Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل ارتباط با صنعت در وزارت علوم و فناوری گفت: در بحث مهارت‌افزایی دانشجویان علاوه بر ۱۴۰ واحد درسی، باید واحدهای صنعتی را طی کنند، وزارت علوم فرصت‌های مطالعاتی زیادی را با هزینه های میلیاردی اجباری کرده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، محمد سعید سیف چهارشنبه شب در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش در دانشگاه کشاورزی و علوم طبیعی مرکز مازندران اظهار کرد: مشکلات در بخش پژوهش و فناوری زیاد است در مقابل چالش‌ها باید راهکارهای علمی باید داشته باشیم که به دانشگاه برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در این بخش راه‌حل‌هایی که وجود دارد، بیان کرد: حل مشکلات نیاز به بودجه، تجربه، استفاده از فناوری لازم، بکارگیری نیروی انسانی متخصص و کافی و  افراد با هوش بالا دارد.

سیف یادآور شد: بودجه آرندی پژوهشی 10 کشور برتر دنیا سه چهارم آرندی در دنیاست که سهم کشور ما یک چهارم آرندی در دنیا است، پس نباید منتظر بودجه باشیم، از لحاظ قدمت و تجربه هم دانشگاه‌های برتر دنیا شبیه موزه هستند و قدمت دارند گویی علم آنجا نهادینه شده که در کشور ما وضع به این صورت نیست.

مدیرکل ارتباط با صنعت در وزارت علوم و فناوری بیان کرد: در بحث هوش درصد آی‌کیو در کشور ما  ۸۴ است و این بدین معناست که ما در حد متوسط دنیا قرار داریم. 

سیف با اشاره به تاریخچه عملکرد مرکز پژوهش وتحقیاقت و فناوری، اضافه کرد: در دهه ۹۰ با  سرمایه گذاری‌های انجام  شده ۱۳ هزار آزمایشگاه در کشور تجهیز شد، اگر بخواهیم اثربخشی دانشگاه در جامعه بیشتر شود باید تلاش همه جانبه  صورت بگیرد و مهارت‌افزایی دانشگاه‌ها افزایش یابد.

وی اظهار کرد: در سال ۹۷، میانگین در هر دانشگاه ۴۵ دوره مهارتی تخصصی برگزار شد، در حوزه ارتباط با خود صنعت و قرار داد، ۴ هزار و ۷۲۳ قرارداد بین دانشگاه و صنایع در حال اجرا و در سال ۹۸، این تعداد به ۸ هزار و ۲ قرارداد رسید و افزایش صورت گرفت.

مدیرکل ارتباط با صنعت در وزارت علوم و تحقیقات گفت: دانشگاه باید به سمت اثربخشی بهتر حرکت کرده و بازوی مشورتی فعال استان باشد، دانشگاه نمی‌تواند تماشاگر مشکلات باشد، در بحث مهارت‌افزایی دانشجویان علاوه بر ۱۴۰ واحد درسی، باید واحدهای صنعتی را پاس کنند، وزارت علوم فرصت‌های مطالعاتی زیادی را با هزینه های میلیاردی اجباری کرده است.

وی افزود: در سال جاری ۵۰ نفر از اساتید دانشگاه به صنایع مختلف رفتند تا مشکلات را بررسی کنند و معضل‌های استانی را شناسایی توسط دانشگاه‌ها شناسایی شوند، دانشگاه یک اسم نیست بلکه یک محتواست، وزارت علوم هم با بسط دادن اعمال پژوهش الان هم اگر به مشکلات کشور رسیدگی نکند تبدیل به یک سازمان فسیل می‌شود.

در ادامه همت الله پیردشتی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نیز گفت: این دانشگاه در راه اجتماعی شدن، رفع مشکلات در ارتباط صنعت و چالش‌های بخش کشاورزی، اصلاح، جمع آوری، بررسی اقداماتی انجام می‌دهد تا در آینده نسبت به رفع آن اقدام شود.

وی افزود: بر این اساس تفاهم‌‌نامه‌ای بین دانشگاه و صنعت منعقد شد و با توجه به نوع صنایع مختلف متفاوت است، دانشگاه در راه معرفی مشکلات، ارائه فارغ‌التحصیلان و کارشناسان مشاوره در راه برون‌رفت از مشکلات بخش صنعتی اقداماتی انجام می‌دهد.

