Web Analytics Made Easy - Statcounter

صالحی گفت: فرهنگ ضلع توسعه اقتصادی باشد نه در حاشیه های آن زیرا توسعه زمانی دوام پیدا می‌کند که فرهنگ و هنر در راس آن باشد که در این راستا استان مرکزی فرصت های قابل توجهی دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، دکتر«سید عباس صالحی» امروز(پنجشنبه ٢١آذر) در جمع اصحاب فرهنگ و هنر استان مرکزی گفت: در حوزه منابع انسانی عرصه فرهنگ و هنر اتفاقات قابل توجهی در همه حوزه‌ها افتاده است به عنوان مثال در سال ۵٧ کل دانشجویان رشته هنر قریب به پنج هزار بود ولی در سال ٩٧ دانشجویان رشته های هنر در مقاطع مختلف دولتی و غیر دولتی به ٣٠٠ هزار نفر می رسد و این آمار در منابع انسانی جوان در عرصه هنر در آموزشگاه های رسمی است و آموزشگاه های آزاد بخش دیگری از منابع انسانی را عرضه می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: طعم هنر در ایران مزه تاریخی دارد؛ فضای هنر در ایران به سبب علاقه و انگیزه، پویش و خروجی خوبی دارد.

 

وی ادامه داد: در هنرهای نمایشی از سال ٩٣تا ٩٧تعداد نمایش های اجرا شده در کشور به دو برابر عناوین رسیده و از لحاظ تعداد مخاطبان از ٢میلیون به ٨ میلیون رسیده است.

 

مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: امید است اتفاقات قابل توجهی به عنوان توان، انگیزه، خلاقیت و استعداد در فضای فرهنگ و هنر و رسانه داشته باشیم؛ هنر نمایش و تعزیه استان مرکزی از هنرهای جدی کشور است.

 

دکتر صالحی با بیان اینکه ٩۵درصد مردم ایران به تماشای تئاتر نرفته اند که این بیانگر عدم تناسب بین منابع انسانی و بازار تقاضا و مصرف است که باید در این راستا بخش تقاضای تولیدات فرهنگی و هنری را ارتقا دهیم.

 

 

مقام عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید در بخش فرهنگ و هنر حوزه های این بخش روی پای خود بایستند، زیرساخت‌های فرهنگی و هنری را توسعه دهیم، تصریح کرد: هنرمندان باید مطالبات گلخانه ای نداشته باشند بلکه با درخواست های زیرساختی نوع نگاه دولت در بودجه و برنامه ریزی های کلان را در استان ها و شهرها تغییر دهند.

 

وی با اشاره به اینکه بحث های مانند گذرفرهنگ و هنر، کوچه های فرهنگی و خیابان های فرهنگ و هنر در چندین شهر در حال اجرا است، گفت: این مباحث به اقتصاد فرهنگ و هنر و اقتصاد ثابت و هویت شهرها کمک می‌کند.

 


صالحی افزود: مقدمات دولت الکترونیک در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فراهم شده و امید است این مهم در تمام حوزه های فرهنگی و هنری اشاعه یابد.

 

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه فرهنگ ضلع توسعه اقتصادی باشد نه در حاشیه های آن گفت: توسعه زمانی دوام پیدا می‌کند که فرهنگ و هنر در راس آن باشد که در این راستا استان مرکزی فرصت های قابل توجهی دارد.

 


صالحی تصریح کرد: تفاهم‌نامه ای با استانداری مرکزی جهت انجام امور فرهنگی استان به مبلغ ١١٨ هزار میلیارد ریال به امضا رسبده در دو سال که عمدتا زیرساختی و برای تکمیل پروژه هاست.

پایان پیام/87

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد مجلس قرآن کریم انتخابات بودجه قرآن سامانه فهما مجلس شورای اسلامی سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۲۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت در جامعه دینی بدون بستر فرهنگ ممکن نیست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست پیرامون تبیین شعار سال «جهش تولید و مشارکت مردم» گفت: فرهنگ، یک امر ضروری است. پیشرفت در جامعه دینی هم با قرائت دینی و اسلامی و نهضت امام خمینی (ره) اساسا بدون بستر فرهنگ امکان ایجاد ندارد.

به گزارش ایسنا، نشست مشترک وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و اقتصاد پیرامون تبیین شعار سال «جهش تولید و مشارکت مردم» با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در نمایشگاه قرآن کریم برگزار شد.

در ابتدای این نشست اسماعیلی -وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- با تبریک ایام ماه مبارک رمضان و فرارسیدن ولادت امام حسن مجتبی (ع) و آغاز سال نو شمسی و بهار طبیعت که جشن و سرور دوچندانی را نصیب مردم عزیز کشورمان کرده است، ابراز امیدواری کرد که همه مردم ایران از این مواهب و برکات و خیرات بهره‌مند باشند.

وی با اشاره به شعار سال «جهش تولید و مشارکت مردم» اظهار کرد: این نامگذاری از سوی رهبر معظم انقلاب پیشینه‌ای دارد و مبتنی بر نظریه‌ای است. ما در جمهوری اسلامی رهبر حکیم و فرزانه‌ای را در راس نظام اسلامی داریم که با اشراف کامل و آسیب شناسی دقیق سالیان سال است که روی حل عقب ماندگی‌ها و مشکلات اقتصادی تمرکز کرده‌اند. شعار سال یکی از راهبردهای اساسی کشور در سال پیش‌رو است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شاید برخی معتقد باشند که شعار سال یک شعار اقتصادی است و بایستی همه تمهیدات از حوزه اقتصاد برای تحققش فراهم شود، تصریح کرد: این یک اشتباه راهبردی در فهم نوع اندیشه سیاسی و دینی با پشتوانه نظام اسلامی است.

