Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-23@08:03:21 GMT

دین پاسخگوی پرسش های بنیادی انسان است

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۷۷۱۴

دین پاسخگوی پرسش های بنیادی انسان است

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از واحد بوشهر، گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» ویژه اعضاء هیأت علمی به میزبانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین ابوالفضل ساجدی عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در جلسه گفتمان علمی انقلاب اسلامی با موضوع «عصر نیاز به دین با نگاهی به آراء دکتر سروش» با بیان اینکه دین دارای معانی مختلفی در لغت و اصطلاح است، گفت: در معانی لغوی دین، بیشتر به مفاهیم کاربردی دین مانند جزاء و حسابرسی اشاره شده است در حالی که در بحث دین پژوهش، معانی لغوی کاربردی نداشته و بیشتر به تعاریف اصطلاحی آن توجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ساجدی با بیان اینکه دین در «اصطلاح» از دو منظر دیدگاه دین پژوهان غربی و اندیشمندان اسلامی قابل بررسی است، اظهار کرد: دین در منظر دین پژوهان غربی در 3 دسته بندی بیان شده است.

حجت الاسلام ساجدی ادامه داد: دسته اول دین را با محوریت پروردگار متعال ارزش بندی می کنند، دسته دوم به تعاریف کاربردی دین توجه دارند و دسته سوم تعاریف شهود گرایانه دارند.

عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با ارائه تعاریفی از اندیشمندان اسلامی در خصوص دین عنوان کرد: در یک تعریف دین مجموعه عقاید، مقررات و روش های مخصوصی در زندگی است که صلاح دنیا را به گونه ای که سازگار با کمال اخروی باشد در بر می گیرد.

ساجدی افزود: در تعریف دیگر، دین اعتقاد به آفریننده برای جهان و دستورات علمی متناسب با عقاید است و یا دین، مجموعه عقاید، اخلاق، قوانین و مقررات برای اداره امور جامعه انسانی و پرورش انسان است.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه مباحث دین پژوهی در این گفتمان علمی در برگیرنده دین ادیان الهی است، اذعان کرد: دین ارائه دهنده 2 مجموعه گزاره توصیفی و هنجاری است.

وی تصریح کرد: گزاره توصیفی، خداشناسی، جهان شناسی، انسان شناسی، راه شناسی و فرجام شناسی را توصیف می کند و گزاره هنجاری، عقاید را در برمی گیرد.

حجت الاسلام ساجدی با بیان اینکه دین پاسخگوی پرسش های بنیادی انسان است، توضیح داد: انسان تغییرپذیر است و توقف ندارد و در راستای این تغییرپذیری و رسیدن به کمال و مقصد برتر باید جهت و سمت و سو داشته باشد و در این مسیر رجوع به دین، بهترین راهکار برای یافتن مقصد برتر و سرمنزل مقصود است.

وی با اشاره به اینکه راه انسان سازی متأثر از 2 شناخت استعدادهای درونی و شناخت امکانات بیرونی است، خاطرنشان کرد: دین کمک می کند تا این امکانات را بهتر شناخته و در مسیر کمال گرایی حرکت کرد.

این کارشناس مسائل دینی با طرح سوال این که چرا باید دین را پذیرفت و ادله ضرورت وحی چیست، گفت: انسان موجودی کمال پذیر است و میل به کمال نیازمند ابزار شناختی و روانی دارد. عقل، تجربه و وجدان در بعد بینشی و گرایشی کاستی هایی دارند و برای تکامل نیازمند مکمل هستند.

حجت الاسلام ساجدی با بیان اینکه ابهامات و اشکالاتی که سروش به دین وارد کرده در محورهای اصل دین، فهم دین، قلمرو دین و حقانیت وحی و دین است، توضیح داد: سروش با توضیح اینکه انسان، علم و تکنولوژی همواره در پیشرفت و تعالی است و به خودکفایی دست یافته، نظریه اش در باب استغنا محمود از دین را مطرح کرده است.

وی ادامه داد: سروش با بیان اینکه گوهر دین اخلاق است، تأکید بر این دارد که گوهر دین حائز اهمیت است و نه خود دین.

حجت الاسلام ساجدی با تأکید بر اینکه دین، لازمه موفقیت انسان است، اضافه کرد: با تمام پیشرفت ها، باز محدودیت هایی وجود دارد که نشان از نیاز انسان به وحی دارد و تنها به کمک وحی و دین حل می شود.

انتهای پیام /

331 / 167

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۷۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان راه داشتن عمری طولانی‌تر را فاش کردند

ایتنا - علیرغم اینکه انسان‌ها همواره در تمام اعصار به دنبال کشف دارو و یا راهی برای داشتن عمری جاودانه بوده‌اند، هیچ نتیجه‌ای تاکنون حاصل نشده، اما دانشمندان راه‌هایی را توصیه کرده‌اند که با رعایت آن‌ها عمری طولانی‌تر را تجربه می‌کنید.
هیچ‌کس نمی‌داند که واقعا چقدر عمر می‌کند و چند سال زنده است، اما دانشمندان معتقدند با داشتن زندگی سالم‌تر می‌توان عمری طولانی‌تر داشت.

طبق کتاب رکوردهای جهانی گینس در حال حاضر پیرترین فرد زنده جهان، ماریا برانیاس مورِرا با ۱۱۷ سال سن است. البته به‌تازگی هم فردی بریتانیایی با ۱۱۱ سال عمر فوت کرده است. این تعداد سال‌های عمر این افراد نشان می‌دهد، می‌توان مدتی طولانی روی این سیاره خاکی زندگی کرد. اما نهایت طول عمر انسان چقدر خواهد بود؟

در سال ۱۹۲۱، دانشمندان طول عمر انسان را حداکثر ۱۰۵ سال تخمین زده بودند. اما سال ۱۹۹۷، مسن‌ترین فرد در سن ۱۲۲ سالگی فوت کرد.

با اینحال دانشمندان با بررسی توانایی عملکرد اندام‌ها می‌گویند، اندام‌های بیشتر انسان‌ها حدود ۱۲۰ سال عملکرد مفید دارند، بنابراین انسان می‌تواند تا حدود ۱۲۰ سال طول عمر داشته باشد.

البته عدد ۱۲۰، محدودیت قطعی سن انسان نیست و به باور برخی دیگر از دانشمندان، انسان تا ۱۵۰ سال هم می‌تواند عمر کند.

دانشمندان توصیه می‌کنند با داشتن سبک زندگی سالم، رعایت رژیم غذایی مناسب و ورزش مستمر و همچنین اجتناب از مصرف دخانیات می‌توان عمری طولانی را روی کره خاکی تجربه کرد.

دیگر خبرها

  • مسوولان قضایی ملارد با برپایی میز خدمت پاسخگوی مطالبات مردم شدند
  • عکس | تصویری متفاوت از گلاره عباسی با شتر و لباس جنوبی
  • چرا فلسفه کانت در میانه جنگ‌های امروزین هنوز کار می‌کند؟
  • اگر نمی‌خواهید صعود کنیم به خودمان بگویید!
  • دوره سراسری «انسان مدیر؛ انسان سعادتمند» برگزار می‌شود
  • جنایت در غزه نتیجه جاهلیت مدرن است
  • دوره سراسری «انسان مدیر؛ انسان سعادتمند» برگزار می شود
  • طرح پرسش‌هایی از نامزدهای دور دوم انتخابات مجلس توسط دانشجویان دانشگاه تهران
  • دانشمندان راه داشتن عمری طولانی‌تر را فاش کردند
  • سلامتی بنیادی‌ترین حق هر انسانی محسوب می‌شود