Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور روحانی در مورخه 17 آذرماه سال جاری لایحه بودجه سال آینده را تقدیم مجلس کرد. لایحه بودجه ای که رئیس جمهور آن را بودجه ایستادگی و استقامت در برابر تحریم ها دانست.

به گزارش تابناک اقتصادی، همین توصیفات از بودجه 99 کافی بود تا نگاه های بیشتری در مقایسه با سال های گذشته  به بودجه دریافتی و مالیات پرداختی بنیادها، نهادهای خاص و آستان ها جلب شود و بسیاری این پرسش را مطرح کنند که جایگاه این بنیادها، نهادهای خاص و آستان ها در بودجه ایستادگی و استقامت کجاست و آیا آنها مالیات خود را پرداخت می کنند؟ بودجه ای که قرار است در سال آینده از دولت دریافت کنند چقدر است و در مقایسه با قانون بودجه سال 98 چه تغییری کرده است؟

مالیات پرداختی توسط نهادهای خاص در سال آینده چقدر است؟

شاید در زمینه مالیات ستانی از آستان ها همه نگاه ها در چند سال اخیر بر آستان قدس رضوی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مالیات ستانی از آستان قدس رضوی در حالی در این سال ها مطرح شده است که بر همگان روشن است که این آستان به واسطه منابع موقوفاتی اداره می شود و از منابع عمومی و بودجه کشور بهره ای نمی برد و اجازه هم ندارد که پول وقف را در امور جاری کشور هزینه کند و آنچه که به دست می آورد را باید صرف امور زائران و تسهیل امر زیارت کند. به همین دلیل امام خمینی (ره) دستور دادند که آستان قدس رضوی و شرکت ها و موسسات وابسته به آن از پرداخت مالیات معاف باشند. با این تفاسیر و علیرغم آنکه آستان قدس رضوی از پرداخت مالیات معاف می باشند اما در چند سال اخیر و در دوره تولیت حجت الاسلام و المسلمین رئیسی بر این آستان، ایشان دستور دادند که همه شرکت های اقتصادی آستان قدس رضوی اظهارنامه مالیاتی تکمیل کنند. به ‌اين ترتيب از سال 1394 آستان قدس رضوي هم به جرگه تسليم کنندگان اظهار نامه ماليات بر درآمد عملکرد پيوست و همه شرکت‌هاي اقتصادي آستان قدس که حدود41 شرکت مي‌باشند، طبق آنچه قانون برايشان تعيين کرده، اظهارنامه مالياتي تکميل می کنند.

مجيد نادريان، دبير کميته راهبري حسابرسي مؤسسه سازمان اقتصادي رضوي طی مصاحبه ای که در سال گذشته انجام داد در مورد مجموع اظهارنامه‌هايي که شرکت‌هاي آستان قدس براي عملکرد سال 1396 خود تکميل کرده‌اند، گفت: مبلغ این اظهارنامه ها 158 ميليارد ريال است، همه اين مبلغ پرداخت يا ترتيب پرداخت آن داده شده و اسناد آن هم در دفاتر ما موجود است. وی افزود: علاوه بر اين، در نامه‌اي هم که آقاي يعقوب‌نژاد، مدير کل امور مالياتي خراسان رضوي در تاريخ 15آذر 1397به معاون پژوهش، برنامه‌ريزي و امور بين‌الملل رئيس‌جمهور زده‌اند موضوع پيش­بيني ماليات جمعي - خرجي شرکت‌ها و مؤسسات تابعه آستان قدس رضوي جهت سال 1398 به مبلغ 300 ميليارد ريال، جهت درج در بودجه 1398 به عنوان ماليات بر درآمد لحاظ شده است.

با توجه به اینکه میزان 30 میلیارد تومان مالیات از سوی آستان قدس برای درج در لایحه بودجه 1398 اعلام شده بود اما در لایحه بودجه 1398 این رقم درج نشد و در عوض در بخش مالیات ها در ردیف مربوط به مالیات شرکت ها و موسسات وابسته به آستان قدس رضوی عدد 1 درج شد. عدد 1 به این معنا بود که منبعی به عنوان درآمد در ردیف مربوطه لحاظ نشده است و احتمالاً در جریان اجرای بودجه جزئیات آن مشخص خواهد شد. در لایحه بودجه سال آینده نیز دوباره همان عدد 1 رو به روی ردیف مربوط به مالیات شرکت ها و موسسات وابسته به آستان قدس رضوی نقش بسته است.

