Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-من برای فضای سیاسی کشور از این بابت است که فضا به سمت پا گرفتن کوتوله‌های سیاسی پیش می‌رود. در واقع این یک اتفاق بسیار منفی است که سیاست‌گذاری‌های کشور به دست جماعت کوتوله سیاسی بیفتد.

مهاجری گفت: وقتی فضا دست کوتوله ها می افتد، ان دسته از افراد سیاسی که فکر می‌کنند از این رهگذر می‌توانند مدتی در قدرت بمانند توسط کوتوله ها تخریب خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

من اطمینان می‌دهم که تا چند وقت دیگر نوبت برخی دیگر از شخصیت‌های نسبتاً موجه سیاسی هم در جریان اصلاح‌طلب و به خصوص در جریان اصولگرا می‌رسد.

 محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا، می‌گوید لاریجانی زخم‌خورده کوتوله‌های سیاسی است. او همچنین خطر به قدرت رسیدن افرادی را که از آنها تحت عنوان کوتوله سیاسی یاد می‌کند زیاد می‌داند و هشدار می‌دهد افرادی که از این گروه حمایت می‌کنند بدانند به زودی آنها هم مورد تخریب این کوتوله‌ها قرار می‌گیرند. مشروح گفت‌وگو با مهاجری درباره کناره‌گیری لاریجانی و آینده سیاسی او را در ادامه بخوانید:

چقدر احتمال می‌رود علی لاریجانی کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ شود؟

لاریجانی اعلام کرد که حتی برای ۱۴۰۰ هم برنامه ندارد، برداشتم این است که در انتخابات ۱۴۰۰ هم شرکت نخواهد کرد.

تاثیر شرکت نکردن لاریجانی در انتخابات مجلس پیش‌ رو در جریان اصولگرا را چگونه می‌بینید؟

قطعاً برای جریان اصولگرا حضور نیافتن آقای لاریجانی یک اتفاق منفی است. او یک چهره تاثیرگذار، جدی، باتجربه، سیاستمدار و از نظر من جزو معدود سیاستمداران درجه‌ اول در کشور است. به هر حال عدم حضور ایشان حتماً به ضرر فضای سیاسی کل کشور است، و منهای افراطی‌ها و تندروها که به هیچ‌ وجه علاقه ندارند افراد عاقل و معتدل در فضای سیاسی کشور حضور پیدا کنند این اتفاق باید کسی را خوشحال کند.

صحبت لاریجانی در مورد برنامه نداشتن در انتخابات ۱۴۰۰ را فکر نکردن برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری می‌دانید یا مشخصاً از تاکید بر عدم حضور است؟

اگر به ادبیات ایشان دقت کنید، در قم هم که بحث شرکت نکردن در انتخابات مجلس را مطرح کردند گفتند برای مجلس برنامه ندارم. این برنامه ندارم به نظرم تعبیری است که از آن عدم حضور برداشت می‌شود.

همان‌طور که لاریجانی در نشست خبری با رسانه‌ها نیز اعلام کرد، برای مجلس دهم بزرگان قم درخواست کرده‌اند و او در انتخابات شرکت کرده است. ممکن است برای ۱۴۰۰ هم از او خواسته شود که در انتخابات شرکت کند؟

این احتمال را ضعیف می‌دانم برای انتخابات مجلس بعدی هم او موضوع عدم شرکت را نزد خواص مطرح کرده بود. ظاهراً حتی در جواب درخواست‌های صورت‌ گرفته هم توضیحاتی داده‌اند که یا افراد را متقاعد کرده‌اند یا با جدیت و قاطعیت گفته‌اند قصد حضور در نمایندگی مجلس را نداشته‌اند.

پس معتقدید حتی با درخواست بزرگان هم در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت نمی‌کند. دلیل شرکت نکردن چهره‌هایی مانند لاریجانی و برخی دیگر از افراد موجه سیاسی چیست؟

نمی‌دانم، تا ۱۴۰۰ ممکن است فضای سیاسی کشور تغییراتی کند. اما در حال حاضر نگرانی من برای فضای سیاسی کشور از این بابت است که فضا به سمت پا گرفتن کوتوله‌های سیاسی پیش می‌رود. در واقع این یک اتفاق بسیار منفی است که سیاست‌گذاری‌های کشور به دست جماعت کوتوله سیاسی بیفتد. اگر افراد عاقل و خردگرا از این فضا کنار بکشند، آن فضا خیلی زود گریبان جامعه را خواهد گرفت؛ از یک سو یک اتفاق کاملاً منفی است که جامعه را دچار رنجش اساسی می‌کند. از یک جهت هم شاید یک اتفاق مثبت باشد، آن هم اینکه شاخک های جامعه حساس خواهد شد که کشور دارد به سمت سقوط اخلاق سیاسی، سقوط دانش سیاسی اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی می‌رود و این آگاهی خود به خیزشی تبدیل می‌شود که افراد کوتوله سیاسی را کنار بگذارند.

این فضا را نشأت‌گرفته از چه می‌بینید؟

در مقاطعی از تاریخ مشاهده می کنیم وقتی کوتوله ها قدرت می گیرند افراد شایسته کناره می گیرند چون جایی برای نفس کشیدن شان وجود ندارد.یک موضوع تاریخی بگویم. بعد از رحلت پیغمبر فضای سیاسی به قدری کوتوله شد که افرادی از جمله حضرت علی خانه‌نشین شدند. نمی‌خواهم برخی افراد سیاسی امروز را با حضرت علی‌ (ع) مقایسه کنم، فقط در مقام تبیین تاریخی مطرح می‌کنم. حضرت علی (ع) چاره‌ای نداشت جز اینکه ۲۵ سال سکوت کند، چون در آن فضای رشد کوتوله‌های سیاسی اصلاً جایی برای عرض اندام حضرت علی (ع) وجود نداشت. ۲۵ سال گذشت تا مردم متوجه شدند که این فضا عذاب‌آور شده، از همین رو تصمیم گرفتند از آن فاصله بگیرند و به سراغ حضرت رفتند و ایشان را متقاعد کردند که قدرت را در دست بگیرد.فکر می‌کنم ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب ما به سمت نوعی کوتولگی سیاسی می‌رویم. در چنین شرایطی افرادی که وزن و وجاهت سیاسی دارند مورد تخریب‌های شدید قرار می‌گیرند تا کنار بکشند. به دلیل اینکه چیزی به نام بزرگ، خردمند و کاربلد بودن در جامعه ارزش تلقی نمی‌شود، خود به خود خیلی از آدم‌های بزرگ مجبور می‌شوند از فضای سیاسی و اجرایی کشور فاصله بگیرند.

فکر می‌کنید چرا چنین فضایی بر کشور حاکم شده است؟

عاملی که به نظر من موجب سلطه این فضا شده میدان دادن به تندروهای کوتوله سیاسی توسط هر کس به هر دلیل و با هر شیوه‌ای است. این اتفاق از زمان آقای احمدی‌نژاد شروع شد و ادامه پیدا کرد و این جریان تندرو در هر ۲ جناح سیاسی کشور کوشیدند تا بتوانند فضا را در دست بگیرند و متاسفانه بخش‌هایی از حاکمیت هم با آنها همراهی کردند.

وقتی فضا دست کوتوله ها می افتد، ان دسته از افراد سیاسی که فکر می‌کنند از این رهگذر می‌توانند مدتی در قدرت بمانند توسط کوتوله ها تخریب خواهند شد. من اطمینان می‌دهم که تا چند وقت دیگر نوبت برخی دیگر از شخصیت‌های نسبتاً موجه سیاسی هم در جریان اصلاح‌طلب و به خصوص در جریان اصولگرا می‌رسد.

