Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-04-25@12:42:17 GMT

گندمی که به دولت فروخته نشد نصیب واسطه‌ها شد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۶۷۲۶۴

گندمی که به دولت فروخته نشد نصیب واسطه‌ها شد؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، یکی از مباحث  مهم حوزه کشاورزی در سالجاری بحث کسری گندم بوده که عده ای از مسئولان عنوان می کنند این کسری از طریق واردات تامین می شود و عده ای دیگر نیز معتقدند که این میزان گندم در انبارهای کشاورزان موجود است و دولت برای حفظ دستاورد خودکفایی باید از منابع داخلی آن را تامین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس اعلام معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی میزان تولید گندم در سالجاری در یکسال زراعی گذشته ۱۴ میلیون تن گندم تولید شده اما شرایط خرید تضمینی باعث شد تا کشاورزان رغبتی به فروش محصول خود نشان ندهند و به همین دلیل سه میلیون تن گندم در انبارها مانده است. این درحالی است که مهدی کاظم‌نژاد، قائم مقام معاونت  بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در «همایش آشنایی فت‌های تجاری بخش کشاورزی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا» در جمع خبرنگاران درباره میزان تولید گندم گفت: میزان تولید گندم در سال جاری بیش از ۱۰ میلیون تن پیش‌بینی می‌شود.

همچنین، عبدالمهدی بخشنده، معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه  نیاز سالانه گندم کشور حدود ۱۱ و نیم میلیون تن است که با ذخایر راهبردی این میزان بیشتر می‌شود، گفت: گندم تولید شده نیاز کشور را برآورده می‌کند اما امسال با توجه به اینکه بخشی از گندم به دولت فروخته نشد، بر اساس تصمیم دولت برای تامین ذخایر راهبردی باید حدود یک یا دو میلیون تن واردات گندم انجام شود.

با اینحال فعالان بخش خصوصی میزان نیاز کشور به واردات گندم را حدود ۳ میلیون تن عنوان می کنند؛ در همین زمینه کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه پیش بینی می شود دولت ۳ میلیون تن گندم وارد کند، گفت: ایران سالانه به ۱۲ میلیون تن گندم نیاز دارد که ۹ میلیون تن برای نانوایی‌ها و ۳ میلیون تن مربوط به صنف و صنعت است که به مصرف داخلی می‌رسد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: امسال دولت اعلام کرده که ۸ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کرده است که به همین دلیل نیاز به واردات ۳ میلیون تن گندم وجود دارد.

 مسئولان وزارت جهاد کشاورزی کاهش تولید و از دست رفتن خودکفایی گندم را نپذیرفتند ضمن اینکه بنیاد ملی گندمکاران ایران برای تامین کسری گندم کشور از منابع داخلی با قیمت توافقی اعلام آمادگی کرد.

کارشناسان معتقدند که خرید گندم از کشاورزان داخلی با قیمت کیلویی ۲۵۰۰ تومان، به جای اینکه این کالا با قیمت هرکیلوگرم حدود ۲۹۰۰ تومان وارد شود، بسیار به صرفه تر است و به نظر نمی رسد که دولت در شرایطی که در حال حاضر دارد بخواهد چنین ریسکی را قبول کند مگر اینکه گندمی در انبارهای کشاورزان نباشد.

انبارهای کشاورزان خالی است

در همین زمینه، سید جعفر حسینی، مشاور عالی سازمان نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفتگو با خبرنگار مهر تاکید کرد: این موضوع را که گفته می شود گندم در انبارهای کشاورزان مانده است، قبول ندارم و اطمینان دارم که چنین مساله ای صحت ندارد.

وی با اشاره به کاهش تولید گندم در سالجاری افزود: سال گذشته به دلیل نرخ پایین خرید تضمینی کشاورزان از کشت گندم استقبال نکردند و ما بارها این مساله را عنوان کردیم ولی متاسفانه مسئولانه مربوط نمی خواهند آن را بپذیرند.

حسینی با بیان اینکه این مساله زمانی عیان می شود که واردات گندم به کشور آغاز شود، گفت: مسئولان وزارت جهاد کشاورزی نمی خواهند اذعان کنند که دستاورد مهمی مانند خودکفایی گندم را از دست داده اند، درست مثل آماری که در حوزه تولید چغندر قند و شکر ارائه می کردند و می گفتند که کاهش تولید چندان نبوده اما واقعیت این است که میزان واردات چندین برابر شده است.

مسئولان به جای آمارسازی واقعیت را بپذیرند

این فعال بخش خصوصی اضافه کرد: کشاورزان به دلیل عدم تمکین مالی و نداشتن تجهیزات مناسب انبارداری قادر به نگهداری گندم تولیدی خود نیستند.

حسینی ادامه داد: البته می توان در این میان سناریویی را مطرح کرد که کشاورزان گندم تولیدی را به واسطه ها فروخته اند اما مساله اینجاست که برای واسطه هم صرف نمی کند که کالایی را به مدت طولانی نگهداری کند بنابراین باید این کالا را قاچاق کرده باشد.

وی گفت: اگر گندم به اندازه کافی تولید شده و قاچاق هم نشده، با توجه به اینکه قیمت بالا نرفت  قطعاتحویل دولت می شد. بنابراین از طرف تولیدکنندگان و کشاورزان اعلام می کنم که تولید در سال زراعی گذشته کاهش یافته است و مسئولان باید به جای آمارسازی واقعیت را بپذیرند و تدبیری برای آن بیندیشند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: خودکفایی واردات گندم خرید تضمینی گندم هیئت دولت وزارت جهاد کشاورزی گندم کاوه زرگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۷۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان همچنان چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم

عطااللّه هاشمی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۶۰۰ هزارتن گندم از کشاوزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۰ هزارتن رشد داشته است.

به گفته او، بنابر پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر بارش های نرمال در اردیبهشت برآورد می شود که میزان خرید تضمینی گندم با پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران و اعلام جایزه تحویل به ۱۲ میلیون تن برسد که نسبت به سال قبل ۱۴ درصد رشد خواهد داشت.

هاشمی ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که تولید گندم به بالای ۱۴ میلیون تن برسد که در صورت اعلام جایزه تحویل و جلوگیری از هدررفت تولید، خودکفایی به طور کامل تحقق می یابد.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه برداشت گندم در ۸ استان در حال انجام است، افزود: از مسئولان انتظار داریم که هرچه سریع تر جایزه تحویل را اعلام کند تا از هدررفت گندم‌تولیدی جلوگیری می کند.

او گفت: با توجه به شرایط مساعد بارندگی و تولید انتظار می رود که هرچه سریع تر جایزه گندم توسط رئیس جمهور اعلام شود و کماکان پیگیر این موضوع هستیم تا از واردات گندم بی نیاز شویم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • کشاورزان همچنان چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم
  • هشدار به کشاورزان، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • خرید۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • افزایش تولید ۹ میلیون تنی محصولات کشاورزی در دولت سیزدهم
  • افزایش ۹ میلیون تنی تولید گندم در دولت سیزدهم
  • خرید ۱۰ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • اعلام جایزه تحویل گندم راهکاری موثر در رسیدن به خودکفایی
  • گندم‌کاران استان اردبیل در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند
  • گندم‌کاران در سامانه پهنه‌بندی جهادکشاورزی ثبت‌نام کنند