به هر صورت علاوه بر تمایلات خود آستان قدس به پرداخت مالیات، نمایندگان مجلس نیز در جریان بررسی لایحه بودجه 98 در جلسه علنی مورخه 4 اسفند 1397، بند الحاقی ۶ تبصره ۹ را به تصویب رساندند که بر اساس آن در راستای تحقق ماده (۷۸) قانون الحاق برخی از مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) و در جهت اجرای اصل سی ‌ام قانون اساسی، آستان قدس رضوی و آن دسته از مؤسسات و بنگاه های اقتصادی زیرمجموعه نیروهای مسلح و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به استثنای مواردی که اذن صریح ولی فقیه مبنی بر عدم پرداخت مالیات و یا نحوه تسویه آن را دارند، موظفند نسبت به واریز مالیات خود به خزانه موضوع ردیف ۱۱۰۱۱۲ اقدام کنند. بدین ترتیب آستان قدس رضوی، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)  و بنگاه های اقتصادی نیروهای مسلح از سال 98 موظف به پرداخت مالیات شدند.

همچنین در ردیف مربوط به ماليات بنگاه هاي اقتصادي زير مجموعه نيروهاي مسلح و ستاد اجرايي فرمان حضرت امام(ره) در لایحه بودجه 99 نیز عدد 1 نقش بسته است و برای نهادها و بنيادهاي انقلاب اسلامي نیز 16.5 میلیارد تومان مالیات در سال آینده در نظر گرفته شده است.

همچنین به اذن صریح ولی فقیه برخی نهادها و بنیادها از پرداخت مالیات معاف می باشند که سازمان امور مالیاتی طی نامه ای در مورخه 19 آبان ماه 1397 نام این نهادها و بنیادها را اعلام کرد. این نهادها و بنیادها طبق تصویر زیر عبارت بودند از: 1.بنیاد شهید و امور ایثارگران انقلاب اسلامی، 2.کمیته امداد امام خمینی (ره)، 3.سازمان تبلیغات اسلامی، 4.دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، 5.بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، 6.بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، 7.ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)، 8.مرکز خدمات حوزه های علمیه، 9.موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و 10.جامعه المصطفی (ص) العالمیه."

 

بودجه دریافتی توسط نهادهای خاص در سال آینده چقدر است؟

همان گونه که گفته شد آستان قدس رضوی بودجه ای از دولت دریافت نمی کند و به واسطه منابع موقوفاتی اداره می شود. اما برخی دیگر از نهادهایی که در بالا به آن ها اشاره شد به شرح جدول زیر از دولت بودجه دریافت کرده اند.

همان گونه که ملاحظه می گردد در مجموع بودجه 10 نهادی که از پرداخت مالیات معاف می باشند حدود 22955.5 میلیارد تومان می باشد که این رقم در مقایسه با بودجه سال 98 حدود 9 درصد رشد داشته است. در این بین بودجه سازمان تبلیغات اسلامی و مرکز خدمات حوزه های علمیه به ترتیب در مقایسه با سال 98 حدود 21 و 23 درصد کاهش داشته است.

 

نهادهایی که بودجه می گیرند اما معاف از پرداخت مالیات هستند

نهاد

میزان بودجه در قانون بودجه سال 97

(میلیارد تومان)

میزان بودجه در قانون بودجه سال 98

(میلیارد تومان)

میزان بودجه در لایحه بودجه سال 99

(میلیارد تومان)

رشد بودجه 98 در مقایسه با 97

(درصد)

رشد بودجه 99 در مقایسه با 98

(درصد)

بنیاد شهید و امور ایثارگران انقلاب اسلامی

11834

13937

16072

18

15

کمیته امداد امام خمینی (ره)

4800

4928

5078

2.6

3

سازمان تبلیغات اسلامی

466

648

514

39

21-

ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)

