Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@23:20:46 GMT

پشت پرده وجود قرص در کیک‌ها چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۳۲۶۷

پشت پرده وجود قرص در کیک‌ها چیست؟

مریم عرب انصاری: همه چیز از چند عکس شروع شد؛ تصاویری از کیک‌ها و بیسکوئیت‌های مختلف که داخل‌شان قرص‌ها و کپسول‌های سفید و رنگی به چشم می‌خورد.

انتشار این تصاویر جوی از نگرانی را در بین اقشار جامعه کرد، چرا که خوراکی‌هایی که عکس‌شان منتشر شده بود، عمده محصولاتی هستند که کودکان و نوجوانان آنها را مصرف می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتشار این عکس‌ها این پرسش را در ذهن خانواده‌ها متبادر کرد که اولاً این قرص‌ها چیست؟ چگونه داخل خوراکی‌ها وارد شده‌اند؟ هدف از این جاسازی چیست و چه کسی با چه انگیزه‌ای این کار را انجام می‌دهد؟

هنوز چند ساعتی از انتشار این عکس‌ها در فضای مجازی نگذشته بود که بلافاصله کانال‌ها و شبکه‌های خانوادگی نیز پر شد از این عکس‌ها و هشدار برای عدم مصرف؛ جالب است بسته‌بندی‌های این خوراکی‌ها نشان از داخلی بودن این محصولات می‌داد؛ محصولاتی که تولید شرکت‌های معتبر داخلی بوده‌اند و این مسئله بیش از پیش بر نگرانی خانواده‌ها افزود.

حسن ضیاءالدین مدیرکل سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش به خبرنگار فارس در این خصوص گفت: گزارش‌هایی از استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و آذربایجان غربی به ما رسیده که در داخل خوراکی‌ها قرص‌هایی از جمله استامینوفن، آنتی‌هیستامین و رانیتدین بوده و ما این گزارش‌ها را در نامه‌ای به وزارت بهداشت اعلام کردیم، ضمن اینکه حراست آموزش و پرورش نیز برای پیگیری و هماهنگی در جریان قرار گرفت.

پیگیری فارس از پلیس مبارزه با موادمخدر به عنوان رسمی‌ترین متولی این امر در دستورکار قرار گرفت. سردار محمدمسعود زاهدیان به فارس گفت: عکس انتشاریافته مربوط به قرص‌های اکستازی است که از سنوات گذشته نیز به صورت غیرمجاز در بین مصرف‌کنندگان وجود داشته است.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا با تأکید بر این مسئله که قاچاقچیان با بهره‌مندی از جاسازی‌های مختلف، موادمخدر را قاچاق می‌کنند، درباره کیک‌های کشف‌شده گفت: براساس گزارشات واصله از پلیس مبارزه با موادمخدر هرمزگان از یک دستگاه خودرو نیسان چند عدد کیک حاوی تعداد معدودی قرص بود کشف شد که برای تعیین ماهیت به آزمایشگاه پلیس ارسال شد.

سردار زاهدیان در پاسخ به دیگر پرسش فارس درباره تصاویری مبنی بر وجود قرص‌ها در محصولات ایرانی، گفت: قاچاقچیان به خاطر جلوگیری از کشف، موادمخدر را در بسته‌های مختلف من‌جمله مواد غذایی جاسازی می‌ کنند، اما باید توجه داشت که محصولات غذایی تولید داخل مجوز و آرم بهداشت و پروانه بهره‌برداری دارند و مطمئناً کنترل‌های لازم بر آنها اعلام شده و تاکنون موردی در این راستا نداشته‌ایم.

پیگیری‌های فارس ادامه داشت. سخنگوی غذا و دارو به فارس گفت: دو سه هفته است که در یکی دو استان گزارشات پراکنده‌ای واصل شده که بعد از بررسی‌ها مشخص شد تا امروز مواردی که به نظر می‌رسید به تولید و خط تولید برگردد، به سطح تولید مربوط نبوده است.

جهانپور گفت: تا امروز نمونه‌های واصل‌شده و انبارهایی که نمونه‌برداری شده، حکایت از آن دارد که در سطح تولید و عرضه کلان مشکلی وجود نداشته است.

