Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@07:22:32 GMT

فضای برجامی درآسمان سیاست ایران

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۶۷۱۲۱

فضای برجامی درآسمان سیاست ایران

ساعت 24 - دقت درادبیات به کار گرفته شده از سوی حسن روحانی رییس جمهور ایران درروزهای اخیر نشان می دهد دست کم بخش مهمی از قدرت سیاسی درایران چشم انداز تازه ای برای مناسبات سیاسی درایران به ویژه در تنظیم روابط با قدرتهای بزرگ ترسیم کرده است.

حسن روحانی حالا آنقدر تجربه دارد بدون کسب موافقت برآیند قدرت سیاسی این تغییر لحن و تغییر مسیر را برزبان نیاورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی روحانی فرمان کشتی سیاست خارجی را کج کرده و به جای سفر به روسیه یا چین به ژاپن می راند نشانی از تغییر مسیر سیاست خارجی را دربرابر چشم های رهبرا جهان قرار می دهد. این تغییر مسیر هنگامی بیشتر به چشم می آید که درخواست دیدار با نخست وزیر ژاپن از سوی ایران بوده است. رئیس‌جمهوری ایران می‌گوید دولت او تلاش می‌کند «توطئه» تحریم‌های آمریکا را با مذاکره بشکند و در این زمینه از «خطوط قرمز نظام» عبور نخواهد کرد.از سوی دیگر حسن روحانی دیروز در  در جلسه هیات دولت گفته است  «دولت حتی یک لحظه از بر هم زدن نقشه دشمن و رفع تحریم‌ها غافل نبوده است . همه توان خود را برای بر هم زدن تحریم به کار می‌گیریم، حال یا تحریم‌ها را دور می‌زنیم یا آنان را وادار می‌کنیم تا توبه کنند".روحانی همچنین گفت که دولت تلاش می‌کند از طریق مذاکره این «توطئه را بشکند» و کشورهای مختلف با جمهوری اسلامی در حال مذاکره برای این موضوع هستند.ما از خط قرمز نظام عبور نخواهیم کرد .روحانی پیش از این نیز چندین بار گفته بود که در صورت رفع تحریم‌های آمریکا، تهران کماکان حاضر به مذاکرات هسته‌ای با واشینگتن در چارچوب گروه پنج به علاوه یک است.سکوت نسبی و اعتراض نرم برخی رسانه هایی که گفت وگو با آمریکایی ها حتی از مسیر واسطه ها را هرگز قبول نداشته و به محض اینکه چنین زمزمه هایی شنیده می شد با سروصدا آن را می خواباندند نیز نشان از تلطیف شدن فضای سیاس یدرایران می دهد. درباره چرایی برگشت به مسیر نرم خویی و مدارا دلایل پرشمار و قابل اعتنایی مطرح است. یکی از محکمترین دلایل شباهت اقتصادایران با سالهای قبل از شروع مذاکرات برجامی است. در سال های 1391 و 1392 قدرت خرید شهروندان به دلیل کاهش قدرت خرید به شدت سقوط کرده بود و رشد منفی اقتصادیی راه را برکاهش نرخ بیکای و افزایش رفاه مادی مسدود کرده بود. دراین روزها نیز شاهد همان رخدادها هستیم و اعتراض به افزایش قیمت بنزین نیز این مشابهت را افزایش داده است. این درحالی است که درسالهای 1391 و 1392 ذخایر ارزی ایران در وضعیت بهتر ی بود و روند فروش و صادرات نفت هنوز به میزان کنونی اسیب ندیده بود. برخی تحلیلهای ارایه شده از سوی تحلیلگران کشورهای روسیه و حتی چین نیز برابعاد احتمال برجام را افزایش می دهد. واقعیت اقتصادی ایران نیز مزید برعلت شده و راه و روش ها را درداستان گفت وگوها دگرگون کرده است. البته درسیاست همه چیز به سرعت دگرگون شونده است و نباید احتمال وقوع هیچ رخدادی را تاوقتی اتفاق نیفتاده است را بالا گرفت.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۷۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا ایران از اسرائیل خواسته بود که در ازای توقف حمله به غزه، به سرزمین های اشغالی حمله نکند؟

به گزارش همشهری آنلاین، عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی سیاست خارجی و معاون سابق وزارت خارجه، در یک نشست مجازی در اسپیس ایکس گفت: در حال حاضر و پس از فروکش کردن تنش ایران و اسراییل، پس از حمله به کنسولگری، زمان استفاده از ابزار سیاسی و دیپلماسی و به تعبیری موشک های دیپلماتیک برای تثبیت قدرت ایران است.