0

0

0

0

0

دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم

134

150

150

12

0

بنیاد مسکن انقلاب اسلامی

2.5

2.8

2.9

12

3.5

بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی

0

0

0

0

0

مرکز خدمات حوزه های علمیه

897

1044

799.6

16

23-

موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی

26

26

31

0

19

جامعه المصطفی (ص) العالمیه

303

303

308

0

1.6

جمع

18462.5

21038.8

22955.5

14

9

 

هر چند این نهادها معاف از پرداخت مالیات می باشند اما به نظر می رسد در مقطع کنونی که کشور در شرایط خاصی به سر می برد بهتر است در صورت امکان خود جهت پرداخت مالیات پیش قدم شوند. همچنین از آنجا که شفافیت و جلب اعتماد عمومی بر همه شرکت ها و نهادها واجب است، بهتر است آستان قدس و بنیادهایی که معاف از پرداخت مالیات نیستند و مالیات خود را به صورت سالانه پرداخت می کنند به صورت شفاف و روشن جهت رفع ابهامات، میزان پرداخت مالیات خود در سال های گذشته را اعلام نمایند.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات مجلس یازدهم آنفلوانزا استان تهران جنوبی بودجه 99 بندر ماهشهر عبدالحمید ریگی جشنواره سینماحقیقت لیلا واثقی پایتخت 6 امیرحسین فتحی معافیت مالیاتی بودجه 99 پرداخت مالیات انتخابات مجلس یازدهم آنفلوانزا استان تهران جنوبی بودجه 99 بندر ماهشهر عبدالحمید ریگی جشنواره سینماحقیقت لیلا واثقی پایتخت 6 امیرحسین فتحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۹۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی

در حال حاضر، بیش از ۲۵۰ هزار و ۶۰۰ منبع مطالعاتی متنوع با محوریت سیره و معارف اهل بیت(ع) در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی در دسترس اهل علم و پژوهش قرار دارد. 

قاسم فدایی‌راد مسئول امور کتابخانه تخصصی اهل بیت علیهم السلام(گوهرشاد سابق) سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با آستان نیوز اظهار کرد: این کتابخانه در حال حاضر دارای سه هزار و ۹۱۹ نسخه خطی است که نسخه پشتیبان آن‌ها از طریق کتابخانه دیجیتال این سازمان در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد. 

وی ادامه داد: همچنین سه هزار و ۵۴۵ نسخه کتاب چاپ سنگی، بیش از ۱۲۰ هزار نسخه کتاب چاپی، ۱۷۰۰ لوح فشرده، ۱۵۰۰ نسخه پایان‌نامه و افزون بر ۱۲۰ هزار نسخه کتاب الکترونیکی با محوریت سیره و معارف اهل بیت(ع) در این کتابخانه وجود دارد. 

 

معرفی خدمات و برنامه‌ها

فدایی‌راد بیان کرد: کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) ویژه پژوهشگران، طلاب علوم دینی و دانشجویان است، اما با توجه به شبانه‌روزی بودن کتابخانه، به زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت رضا(ع) و اعضای کتابخانه مرکزی و سایر کتابخانه‌های آستان قدس رضوی در زمان تعطیلی کتابخانه‌ها خدمات‌رسانی می‌کند.

وی گفت: همچنین این کتابخانه، یکی از بزرگترین کتابخانه‌های تخصصی و شبانه‌روزی در جهان اسلام به شمار می‌آید که از ابتدای تأسیس ویژه ارائه خدمات به آقایان بود، اما بنا به درخواست‌های مکرر مراجعان، بخش بانوان نیز در سال‌های اخیر در آن راه‌اندازی شد.

مسئول امور کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی با اشاره به این‌که در مجموع ۴۳۳ هزار و ۵۰۰ زائر و مجاور از خدمات این کتابخانه در سال گذشته بهره‌مند شدند، افزود: کتابخانه به طور میانگین ماهانه به ۲۲ هزار نفر در بخش آقایان و ۱۴ هزار نفر در بخش بانوان ارائه خدمت می‌کند. 

