Web Analytics Made Easy - Statcounter

جنگل‌های بلوط زاگرس از جمله کهگیلویه و بویراحمد از بس حال خوشی از دست زمین خواران، آفت و آتش سوزی داشتند، تازه قاچاق نیز به دردهای مزمن آن اضافه شد. ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۴ استانها کهگیلویه و بویراحمد نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد حدود یک میلیون و 500 هزار هکتار مساحت دارد که از این میزان یک میلیون و 426 هزار و 300 هکتار یعنی حدود 90 درصد آن، اراضی ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار اداره‌کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد، 53 درصد از اراضی ملی این استان را جنگل و حدود 37 درصد آن را مراتع تشکیل می‌دهد و در مجموع 20 درصد جنگل‌های حوزه زاگرس در این استان واقع شده است هرچند در سال‌های اخیر حال و روز خوشی ندارند.

سالانه هزاران هکتار از جنگل‌های این استان توسط سودجویان و زمین خواران، آفت از جمله خشکیدگی و سوسک چوب ‌خوار، آتش سوزی و در تازه ترین و مدرن‌ترین روش قطع با تبر و قاچاق آن، نابودی می‌شود.

خبرگزاری تسنیم در راستای حفظ و صیانت از منابع طبیعی بویژه جنگل‌ها بارها در این زمینه گزارش‌های را تهیه و بر روی خروجی این خبرگزاری قرار گرفته است، که در یکی از آخرین این گزارش‌ها تصاویری از قطع درختان بلوط در کنار جاده‌های این استان منتشر کرد.

بررسی خبرنگاران تسنیم در مناطق مختلف نشان می‌دهد عده‌ای از سودجویان شبانه درختان بلوط را ایستاده قتل و عام می‌کنند تا چوب آن را قاچاق کنند که انتظار می‌رود دستگاه قضایی و مسئولان و متولیان امر در این زمینه ورود کرده و اجازه ندهند این میراث ملی و آیندگان به فنا برود.

قلع و قمع شبانه درختان بلوط در منطقه حفاظت شده دنا +تصاویرادامه پروژه چهارخطه «یاسوج ــ سی‌سخت» 925 درخت چند‌صدساله بلوط را نابود می‌کند+تصاویرآفت به جان جنگل‌های بلوط کهگیلویه و بویراحمد افتاد+تصاویر

سمند حامل چوب قاچاق در دام ماموران محیط زیست

مدیرکل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان بویراحمد عصر روز سه شنبه 19 آذرماه 98 حین گشت و کنترل منطقه دنای شرقی ارتفاعات مشرف بر روستای مهریان ( بونگاه)  موفق به کشف و توقیف یک دستگاه  خودروی سمند حامل چوب قاچاق بلوط شدند.

سید اسدالله هاشمی با بیان اینکه یک تن چوب از این خودرو کشف شد، افزود:  سودجویان  برای دورماندن از دید ماموران از خودروهای سواری برای حمل چوب استفاده می‌کنند و به نوعی برای گرفتار نشدن در دام قانون در جدیدترین اقدام، روش قاچاق را عوض کرده و از خودروهای سواری برای حمل چوب به مقصد استان‌های هم جوار استفاده می‌کنند

هاشمی ابراز کرد: اداره حفاظت محیط زیست بعنوان قائم مقام سازمان جنگل‌‌ها و مراتع برای حفاظت از جنگل‌ها در مناطق حفاظت شده گشت‌های شبانه  راه اندازی کرده و به‌صورت شبانه مناطق رصد می‌شود.

وی با اشاره به اصل 50 قانون اساسی ادامه داد: حفاظت از منابع ملی وظیفه همگانی بوده و کارکنان حفاظت محیط زیست به‌صورت شبانه روزی با تمام کمبودها به یک پنجم استاندارد جهانی  مشغول خدمت هستند.

هاشمی با اشاره به اینکه در یک ماهه اخیر این پنجمین مورد ازبرخورد با سودجویان چوب است، خاطرنشان کرد: برای متخلف پرونده‌ای تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: شماره تلفن 33334441-074  به‌صورت شبانه‌روزی آماده پاسخگویی و رسیدگی به گزارشات مردمی در زمینه هرگونه تخلف در عرصه‌های ملی‌ است.

انتهای پیام/ ت

R41452/P/S6,69/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۸۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز مبارزه بیولوژیکی با آفت برگ خوار بلوط

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سردشت گفت : محلول پاشی ۵۰۰ هکتار از جنگل امسال به صورت زمینی و در راستای مقابله با آفت جوانه خوار و برگ خوار بلوط در جنگل های زاگرس واقع در دو شهرستان ، میرآباد و سردشت اجرا شد.   رحمت ابراهیمی افزود : آفت جوانه خوار بلوط یک آفت تک نسلی است که هر سال باتوجه به وضعیت جوی از اواسط فروردین ماه تا پایان اردیبهشت ماه فعالیت می کند.   ابراهیمی افزود :این عملیات با دو تیم در دو منطقه این دو شهرستان با استفاده از ۶ دستگاه تراکتوروماشین مجهز به تانکر سمپاشی انجام می گیرد.   وی بیان کرد: این عملیات با اعتبار ۴ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی اجرایی می شود که به دلیل توپوگرافی و صعب العبور بودن منطقه عملیات تا یک ماه ادامه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • آغاز مبارزه بیولوژیکی با آفت برگ خوار بلوط
  • ۹ کانون آفت جوانه‌خوار بلوط در جنگل‌های سردشت شناسایی شد
  • مشاهده یک گله مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • مشاهده ۴ رأس مرال در ارتفاعات جنگلی لنگرود + فیلم
  • خودنمایی بخشی از جنگل‌های بلوط زاگرس در روستای مله پنجاب + فیلم
  • پسماند معضل استان‌های زاگرس نشین
  • آبیاری غیرمتعارف و ظروف پلاستیکی چالش مهم محیط زیست
  • اجرای ۲۰ برنامه آموزشی و مشارکتی در کهگیلویه و بویراحمد
  • توزیع پنل‌های خورشیدی میان عشایر برای حفظ جنگل‌ها ضروری است