Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگ بحران های شغلی و عدم ثبات شغلی وجود دارد گفت: اقتصاد پایدار در فرهنگ باید مورد توجه باشد و امروز اقتصاد پایدار به معنی این است که آن قسمت بتواند بر روی پای خود بایستد و به نوعی در اقتصادش خودکفا باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ علی صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نشست با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان مرکزی در اراک گفت: امام خمینی(ره) از این استان برخواسته و نفس بنیان گذار جمهوری اسلامی از استان مرکزی ایران و جهان را بهره مند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در طول انقلاب اسلامی اتفاقات خوبی در حوزه فرهنگ وهنر اتفاق افتاده افزود: به عنوان مثال در سال ۵۷ کل دانشجویان فرهنگ و هنر در کشور ۵ هزار نفر بوده اند که امروز این رقم به بیش از ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود منابع انسانی جوان در کشور را فرصتی عظیم و سرمایه ای ارزشمند خواند و گفت: حوزه فرهنگ،هنر و رسانه جاهای بسیاری برای کار کردن دارد و انقلاب اسلامی توانسته ظرفیت های خوبی برای کار کردن در کشور برقرار سازد که امروز باید از این ظرفیت ها به نحو شایسته ای استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه استان مرکزی یکی از مهمترین قطب های تئاتر کشور است افزود: اما توجه به ضعف ها نیز نباید فراموش شود و به طور مثال در یک پایشی که از مردم کشور در سال ۹۶ انجام شده متأسفانه بیش از ۹۵ درصد از مردم تئاتر نرفته اند که این نشان می دهد بازار تولید مطابق با بازار مصرف نیست.

صالحی بالا بردن کشش تقاضا در عرصه فرهنگ و هنر را لازم و ضروری خواند و گفت: باید ترتیبی اتخاذ کنیم که محصولات فرهنگی در سبد کالای خانوار ایرانی جا داشته باشد و این نیاز به کار کردن و توجه بیشتری است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه فرهنگ بحران های شغلی و عدم ثبات شغلی وجود دارد افزود: اقتصاد پایدار در فرهنگ باید مورد توجه باشد و امروز اقتصاد پایدار به معنی این است که آن قسمت بتواند بر روی پای خود بایستد و به نوعی در اقتصادش خودکفا باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به زیر ساخت های فرهنگی را لازم و ضروری خواند و گفت: تولید محصولات فرهنگی و تقویت آنها نیازمند ایجاد فضای فرهنگی است و امروز متأسفانه در کشور برای این موضوع شرایط بدی داریم.

وی با اشاره به طرح ایجاد استاندارد فضای سبز در کل کشور که از شهر تهران شروع شد و به سایر استان های دیگر رسید افزود: این طرح اتفاق بسیار خوبی بود و امروز می بینیم در بسیاری از شهرها این استاندارد علاوه بر اینکه وجود دارد از سطح خود هم بالا رفته است و بسیاری از شهرها توانسته اند برای تنفس سالم و اکسیژن شهر اقدامات خوبی انجام دهند.

صالحی با تأکید بر اینکه امروز باید به استاندارد فضای فرهنگی در کشور برسیم چراکه اکنون این فضا سانتیمتری است، گفت: در حالی که بیش از ۹۰ درصد از جمعیت کشور امروز در فضای شهری زندگی می کنند اما در حوزه فرهنگ شهری کم کار کرده ایم.

وی با بیان اینکه امروز اگر می خواهیم اقتصاد فرهنگ اقتصادی پایدار باشد باید زیرساخت های فرهنگی را ایجاد کنیم افزود: به جای مطالبات کوتاه مدت و گلخانه ای باید مطالبات بلند مدت و زیر ساختی داشته باشیم و این نگاه باعث می شود نگاه به بودجه فرهنگی در کشور تغییر پیدا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اقدام خوبی که برای تقویت اقتصاد فرهنگی در کشور به راه افتاده بیان داشت: راه اندازی میدان ها،مجتمع ها و خیابان های فرهنگ و هنر که در بیش از ۱۰ استان کشور در حال انجام است می تواند به اقتصاد پایدار فرهنگ و هنر کمک های زیادی انجام دهد.

وی ادامه داد: این طرح بسیار مناسب و ضروری است که باید در همه شهرها راه اندازی شود تا هم به برقراری هویت شهری نقش داشته باشد و هم به اقتصاد فرهنگی کمک کند.

صالحی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۶۰ کتابخانه راه اندازی شد گفت: امسال نیز ۸۰ کتابخانه در سطح کشور به بهره برداری می رسد که می تواند در تقویت فرهنگ کتابخوانی در کشور بسیار موثر باشد.

وی طرح سینما امید را در راستای پویایی سینما دانست و افزود: این طرح با همکاری وزارت کشور و خانه سینما در حال انجام است که امیدواریم در سال پایانی دولت بتوان در کل کشور راه اندازی شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه نگاه دولت به فرهنگ و هنر نگاهی زیر ساختی است گفت: اگر کارها دست اهالی خود فرهنگ و هنر باشد قطعا می توان در این زمینه شاهد پیشرفت روز افزون باشیم و در واقع باید تقویت نهادهای مدنی اصحاب فرهنگ،هنر و رسانه را راه اندازی کنیم.

