Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت دانش‌بنیان نانویی برای افزایش طول عمر تاسیسات آبی ساختمان از فناوری نانوپوشش‌دهی با آندایزنیگ استفاده می‌کند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، یک شرکت دانش‌بنیان نانویی با طراحی خط تولیدی برای ایجاد لایه نانوپوشش ضدخوردگی، امکان تولید لایه مقاوم به خوردگی را برای طیف وسیعی از محصولات فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


امین حکیم‌زاد، مدیر تولید شرکت نانو آبکار ایساتیس درباره این خط تولید می‌گوید: «آندایز کردن آلومینیم یک فناوری رایج در صنعت است، اما با نوآوری و ایجاد تغییراتی در فرآیند آندایزینگ اقدام به ایجاد لایه‌های نانوساختار روی سطوح مختلف کردیم. برای ایجاد این لایه‌های نانوساختار ما افزودنی‌های ویژه‌ای را به محلول آندایزینگ آلومینیم اضافه می‌کنیم که فناوری آن به صورت انحصاری در اختیار شرکت نانو آبکار ایساتیس است. همچنین زیرساخت‌ها و تجهیزات مورد نیاز برای این فرآیند نیز به صورت اختصاصی برای ایجاد لایه نانوساختار طراحی و ساخته شده است. برای مثال ما از جریان پالسی به جای جریان‌های مستقیم استفاده می‌کنیم که رکتیفایر مخصوصی برای این کار طراحی و ساخته شده است.»

حکیم‌زاد می‌افزاید: «با این فناوری می‌توان پوشش‌هایی از جنس اکسیدآلومینیم روی سطوح مختلف ایجاد نمود که ما از آن برای پوشش‌دهی کلکتور‌های آلومینیمی استفاده می‌کنیم. کلکتور‌ها به عنوان جمع‌کننده و تقسیم‌کننده در تاسیسات آبی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. این کلکتور‌ها معمولا از جنس آلیاژ‌های مس و روی مانند برنج هستند. قیمت بالای برنج به همراه وزن بالای آن از مشکلات عمده قطعات ساخته شده با این آلیاژ است. این شرکت کلکتور‌های آلومینیومی مقاوم در مقابل خوردگی با پوشش نانو ساختار اکسید آلومینیم تولید و به بازار عرضه می‌کند. این پوشش نانوساختار روی آلیاژ آلومینیم به روش آندایزینگ ایجاد می‌شود.»

به گفته مدیر تولید این شرکت نانویی، با استفاده از این نانوپوشش می‌توان عمر کلکتور‌ها را تا چند دهه افزایش داد. یکی از مزیت‌های این روش آن است که می‌توان با افزودن برخی پیگمنت‌های فلزی، رنگ خاصی روی قطعات ایجاد نمود. با این کار ظاهر محصول را می‌توان برحسب نیاز مشتری تغییر دارد.

حکیم‌زاد از کاربرد‌های مختلف این نانوپوشش در محصولات مختلف خبر داد و افزود: «این نانوپوشش برای افزایش مقاومت به خوردگی درمحصولاتی نظیر ظروف آشپزخانه نیز کاربرد دارد به طوری که در حال حاضر ما به دنبال راه‌اندازی خط تولیدی برای جایگزین کردن این پوشش‌ها به جای تفلن‌های رایج در ظروف آشپزخانه هستیم.»  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو شرکت دانش بنیان نانوپوشش خوردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۷۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با ۱۵ هزارتومان طلای خالص بخرید!

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محققان نام این ماده دو بعدی جدید را "گلدن" گذاشته‌اند؛ گلدن دارای خواص جالبی است که در شکل سه بعدی طلا دیده نمی‌شود. شون کاشیوایا، دانشمند مواد از دانشگاه لینشوپینگ در سوئد در خصوص این ماده جدید می‌گوید:"اگر یک ماده را بسیار نازک کنید، اتفاق خارق العاده‌ای رخ می‌دهد."

طلا یک فلز نیمه رسانا است؛ تلاش‌های قبلی برای شکل‌دهی به طلا در نازک‌ترین حالت ممکن منجر به یک ورقه نازک با ضخامت چند اتم شده بود؛ کاشیوا و همکارانش به دنبال ساخت طلا نبودند، اما به طور تصادفی به اولین مراحل فرآیند ساخت رسیدند.

لارس هالتمن، فیزیکدان مواد از دانشگاه لینشوپینگ، میگوید:«ما ماده پایه را با کاربردهای کاملاً متفاوت در ذهن ایجاد کرده بودیم.

