Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@21:32:54 GMT

نرخ تورم در حوزه سلامت ۲ برابر تورم جاری کشور است

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۱۸۳۹

نرخ تورم در حوزه سلامت ۲ برابر تورم جاری کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، روز پنج شنبه در کنگره آزمایشگاه و بالین که در محل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، انتخاب عنوان کنگره را هوشمندانه و متناسب با نیازهای جامعه خواند و افزود: در زمان های گذشته سلامت مردم را با نبض و بالین بررسی می کردند. امروزه سهم عمده ای از تشخیص به عهده حوزه آزمایشگاهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حوزه سلامت و مردم به ارتباط بین بالین و آزمایشگاه نیاز دارند.

وی با اشاره به اهمیت شناسایی و برطرف کردن چالش ها در این زمینه، ادامه داد: بالین و آزمایشگاه در مراکز درمانی و بیمارستان ها باید همسو با یکدیگر فعالیت کنند تا از افزایش هزینه ها و به خطر انداختن سلامت مردم جلوگیری شود. با توجه به پیشرفت سریع و چشمگیر علمی در عرصه علوم آزمایشگاهی، اگر هم افزایی در این دو حوزه صورت نگیرد، نیمه عمر اطلاعات ضروری برای تشخیص بیماری ها با مشکل مواجه می شود و بعد از یک تا دوسال، مطالب عنوان شده برای حوزه های مرتبط ناآشنا خواهد بود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، ضمن تاکید بر اهمیت پیشبرد مباحث علمی همگام با مرزهای دانش، به لزوم ایجاد زیرساخت های اجرایی و مالی در این زمینه اشاره کرد.

ظفرقندی با بیان اینکه تامین امنیت و سلامت، دو وظیفه مهم حاکمیت ها است، عنوان کرد: باید حمایت از بخش سلامت صورت گیرد، چراکه این روزها به دلیل تورم شاهد کاهش سرانه بهداشت و درمان از سهم تولید ناخالص ملی هستیم که موجب می شود تامین هزینه های خدمات بهداشت و درمان دچار مشکل شده و پرداخت بیمه ها به تعویق بیفتد.

به گفته رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، تورم در بخش سلامت به علت وابستگی به کالاهای وارداتی، حداقل ۱,۵ تا ۲ برابر تورم جاری کشور است.

ظفرقندی عنوان کرد: در ۳ سال گذشته رشد تعرفه در حوزه بهداشت و درمان ۵ الی ۱۰ درصد بوده است. اگر بودجه مطابق با هزینه تمام شده اختصاص نیابد، کیفیت ارائه خدمات از استانداردهای جهانی فاصله می گیرد.

کد خبر 4796037 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: محمدرضا ظفرقندی سازمان نظام پزشکی آزمایشگاه وزارت بهداشت ویروس آنفلوانزا آلودگی هوا هلال احمر جمهوری اسلامی ایران تجهیزات پزشکی سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی علی اصغر پیوندی ریسک بیماری قلبی چاقی ایدز ژنتیک سازمان غذا و دارو سازمان بیمه سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۱۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: یک‌هزار نیروی انسانی کمبود داریم که شامل ۴۰۰ پرستار، ۴۹۰ نیروی حوزه سلامت خانواده، ۲۰۹ کارشناس اورژانس و تعدادی نیز در حوزه بهداشت می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی مصری در نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قم همزمان با هفته سلامت برگزار شد، گفت: سلامت خانواده در دولت سیزدهم به‌صورت ویژه مورد تأکید است که شاخص‌های سلامت مورد توجه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: طرح سلامت خانواده ثبت جهانی شده است و سال گذشته طرح سلامت خانواده از پردیسان شروع شده و تا پایان تیر تا 200 هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار خواهند کرد.

وی بیان کرد: در طرح سلامت خانواده نگاه مشارکتی و مردمی‌سازی سلامت است که باید پیاده شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تصریح کرد: یکپارچه‌سازی سلامت مورد نظر طرح سلامت خانواده است؛ بستر هوشمندسازی و الکترونیکی شدن نسخ باعث شده بتوانیم به یکپارچه‌سازی در بحث سلامت برسیم و در موضوع سرطان نیز یکپارچه‌سازی در دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه طرح سراج با توجه به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه سرمایه اجرا می‌شود، گفت: امید آفرینی، نشاط اجتماعی، بهداشت روان، تعامل اجتماعی و سلامت اجتماعی و افزایش کیفیت درمان و ایمنی بیماران مدنظر طرح سلامت خانواده است.

مصری بیان کرد: در استان قم با کمبود متخصص درمانی مواجه هستیم که باید برنامه‌ریزی‌های برای افزایش این متخصص صورت بگیرد که کارهایی انجام شده است و در برخی از تخصص‌ها در یک سال اخیر اتفاقات خوبی در استان قم رخ‌داده است.

وی خاطرنشان کرد: بین 23 تا 27 رشته تخصصی در چند سال آینده به دانشگاه علوم پزشکی استان قم اضافه خواهد تا باعث ارتقای سلامت در شهر شود. اکنون 300 هیأت علمی در دانشگاه علوم پزشکی استان قم وجود دارد که برنامه‌ریزی صورت‌گرفته  ظرف دو سال آینده به 400 نفر هیأت علمی برسد.

وی افزود: همچنین یک‌هزار نیروی انسانی کمبود داریم که شامل 400 پرستار، 490 نیروی حوزه سلامت خانواده، 209 کارشناس اورژانس و تعدادی نیز در حوزه بهداشت می‌شود.

مصری در ادامه گفت: در سرانه تخت، قم بین استان‌های آخر قرار دارد و تلاش داریم با جایگزینی تخت‌های قدیمی و ایجاد تخت‌های جدید این کمبود را جبران کنیم. در این راستا 250 تخت مادر و کودک در مجموعه بیمارستانی شهید بهشتی احداث خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که به زودی 12 خودرو وارد ناوگان اورژانس 115 می‌شود، اضافه کرد: 35 هزار مترمربع فضای آموزشی کمبود داریم؛ از سوی دیگر نیاز است دانشکده توانبخشی و داروسازی در استان احداث شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان اینکه در حوزه پسماند هم برنامه‌ریزی صورت‌گرفته و برنامه مدونی تهیه تدوین شده است، ادامه داد: در جوانی جمعیت نیز دانشگاه علوم پزشکی قم شاخص‌های خوبی کسب کرده است‌.

مصری با اشاره به سیاست جوانی جمعیت، گفت: با تلاش مسوولان، شاخص فرزندآوری در سال جاری نسبت به پارسال،‌ نیم‌ واحد در استان قم ارتقا یافت و دلیل آن زیست بوم فرهنگی و مذهبی استان است؛ این رشد شاخص خوبی است و باید ارتقا یابد.

وی تاکید کرد: جوانی جمعیت سلامت‌ساز است و باعث بالندگی اجتماعی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از حمله و آزار و اذیت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از برحورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/ مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • خالی ماندن ظرفیت رشته‌های جراحی قلب و عروق نگران کننده است
  • آمار جمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰ اعلام شد
  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • ۳ مرکز جامع سلامت خانواده در همدان کلنگ‌زنی و افتتاح شد
  • قدردانی از ۸۷ فعال برتر حوزه سلامت خراسان جنوبی
  • همایش تبین دستاوردهای حوزه سلامت در خوی