وی گفت: در استان هرمزگان به یک شکلی این موضوع رخ داده و در جنوب سیستان و بلوچستان نوع دیگری بوده و در جنوب کرمان نیز مواردی گزارش شده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو با اشاره به این مطلب که محصولات ارزیابی شده مربوط به بیش از 12 شرکت و کارخانه است، تصریح کرد: نکته جالب این است که هیچ کدام از محصولاتی که با مشکل مواجه شده‌اند، تولید این استان‌ها نیست و از سایر استانها ورود پیدا کرده است.

محمدحسین عزیزی سرپرست اداره‌کل غذای سازمان غذا و دارو نیز در گفت‌وگو با فارس در خصوص توزیع کیک‌هایی که در بین آنها قرص وجود داشته و در مدارس سیستان و بلوچستان مشاهده شده، توضیح داد: پس از انتشار این اخبار در فضای مجازی، تمام فروشگاه‌های حاشیه مدارس مورد بازرسی قرار گرفت و خوشبختانه مورد مشکوکی مشاهده نشد. بازرسی‌ها از کارخانجات تولیدکننده این محصولات نیز نشان می‌دهد این قرص‌ها به هیچ وجه در خط تولید وارد نشده و عده‌ای به قصد تشویش اذهان عمومی اقدام به این کار و توزیع آن در برخی مدارس کرده‌اند.

سردار محمدمسعود زاهدیان رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا در پیگیری دوباره فارس در خصوص وجود قرص در کیک‌ها و خوراکی‌ها گفت: پلیس به دقت در حال بررسی موضوع است تا چند و چون قضیه آشکار شود؛ بعد از بررسی‌ها نتایج اعلام خواهد شد.

پیگیری‌های فارس در خصوص وجود قرص و کپسول‌های رنگی در بین خوراکی‌ها از مسؤولان ادامه دارد؛ پلیس معتقد است که شرکت‌های تولید مواد غذایی هیچ وقت اعتبار خود را با چنین اقداماتی خدشه‌دار نمی‌کند.

پلیس می‌گوید جاسازی‌های قرص‌ها توسط عده‌ای قاچاقچی در داخل کیک‌ها به عنوان پوشش برای جابجایی است؛ البته این احتمال را نیز رد نمی‌کنند که شاید رقیبان این شرکت‌ها با این جوسازی‌ها بخواهند شرکت‌های معتبر را از دور خارج کنند.

به هر حال، آنچه که بیشتر مدنظر رؤسای پلیس و مسؤولان وزارت بهداشت است، این است که تشویش اذهان عمومی و خدشه‌دار کردن جو روانی جامعه مهمترین دلیل انتشار این تصاویر و پخش تعداد معدودی کیک است؛ البته باید منتظر ماند و دید که نتیجه پیگیری‌های پلیس چه خواهد شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قرص فضای مجازی خوراکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۳۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک کشته و ۳ مجروح در واژگونی پراید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، سرهنگ عبدالهاشم دهقانی افزود: در پی گزارش واژگونی خودرو در محور مواصلاتی شهرستان "رستم" به مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰، بلافاصله تیمی از عوامل پلیس‌راه به همراه دیگر نیرو‌های امدادی برای بررسی موضوع به محل اعزام شدند.
وی با بیان اینکه در بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد خودرو پراید حامل ۴ سرنشین از جاده منحرف و واژگون شده است، افزود: در این حادثه یکی از سرنشینان درگذشت و ۳ نفر دیگر مجروح و به بیمارستان انتقال داده شدند.
رئیس پلیس راه شمال فارس با بیان اینکه علت این حادثه، تخطی از سرعت مطمئنه از سوی راننده اعلام شده است، گفت: رعایت قوانین و مقرارت راهنمایی و رانندگی می‌تواند از بروز اینگونه حوادث تلخ و جبران ناپذیر جلوگیری کند.

دیگر خبرها

  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • ۳ کشته در اثر واژگونی پژو در فارس
  • واژگونی پژو در فارس ۳ کشته در پی داشت
  • تولید بیش از ۱۴ ساعت برنامه رادیویی در مرکز خلیج فارس
  • اقلید ، قطب تولید پیاز استان فارس
  • رکورد تولید ماهانه صبا فولاد خلیج فارس شکسته شد
  • سرقت طلا و قتل شهروند آباده‌ای
  • کشف ۵۶ کیلو حشیش از یک‌ منزل
  • یک کشته و ۳ مجروح در واژگونی پراید
  • تولید بیش از ۱۲ هزار تن عسل در فارس