به نظر شما آینده سیاسی علی لاریجانی با توجه به صحبت‌هایی که مطرح کردید چگونه رقم خواهد خورد؟

صحبت‌هایی که مطرح می‌کنم بر اساس اطلاعات نیست، بلکه تحلیل من این است. قبلاً هم بدون اینکه اطلاعاتی داشته باشم پیش‌بینی‌ام این بود که آقای لاریجانی در انتخابات شرکت نمی‌کند. بنابراین الان هم بر اساس تحلیل شخصی می‌گویم عقل و تدبیر حکم می‌کند آقای لاریجانی که زخم‌خورده کوتوله‌های سیاسی است به سمت ایجاد فضای اجتماعی مناسب برای تربیت و رشد شخصیت‌ها و چهره‌های موثر سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و... برود. البته اگر ایشان از فضای سیاسی نبُرد.

ممکن است اتفاقی که برای ناطق‌نوری رخ داد و بعد از برخی مسائل از فضای سیاسی کشور کناره‌گیری کرد، با توجه به شرایط پیش‌آمده، برای علی لاریجانی هم رخ دهد؟

ایشان برای انجام این کار از آقای ناطق‌نوری جوان‌تر است. تصور من این است که آقای لاریجانی نباید زیاد از فضای سیاسی فاصله بگیرد و در واقع این تربیت چهره‌ها که گفتم آرزوی من است. به هر حال امیدوارم ایشان کناره‌گیری نکند

اعتماد انلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۱۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد

به گزارش صدای ایران،باشگاه خبرنگاران نوشت: سید محمدتقی شاهچراغی در جلسه شورای اداری ورامین با اشاره به لزوم پیگیری مطالبات مردم اظهار داشت: تشکیل استان شرقی و استان شدن ورامین فرایندی دارد که آغاز شده و در مسیر اجراست.

وی با بیان اینکه بخشی از کار‌های استان تهران شرقی پیش رفته است افزود: این تقسیمات فرآیندی دارد که در حال پیگیری است و تاکنون در کمیسیون سیاسی دولت مصوب شده و بر اساس قانون باید در دولت و مجلس بررسی شود.

معاون وزیر کشور تصریح کرد: مطالبات مردم و مشکلات احصا شده، لذا باید ثبت و توسط فرمانداران و معاونان استاندار تهران رسیدگی شود.

شاهچراغی ابراز داشت: ارتباط با مردم نیاز به برنامه ریزی مستمر دارد و فرمانداران و بخشداران باید به این نکته توجه کنند که دیدار با اقشار مختلف جامعه از جمله دانشجویان، کشاورزان، عشایر و ... منوط به دوره خاصی نباشد و مشکلات احصا شده به‌صورت مستمر پیگیری شود.

وی با اشاره به برگزاری انتخابات افزود: انتخابات در استان تهران کم‌نظیر و حتی بی‌نظیر بود که با همکاری تمام استانداران و فرمانداران پیگیری شد و در احقاق ۴ راهبرد فرموده مقام معظم رهبری گام‌های ارزشمندی را شاهد بودیم.

معاون وزیر کشور در پایان خاطرنشان کرد: دشمنان ما از برگزاری انتخابات پرشور در ایران هراس داشتند و پیام‌های رسمی صادر کرده بودند که اختلال و ضربه‌ای به انتخابات وارد می‌کنند، اما انتخابات در تمام کشور و حتی در مرز‌ها به‌خوبی انجام شد و برای اولین بار بیش از ۹۹ درصد آرای مردم به‌صورت آنلاین اتخاذ شد.

دیگر خبرها

  • تایید صلاحیت ۶ کاندیدای ریاست فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • مقاومت سخت برای عزل وزیر اقتصاد؛ افاضات قبل از تکیه بر صندلی را ببینید | فیلم
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • طنز در فضای مجازی با اقتصاد پیوند خورده است
  • تأثیرگذاری فراکسیون اقلیت خیلی سخت است
  • رئیس سازمان انرژی اتمی: امنیت نیروگاه‌ها و مراکز هسته‎‌ای کشور به طور صددرصد برقرار است/ با عبور از سال ۱۴۰۰ تا به امروز ظرفیت فعال در سایت‌های ۲ و ۳ سه نیروگاه اتمی بوشهر در مقایسه با پیش از آن ۱۲ برابر شده است
  • حضور پُر شور در دور دوم انتخابات سبب تشکیل «مجلس کارآمد» می‌شود