Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حسینی، درباره وضعیت معافیت مالیاتی مناطق آزاد گفت: کارکرد مناطق آزاد غلط است و باعث شده حجم واردات در آن چند برابر صادرات باشد و به آن اذعان داریم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره معافیت مالیاتی مناطق آزاد گفت: اگر اهداف تشکیل این مناطق را بررسی کنیم می‌‍­بینم این نوع معافیت در همه مناطق آزاد دنیا وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی اینکه مناطق آزاد ما به کارکردهای لازم و شرایطی که برایش هدف­‌گذاری کردیم نرسیدند، باید مورد بررسی قرار گیرد.

وی خاطر نشان کرد: معافیت از مالیات بر ارزش افزوده به دلیل شرایطی است که قانون‌گذار برای سرزمین اصلی خود قائل است. به همین منظور بسیاری از قوانین نباید در مناطق آزاد اجرا شود، زیرا قانون خاص خود را دارد و نمیتوانیم قوانینی وضع کنیم که مغایر قوانین بالادستی باشد. برای مثال به کالای همراه مسافر مالیات تعلق نمی­‌گیرد، به همین دلیل کالایی که از فرودگاه خریداری می­‌شود، مالیات ندارد. این‌ها از شرایط عمومی قوانین مالیاتی است و باید در چارچوب های کلی رعایت شود.

حسینی در مورد اینکه اکنون حجم واردات در مناطق آزاد چند برابر صادرات از این مناطق است، بیان کرد:  کارکرد این مناطق غلط است و باعث شده حجم واردات آن چند برابر صادرات باشد و به آن اذعان داریم اما اگر به خاطر این کارکرد، قانون را نقض کنیم، خطای دیگری هم صورت می‌­گیرد. بهترین ابزار حمایت از مناطق آزاد همین معافیت مالیاتی است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پایان تاکید کرد: هنوز لایحه بررسی معافیت‌­های مالیاتی به جمع‌بندی نهایی نرسیده و در کمیسیون است و شاید اصلاحاتی در آن اتفاق بیفتد اما قانون ما صرفا برای داخل نیست. زیرا باید طوری قانون نویسی کرد که سرمایه­‌گذار خارجی به سرمایه‌­گذاری در این مناطق ترغیب شود. اگر قوانین در این جا با سرزمین اصلی تفاوت نداشته باشد، جذب سرمایه کمتری صورت می‌­گیرد.

انتهای پیام/4129/

منبع: آنا

کلیدواژه: مناطق آزاد مالیات بر ارزش افزوده معافیت مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۱۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی و پتروشیمی به روسیه افزایش یافت

سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن اشاره به آمار صادرات ایران به روسیه و بلاروس در سال ۱۴۰۲، گفت: صادرات محصولات ایرانی به روسیه و بلاروس از لحاظ ارزشی و وزنی رشد را تجربه کردند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت ایران، اکبر گداری، سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران، آمار صادرات محصولات ایرانی به روسیه را 2185 هزارتن، به ارزش 946 میلیون دلار، دانست و اظهار داشت: افزایش صادرات در حالی در سال گذشته اتفاق افتاد که صادرات این محصولات در مدت مشابه سال گذشته به میزان 1436 هزارتن و به ارزش751 میلیون دلار بود.

وی ادامه داد: آمار صادرات انواع محصولات ایرانی به روسیه نشان می‌دهد صادرات این محصولات از لحاظ ارزشی 26 درصد و از لحاظ وزنی 52 درصد رشد را تجربه کرد.

به گفته گداری؛ بیشترین درصد رشد صادراتی ایران مربوط به محصولات کشاورزی و محصولات صنایع پتروشیمی و پایه نفتی است.

سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران، با اشاره به حجم واردات محصولات روسی به ایران، تصریح کرد: 3353 هزارتن به ارزش1691 میلیون دلار کالا از روسیه وارد کشور شده است. واردات این محصولات درمدت مشابه سال گذشته 2631 هزارتن به ارزش  1582 میلیون دلار بوده است؛ آمارها حکایت از این دارد که میزان واردات از لحاظ ارزشی 9 درصد از لحاظ وزنی27 درصد رشد کرده است.

وی در ادامه ضمن تحلیل آمار تجارت ایران و بلاروس،تصریح کرد: آمار صادرات ایران به بلاروس 20 میلیون دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 34درصد افزایش ارزش دلاری را تجربه کرده است.

بنا به اظهارات گداری؛ بیشترین ارقام افزایشی مربوط به صادرات عبارتند از: کف پوش و فرش ماشینی 2.400.000دلار، پلی استایرن(قابل انبساط و سایر انواع) 2.300.000دلار، پلی استر1.449.000دلار، رنگ پودری 2.000.000دلار، روغنهای معدنی1.018.047 دلار، دارو1.000.000 دلار، کیوی 2.300.000دلار، پلاسمای خون600.000 دلار،پلی اتیلن 366.433 دلار، پسته 1.000.000دلار، کشمش 500.000دلار، رب گوجه فرنگی 380.000 دلار، هلو 300.000 دلار  بوده است.

وی با تاکید براهمیت تبادل هیات‌های متعدد تجاری، بیان کرد: آشنایی بیشتر شرکت‌های ایرانی با بازار بلاروس موجب  افزایشی  شدن روند  صادرات  شرکت‌های ایرانی به بلاروس شده است.

 این مقام مسئول با اشاره به حجم واردات ایران از بلاروس، گفت:  59میلیون دلار کالا از بلاروس وارد ایران شد که این عدد نسبت به مدت مشابه 35درصد رشد ارزشی داشته است.

به گفته وی؛ بیشترین اقلامی که شاهد افزایش واردات آنها بوده ایم عبارتند از: انواع الیاف سنتتیک به میزان 39.000.000 دلار، دامپتراک 6.000.000 دلار، خمیر چوب 3.300.000 دلار، دستگاه ذبح پرندگان2.864.000 دلار، ترموچوب به میزان2.800.000دلار، فراوردهای غذایی 1.600.000 دلار، پلی آمید550.000 دلار، چوب نراد800.000 دلار  بوده است.

سرپرست دفتر آسیای میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه تجارت ایران در پایان با اشاره به دلایل رشد واردات از بلاروس، افزود: حضور برنامه‌ریزی شده شرکت‌های بلاروسی در ایران  و انعقاد قراردادهای جدید در حوزه الیاف سنتتیک، مواد سلولزی و اقلام صنعتی، از جمله دلایل افزایش واردات از این کشور بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش صادرات افغانستان در ماه حوت
  • قرارگیری خریداران ارز در زیر چتر مالیاتی/ احتمال عرضه ارز تقلبی در بازار آزاد وجود دارد
  • جهیزیه و مهریه معاف از مالیات است؟
  • اجرایی شدن قانون جدید تجارت مرزی در خصوص کولبری و ملوانی
  • جهیزیه و مهریه معاف از مالیات است
  • واردات شتر از افغانستان​؛ تردد از مرز میلک هنوز هم پرچالش است
  • ارزش‌گذاری گوهرسنگ‌ها به مشهد تفویض اختیار شد
  • افزایش صادرات ایران به روسیه و بلاروس
  • صادرات محصولات کشاورزی و پتروشیمی به روسیه افزایش یافت
  • کاهش صادرات و واردات چین