Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسوی گفت: در نخستین همایش ملی ثبت میراث صنعتی کشور که در شهرستان ماهشهر برگزار شد، بیش از ۷۵ اثر از خوزستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از روابط عمومی اداره ‎کل میراث فرهنگی خوزستان، «سید حکمت ‎الله موسوی» با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی ثبت آثار صنعتی کشور در خوزستان و شهرستان بندرماهشهر اظهار کرد: هدف این همایش بررسی پرونده‎ های ثبتی آثار تاریخی با محوریت آثار تاریخی صنعتی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان با بیان اینکه در این همایش از استان خوزستان بالغ بر 130 پرونده ثبتی ارائه شد که که نیمی از آنها پرونده ‎های مربوط به آثار صنعتی و مابقی غیرصنعتی بودند افزود: آثار صنعتی ارائه ‎شده از سوی خوزستان، عمدتا در حوزه راه ‎آهن شامل ایستگاه ‎ها، پل ‎ها، تونل ‎ها و مجموعه ‎های مرتبط بودند که نیاز بود به ثبت برسند تا به تبع آن تعیین محدوده و ضوابط شوند.

 

وی با اشاره به اینکه این موضوع زمینه ثبت جهانی راه ‎آهن سراسری جمهوری اسلامی را در یونسکو فراهم می‎ کند ادامه داد: پرونده ‎های ارائه شده از سوی استان خوزستان از شهرستان ‎هایی همچون ماهشهر، اهواز، اندیمشک، دزفول، خرمشهر و هفتکل بودند، در حالی که حدود 115 پرونده ثبتی نیز از سایر شهرهای کشور به این همایش آمد که بیشتر آنها آثار صنعتی بودند.

 

موسوی به آثار ثبت شده از استان خوزستان در این همایش اشاره کرد و اذعان داشت: ایستگاه‎ های راه‎ آهن تنگ‎ پنج، تله ‎زنگ، شهبازان، مازو، بالارود، گل‎ محک، دوکوهه، سبزآب، ساختمان متروکه بعد از ایستگاه‎ سبزآب، شوش، هفت ‎تپه، میان ‏آب، آهودشت، قلعه ‎سحر، خاور، نظامیه قدیم، میان ‎دشت قدیم، خسروی قدیم، گُرگُر قدیم، سربندر قدیم، بندرامام خمینی، خرمشهر و شهید موسوی، همگی با یک شماره ثبت در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدند.

 

وی با بیان اینکه همچنین ایستگاه‎ های راه ‎‌آهن اهواز و کارون نیز با شماره ‎های ثبت جداگانه ثبت ملی شدند، به آثار دیگر ثبت‎ شده خوزستان اشاره کرد و گفت: سوله‎ های تشکیلاتی (دپو) ایستگاه اندیمشک و منازل سازمانی آن با یک شماره ثبت و نیز پل ‎های ریلی بالارود جنوبی، تادی، تله ‎زنگ، تنگ‎ پنج، تونل 42، تونل ‎های 30 و 3، تووه، پل جنوبی مازو، دم ‎دم، پل دهانه جنوبی تونل13، پل دهانه جنوبی تونل 40 و 41، پل دوم دهانه شمالی تونل 47، پل دهانه شمالی تونل 22، پل دهانه شمالی تونل 23، پل دهانه شمالی تونل 24، پل دهانه شمالی تونل 32، پل دوآب، پل دوم کیلومتر 562، پل دوم کیلومتر 567، پل سوری، پل سیاوش، پل شمالی مازو، پل شهبازان، پل صالح حمید و پل ماهور هر کدام با شماره ثبت جداگانه در فهرست آثار ملی قرار گرفتند.

 

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان اضافه کرد: سد دز اندیمشک، سد کرخه اندیمشک، کارخانه جیل و جنگیه کارون، خانه رحیمی شوشتر، مهمانسرای مرکزی نیوساید اهواز، خانه نقشینه (ادیب‎ التجار) اهواز، مهمانسرای استانداری در اهواز، پل مقاومت خرمشهر و خانه جرج یونانی آبادان دسته دیگری از آثار تاریخی خوزستان هستند که در همایش ملی آثار صنعتی ثبت ملی شدند.

 

وی از سینما آزادی، دبیرستان رودکی، حمام نفت سفید، بردگوری دیمه‎ درب، خانه مرتضی قلی‎ خان صمیمی و مسجد سرتیوک‎ علیا نیز به عنوان آثار تاریخی ثبت ‎شده از شهرستان هفتکل نام برد و ابراز کرد: آرامگاه گنجی، مسجد نفت سفید و مسجد سرتیوک سفلی هفتگل نیز به عنوان آثار واجد ارزش فرهنگی و تاریخی شناخته شد.

 

موسوی با اشاره به اینکه آرامستان ارامنه اهواز نیز به عنوان اثر واجد ارزش فرهنگی و تاریخی شناخته شد تاکید کرد: همچنین از شهرستان مسجد سلیمان، پل مال کریم، پل نفتون و پل دکدکو به همراه واحد بهره ‎برداری 9 در فهرست آثار ملی ثبت و ساختمان آژیر و ایستگاه هواشناسی این شهرستان نیز به عنوان آثار واجد ارزش فرهنگی و تاریخی شناخته شد.