وی با اشاره به اینکه دولت ها و وزار گذرا هستند و آنچیزی که می ماند خود مردم و اهالی فرهنگ هستند، افزود: مردم و اهالی فرهنگ،هنر و رسانه باید نقش تسهیل گری داشته باشند و خودشان در روند امور نقش آفرینی کنند.

صالحی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد به دنبال روانسازی فضای شکل‌گیری صنوف است و افزود: مشکلات زیادی داشتیم که طبق تفاهم نامه ای که با وزارت رفاه انجام دادیم تا شکل‌گیری اتحادیه‌های سراسری، استانی و شهرستانی تسهیل شود و می تواند برای ایجاد و تقویت زیر ساخت های فرهنگی موثر واقع شود.

وی کاهش مجوزها از بیش از ۱۰۰ مجوز به ۳۶ مجوز را در راستای تقویت و رفع موانع کسب و کار فرهنگی دانست و گفت: مقدمات دولت الکترونیک و پنجره واحد در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه انجام شده است و طی چندماه آینده تمام خدمات به واسطه پنجره واحد انجام می‌شود.

وی با اشاره به تفاهم نامه ای که با استاندار مرکزی برای دو سال پایانی سال دولت دوازدهم انجام شده بیان داشت: در تفاهم‌نامه با استانداران یک هزار و ۱۱۸ میلیارد ریال برای ۲ سال باقی مانده دولت دیده شده که تا پایان سال ۹۹ برنامه‌های مدنظر اجرایی شود.

صالحی در این خصوص تصریح کرد: بخش قابل توجهی از اعتبارات به توسعه زیرساخت‌های استان اختصاص می‌یابد که می‌توان از این ظرفیت برای تکمیل تالار و کتابخانه مرکزی اراک و سینما فرهنگ اراک استفاده شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه دولت رویکرد عدالت جغرافیایی را در حوزه فرهنگ دنبال می کند افزود: ایران تنها تهران نیست و این نگاه که فقط تهران دیده می شود و پایتخت منبع پایداری اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه باشد باید تغییر کند و باید به این برسیم که همه ایران تهران باشد.

وی با اشاره به سابقه دیرین استان مرکزی در حوزه فرهنگ و هنر و صنعتی بودن آن بیان داشت: باید حلقه اتصال فرهنگ، صنعت و کشاورزی در این استان باید بیشتر متصل شود.

صالحی ادامه داد: فرهنگ باید در ذیل توسعه کشاورزی و صنعت استان دیده شود و در واقع فرهنگ ضلع اصلی توسعه ایران در کنار صنعت و کشاورزی است و هرگاه توسعه قابل اعتنایی در کشور رقم خورد یک جزء محکم آن فرهنگ و هنر بوده است.

وی با اشاره به بیان مطالبات نماینده خبرنگاران در این جلسه عنوان کرد: اگر خبرنگاران کارت حرفه ای خبرنگاری داشته باشند بسیاری از موارد و مسائل آنها رفع خواهد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: متأسفانه در جریان رسانه‌ای کشور کارت صلاحیت حرفه ای تعریف نشده که البته این مسئله در قالب لایحه‌ای توسط دولت مد نظر است که رده بندی، صلاحیت و خدمات رفاهی برای خبرنگاران براساس این لایحه معنا پیدا می‌کند

وی نزدیک شدن ظرفیت صنعتی و معدنی استان به ظرفیت هنرهای تجسمی را لازم و ضروری خواند و افزود: قطعا در قالب تفاهم نامه منعقد شده بین وزارت ارشاد و استانداری مرکزی می‌توان برای هنرهای تجسمی و فیلم کوتاه اتفاقات خوبی را رقم زد  که به این موضوع نیز باید توجه شود.

 انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۲۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: استان ایلام از پیشینه غنی بالایی در حوزه فرهنگ برخوردار است، لذا سرانه پایین مطالعه در استان به هیچ وجه شایسته این پیشینه قوی فرهنگی نخواهد بود و باید تدبیری اساسی برای آن اندیشید.

ایلام از پیشینه تاریخی و فرهنگی کهنی برخوردار است، به گونه‌ای که ایلامیان در گذشته اهمیت به سزایی برای کتاب و آثار مکتوب و همچنین حفظ و نگهداری آنان قائل بوده‌اند. وجود شاعران و نویسندگان نامدار ایلامی همچون غلام رضا خان ارکوازی شاعر و عارف کرد ایلامی که به خاطر سرودن مناجات نامه و اشعار دیگر در بین مردم ایران شهرت دارد، خود گواهی بر این موضوع است.

با این حال امروزه پایین بودن سرانه مطالعه در استان ایلام یکی از مشکلاتی است که مدت‌ها است دامن گیر استان ایلام شده، به نحوی که کارشناسان معتقدند سرانه پایین مطالعه در ایلام و فقر فرهنگی به هیچ وجه شایسته پیشینه غنی فرهنگی ما نیست.

