Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- مدیر حوزه‌های علمیه اعلام کرد: اگر چه طراحی کلان و نقش‌های راهبردی حوزه با مشکلات مالی مواجه بوده و تا تحقق، فاصله زیادی دارد ولی بخش‌های عمده نهایی شده است. تاریخ انتشار: 13:07 - 21 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۶۳۱۰

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان به نقل از حوزه، آیت‌الله اعرافی پیش از ظهر امروز در اجلاسیه اساتید مدارس سطح یک قم که با موضوع «حوزه و گام دوم انقلاب» در مجتمع امام خمینی (ره) قم برگزار شد، گفت: مهمترین پیام این اجلاسیه تقدیر و تشکر از زحمات اساتید حوزه برای تربیت طلاب در مدارس علمیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه افزود: حضرت علی (ع) در نهج البلاغه فرمودند «دنیا در برابر حیات بشریت، آخرت و ... کوچک است». آنچه در این سخن حضرت بیان شده ذات دنیا است که ناچیز و بی مقدار است. دنیا همانطور که ذات پست دارد به شکل مطلق در قیاس‌های چندگانه عمر هم کم است، اما خدای بزرگ سرمایه‌ای به انسان داده که می‌تواند از محدودیت‌های بی پایان برون برود. این هنر انسان است. حوزه برای این است که انسان‌هایی تربیت کند تا قله‌های بلند را فتح کنند.

امام جمعه قم ادامه داد: استاد در حوزه کسی است که سخن حضرت را حس و درک کرده و فکر نهج البلاغه را در خود پرورش داده و هم اکنون مشغول تربیت جوانان برای رشد آینده حوزه و جامعه است.

مدیر حوزه‌های علمیه بیان داشت: مدیریت حوزه‌های علمیه در ۳ سال اخیر تلاش کرده در محور‌های اساسی گام‌هایی بردارد. طراحی کلان و نقش‌های راهبردی حوزه اولین محور است. اگر چه این کار و طرح با مشکلات زیاد مالی مواجه بوده و تا تحقق، فاصله زیاد دارد ولی در حال حاضر این کار انجام و بخش‌های عمده سند نهایی شده است.

وی عنوان کرد: طرح دوم برنامه ۵ ساله حوزه‌های علمیه است. حدود ۹۰۰ شاخصه در این برنامه وجود دارد. در کنار آن ۸۰ طرح اولویت دار هم در نظر هدف‌گذاری شده است.

عضو شورای عالی حوزه گفت: از طرح‌های دیگر، آمایش است. آمایش به معنای نقش حوزه در ارتباط با نظام، کشور، حوزه و تربیت نیرو است. از میان ۲۰۰ طرح، ۵۰ طرح نهایی و مشخص شده است و حوزه تلاش کرده افق چشم اندازی را برای خود طراحی کند.

امام جمعه قم اظهار داشت: محور چهارم می‌توان به ۵۰ اقدام کوچک و بزرگ اشاره کرد. اما با وجود این سه طرح کلان و محور اقدامات، ضعف‌هایی هم در حوزه است و آرزو‌هایی است که هنوز محقق نشده، ولی هدف و اراده این است این طرح‌ها و برنامه انجام شود و در همه آنها، هویت و اصالت ناب و سنت ها، استقلال آزادی فکر و اندیشه حوزه مورد نظر بوده است.

آیت الله اعرافی افزود: در حوزه سنت‌هایی بوده که باید به وسیله اساتید استفاده شود ولی حوزه پیش رو، حوزه‌ای است که از همه امکانات به نحو درست بهره بگیرد و تمدن ساز و برای تربیت افراد در عرصه بین الملل آماده شود.

مدیر حوزه‌های علمیه در ادامه گفت: استاد یعنی معمار همه شخصیت طلبه که می‌تواند در آینده در همه زمینه‌ها نقش ایفاء کند. استاد نقش راهبری در مدارس علمیه را بر عهده دارد و قطعا این لوازمی دارد از جمله، برانگیختن حس پژوهش، تحقیق و پرسش گری طلبه، مراقبت‌های اخلاقی از طلاب، رعایت حق انتخاب در برنامه برای طلبه، ترویج مباحث علمی، آشنا کردن طلبه با تاریخ بلند حوزه، شکل گیری گروه‌های علمی، نقد متون از سوی اساتید، آشنا کردن طلبه با متن‌های غیر درسی، ترغیب به مقاله نویسی، یاد دادن فن سخن گفتن در طلبه، تربیت استاد و طلبه در تراز بین الملل، توجه به آیات و احادیث در قبل از تدریس، شناسایی و توجه به استعداد‌های برتر و اهتمام به رویکرد بیانیه گام دوم است.

امام جمعه قم ادامه داد: انتخاب یک درس برای طلبه باید در مدارس علمیه بماند، حس انتخاب گری با اشراف هوشمندانه کاری دشواری است که باید مدیر و استاد انجام دهند.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: طلبه باید اهل بحث با رفیق و استاد باشد بطوری که زندگی او علمی شود تا به جایگاه بلند برسد. حوزه متکی به تاریخ بلند و غنی است. این تاریخ باید شناخته شود تا طلبه بداند درچه حوزه‌ای مشغول تحصیل است.

امام جمعه قم اظهار داشت: گروه علمی در شهرستان‌ها شکل گرفته است؛ ولی در قم هنوز به آن صورت تقویت نشده است و لازم است برای فعال سازی کار‌های جدی تری صورت گیرد.

بیشتر بخوانید:

مدیر حوزه‌های علمیه: قم در آستانه باز تأسیس و احیاء قرار دارد

آیت الله اعرافی افزود: باید بعضی مدارس بر روی تربیت طلاب زبان دان و تراز عرصه بین الملل فعالیت جدی تری کنند.

عضو شورای عالی حوزه گفت: بیانیه گام دوم و سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت از مباحث مهم در حوزه است. باید اهتمام ویژه‌ای به آن شود و حتی لازم است در میان طلاب گفتمان سازی شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آیت الله اعرافی حوزه علمیه آیت الله اعرافی نهج البلاغه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۰۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران در لرستان

 پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران در مقاطع سطح دو (کارشناسی)، سطح سه (کارشناسی ارشد) و سطح چهار (دکتری) برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۴ در لرستان آغاز شد.

دارا بودن مدرک دیپلم و بالاتر، داشتن حداکثر ۴۰ سال سن و موفقیت در آزمون کتبی و گزینش از شرایط پذیرش در حوزه‌های علمیه خواهران است.

علاقه‌مندان برای ثبت‌نام در این دوره از پذیرش می‌توانند به مدارس علمیه خواهران سراسر استان به صورت حضوری مراجعه کرده و یا به سایت http://paziresh.whc.ir مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • آئین نامه مدرسه تراز سند تحول نهایی شد
  • آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران در لرستان
  • ثبت‌نام حوزه‌های علمیه خواهران در همدان
  • مدیر حوزه های علمیه با آیت الله جوادی آملی دیدار کرد+تصاویر
  • تربیت شاگرد و روحانی مبارز
  • چگونه طلبه شویم؟
  • استدلال استاد قرائتی برای ورود جوانان به حوزه
  • انتقاد آیت‌الله اعرافی از سبک معماری در ساخت‌وسازهای جدید قم
  • آموزش و پرورش با سرعت در حال تغییر نسل است
  • آموزش و پرورش با سرعت درحال تغییر نسل است