Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهرام عظیمی در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره اینکه با وجود بخشی برای مستند در جشنواره فیلم فجر برگزاری جشنواره‌ای مستقل برای  سینمای مستند ضروری است، یا باید این بخش در جشنواره فجر حذف شده و فقط در جشنواره سینماحقیقت متمرکز شود، گفت: این سوال اصلا ربطی به هنر و برگزاری جشنواره ندارد و بیشتر به پول، بیت‌المال و ولخرجی مربوط است و جهت‌دهی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: جشنواره باید خوب برگزار شود، اگر جشنواره‌هایی که در کشور ما برگزار می شود خوب باشد و جایگاه خوبی داشته باشد، وجود یک جشنواره مستقل هم برای مستند اشکالی ندارد.

عظیمی تاکید کرد: مستند هم باید در جشنواره فجر باشد هم جشنواره مستقل داشته باشد هم در شهرستان ها در مورد مستند صحبت شود؛ به شرطی که نمایش فیلم‌ها درست باشد، افتتاحیه و اختتامیه درستی داشته باشیم، افراد مناسبی دعوت شوند و کارگاه های تخصصی و آموزشی زیاد و مناسب باشد، اگر تمام این موارد در هر جشنواره‌ای وجود داشته باشد به نفع سینمای مستند آن مملکت است.

سازنده انیمیشن تهران ۱۵۰۰ ادامه داد: جشنواره فجر جشنواره مهمی است، مشکلی که کارگردانان انیمیشن و مستندسازان دارند این است که می خواهند دیده شوند و اینکه فقط در جشنواره تخصصی شرکت کنند خوب است ولی آثارشان باید همراه با دیگر کارگردانان سینمایی داوری و نقد شود به این دلیل جشنواره فجر جایگاه ویژه ای برای آنها دارد و تشویق در این جشنواره های عمومی برای آنها مهم‌تر و تشویق‌کننده‌تر است. 

وی در مورد این دوره از جشنواره سینماحقیقت و کارگاه های تخصصی آن گفت: جشنواره هر سال شلوغ‌تر می شود، امسال حتی سالن‌های نمایش فیلم ها هم در بیشتر نوبت‌ها پُر است. بعضی جشنواره ها پاتوق هنری می شود و علاقه‌مندان حتی با سختی در آنها شرکت می کنند. 

این مدرس کاریکاتور افزود: اگر در این کارگاه‌ها حتی دو مستندساز، تصویربردار یا فیلمنامه‌نویس خوب آموزش ببیند هم برای آینده سینمای مستند ما کافی است.
عظیمی خاطرنشان کرد: فضای جشنواره‌ها برای برقراری ارتباط با مستندسازان خارجی یا ایرانی مطرح مفید است و در حین فیلم دیدن و شرکت در کارگاه‌ها می توان این ارتباطات را برقرار کرد که برای هنرجویان و علاقه‌مندان بسیار مهم است. 

به گفته عظیمی لازم نیست به جای یک پردیس سینمایی جشنواره در چند سینما برگزار شود، زیرا این جشنواره فقط برای افراد علاقه‌مند سینمای مستند است، یا وقتی یک فرد عادی به سینما می رود بیشتر با هدف تفریح است و کمتر قصد دیدن فیلم مستند را دارد  که یک سالن فیلم مستند دارد، جای مستند در جشنواره هاست و می توان مثلا دو سینما را به نمایش فیلم‌ مستند اختصاص داد.

سیزدهمین و جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت در بخش مسابقه ملی شامل ۶۲ فیلم است. از این تعداد ۲۷ فیلم به گونه مستند کوتاه، ۱۵ فیلم به گونه مستند نیمه‌بلند و ۲۰ فیلم به گونه مستند بلند اختصاص دارند که کامران شیردل، یونس شکرخواه، سیف‌الله صمدیان، پیروز کلانتری، حبیب احمدزاده، محمدحسین مهدویان و مونا زندی داوری برای انتخاب برترین مستندها را در این بخش به عهده دارند.

در بخش مسابقه بین‌الملل امسال که حدود شش هزار فیلم از بیش از ۱۰۰ کشور جهان متقاضی شرکت در آن بوده اند، ۵۴ فیلم در ۷ بخش مسابقه و غیررقابتی  پذیرفته شده‌اند. در بخش مسابقه بین‌الملل به تفکیک ۸ مستند کوتاه، ۸ مستند نیمه‌بلند و ۸ مستند بلند نمایش دارند، زلاتینا روسوا، مهرداد اسکویی و کارول پیشاروک این بخش را داوری می‌کنند. همچنین نمایش‌های ویژه ۸ فیلم و پرتره شامل ۸ فیلم می شود. 

جایزه شهید آوینی ویژه‌ نمایش و تقدیر از فیلم‌های مستند منتخب حوزه‌ انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت در منطقه نیز برای ششمین سال متوالی، به عنوان بخش‌ ویژه‌ جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت برگزار می‌شود و امسال ۲۹ فیلم در آن شرکت دارند و داوری این بخش به عهده محمدمهدی طباطبایی نژاد، مسعود فراستی و مهدی قربان‌پور است.

