Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@18:55:31 GMT

جشنواره شعر تبری «نوج» منطقه‌ای می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۶۶۹۳۲

جشنواره شعر تبری «نوج» منطقه‌ای می‌شود

منطقه‌ای شدن جشنواره شعر تبری «نوج» برای سال آینده و میزبانی شهر الاشت سوادکوه از مصوبات جلسه هماهنگی و مراسم رونمایی از چهارمین جشنواره شعر تبری «نوج» بود.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان سوادکوه، جلسه هماهنگی و مراسم رونمایی از چهارمین جشنواره شعر تبری «نوج» چهارشنبه شب با حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران، فرمانداران سوادکوه و سوادکوه‌شمالی و مدیران ادارات و نهاد‌های و برخی شرکت‌های تعاونی و خصوصی به میزبانی فرمانداری سوادکوه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

*۲۵۰ تعریف از فرهنگ

فرماندار سوادکوه با بیان اینکه احساس می‌کنیم با رشد تکنولوژی دچار فقر فرهنگی شدیم، گفت: باید به دنبال شناخت خلاهای فرهنگی باشیم و برای پُر‌کردن شکاف فرهنگی جامعه تلاش کنیم.

سعید یزدانی با اشاره به ۲۵۰ تعریف از فرهنگ، فرهنگ را «همه دستاوردهای مادی و معنوی بشر» ذکر کرد و افزود: زبان مازندرانی دچار خطر و بحران است و با استفاده از روش‌های مختلف باید برای تقویت زبان مازندرانی تلاش کنیم و زبان، اولین وسیله ارتباطی بشر است و به فرزندانمان استفاده از زبان مازندرانی را آموزش دهیم.

*آلاشت میزبان چهارمین جشنواره شعر تبری «نوج»

وی با بیان اینکه «نوج» به معنای جوانه‌ است و جشنواره شعر تبری «نوج»، نیاز به رشد دارد و تنها متعلق به یک اداره و نهاد نیست، گفت: تلاش کنیم تا جشنواره «نوج» با ثبت در تقویم سوادکوه روز خوبی برای مردم سوادکوه رقم بخورد.

فرماندار سوادکوه از تشکیل کمیته‌های؛پشتیبانی، فرهنگی، اطلاع‌رسانی، تشریفات و گردشگری برای چهارمین جشنواره شعر تبری «نوج» برای نیمه دوم اسفند‌ماه به میزبانی شهر الاشت سوادکوه خبر داد

* سوادکوه مهد شعر بومی مازندران

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با تقدیر از عزم جدی برای برگزاری جشنواره شعر تبری «نوج» در شهرستان‌های سوادکوه و سوادکوه‌شمالی، گفت: توجه به فرهنگ عمومی از اولویت‌های اصلی ما در استان مازندران است و چهارمین جشنواره شعر محلی «نوج» هم در همین راستا است.

عباس زارع از تهدید جدی فرهنگ بومی و لزوم برنامه‌ریزی برای تقویت آن برای مردم استان خبر داد و افزود: توجه به زبان و گویش تبری در خانواده مورد نظر باشد و برنامه‌ریزی برای آغاز سال تبری و برگزاری هفته مازندران برای احیای فرهنگ بومی اجرایی شد و جشنواره شعر بومی تبری «نوج» در تقویم مازندران ثبت است.

* جشنواره شعر تبری «نوج» منطقه‌ای می‌شود

وی به بخش‌های آزاد و ویژه چهارمین جشنواره شعر تبری «نوج» اشاره و سوادکوه را مهد شعر بومی مازندران توصیف و خاطر نشان کرد: جغرافیای فرهنگ و گویش تبری تنها به مازندران محدود نیست و از استان‌های دیگر هم اشعار تبری دریافت می‌شود و برای سال آینده جشنواره شعر تبری «نوج» به صورت منطقه‌ای برگزار می‌شود.

زارع با بیان اینکه اگر در حوزه فرهنگ بومی کار نکنیم در سال‌های آینده دچار مشکل می‌شویم، اظهار کرد: علاقه‌ای به برگزاری جشنواره‌های پرهزینه نداریم ولی جشنواره «نوج» سرمایه‌گذاری فرهنگی است.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، گفت: تقاضای من این است که از چهره‌های تکراری در جشنواره «نوج»، جلوگیری کنیم و از چهره‌های جوان و نوجوان برای گسترش فرهنگ بومی استفاده کنیم.

انتهای پیام/86015/ع

منبع: فارس

کلیدواژه: سوادکوه جشنواره نوج شعر تبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۶۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، جشنواره «مروارید اقیانوس» یادمان استاد شاه‌میرزا مرادی و استاد رحم‌خدا نوری‌شاد امروز سوم اردیبهشت ماه در روستای بیشه لرستان برگزارشد.

سُرنا نمادی از فرهنگ و هنر غنی مردمان دیار لرستان است و این جشنواره با هدف توجه هر چه بیشتر به موسیقی محلی استان برگزار شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در این مراسم با اشاره به پیشینه موسیقی و سرنانوازی در لرستان گفت: اولین اثری که در موسیقی لرستان ثبت شد، مقام‌های سازی بود و این نشان دهنده پیشینه و جایگاه موسیقی لرستان است.

وی افزود: اولین تصویر از سرنانوازی لرستان مربوط به سال ۱۹۶۱ میلادی است که فیلم آن پنج سال پیش یمدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در پاسخ به اینکه چرا روستای بیشه برای جشنواره سرنانوازی انتخاب شده است، گفت: بر اساس مستندات سرزمین سیلاخور و دورود محل رشد بزرگان موسیقی همچون زنده یاد شاه میرزا مرادی و علی اکبر شکارچی است.

حسن‌پور بیان کرد: از طرفی پرونده ثبت جهانی روستای بیشه تا کمتر از دو هفته دیگر به سازمان جهانی جهانگردی ارسال می‌شود و اینکه در یک استان دو اثر شانس طبیعی و تاریخی را با هم برای ثبت جهانی کسب کنند یک اقدام و اتفاق بی سابقه بوده است.

وی با اشاره به اینکه زنده یاد شاه میرزا مرادی یک وجهه معنوی و یک گنجینه ارزشمند است، گفت: اما یادگار مادی استاد شاه میرزا مرادی سرنای ایشان است که تحویل شاه رضا مرادی است، این سرنا متعلق به فرهنگ لرستان و جایگاه آن در موزه مردم شناسی قلعه فلک‌الافلاک خرم آباد است.

دوسالانه سرنانوازی از سری برنامه‌های طرح شهید آوینی است که امروز با اجرای برنامه‌های متنوع از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان و با همکاری انجمن موسیقی استان، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و حضور اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان برگزارشد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) وقوع سیل در مازندران با آمل و بابل و سوادکوه چه کرد؟
  • درخشش رادیو فرهنگ در جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک
  • شهرستان اردل میزبان چهاردهمین جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت
  • رویداد تئاتر صاحبدلان در شاهین شهر برگزار می‌شود
  • برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل
  • شرایط ترافیکی و جوی در راه‌های مازندران
  • تردد در راه های مازندران عادی و روان است
  • رفع تصرف ۴ هزار مترمربع از اراضی ملی سوادکوه
  • نجات گردشگران ناپدید شده در جنگل‌های سوادکوه
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان