Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعیدرضا عاملی در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که عصر سه شنبه 19 آذر ماه شکیل شد گفت: جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون در تولید علمی دارای رتبه اول منطقه خاورمیانه است. به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در تشریح مصوبات این جلسه اظهار داشت: در این جلسه گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های انجام شده در حوزه زیست فناوری و ظرفیت سازی برای توسعه این فعالیت‌ها در کشور مورد بحث قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  عاملی ادامه داد: در این گزارش تأکید شد که جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون در تولید علمی دارای رتبه اول منطقه خاورمیانه رتبه دوازدهم جهان بوده رتبه نخست تولید محصولات زیست‌فناوری و واکسن در غرب آسیا متعلق به ایران است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۰ درصد درآمد شرکت‌های دانش‌بنیان از محل شرکت‌های زیست‌فناوری است و بیش از ۶۰ درصد عمده صادرات محصولات دانش‌بنیان کشور مربوط به شرکت‌های این حوزه است خاطرنشان کرد: تولید کود‌های زیستی به عنوان جایگزین کود‌های شیمیایی (کاهش ارزبری ۱۶۲ میلیون دلار)، تولید بذور با کیفیت دانه‌های روغنی و سایر محصولات غذایی (کاهش ارزبری ۲۵۰ میلیون دلار)، تولید نهال‌های کشت‌بافتی برای احیای باغ‌های کشور (ارزاوری ۱۱۷ میلیون دلار) و تولید افزودنی‌های خوراک دام و طیور با هدف کاهش ارزبری ۱۰۰ میلیون دلاری از مهمترین برنامه‌های در حال اقدام برای کاهش ارزبری و رونق تولید در کشور است که در این گزارش مطرح شد.
وی افزود: قرار شد که پیشنهاد‌های مطرح شده توسط ستاد زیست فناوری پس از بررسی بیشتر، در جلسه آینده شورا به تصویب نهایی برسد.
عاملی در ادامه از انتخاب ۷ رئیس جدید دانشگاه‌ها در کمیته انتخاب روسای دانشگاه‌ها خبر داد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بر این اساس سعد الله نصیری قیداری به عنوان رئیس دانشگاه شهید بهشتی تهران، محمد قاسمی به عنوان رئیس دانشگاه ولایت، عباس افخمی به عنوان رئیس دانشگاه بین المللی سازمان همکاری‌های اقتصادی گروه هشت، دکتر علیرضا منظری توکلی به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان، احسان کامرانی به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان، پیام نجفی به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان و حسین کلانتری به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی انتخاب شدند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی سعیدرضا عاملی حوزه زیست فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۱۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید

سیدمحمد جوادموسوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه بدون تردید مشارکت مردم در عرصه تولید بسیار ارزشمند و تحقق آن باعث می‌شود تولید رونق گرفته، هزینه‌های تولید کاهش و در نتیجه تورم نرخ کاهشی شود، اظهار کرد:‌ رهبر انقلاب با نگاه هوشمندانه، مدبرانه و از روی حکمت، شعار سال ۱۴۰۳ را «جهش تولید با مشارکت مردم» نامیدند، ایشان با تشخیص راهبردی و بر اساس ریشه‌یابی هوشمندانه نظام مسائل کشور، «تولید» را کلید اصلی حل مشکلات و تنها راهکار عبور از سختی‌ها و دشواری‌های اقتصادی و اکسیر شفابخش معیشت مردم می‌دانند.

وی افزود: زمانی که حمایت از تولید، هرساله مورد تمرکز و تأکید ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار می‌گیرد، بیانگر این نکته است که هنوز کشور در این زمینه ضعف دارد و باید با همه ظرفیت‌ها و امکانات از تولیدکنندگان حمایت کرد تا با اشتغال آفرینی و افزایش ثروت ملی، نقدینگی کنترل شود و تورم و گرانی کاهش پیدا کند.

شتاب پیشرفت‌های علمی و فناوری و گسترش تولیدات زیربنایی و تربیت سرمایه انسانی متخصص، کارآمد و ماهر باید توسط دانشگاه‌ها افزایش پیدا کند

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر گفت:‌ یکی از نمونه‌های مشارکت مردم در عرصه‌های اقتصادی و تولید که رهبر انقلاب نیز بر آن تأکید داشته‌اند، شرکت‌های دانش‌بنیان است. شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور با مشارکت نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در عرصه تولید مبتنی بر فناوری و نوآوری، ضمن کمک به اشتغال این قشر ارزشمند، بخش عمده‌ای از نیاز کشور به محصولات و خدمات با فناوری بالا را رفع می‌کنند.