اسماعیلی تصریح کرد: رهبر عزیز انقلاب در مورد فرهنگ این تعبیر را دارند: «فرهنگ مثل هواست.» با این نگاه، فرهنگ دیگر یک امر ثانوی نیست. فرهنگ، یک امر ضروری است. در ایران اسلامی با اندیشه دینی تا حوزه فرهنگ ارتقا لازم را پیدا نکند امکان پیشرفت وجود ندارد. پیشرفت در جامعه دینی با قرائت دینی و اسلامی و نهضت امام خمینی (ره) اساسا بدون بستر فرهنگ امکان ایجاد ندارد.

وی افزود: یکی از مشکلاتی که در کشور سال‌های زیادی است وجود دارد این است که به یکپارچگی توجه نشده است. ما با مشکل تفکرات وارداتی روبرو بودیم که سنخ همنشینی را درک نمی‌کردند و جدا می‌کردند. مثلا مسئول مهمی در کشور داشتیم که می‌گفت حوزه فرهنگ به دولت ربطی ندارد، دست، ولی فقیه است. این اشتباهی راهبردی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه فرهنگ یک امر مقدم و پیشینی است که سایه دارد و زیر سایه فرهنگ توحیدی است، اضافه کرد: برای مثال در بخش مسکن، پیوست فرهنگی، اجتماعی و نگاه متعالی رعایت نشده و باعث شده به اختناق و جدایی در خانواده‌ها منجر شود. رهبر معظم انقلاب همواره تاکید دارند که همه کارهای اقتصادی پیوست فرهنگی می‌خواهد.

اسماعیلی با بیان اینکه امروز بهترین فرصت برای جامعه ایرانی اسلامی است که در مسیر حرکت ۴۵ ساله خود در این نقطه قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب یک شخصیت فاخر فرهنگی است. رئیس دولت آیت‌الله رئیسی یک شخصیت فرهنگی، فاخر و اندیشمند و وابسته به یک مکتب فکری است که در این جایگاه قرار گرفته است. گاهی این گرد و خاک و هجمه‌های رسانه‌ای نمی‌گذارد تفکر دینی، توحیدی مبتنی بر حل مسائل کشور دیده شود. اکنون یک نگاه عمل‌گرانه برای حل مردم کشور قرار دارد.

وی ابراز کرد: در دولت مردمی تلاش‌مان این است که بتوانیم این توازن را ایجاد کنیم و به باور برسیم اگر قرار است شعار سال «جهش تولید و مشارکت مردم» در کشور اتفاق بیفتد بدون اصلاح انگاره‌های ذهنی و حل مساله الگوی مردم از طریق فرهنگی، بدون بازگشت آموزه‌های اصیل دینی در حوزه اقتصاد اسلامی که منبعث از نگاه توحیدی است امکان رشد وجود ندارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در عمل لازم است به این مساله توجه کنیم که حوزه فرهنگ در دولت و در نظام حکمرانی کشور به عنوان یک مساله اصلی و پیشینی و با اولویت به عنوان یک چتر بر سر همه فعالیت‌ها دیده شود تا امکان رشد و تعالی کشور فراهم شود.

اسماعیلی تاکید کرد: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مقوله فرهنگ صرفا به عنوان حوزه انتزاعی و نمادین نگاه نمی‌کنیم، بلکه فرهنگ به حوزه انضمامی تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: تقویت اقتصاد فرهنگ یکی از پنج سرفصل اصلی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. حتما باید حوزه فرهنگ را از این نگاه کلان که بعضی وقت‌ها دست نیافتنی نشان داده می‌شود خارج کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان گفت: ما امروز از فرهنگ و هنر غنی ایرانی می‌توانیم ارتباطات وسیع فرهنگی ایجاد کنیم. دین اسلام در بسیاری از کشورهای شرق آسیا توسط تجار و بازرگانان ایرانی ایجاد شده است. برخلاف حوزه غرب که با جنگ و درگیری بوده در حوزه شرق کاملا نرم جلو رفتیم. امروز جمهوری اسامی مشروعیت بالایی در حوزه فرهنگی خود دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشد ۴۰ درصدی مبادلات تجاری ایران و بلاروس در سال ۲۰۲۳
  • گردشگران موظف‌ به اجرای تمامی شئونات اسلامی در اماکن گردشگری فارس هستند
  • زیارتگاه‌هایی که برای توسعه روستاها هم حاجت می‌دهند
  • نیازمند ایجاد واحد پژوهشی و فناوری مجزا در کشور هستیم 
  • نمایندگی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی در خارج از کشور گسترش می‌یابد
  • جایگاه نخست لرستان در افزایش کانون‌ فرهنگی هنری مساجد در کشور
  • اصلاح انگاره‌های ذهنی و فرهنگی لازمه تحقق جهش تولید است
  • بدون توجه به فرهنگ امکان پیشرفت وجود ندارد/ رونمایی از سند مشترک تعامل فرهنگ و اقتصاد
  • پیشرفت در جامعه دینی بدون بستر فرهنگ ممکن نیست
  • مسأله حجاب هر روز در کشور بغرنج‌تر می‌شود