همه میدانیم با توجه با سابقه استان در حوزه فرهنگ و عنوان اولین‌ها در بخش‌های مختلف بخصوص در حوزه چاپ و نشر، پایین بودن سرانه مطالعه اتفاق خوبی نیست و یقیناً پیامدها و معضلات بسیاری قبیل عدم توسعه فرهنگی، وابستگی بیش از حد به فضای مجازی و افزایش آسیب‌های اجتماعی به همراه خواهد داشت.

اهمیت مطالعه از نظر کارشناسان

منصوره فتحی کارشناس فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کتاب یکی از ارزشمندترین میراث‌های انسان به شمار می‌رود که نقش مهمی را در بیداری آحاد جامعه دارد و نقش بی‌بدیلی در انتقال دانش‌ها ایفا می‌کند.

وی افزود: اهمیت کتاب و کتابخوانی و لزوم اهمیت دادن به مطالعه بر هیچکس پوشیده نیست و هر انسانی خواسته یا ناخواسته در زندگی خود با این بخش از فرهنگ جامعه، سر و کار دارد.

فتحی با بیان اینکه امروزه، بسیاری از انسان‌ها به دلیل زندگی ماشینی و دغدغه‌های فکری و اقتصادی از این قطار فرهنگی باز مانده‌اند، تصریح کرد: کتاب به‌عنوان یک کالای فرهنگی که نقش تعیین‌کننده‌ای در ارتقای فرهنگ عمومی دارد، متأسفانه مدت‌هاست در سبد خانوارهای ایلامی جای چندان مطلوبی ندارد.

راهکارهای افزایش سرانه مطالعه در استان

این کارشناس تصریح کرد: برای ارتقای سطح کمی و کیفی و افزایش سرانه مطالعه در استان لازم است تحقیق و پژوهش در کتابخانه ها از دوره ابتدایی به دانش آموزان آموخته شود، زیرا این فرهنگ را باید از دوران خردسالی به کودکان آموخت.

وی اضافه کرد: ضمن آنکه رسانه‌های ملی بویژه صدا و سیما تأثیر بسیاری بر فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارند، باید از طریق این رسانه کتاب‌های جدید را به مردم و علاقه مندان معرفی و یا آنها را نقد و بررسی کرد.

مرضیه فتحی در ادامه بیان کرد: اهدای کتاب به اقشار مختلف جامعه، بروزرسانی کتابخانه ها، کنترل قیمت کتاب، افزایش محتوای کمی و کیفی کتب از دیگر اقدامات لازم جهت توسعه آمار مطالعه در استان محسوب می‌شود.

نقش کتاب در جامعه

سمیه حیدری مدیرکل کتابخانه‌های عمومی ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کتاب، یکی از ابزارهای تفکر، رشد و پیشرفت انسانی به شمار می‌رود، در واقع کتاب زبان گویای تمدن بشری با بازگو کردن راز و رمز پیشرفت جوامع انسانی در دوره‌های مختلف، نقش بی‌بدیلی را در ارتقای توسعه فرهنگی هر کشوری می‌تواند ایفا کند.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم به نیاز خود به دانستن و فهمیدن پاسخ دهیم باید روزانه ساعت مشخصی را به مطالعه و کتابخوانی اختصاص دهیم و مطالعه باید بخش مهمی از برنامه زندگی ما تشکیل دهد.

توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان

حیدری ادامه داد: ۳۴ باب کتابخانه در سطح شهر و ۱۵ باب کتابخانه در سطح روستاها در حال فعالیت هستند که کودکان و نوجوانان فعال و علاقه‌مند با توجه به شرایط اجتماعی محیط در این کتابخانه‌ها مشغول مطالعه و دریافت خدمات فرهنگی هستند.

این مسئول اضافه کرد: در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان اقداماتی نظیر راه اندازی کتابخانه سیار، رفع مشکلات ساختاری کتابخانه‌ها و مسائل اقتصادی و معیشتی کتابداران در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی ایلام در پایان گفت: با هدف توسعه و ترویج کتابخوانی و استفاده از ظرفیت‌های دستگاه‌های فرهنگی به منظور بسترسازی ارتقا سطح مطالعه مفید، تفاهم‌نامه همکاری میان ادارات کتابخانه‌های عمومی و منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام انعقاد گردیده است.

گسترش فرهنگ کتابخوانی بین اقشار مختلف جامعه امری ضروری است و باید نهادهای فرهنگی برای توسعه آن در شهرستان تمام تلاش خود را به کار بگیرند.

کد خبر 6087149

دیگر خبرها

  • با جدیت پیگیر بحث امنیت شغلی کارگران هستیم
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • هزینه ۸۰۰ میلیارد تومانی در حوزه زیرساخت های اربعین
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • افتتاح اولین کتابخانه تخصصی مستقل کودک در خراسان جنوبی
  • برنامه امسال چهارمحال و بختیاری ایجاد ۱۲۹۵۱ فرصت شغلی است
  • چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