Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر سکینه محمدعلیزاده، امروز در همایش کشوری مامایی و سلامت زنان که به مناسبت صدمین سال دانشگاهی شدن مامایی ایران، در تالار ابن‌سینا برگزار شد، عنوان کرد: جمعیت دنیا دستخوش تغییرات بسیار مهمی است. خصوصاً جمعیت کشورهای آسیایی در دهه‌های آتی کاهش بسیار چشم‌گیر خواهد داشت. جمعیت در کشورهای اروپایی و پیشرفته هم رشد بالایی نداشته، اما مسئله این است که این‌ کشورها رشدشان را قبل از سال ۱۹۵۰ به صورت مطلوبی داشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با وجود کاهش جمعیت و نرخ باروری که ما داریم، در دنیا افزایش جمعیت را داریم، اما مشکل این است که میزان باروری در سطح کل دنیا با شیب خیلی تندی در حال کاهش است و در ایران، نرخ باروری، 1.8 دهم درصد است و این فاجعه است.

این دکترای بهداشت باروری اظهار کرد: آیا ایران هم می‌تواند، نرخ باروری را مانند کشورهای اروپایی که از طریق مهاجرپذیری نخبگان جبران می‌کنند، جبران کند؟ که پاسخ خیر است. کشور اروپایی به جایی اینکه هزینه کند و آموزش دهد، از تمام کشورها از جمله کشور ما نخبگان را جذب می‌کند و این مشکل کاهش نرخ جمعیتش را حل می‌کند.

این  عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تبریز با اشاره به اینکه «هرم سنی و جنسی جمعیت دنیا در حال افزایش است»، گفت: با توجه به این افزایش، به درصد افراد مسن بالای ۶۰ سال روزبه‌روز اضافه می‌شود. دنیا ۲۲ درصد افزایش جمعیت ۰ تا ۶۴ سال دارد. در جمعیت بالای ۶۵ سال به سه برابر، یعنی ۱۸۸ درصد افزایش خواهد داشت و جمعیت بالای ۸۵ سال، ۴ و نیم برابر افزایش و بالای ۱۰۰ سال ۱۱ برابر خواهد بود. سرعت رشد کهنسالی در کشورهای در حال توسعه بیش از حد است و همه می‌دانیم، افرادی که سن بالا دارند در کشوری مانند، کشور ما که بهداشت سنی هم نداریم، چقدر خطرناک است.

محمدعلیزاده تصریح کرد: در کل دنیا ۱۱ درصد افراد در سال ۲۰۱۲ بالای ۶۰ سال بوده‌اند و تا سال ۲۰۵۰ انتظار می‌رود این آمار دو برابر شود و در سال ۲۰۱۲، این آمار درکشور ما ۸ برابر بوده است و در سال۲۰۵۰، ۳۳ برابر خواهد شد، آیا کشور این امکان را می‌دهد که زمینه را برای سالم زیستن فراهم کنیم؟ در سال ۲۰۵۰ درصد افراد کهنسال ما مانند کشورهای اروپایی می‌شود. تغییر ۷ درصد به ۱۴ درصد در افراد بالای ۶۵ سال در کشوری مانند فرانسه 120 سال طول کشیده، در این ۱۲۰ سال فرصت کافی وجود داشته تا امکانات فراهم شود، در کشور ما طی کمتر از ۴۰ سال از ۸ درصد به ۳۳ درصد خواهد رسید و این فاجعه است، اگر اقدامی نکنیم.

این دکترای بهداشت باروری  با بیان اینکه «در سال ۱۹۵۰ در کشورهای پیشرفته به ازای هر ۸ نفر فرد در سنین کاری ۱۵تا ۶۴ سال یک نفر کهنسال بوده است»، عنوان کرد: این نرخ بسیار سریع کاهش پیدا کرده و این آمار در کشور ما ۳ نفر بوده‌است. در سال ۲۰۵۰، به ازای هر ۳ نفر یک نفر فرد کهنسال خواهیم داشت. در کشوهای پیشرفته به سلامت کهنسالان فکر شده و افراد کهنسال وابسته به دیگران نیستند، اما در کشورهای درحال توسعه افراد بالای ۶۰ سال وابسته به دیگران هستند.

