با ما همراهی و همکاری کردند.

وی به حضور بهنام ترابی به عنوان دبیر علمی در این کنفرانس اشاره کرد و ادامه داد: در این کنفرانس ما از حضور اساتیدی، چون حمیدرضا شعیری، علی عباسی، بهمن نامور مطلق، حمید جعفری، الناز رهبر، رضا زاده به عنوان اعضای کمیته علمی در کنارمان بهره‌مند هستیم که از نظر ارزیابی وزن و اعتبار دو چندان به این رویداد می‌دهند. همچنین آروین صداقت کیش، فرزاد فرزین و احسان ربیعی فرد هم در بحث آهنگسازی در کنارمان هستند.

وی به به برگزاری چند بخش جنبی در این کنفرانس اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به رویکرد اصلی کنفرانس که ادبیات است سعی کردیم تا بخش‌های جنبی جایزه آهنگسازی استاد روح الله خالقی، فیلم کوتاه اوزن یونسکو، جایزه نمایشنامه نویسی استاد نعلبندیان، بخش ویژه طراحی لباس و بخش گالری هنر‌های تجسمی را هم تعریف کنیم.

عزیزی در پاسخ به این سوال که چه ارتباطی را با رسانه‌ها برای انعکاس هر چه بهتر این موضوع که از اقبال مخاطبان عام هم برخوردار است کرده اید این طور پاسخ داد: به هر حال موضوعات مطالعات میان رشته‌ای و پژوهش هنر از موضوعات به روزی است و حتی چند سالی است که مطالعات نظری هنری را نیز در دانشگاه‌ها داریم. نیاز است که این مجموعه مطالعات و ره آورد پژوهش‌ها هم به سطح جامعه منتقل شود. این مهم جز با همکاری و نقش افرینی رسانه‌ها در انتقال پژوهش‌های برتر میسر نمی‌شود.

لازم به ذکر است؛ محور‌های دومین کنفرانس ملی مطالعات میان رشته‌ای در ادبیات و هنر‌های کاربردی، موسیقی، نمایش و سینما به مطالعات میان رشته‌ای در ادبیات و هنر‌های کاربردی، مطالعات میان رشته‌ای در هنر‌های موسیقی، مطالعات میان رشته‌ای در هنر‌های نمایشی، مطالعات فلسفی در ادبیات و هنر‌های کاربردی، مطالعات فلسفی در موسیقی و هنر‌های نمایشی، مطالعات جامعه شناسی در ادبیات و هنر‌های کاربردی، مطالعات جامعه شناسی در ادبیات، موسیقی و هنر‌های نمایشی، تحلیل و فرم شناسی در هنر‌های کاربردی، موسیقی و هنر‌های نمایشی، ٰ مطالعات بینامتنیت و بیش متنیت، اسطوره، زبان و نشانه شناسی در ادبیات، هنر‌های موسیقی و نمایش و مطالعات تطبیقی در ادبیات، هنر‌های کاربردی، موسیقی و هنر‌های نمایشی می‌پردازد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری پنج کنسرت در نشست ماهانه هنرمندان موسیقی
  • برگزاری «هفته هنر انقلاب» مایه دلگرمی هنرمندان است/یک پیشنهاد مهم
  • تشییع و خاکسپاری پیکر مطهر ۶ شهید گمنام در پایتخت
  • شنیدن فهرست بهاری خوانندگان در اردیبهشت/ «غزه» همچنان مهم است!
  • هنرمندان مازندرانی به عیادت مش فتاح رفتند
  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • حضور پررنگ ارتش آلمان در رزمایش «ارابه غول‌پیکر» بیخ گوش روسیه!
  • دومین کنفرانس مطالعات میان رشته‌ای هنر با حضور اساتید برجسته برگزار می‌شود
  • حضور اساتید برجسته در دومین کنفرانس مطالعات میان رشته‌ای در ادبیات و هنر
  • عیادت هنرمندان مازندرانی از پیشکسوت سینما و تلویزیون