وی ادامه داد: برگزاری نشست‌های علمی به صورت سلسله نشست‌های رضوی، سیره و معارف اهل بیت(ع) به صورت حضوری و غیرحضوری و برپایی نمایشگاه کتاب و نرم‌افزار همزمان با مناسبت‌های اسلامی در محل دائمی نمایشگاه کتاب خود در ورودی کتابخانه، از جمله فعالیت‌های جانبی این کتابخانه تخصصی است. 

 

تاریخچه تأسیس کتابخانه

فدایی‌راد در خصوص تاریخچه کتابخانه تخصصی اهل بیت علیهم السلام یا گوهرشاد سابق حرم مطهر رضوی نیز اظهار کرد: هسته اولیه و اصلی کتابخانه جامع گوهرشاد با وقفیات مرحوم سید سعید طباطبایی نایینی، یکی از واقفان و بسترسازان فضای علم و اندیشه شکل گرفت و او این کتابخانه را در سال ۱۳۳۲ شمسی در جوار بارگاه منور رضوی بنیان نهاد. 

وی گفت: این واقف فرهنگ‌دوست با وقف پنج هزار نسخه خطی، چاپ سربی، چاپ سنگی و... به انضمام املاک و رقباتی برای اداره کتابخانه، نام خود را برای همیشه در زمره واقفان آستان قدس رضوی ثبت کرده است. 

وی افزود: پس از مدت‌ها فعالیت کتابخانه، باتوجه به افزایش تقاضای مراجعان برای بهره‌مندی از معارف اهل بیت(ع) و همچنین اهتمام بیشتر به اجرای نیت واقف آن، کتابخانه عمومی جامع گوهرشاد در آذرماه ۱۳۸۹ با عنوان جدید «کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع)» افتتاح شد و ارائه خدماتش را به صورت شبانه‌روزی به مشتاقان معارف اهل بیت(ع) اعم از زائر و مجاور دنبال کرد. 

فدایی‌راد ادامه داد: در این میان، با توجه به قرارگیری کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) در مسیر انجام پروژه زیرسطحی بست شیخ بهایی حرم مطهر رضوی، این کتابخانه به سالن اجتماعات دانشگاه علوم اسلامی رضوی واقع در صحن امام حسن مجتبی(ع) حرم مطهر منتقل شده است و در حال حاضر در این مکان به اهل علم و پژوهش خدمات‌رسانی می‌کند.

وی گفت: این کتابخانه در طول سال بجز پنج روز تعطیل رسمی اعم از بیست و نهم اسفندماه، اول و سیزدهم فروردین، تاسوعا و عاشورای حسینی، در سایر ایام به صورت ۲۴ ساعته پذیرای علاقه‌مندان(آقایان) در محل موقت کنونی در صحن امام حسن مجتبی(ع) است. البته بخش بانوان آن از ساعت ۷ تا ۲۱ پذیرای مراجعان است. 

مسئول امور کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: عضویت در این کتابخانه تخصصی نیز از طریق کتابخانه مرکزی بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) و پیش ثبت‌نام در سایت کتابخانه مرکزی این آستان مقدس به نشانی https://library.razavi.ir امکان‌پذیر است.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • مراسم استقبال از پرچم آستان قدس رضوی با حضور ایرانیان مقیم مالزی در رایزنی فرهنگی کشورمان
  • مشهد میزبان طرح ملی «زندگی و بالندگی»
  • استقبال از پرچم حرم رضوی با حضور ایرانیان مقیم مالزی
  • خدمت به خاندان اهل بیت علیهما السلام عزت آفرین است
  • استقبال از پرچم آستان قدس رضوی با حضور ایرانیان مقیم مالزی
  • مراسم استقبال از پرچم آستان قدس رضوی با حضور ایرانیان مقیم مالزی
  • مراسم استقبال از پرچم آستان قدس رضوی در مالزی
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت(ع) آستان قدس رضوی
  • اهداء قرآن ویژه فلسطین به هیئت اعزامی آستان قدس رضوی در کشور مالزی
  • ۷۵۲ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال به مددجویان ایلام پرداخت شد