وی با اشاره به اینکه «در حال حاضر در یک دوره طلایی هستیم»، بیان کرد: تا کنون دو دهه فرصت را از دست داده‌ایم، اما دو دهه بعدی را باید دریابیم. اکنون تعداد افراد در سنین کاری درصد بالایی دارند و باید از این فرصت استفاده کنیم. اگر می‌خواهیم کشورمان را حفظ کنیم، باید تلاش کنیم، سطح باروری سالم را در کشور بالا ببریم. به هیچ‌وجه نباید سلامت مادران و کودکان فدا شود و نهایت تلاشمان را برای افزایش جمعیت و سطح باروری داشته باشیم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۴۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم بالای عابران پیاده در تصادفات فوتی سال گذشته تهران

معاون عملیات پلیس راهور تهران گفت: ۴۱ درصد تصادفات فوتی سال گذشته تهران مربوط به عابران پیاده بود.

به گزارش مشرق، سرهنگ احسان مؤمنی در خصوص ترددهای عابرین در معابر توضیح داد و گفت: برابر ماده ۲۱۵ آئین نامه راهنمایی و رانندگی عابرین پیاده مکلف هستند در هنگام عبور از سطح معابر حتماً از پیاده رو عبور کنند.

وی افزود: در جاهایی که پیاده رو نیست عابرین پیاده باید از سمت چپ معبر و خلاف جهت دیگر وسایل نقلیه عبور کنند و دلیل آن هم این است که وسایل نقلیه‌ای که از روبرو در حال تردد هستند آنها را ببینند و اگر یک درصد حواس راننده پرت شد و به سمت آنها رفت عابرین بتوانند جان خود را نجات دهند.

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ بیان داشت: بر اساس همین ماده ۲۱۵ عابرین پیاده گرامی از پریدن و دویدن ناگهانی در سطح معابر باید جدا خودداری کنند.

سرهنگ مؤمنی افزود: همچنین تردد عابرین پیاده در سطح معابر بزرگراهی ممنوع است و اگر زمانی که می‌خواهند به سمت دیگر بروند باید از گذرگاه‌های عابرین پیاده و پل‌های هوایی که به همین منظور تعبیه شده است استفاده کنند.

وی گفت: عابر پیاده ای که از عرض معابر بزرگراهی عبور می‌کند مسلماً اگر تصادفی برای او روی دهد همکاران بنده به او نیز سهم تقصیر می‌دهند. بله عابرین پیاده هم بر اساس ماده ۲۱۵ آئین نامه راهنمایی و رانندگی در تصادفاتی که از محل‌های ممنوع عبور می‌کنند سهم تقصیر می‌گیرند.

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ اظهار داشت: ۴۱ درصد از تصادفات منجر به فوت شهر تهران در سال گذشته مربوط به عابرین پیاده بوده است. وقتی این آمار را بررسی می‌کردیم دریافتیم که بالای ۶۰ درصد از این آمار مربوط به تصادفات عابرین در معابر بزرگراهی بوده است. یعنی جایی اتفاق افتاده است که دقیقاً عابرین پیاده نباید از آنجا تردد می‌کردند. در تمام این ۶۰ درصد به عابرین پیاده سهم تقصیر داده‌ایم.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • چند درصد از مردم کشور‌های مختلف جهان گیاهخوار هستند؟
  • گروه ۷ کشورهای همکاری کننده با روسیه را تهدید به تحریم کرد
  • بیش از ۵۰ درصد بارش سال آبی استان سیستان و بلوچستان در ۳ روز اتفاق افتاد
  • تضعیف تلاش‌های مقابله با بحران آب‌وهوایی با تولید پلاستیک
  • عرضه جوجه یکروزه بالاتر از ۳۰ هزار تومان گرانفروشی است
  • ورود سامانه بارشی در هفته آینده
  • بالای ۸۰ درصد از تشخیص بیماری‌ها در ایران وابسته به آزمایشگاه‌ها است
  • ۳۲۱ نفر از فرزندان شهدا و جانبازان زنجانی در آزمون استخدامی ثبت نام کردند
  • سهم بالای عابران پیاده در تصادفات فوتی سال گذشته تهران
  • روز اهمیت به بی خانمانی جوانان Youth Homelessness Matters + پوستر و آمار