وی افزود: مذاکرات سیاسی دست آوردهای میدانی را نقد می کند. هیچ مذاکره سیاسی بدون اتکا به مولفه های قدرت صورت نمی گیرد و به جایی هم نمیرسیم.

عراقچی گفت: باید پس از زدن ضربه نظامی وارد میدان سیاسی و امتیازگیری می شدیم و الان وقت ورود به میدان سیاسی و دیپلماسی است.

وی در پاسخ به سوالی در این باره که آیا پس از حمله اسراییل به کنسولگری، ایران، صرفنظر کردن از تقابل را به توقف حمله به غزه کرده بود، خاطرنشان کرد: از پشت صحنه خبر ندارم و اطلاعات من فقط رسانه ای است. اما درخواستی از طرف ایران قطعا وجود نداشته که توقف حمله به غزه در مقابل عدم حمله ما اتفاق بیفتد. این حرف ها بخشی از همان جنگ های روانی و رسانه ای است که آنان انجام دادند تا مانع حمله ایران شوند که موفق نشدند.

معاون سابق وزارت خارجه افزود: باز هم تاکید می کنم، مذاکرات سیاسی دست آوردهای میدانی را نقد می کند. هیچ مذاکره سیاسی بدون اتکا به مولفه های قدرت صورت نمی گیرد و به جایی هم نمیرسیم.

عراقچی در بخشی دیگر از اظهارات خود گفت: احتمال حمله به رفح در غزه، هنوز زیاد است و منتفی نشده ولی اسراییل را نمی تواند از این بن بست نجات دهد. درگیری با ایران اسرائیل را به مراتب ضعیف تر کرده است.

عراقچی همچنین می گوید: پس از کاهش تنش فعلی، باید با افزایش تحرکات دیپلماتیک اجازه ندهیم که فشار و هزینه به کشور وارد شود.

وی در همین رابطه افزود: باید سیاست ها و راهبردهای همسایگی با کشورهای همسایه را تقویت و به‌روز کنیم. نباید اجازه داد ایران را به خطری برای کشورهای قلمداد کنند.

دبیرشورای راهبردی سیاست خارجی گفت: پس از تحولات اخیر، قدرت ایران به حدی افزایش یافته که فراتر از منطقه رفته است.

عراقچی خاطرنشان کرد که گاهی در گذشته به موقع از فرصت های پیش آمده استفاده نشد و آن فرصت ها تبدیل به تهدید شدند. برعکس گاهی حتی تهدیدها با مدیریت درست به فرصت تبدیل شده اند مثل حمله به سفارت ایران در دمشق که به فرصت بزرگی برای ایران مبدل شد. الان باید از این فرصت به دست آمده بهترین و بیشترین استفاده را کرد.

کد خبر 846500 برچسب‌ها ایران و اسرائیل سيد عباس عراقچي خبر ویژه

دیگر خبرها

  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند
  • مبتکر روش‌های گوناگون فروش نفت در تحریم شده‌ایم
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • رمزگشایی از سیگنال‌های برجامی آمریکایی‌ها پس از عملیات وعده صادق/ آیا ایران به دنبال تغییر در دکترین ساختن بمب اتمی است؟
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آیا ایران از اسرائیل خواسته بود که در ازای توقف حمله به غزه، به سرزمین های اشغالی حمله نکند؟
  • اتحادیه اروپا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال می‌کند
  • ایران در مسیر بی اثرسازی تحریم‌ها درحال حرکت است
  • چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