برچسب‌ها بهرام عظیمی جشنواره سینما جشنواره سینما حقیقت مستند پروندهٔ خبری سینما حقیقت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بهرام عظیمی جشنواره سینما جشنواره سینما حقیقت مستند بهرام عظیمی جشنواره سینما جشنواره سینما حقیقت مستند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۷۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جشنواره «پژواک» بین‌المللی می‌شود؟/افزایش آثار رادیویی غیرسازمانی

به گزارش خبرنگار مهر، پیمان جبلی رییس سازمان صداوسیما درباره حمایت رسانه ملی از مستندهای رادیویی در سخنانی عنوان کرد: حوزه مستند شامل موضوعات متنوع می شود و تولیدات همکاران ما در رادیو می تواند در مسیر تحول منجر به اتفاقات خوبی شود. انتظار این است که مستندسازان پیشرفت‌های این نظام را به تصویر بکشند و رسانه ملی آمادگی کامل برای حمایت از این تولیدات را دارد.

وی ادامه داد: موضوعات متنوع مستندسازی در قالب ۱۲ کارگروه تخصصی قرارگاه محتوایی آمده است. اگر این موارد به جد در اولویت قرار بگیرد، تولیدات مستند حتما به پیشبرد تحول محتوایی در سازمان کمک می کند.

جبلی درباره ارزیابی اش از روند رو به رشد جشنواره ها در رادیو بیان کرد: هدف و نفس جشنواره ها، ایجاد رقابت بین همکاران است و برای ارتقای کیفیت محصولات هر چقدر که جشنواره ای بتواند به این هدف کمک کند و افراد بیشتری را درگیر خود کند، منجر به نتایج درخشان و ارتقای کیفیت مطلوب می شود.

رییس سازمان صداوسیما به اهمیت جشنواره «پژواک» اشاره و درباره بین المللی شدن آن عنوان کرد: جشنواره رادیویی «پژواک» از این جهت اهمیت دارد که ما توانایی ها و استعدادهای فراوانی در این حوزه و همچنین حوزه مستندسازی در رادیو داریم، طی ۲ دوره ای که این جشنواره برگزار شده است، خیلی خوب توانسته بدرخشد. بسیار امیدوار و خوش بین هستم که جشنواره پژواک گسترده تر شود و حالا اینکه بین المللی شود و بتواند آثاری را از خارج از ایران دریافت کند، باید بررسی شود.

رییس سازمان صداوسیما در پایان عنوان کرد: نتایجی را که طی ۲ دوره برگزاری جشنواره «پژواک» مشاهده کردم، باعث شد امیدوار شوم که دوره سوم هم با حضور همکاران داخل سازمان و حتی همکارانی که در بیرون از سازمان علاقه مند به کار تولید مستند رادیویی هستند، اتفاقات خوبی را رقم بزند و در نهایت جشنواره گسترده‌تر شود و از آثار علاقه‌مندان بیرون از سازمان هم در رادیو بیشتر استفاده شود.

رادیو به منظور شناسایی و معرفی برترین آثار مستند رادیویی در سطح ملی و ایجاد رقابت سازنده بین مستندسازان و همچنین کشف و رشد استعدادهای حوزه برنامه سازی، سومین جشنواره ملی مستند رادیویی «پژواک» را برگزار می کند.

مستندهایی که با رویکردی خلاقانه و نوآورانه بر امیدآفرینی و نشاط اجتماعی، عدالت‌ و عدالت خواهی، تقویت روحیه و احساس هویت و انسجام ملی، توجه به سبک زندکی ایرانی-اسلامی و همین طور فرهنگ و هنر ایرانی-اسلامی (‏با رویکرد هدایت فرهنگی) تأکید می‌کنند، در این جشنواره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

کد خبر 6082335 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • جشنواره «پژواک» بین‌المللی می‌شود؟/افزایش آثار رادیویی غیرسازمانی
  • زنده‌یاد اصغر یوسفی‌نژاد با «عروسک» ابدی شد
  • هنرمندی که یک کودک درون جسورداشت/«قصه‌های مجید» میراث پوراحمد است
  • مستند‌ساز لرستانی برگزیده جشنواره سراسری مدرسه عشق
  • اکران مستند «قوی‌دل» آغاز شد/ فیلم‌هایی که ترویج مطالبه‌گری هستند
  • پوران درخشنده و پرویش نظریه در میان داوران جشنواره ملی فیلم اقوام
  • اکران فیلم کوتاه؛ رفع تکلیف یا ضرورت؟!
  • معرفی داوران مستند و نماهنگ جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی
  • روایت تجربه‌ای ۲ ساله در یک جشنواره رادیویی/ من یک مادر هستم
  • این انیمیشن ایرانی به اسکار راه یافت