پیردشتی اعلام کرد: این قرارداد از یک سال پیش تاکنون منعقد شده است در این مدت اقدامات خوبی صورت گرفته و ادامه خواهد داشت، مهمترین مشکل در این بخش عدم درک متقابل از مشکلات و باورمندی برای استفاده از ظرفیت‌ها در بخش‌های مختلف است.

در پایان این مراسم از پژوهش‌گران برتر سال جاری تجلیل شد.

انتهای پیام/۸۶۰۴۸/ع

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت علوم فناوری دانشگاه دانشجویان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۷۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، رسول سواری ظهر چهارشنبه در اختتامیه رویداد استارتاپی روش‌های مدیریت مصرف آب در صنایع نساجی در دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی آماده دریافت ایده‌های خلاقانه در حوزه‌های مختلف است و آنهایی که قابلیت پرورش و ارتقا دارد را حمایت می‌کند و در اختیار صنعت قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه دانشجویان در بسیاری از موارد با ایده‌های خلاقانه خود، مسائل صنایع را حل کرده‌اند، تصریح کرد: در بخش ارتقای تکنولوژی صنایع از حضور دانشگاهیان استقبال می‌کنیم و هم‌اکنون نیز در بخش مدیریت بهینه و همچنین تکنولوژی و صادرات پذیرای دانشگاه و افراد فعال در حوزه نوآوری و فناوری هستیم چراکه ارتقای فناوری یکی از اولویت‌های صنایع به‌شمار می‌رود و باید در جهت رشد و توسعه بازار صنایع قدم برداریم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان با تاکید بر اهمیت بهینه‌سازی و مدیریت مصرف منابع گفت: امکانات زیرساختی شهرک‌های صنعتی ایجاد شده نیاز به توسعه دارد و به همین علت در بخش تأمین زیرساخت‌ها به ویژه در حوزه آب و برق مشکل داریم. یکی از راهکارهای حل این مشکل، افزایش تأمین منابع و راهکار مهم دیگر، بهینه‌سازی و مدیریت مصرف است.

وی کمک‌های بخش دانش‌بنیان به صنعت را ضروری دانست و ادامه داد: اگر ارتباط بین دانشگاه و صنعت تقویت شود، قطعاً در حوزه صنعت نیز مثل قدرت موشکی، حرف برای گفتن خواهیم داشت و در حوزه اقتصاد هم با همین رویکرد می‌توان مسائل و مشکلات را حل کرد.

سواری معتقد است که نفوذ علم در همه زمینه‌ها کارآمدی و اثربخشی دارد و هرچه به سمت جلو پیش می‌رویم، نیازها بیشتر می‌شود، امید است به واسطه حضور اعضای هیئت علمی و دانشجویان در دانشگاه، مشکلات صنعت حل بشوند.

وی ادامه داد: در دوران پیش از انقلاب اسلامی، حتی یک شهرک صنعتی منسجم در استان اصفهان وجود نداشت و اگر کسی قصد ایجاد واحد صنعتی را داشت و به دولت و حاکمیت وصل نبود، باید مشکلات و سختی‌های فراوان را تحمل می‌کرد اما امروز به لطف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فقط در استان اصفهان بیش از ۱۰۰ شهرک و ناحیه صنعتی استقرار دارد که بیش از ۲۰ هزار واحد صنعتی را تحت پوشش خود قرار دادند.

کد خبر 6087794

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • آغاز به‌کار جشنواره تیتر دانشجویی کشور در مشهد
  • افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل
  • دانشگاه محقق اردبیلی میزبان اولین کنفرانس بین المللی موزه
  • تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • تکمیل ۱۵۰۰واحد نیمه‌تمام صنایع تبدیلی اولویت وزارت جهاد کشاورزی
  • کمک به رفع مشکل واحدهای تولیدی
  • ضرورت شبکه‌سازی میان مراکز نوآوری و کارآفرینی
  • ابتکار جدید یک هسته فناور در سوددهی واحدهای صنعتی
  • بررسی مشکلات چند واحد تولیدی در شهرک صنعتی بوکان