ما با یک سرامیک رسانای الکتریکی به نام کاربید سیلیکون تیتانیوم شروع کردیم، که در آن سیلیکون در لایه‌های نازکی قرار داشت. سپس ایده این بود که مواد را با طلا بپوشانیم تا تماس برقرار شود. اما زمانی که قطعه را در معرض دمای بالا قرار دادیم، طلا در دل مواد نفوذ کرد. مانند سایر تلاش‌ها برای ایجاد طلای تک لایه، پیشرفت در این مرحله حیاتی متوقف شد. برای چندین سال، کاربید طلای تیتانیوم، دقیقاً به همان اندازه باقی ماند، بدون هیچ راهی برای استخراج لایه‌های بسیار نازک طلا از بین لایه‌های تیتانیوم و کربن که آن را پوشانده بودند.

در اینجا محلول جادویی با نام موراکامی وارد عمل شد؛ موراکامی مخلوطی از مواد شیمیایی است که در فلزکاری برای از بین بردن کربن و لکه‌دار کردن فولاد استفاده می‌شود و در شکل‌دهی انواع الگوهایی که در برخی از چاقوهای ژاپنی دیده می‌شود، نقش دارد.

آنها غلظت‌های متفاوتی از مخلوط و بازه‌های زمانی متفاوتی را برای فرآیند حکاکی امتحان کردند تا تیتانیوم و کربن اطراف طلا را از بین ببرند؛ به این نتیجه رسیدند که زمان نقش مثبتی در این فرایند دارد اما این تمام آن چیزی نبود که می‌خواستند.

استفاده از موراکامی محصول جانبی به نام فروسیانید پتاسیم را ایجاد می‌کند. اگر این ترکیب در معرض نور قرار گیرد، سیانید آزاد می‌کند که طلا را حل می‌کند، بنابراین فرآیند حکاکی باید کاملاً در تاریکی انجام شود.

در نهایت، ورق نازک طلا تمایل به پیچ خوردگی و جمع شدن داشت که با افزودن یک سورفکتانت که از تا شدن و چسبیدن لایه به خود جلوگیری می‌کرد و یکپارچگی تک لایه را حفظ می‌کرد، مشکل برطرف شد. در نهایت و همان‌طور که شبیه‌سازی‌های نظری پیش‌بینی کرده بودند، در نهایت طلایی پایدار شکل گرفت.

معمولاً طلا یک رسانای عالی الکتریسیته است. هنگامی که عنصر شکل یک صفحه دوبعدی به خود می‌گیرد، اتم ها دارای دو پیوند آزاد هستند که آن را به یک نیمه هادی با خواص رسانایی بین یک هادی و یک عایق تبدیل می‌کند.

طلا در حال حاضر دارای خواصی است که آن را در کاربردهای شیمیایی بسیار ارزشمند می‌کند. آغشته کردن آن به خواص یک نیمه هادی نیز طیف جدیدی از راه‌های استفاده از آن را باز می‌کند، از جمله تصفیه آب، ارتباط و تولید مواد شیمیایی.

وزن یک ورق با این ضخامت از طلا ۳ هزارم گرم است؛ در حال حاضر هر عدد شمش ۱۰۰ گرمی در بازار تهران ۵۱۶ میلیون تومان قیمت دارد و براین اساس قیمت هر ورق طلا با این صخامت ۱۵هزار تومان است.

منبع: sciencealert

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895709

دیگر خبرها

  • پرورش میگو در ۸ هزار هکتار اراضی ساحلی بوشهر/تولید افزایش می‌یابد
  • محصولات فناورانه دانشگاه آزاد یادگار امام افزایش می‌یابد
  • مقاوم سازی ۷۵ درصد از واحد‌های مسکونی روستایی لرستان
  • واحدهای فناور پارک علم و فناوری زنجان افزایش می‌یابد/ ضرورت افزایش بودجه در سال جدید
  • رقابت‌پذیری کالاهای ایرانی در بازارهای بین المللی با نانو پوشش ها
  • فقط با ۱۵ هزارتومان این طلای خالص را بخرید!
  • واحدهای فناور پارک علم و فناوری زنجان افزایش می‌یابد/ضرورت افزایش بودجه در سال جدید
  • با ۱۵ هزارتومان طلای خالص بخرید!
  • تولید نفت شیل آمریکا در ماه مه افزایش می‌یابد
  • شورای شهر شاکی؛ «های‌وب» در کرمان چه می‌کند؟