Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-28@10:58:01 GMT

روحانیت سنگربان دین و اسلام است

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۸۹۲۷

روحانیت سنگربان دین و اسلام است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدباقر لائینی ظهر چهارشنبه در نشست با جانشین سازمان حفظ آثار و مشارکت های روحانیت در دفاع مقدس با اشاره به حضور شش هزار طلبه مازنددرانی در قم خواستار بهره گیری از ظرفیت آنان برای توسعه ارزش های دفاع مقدس، رشد فرهنگی جامعه شد.

وی با عنوان اینکه باید برای ساختن نسل انقلابی و پشتوانه سازی برای انقلاب از ظرفیت طلاب و روحانیون بهره گیری کرد ادامه داد:نقش روحانیت در حفظ و استحکام پایه های دینی باید برجسته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده ولی فقیه در مازندران با تاکید بر نقش برجسته روحانیت در دستیابی به قله های معنویت و اخلاق تلاش همه جانبه برای معرفی این برجستگی عمده را خواستار شد. و گفت: روحانیت در طول تاریخ همواره سنگربان مستحکم دین وارزشهای اخلاقی در جامعه بوده و پاسداری از مرزهای دینی و اعتقادی جامعه مهمترین مسئولیت آنان است.

‏ وی از روحانیت به عنوان پرچمداران معنویت و پارسایی در نظام اسلامی یاد کرد و افزود: نقش روحانیت در حفظ و استحکام پایه های دینی انقلاب اسلامی باید برجسته شود.

امام جمعه مرکز مازندران با اشاره به سابقه دین مداری مردم این استان که با ارشادات و راهنمایی عالمان دینی از سنگرهای اعتقادی در برابر هجمه وسیع دشمنان صیانت کرده‌اند افزود : وجود ۶ هزار طلبه مازندرانی در حوزه علمیه قم از برجستگی های دیگر مازندران است که باید به آن افتخار کرد.

‏آیت الله لایینی با اشاره به تجلیل همیشگی رهبر فرزانه انقلاب از دیانت و وفاداری مردم مومن و انقلابی مازندران گفت: باید برجستگی های مازندران شناسایی ،تثبیت و تقویت شود و نقش آشکار روحانیت در پیدا یی این برجستگی ها حائز اهمیت است.

کد خبر 4795197

منبع: مهر

کلیدواژه: امام جمعه ساری روحانیت انتخابات مجلس شورای اسلامی بوشهر مجلس شورای اسلامی ایلام گرگان قزوین تعطیلی مدارس بارش برف ثبت نام کاندیداها یاسوج بیرجند شهرکرد خطبه های نماز جمعه انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۸۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چاپ کتابی درباره غیبت امام زمان/زمان قیام است یا سکوت؟

به گزارش «مبلغ»، اثر حاضر، پس از بررسی اجمالی مفاهیم کاربردی تحقیق، به ارائه کلیات مربوط به مسأله مانند مقتضای اصل اولی نسبت به تشکیل حکومت در عصر غیبت پرداخته و در ادامه نیز مستندات ممنوعیت قیام در عصر غیبت، در ضمن هشت گفتار مورد بررسی دقیق سندی و دلالی قرار گرفته و نقدی قابل اطمینان ارائه شده است.

شبکه اجتهاد نوشت: احکام و قوانین دین مبین اسلام، به امور عبادی و وظایف فردی منحصر نیست، بلکه معاملات و سیاست و اقتصاد و روابط داخلی و خارجی مسلمانان نیز جزء قوانین مهم اسلام است و اجرای این احکام جز در بستر حکومت دینی میسر نخواهد بود.

طبق عقیدۀ شیعیان، در زمان حضور معصوم (ع) وظیفۀ تشکیل حکومت برعهدۀ ایشان نهاده شده، اما حکم قیام و تشکیل حکومت در عصر غیبت، جای سؤال دارد که محق‍ق‍قان و فرهیختگان دینی باید پاسخگوی آن باشند.

در برخی جوامع دینی شیعه، روایاتی وجود دارد که به گمان عده‌ای، این روایات مؤمنان را از هرگونه قیام و تحرک سیاسی در عصر غیبت بازداشته و آن‌ها را به سکوت و سکون امر کرده است بنابراین ناآگاهان و ساده‌اندیشان با شعار جدایی دین از سیاست دیگران را از تحرکات سیاسی منع می‌کنند.

ازآنجا که تاکنون کتاب جامع و مستقلی در بررسی و تحلیل چنین روایت‌هایی وجود نداشته است اح‍م‍د ن‍ق‍وی به تدوین کتاب «عصر غیبت؛ عصر قیام یا سکوت؟!» پرداخته که پژوهشی فقهی دربارۀ مستندات ممنوعیت قیام در عصر غیبت است.

این کتاب در سه فصل تدوین شده است. فصل اول به شناخت الفاظ کلیدی و مفاهیم کاربردی کتاب، ازقبیل سکوت، قیام، سیاست و غیبت از نظر لغوی و اصطلاحی و بیان مطالب کلی مربوط به بحث، پرداخته است.

فصل دوم، روایات مورداستناد اهل سکوت بر عدم‌جواز قیام و تحرک سیاسی در عصر غیبت را در هشت گفتار از نظر سندی و دلالی تحلیل و بررسی می‌کند. در فصل سوم، جایگاه قیام زید بن علی (ع) در کلام اهل‌بیت (ع) بررسی شده است.

باید توجه داشت که تمام این مطالب، با تکیه بر مباحث فقهی و روایات اهل‌بیت (ع) و صرفاً از بُعد فقهی بررسی شده است. البته در فصل مربوط به قیام زید بن علی (ع) به برخی مطالب تاریخی نیز اشاره شده است.

مطالب این اثر علاوه‌بر استفادۀ طلاب علوم دینی و دانشجویان و دانش‌پژوهان دانش سیاسی، می‌تواند برای علاقه‌مندان غیردانشگاهی نیز مناسب و مفید باشد.

کتاب «عصر غیبت؛ عصر قیام یا سکوت؟!» به قلم اح‍م‍د ن‍ق‍وی در ۳۰۴ صفحه و با قیمت ۱۸۰ هزارتومان، با همکاری «دبیرخانه حمایت از پژوهش‌های مورد نیاز نظام اسلامی» توسط انتشارات کتاب جمکران روانه بازار نشر شده است.

شایان ذکر است این کتاب در جشنواره کتاب سال حوزه، درسال ۱۴۰۰ حائز رتبه «شایسته تحسین» گردیده، و در جشنواره پاسخ برتر در سال ۱۴۰۲، رتبه «شایسته تقدیر» را کسب کرده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1887975

دیگر خبرها

  • روحانیت باید خود را متناسب با زمان به‌روز کند
  • ویژگی جامعه دینی قوی و صالح در قرآن
  • صلح پایدار در پرتو آموزهای متعالی اسلام ایجاد می‌شود/ حال "پاره تن اسلام" خوب نیست
  • تمام مقوله‌های دینی برای هدفی به نام تبعیت است
  • انتقاد تند چیلاورت از وینیسیوس: بچه‌ننه نباش، فوتبال برای مردها است
  • بهار با آرامش بهاری
  • سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز: مردم مهمترین هدف مورد هجوم دشمن است/ خیلی از اصول‌گرایان هم کوتاهی کردند/ وجود انسان‌های بی‌بصیرت مانع رشد وحدت امت است
  • تحریف در برخوردِمومنانه
  • ایران در جام ملت‌ها با دو سنگربان جدید (عکس)
  • چاپ کتابی درباره غیبت امام زمان/زمان قیام است یا سکوت؟