Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - فائزه مومنی؛ عبدالرضا گلپایگانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر تعیین تکلیف اعطای مجوز ساخت پلاسکوی جدید به بنیاد مستضعفان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد آنلاین گفت: روز دوشنبه جلسه‌ای در این باره داشتیم که تاکید ما بر این است که ساختمان حتما باید پروانه بگیرد که دو جنبه حقوقی و فنی دارد و صراحت قانونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عملکرد نهادی که کار طراحی انجام داده و نهادی که اجرا می کند درکنار مدیر یا مهندس ناظر کاملا باید شفاف و روشن باشد و از نظر فنی برای ما اطمینان حاصل شود که ساخت و سازی که  انجام می شود منطبق بر اصول فنی و مقررات ملی ساختمان، ضوابط و معیارهای طرح تفصیلی است.

او ادامه داد: موضوع دوم این است که پلاسکو یک شرایط ویژه دارد و به همین خاطر وظیفه ما این است که کمی مساعدت کنیم تا جریان الزامی فنی سریع تر انجام شود. البته ابهاماتی وجود دارد از جمله این که مدیران بنیاد مستضعفان ادعا کردند که شهردار وقت منطقه صورت جلسه‌ای امضاء کرده که طی آن به صورت رایگان پروانه داده شود که  البته شهردار منطقه اعلام کرد که این امضاء در شرایط خاصی بوده و بند را بعدا اضافه کرده‌اند.

گلپایگانی تاکید کرد: این درحالی است که موضوع دریافت عوارض کاملا قانونی است؛ ولی این که الان بگوییم بنیاد مستضعفان اول باید عوارض را بدهد تا پروانه را بدهیم، اینطور نیست، کمکی که می‌توانیم به بنیاد بکنیم این است که در بده بستان‌هایی که با بنیاد داریم و حساب و کتاب هایی که بین ما و بنیاد وجود دارد، عوارض پلاسکو را هم به عنوان بدهی بنیاد منظور کنیم. یعنی فیش اعلام عوارض صادر می شود اما عدد قطعی را به عنوان بدهی بنیاد در حساب و کتاب های فی مابین با بنیاد لحاظ می‌کنیم.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان اینکه اگر شورای اسلامی شهر تهران تشخیص داد و قانونا توانست بگوید عوارض را نگیریم این عدد از حساب بدهی بنیاد خارج می شود، گفت: در غیر این صورت یک بدهی است و نحوه پرداختش باید تعیین تکلیف شود.

گلپایگانی با اشاره به  تامین پارکینگ پلاسکوی جدید گفت: تصور بنیاد مستضعفان این بود که نباید در اینجا پارکینگ تعیین کنند؛ ما با اشاره به مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری بر پارکینگ تاکید کردیم اما پارکینگ در خود ملک نیست؛ همان چیزی که در شورای عالی که گفته در محیط پیرامونی و جای مناسب باشد نیز ایرادی ندارد و چند گزینه مناسب وجود دارد که باید تعیین تکلیف شود.  

او ادامه داد: یکی از گزینه‌ها زمینی است که متعلق به بنیاد است و  مربوط به زمانی بوده که قرار بوده پلاسکو طبقاتی نشده و به صورت شش طبقه ساخته شود. بنا بود پارکینگ اکبر به صورت گسترده ساخته شود ولی میراث به این دلیل که در حریم ساختمان ژاندارک بود، با آن موافقت نکرد. برای ساخت پارکینگ، زیرزمین هم به عنوان یک گزینه مطرح است که قرار شده بنیاد با میراث فرهنگی گفتگو کند و اگر اجازه داده شد همان جا پارکینگ را بسازند.

او همچنین درباره تعیین تکلیف ایراداتی که به نقشه‌های ارائه شده توسط بنیاد گرفته شده بود، اضافه کرد: ایراداتی که بر روی نقشه‌ها بود را اصلاح کردند که ما برای سازمان نظام مهندسی فرستادیم و اگر تاییدش را بدهند با چند آیتمی که داریم پروانه را صادر می‌کنیم تا عملیات اجرایی آن بدون مشکل تداوم پیدا کند.