 

وی در خصوص آثار ثبت ‎شده شهرستان بندرماهشهر در همایش بیان کرد: پل راه آهن گرگر، موتورخانه رازی، اسکله خور غزاله، اسکله بند، موتورخانه و تصفیه‎ خانه گرگر، سوله دپو تعمیرات، ساختمان شهرداری بندرامام و ساختمان چهل مایلی آثاری هستند که از شهرستان بندر ماهشهر ثبت ملی شدند.

 

مدیرکل میراث فرهنگی خوزستان خاطر نشان کرد: ایستگاه راه ‎آهن مرغزار، پل سن، بند سن، سازه خور غزاله، سازه آجری هدامه، بنای قدمگاه ویسی و بنای اما‎‎مزاده حمزه به همراه محوطه ‎های تاریخی بغی ‎بغا، کافرون، یک تل دو تل و هورود نیز به عنوان آثار واجد ارزش فرهنگی تاریخی بندرماهشهر شناخته شدند.

 

وی اظهار داشت: یکی از بزرگترین ظرفیت‎ های حوزه گردشگری، وجود آثار تاریخی به ویژه آثار جهانی است و این آثار می تواند زمینه ‎ساز جذب گردشگر و توسعه پایدار گردشگری باشد، از این روز نیاز است با ثبت این آثار زمینه حفاظت از آنها را فراهم کنیم.

 

موسوی با بیان اینکه استان خوزستان و شهرستان ماهشهر ظرفیت‎ های ویژه‎ ای در جذب گردشگر دارند عنوان کرد: ماهشهر شهرستانی است که هم راه ‎های هوایی، آبی و زمینی دارد و هم دارای ظرفیت ‎های غنی بندری است و تنها ضعف این شهرستان معرفی نشدن آثار تاریخی آن است که با برگزاری این همایش و ثبت آثار آن، این ضعف نیز تا حد بسیار زیادی برطرف خواهد شد.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان یاد آوری شد: پس از ثبت این آثار هر گونه دخل و تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر در اصالت اثر شود ممنوع است.

 

نخستین همایش ملی ثبت میراث صنعتی کشور 16 و 17 آذر در بندر ماهشهر استان خوزستان برگزار شد.

 

پایان پیام/72

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد سامانه فهما مجلس قرآن کریم بودجه فعالیت های مسجدی مجلس شورای اسلامی ثبت آثار تاریخی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۵۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نسخ خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان

به گزارش خبرآنلاین از خراسان، احسان زهره‌وندی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در حاشیه رونمایی از ۲ نسخه خطی کلیات گلستان سعدی و یک رقعه خطی متعلق به دوره تیموری، اظهارکرد: این مراسم با توجه به وجود نسخ خطی نفیس در گنجینه موزه بزرگ خراسان و به مناسبت روز بزرگداشت «ابومحمد مشرف‌الدین مصلح بن‌عبدالله بن‌مشرف» متخلص به سعدی، شاعر و نویسنده پارسی‌گوی ایرانی برگزار شد.

زهره وندی ادامه داد:یکی از اولویت‌های کاری معاونت میراث فرهنگی خراسان رضوی تبیین و معرفی مشاهیر ادبی ایران است که از اسفند سال گذشته با برنامه (بزرگداشت نظامی) شروع و در سال‌جاری نیز ادامه خواهد داشت و طبق تقویم فرهنگی اقدام به برپایی نمایشگاه‌های مشاهیر فرهنگی و هنری براساس آثار موجود در خراسان رضوی می‌کند.

وی بیان کرد: در این مراسم ۲ نسخه خطی نفیس سعدی از کلیات گلستان و یک رقعه متعلق به دوره تیموری رونمایی شده است.

معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: یکی از نسخه ها شامل غزلیات سعدی به ضمیمه غزلیات قاسم انوار و بخشی از دیوان حافظ است که با خط نستعلیق ۱۴ سطری نوشته شده و تاریخ تحریر آن مربوط به دوره تیموری و قرن ۱۰ هجری قمری است.

زهره وندی ادامه داد: نسخه دیگر کلیات سعدی شامل گلستان، بوستان و دیوان اشعار بوده که با خط نستعلیق تحریر شده است.

شایان ذکر است، نسخه های خطی سعدی از سوم تا نهم اردیبهشت ماه در موزه بزرگ خراسان واقع در بوستان کوهسنگی مشهد از ساعت ۹ تا ۲۰ میزبان علاقه‌مندان به هنر، شعر و ادبیات فارسی است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898203

دیگر خبرها

  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از قم به همایش سراسری بچه‌های مسجد
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • برگزاری همایش تکریم و ترویج زکات در هویزه +فیلم
  • برگزاری همایش آموزشی حجاج در اروند
  • برگزاری نمایشگاه استانی آثار کمتردیده شده موزه ملی ایران
  • رونمایی از نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان
  • حاجی بادام؛ میراث شیرین یزدی‌ها
  • نسخه‌های خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان رونمایی شد
  • رونمایی از نسخ خطی آثار سعدی در موزه بزرگ خراسان