جوادموسوی اضافه کرد:‌ توسعه فناوری و نوآوری در جامعه و صنعت اهرم قدرتمندی در جهش و افزایش تولید است و دانشگاهیان و نخبگان در تحقق تولید دانش‌بنیان نقش‌آفرین هستند و باید شتاب پیشرفت‌های علمی و فناوری و گسترش تولیدات زیربنایی و تربیت سرمایه انسانی متخصص، کارآمد و ماهر توسط دانشگاه‌ها افزایش پیدا کند که در نتیجه آن اقتصاد دانش‌بنیان جایگزین اقتصاد نفتی می‌شود. بر همین اساس توسعه فعالیت‌های مراکز رشد و سرا‌های فناوری و نوآوری منجر به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور شده و می‌تواند کاتالیزور رسیدن به اهداف باشد.

وی بیان کرد:‌ قطعاً استادان دانشگاه و دانشجویان ازجمله کنشگران اصلی این مسیر هستند تا با جهاد علمی و فناورانه، آموزش‌های مهارتی و کارآمد، هوشمندسازی فرآیندها، نقطه اتصال زیست‌بوم علم و فناوری با کارآفرینان در راستای جهش تولید باشند. بدون تردید مردم نیز می‌توانند در جهش تولید نقش مهمی ایفا کنند. این امر شامل حمایت از کارآفرینان و استارت‌آپ‌ها، ترویج فرهنگ کارآفرینی و نوآوری، ایجاد شرایط محیطی مناسب برای رشد و توسعه کسب‌وکارها و ارتقای سطح دانش و فناوری و اصلاح الگوی مصرف در جامعه می‌شود.

راه‌اندازی سرای نوآوری کشاورزی و دامپروری

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر ادامه داد:‌ این واحد دانشگاهی نیز نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد و با ارائه آموزش‌های مهارتی، کارآمد و تخصصی، تربیت نیروی ماهر و متخصص، ایجاد ارتباط با صنعت و بازار کار از طریق اجرای طرح‌های صدرا و پویش، توسعه پژوهش‌های نوآورانه و ارائه خدمات مشاوره‌ای به کسب‌وکار‌ها از طریق راه‌اندازی مدرسه کسب‌وکار، به جهش تولید کمک خواهد کرد.

جوادموسوی بیان کرد:‌ سرای نوآوری و فناوری به‌عنوان پلی بین دانشگاه، صنعت و دولت، نقش مهمی در توسعه فناوری و ایجاد کسب‌وکار‌های نوپا و استارت‌آپ‌ها دارد. به این معنا که سکوی مناسبی برای تولید و توزیع محصولات دانش‌بنیان و فناور خواهد بود. در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در نظر دارد با توجه به ظرفیت‌های ویژه شهرستان و مزرعه دانشگاه در حوزه کشاورزی و دامپروری و طیور با راه‌اندازی سرای نوآوری کشاورزی و دامپروری سکوی تولید و در ادامه سکوی توزیع این محصولات را راه‌اندازی کند.

سرای نوآوری و فناوری به‌عنوان پلی بین دانشگاه، صنعت و دولت، نقش مهمی در توسعه فناوری و ایجاد کسب‌وکار‌های نوپا و استارت‌آپ‌ها دارد

وی مطرح کرد:‌ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر با توجه به ظرفیت‌های گردشگری شهرستان و وجود زیرساخت‌های لازم در زمینه اقامتی، مرکز رفاهی، گردشگری و آموزشی با مشارکت سرمایه‌گذاری خصوصی برای ارائه خدمات گردشگری و آموزش‌های مهارتی کوتاه‌مدت و بلندمدت در زمینه صنایع‌دستی، آشپزی، هتلداری و گردشگری و بازیگری اقدام خواهد کرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر توضیح داد: قوانین و مقررات سخت‌گیرانه در حوزه تولید و کارآفرینی، بوروکراسی و پیچ‌وخم‌های اداری و بی‌توجهی به حل نیاز‌های اشتراکی کارآفرینان بزرگ‌ترین موانع تولید و بهبود فضای کسب‌وکار در کشور است که امیدواریم نمایندگان دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی با همکاری دولتمردان و با تنقیح قوانین پویا و کارآمد و اصلاح قوانین موازی و دست‌وپا گیر در این باره به این حرکت عظیم مردمی در راستای جهش و حمایت از تولید سرعت ببخشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس بیان کرد؛ نمره ضعیف کشور در برخی شاخص های محیط زیستی
  • «فناوری» و «نوآوری» اهرم‌های قدرتمند جهش تولید
  • با یک آپارتاید علمی از سوی کشور‌های غربی مواجه هستیم
  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان
  • داوری: در تولید بذر هیبرید خیار به رقم ۱۰ میلیون عدد در سال نزدیک شده‌ایم
  • اسلامی: ایران از قطب‌های اصلی تولید انواع رادیوداروها است
  • ایران از قطب‌های اصلی تولید انواع رادیوداروها است