او همچنین درپاسخ به پرسشی در مورد تعیین تکلیف گودهای پرخطری چون ایران زمین و مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: از منظر قانونی تکلیف شهرداری چندان مشخص نیست؛ فردی پروانه گرفته و بر اساس آن گودبرداری کرده ولی کار به هر دلیلی تعطیل شده است. وظیفه‌ای که من به عنوان شهرداری دارم این است که اطمینان حاصل کنم  آیا این گود ایمن سازی شده یا نه. اکثر گودها سازه موقت دارند و بدون سازه نگهبان اجرا نشده اند، البته در مورد گود مجاور مرکز پژوهش‌ها اطلاعات دقیقی ندارم.

گلپایگانی اضافه کرد: علی الرغم این که سازه نگهبان دارند اما درخواست کتبی دادیم که باید اطمینان مدیریت شهری را حاصل کنند که خطری همسایه‌های پیرامونی را تهدید نمی‌کند. همیشه گزارش‌ها را می‌گیریم و رصد می‎کنیم.

معاون حناچی گفت: بحث این است که اگر شهرداری بخواهد همه گودهایی که به عنوان پر خطر شناسایی شده را ایمن سازی کند، بودجه سنگینی به شهرداری تحمیل می‌شود. این درحالی است که هزینه مذکور در در بودجه سنواتی شهرداری نیامده و ضرورت این موضوع باید در بودجه بیاید و تصویب شود.

وی در پایان تاکید کرد: راه‌حل آخر هم این است که اگر به اخطارها و تذکراتمان پاسخ ندهند در جهت حفظ جان مردم و ایمنی شهروندان گودال را با خاک پر کنیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: شورای شهر تهران شهرداری تهران بنیاد مستضعفان بودجه شهرداری ساخت پلاسکو عبدالرضا گلپایگانی گود پرخطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۹۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ساخت ۷هزار و ۵۴۲ واحد مسکونی در قم از سال ۱۴۰۰

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم،‌ مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان قم در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت سالروز تاسیس بنیاد مسکن گفت: از سال ۱۴۰۰ در سطح استان ۷هزار و ۵۴۲ واحد مسکونی در قالب نهضت ملی مسکن در حال ساخت است که ۴هزار واحد آن امسال تحویل متقاضیان خواهد شد.

وی افزود: بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده ۳۰۰ واحد از این تعداد اردیبهشت ماه امسال و مابقی در مناسبت‌های مختلف تا دهه فجر به متقاضیان تحویل داده می‌شود.

اطهری با اشاره به فعالیت بنیاد مسکن در حوزه نوسازی و مقاوم سازی خانه‌های روستایی داشت و افزود: در سطح استان ۹هزار و ۴۵۰ خانه روستایی نوسازی و مقاوم سازی شده که این تعداد معادل ۵۳ درصد از خانه‌های روستایی استان است.

اطهری درباره مقاوم سازی خانه‌های روستایی ادامه داد: بر اساس مصوبه دولت خانوار‌های روستایی می‌توانند از تسهیلات ۳۵۰ میلیون تومانی با بازپرداخت ۲۰ ساله و سود ۵ درصد برای مقاوم سازی منازل خود استفاده کنند.

مدیر کل بنیاد مسکن از دیگر خدمات این اداره کل را صدور ۱۱ هزار پروانه ساخت به روستاییان، صدور سند‌های اراضی شهری و روستایی و واگذاری ۴۵۲ قطعه زمین در سال گذشته به روستاییان نام برد و گفت: از ابتدای تاسیس بنیاد مسکن از سال ۵۸ تا به امروز ۶هزار و ۸۱۵ قطعه زمین به روستاییان واگذار شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مقاوم‌سازی ۶۴ درصدی مسکن روستایی در استان بوشهر
  • جزییات ادامه ساخت بزرگراه یادگار امام در غرب تهران | ۴۲ ملک معارض این ساختمان تعیین تکلیف شدند
  • ایمن سازی کانال های آبی شهر ری/ایمن سازی کامل در گرو تامین اعتبار
  • ایمن‌سازی کامل کانال آب ری - ورامین در گرو تأمین اعتبار
  • ۱۵۰۰ حلقه چاه بدون پروانه در مازندران تعیین تکلیف شد
  • آغاز ساخت ۷هزار و ۵۴۲ واحد مسکونی در قم از سال ۱۴۰۰
  • ساخت ۳۰ پارکینگ جدید در تهران و اخطار سازمان هواپیمایی به دفاتر متخلف
  • ساختمان‌های ناایمن پلمب می‌شوند
  • ساختمان های ناایمن در کدام منطقه تهران قرار دارند؟
  • مهلت یک ماهه برای تعیین تکلیف تجاری‌های پردیسان