Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام و المسلمین علی ذوعلم، رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اعتبار علمی مسابقات متعدد دانش آموزی اظهار کرد: معاونان آموزشی وزارتخانه برای اعتبار سنجی این مسابقات ملاحظاتی را در نظر گرفته‌اند؛ نکته قابل تامل در این میان توجه استان‌های مختلف کشور و مدارس به ملاحظات در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او ادامه داد: هنوز پژوهشی درباره گستردگی فعالیت و تاثیرگذاری این مسابقات بر ارتقا سطح فرهنگی دانش آموزان انجام نشده است، اما به طور کلی باید با حمایت دستگاه‌های مربوطه و اعتبار سنجی نظارتی بر این نوع مسابقات داشته باشیم تا این فعالیت‌ها به سود دانش آموزان باشد.

ذوعلم در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه برخی پژوهش‌های انجام شده در این مسابقات در پژوهش‌ها و فعالیت‌هایی شکل می‌گیرد که دانش آموزان نقش چندانی در آن ندارند در این زمینه تمهیداتی اندیشیده شده است یا خیر؟، گفت: باید به نوع پژوهش‌ها اهمیت داده شود، اما نباید تمام فعالیت‌های پژوهشی را هم نادیده بگیریم چرا که ورود به مباحث پژوهشی و آشنایی نسبی دانش آموز با این مسائل هم گامی کوچک در مسیر توسعه پژوهشگری است.بیشتر بخوانید: بررسی پژوهش‌های دانش آموزی در حوزه علوم اعصاب
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه آموزش و پرورش چه تمهیداتی برای سودجویی‌های برخی موسسات نسبت به انجام پژوهش‌های دانش آموزی دارد، بیان کرد: باید جلوی سودجویی‌ها را بگیریم و کار پژوهش را جدا از سودجویی‌های مربوط به این عرصه بگیریم.

او درباره اعتبار مسابقات علمی دانش آموزی تاکید کرد: البته تمام مسابقات دانش آموزی برگزار شده بدون پاسخ نیستند؛ مواردی که برای رشد روحیه پژوهشگری در دانش آموزان باشد را تایید می‌کنیم و حتی اگر بخش‌های غیر دولتی بدون غرض منفعت جویی در این عرصه وارد شوند از گسترش آن حمایت خواهیم کرد البته مشروط به آنکه جنبه‌های تربیتی را در دانش آموزان تقویت کنند.

ذو علم با اشاره به آنکه بیش از ۱۵ میلیون دانش آموز در کشور مشغول به تحصیل هستند، گفت: هر مجموعه فرهنگی و ذی صلاحی که وارد عمل شود تا به گسترش انگیزه دانش آموزان برای پژوهشگری کمک کند مورد توجه ما قرار می‌گیرد البته این کار نیاز به استاندارد سازی دارد که مدیرکل استان‌ها باید به تعیین شاخص‌های آن بپردازند از طرفی دیگر پژوهش‌سرا‌های دانش آموزی باید فعال شوند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش مسابقات علمی پژوهش های دانش آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۰۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛رضامرادصحرایی افزود: ۱۰ تا ۲۰ درصد برنامه‌های آموزشی باید متناسب با زیست بوم هر استان امکان تغییر داشته باشد،

وي گفت: پس از ۱۲ سال از تصویب سند تحول بنیادین، نخستین آیین نامه برای اجرای این سند یعنی بخش مهارت آموزی دانش آموزان تصویب شد. این آیین نامه در ۱۰ ماده به تصویب هیات دولت رسید. بر این اساس تا ۵ سال آینده، ۱۰۰۰ هنرستان جدید در کشور ساخته می شود و تعداد دانش آموزان در رشته های مهارتی در هنرستان به نیمی از دانش آموزان کل کشور می‌رسد.بنابراین تا پایان برنامه هفتم ۲۵۰۰ هنرستان به واحدهای تولیدی و کارآفرین تبدیل خواهد شد معادل ۲ درصد اعتبارات حساب‌های ملی و استانی پیشرفت و عدالت در اختیار شرکت‌ها و صنایعی قرار خواهد گرفت که اقدام به تاسیس هنرستان جوار آن شرکت می‌کنند. 

وزیر آموزش و پرورش افزود: ۲۰ درصد ظرفیت آموزش متمرکز فنی و حرفه‌ای و هنرستان‌ها به آموزش مهارت به دانش‌آموزان غیر از رشته فنی و حرفه‌ای اختصاص پیدا خواهد کرد. 

صحرايي درخصوص برنامه آموزشی استان‌ها برای سال تحصیلی جدید، گفت: ۱۰ تا ۲۰ درصد برنامه‌های آموزشی باید متناسب با زیست بوم هر استان امکان تغیبر داشته باشد. امکان‌سنجی این موضوع در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش قرار گرفته و امیدواریم این موضوع نیز به زودی به ثمر برسد. یکی از کارهای آیین‌نامه اخیر این است که ۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت آموزی باید تغییر پیدا کند.  

وی بیان کرد: موضوع تغییر تقویم آموزشی در قالب یک طرح اعلام شده است. کمیسیون آموزش مجلس آن را تصویب کرده و در نوبت صحن علنی مجلس شورای اسلامی است.

صحرایی در پاسخ به سوالی درباره دریافت شهریه برای مهارت آموزی نیز گفت: اگر قانونی در مجلس است که اعلام کرده گرفتن هزینه مهارت آموزی غیرقانونی است، آن قانون مبناست. ما قانونی نداریم که اعلام کرده باشد گرفتن هزینه مهارت‌آموزی غیرقانونی است. اینکه سال گذشته گرفته نشده به این معنا نیست اخذ هزینه مهارت‌آموزی امسال غیرقانونی است.

دیگر خبرها

  • هلند هم حریف دانش‌آموزان والیبالیست ایران نشد
  • طرح شنابرای۴۰۰۰دانش آموز کهگیلویه و بویراحمدی اجرا می شود
  • استقبال گسترده دانش‌آموزان یزدی از رویداد ایده شو دانش‌آموزی
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • برگزاری نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزی درآمل
  • باشگاه خبرنگاران دانش آموزی پلیس افتتاح شد
  • بلژیک مقهور هنرنمایی دانش‌آموزان والیبالیست ایران
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان
  • اردوگاه‌های دانش آموزی نیازمند اعتبار و بودجه