Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

یکی از موارد منحصربه فرد درباره اَبَرماه، امکان خلق تصاویری منحصربه فرد از ماه در آسمان شب است، زیرا به دلیل وضعیت خاص قرارگیری ماه و خورشید، میزان نور خورشید کم است و به همین دلیل میزان درخشندگی و روشنی ماه در آسمان به میزان فراوان خواهد بود.

به گزارش صدا و سیما به گفته کارشناسان ناسا، هرچه جهت قرارگیری ماه به طور کامل خلاف جهت خورشید باشد، در افق بالاتری مشاهده می‌شود و به این ترتیب در گسترده بیشتری از آسمان شب حرکت آن دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پدیده در تمام نیم کره شمالی و جنوبی قابل رویت است.

افزون بر علاقه‌مندان به نجوم، محققان مستقر در رصدخانه‌های زمینی، فضانوردان مستقر در ایستگاه فضایی هم این پدیده منحصربه فرد را مشاهده می‌کنند و افزون بر مطالعه درباره آن به خلق تصاویری منحصربه فرد از این پدیده نجومی می‌پردازند. پدیده ماه کامل درماه دسامبر به نام ماه سرد Cold Moon شناخته می‌شود، زیرا در نزدیکی طولانی‌ترین شب سال روی می‌دهد.

طولانی‌ترین شب سال به نام انقلاب زمستانی winter solstice در فرهنگ ایرانی با نام شب یلدا آخرین شب آذر شناخته می‌شود. در سال دو انقلاب روی می‌دهد، انقلاب تابستانی، روز اول تیر و انقلاب زمستانی، شب ۳۰ آذر که در هر دو میزان فاصله زمین و خورشید دلیل نامگذاری است.
در انقلاب تابستانی، طولانی‌ترین روز و کوتاه‌ترین شب و در انقلاب زمستانی، طولانی‌ترین شب و کوتاه‌ترین روز روی می‌دهد. این پدیده‌ها از نظر کشاورزان در قرن‌های پیش دارای اهمیت فراوان بوده است، زیرا طبق آن؛ به نگارش تقویم و تقسیم بندی فصل‌های کشاورزی و برداشت محصول‌های خود می‌پرداختند.

در پدیده آخرین اَبَرماه سال ۲۰۱۹ اهالی مناطق شرقی قاره آمریکا می‌توانند به مشاهده بارش‌های شهابی هم بپردازند. برخی مطالعه‌های عملی نشان می‌دهند بروز اَبَرماه می‌تواند سبب اثرگذاری برخلق و خو و روحیه افراد شود، هر چند به مطالعه‌های با پشتوانه علمی بیشتری برای اعلام اثرگذاری قطعی پدیده ماه کامل بر خلق و خوی افراد نیاز است.

ماه کامل دربرخی افراد به ویژه مبتلایان به اختلال‌های روانی سبب تشدید حمله‌های بیماری، ترس و درعده زیادی از افراد سبب برهم خوردن چرخه خواب یا مشاهده کابوس شبانه شود.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: کارشناسان ناسا شب یلدا صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۴۰۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رنگ ماه چهارشنبه شب صورتی خواهد شد

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، چهارشنبه، پنجم اردیبهشت، ماه به فاز کامل می‌رسد و بیشتر طول شب قابل مشاهده است، به طوری که حوالی غروب طلوع می‌کند و حوالی سحر نیز غروب می‌کند؛ بر اساس نامگذاری‌های انجام شده توسط قبایل آمریکایی، این پدیده ماه کامل صورتی نام دارد، اگرچه این پدیده در آمریکای شمالی "ماه صورتی" خوانده می‌شود، اما ربطی به رنگ قمر زمین ندارد، بلکه به دلیل رویش گل‌های صورتی در این زمان از سال در منطقه‌ای در آمریکای شمالی است.

در شب‌های پس از پنجم اردیبهشت، ماه هر روز حدود یک ساعت دیرتر طلوع می‌کند و اواخر شب نیز با نور زیادی می‌درخشد، سپس طی چند روز فقط در آسمان قبل از سحر و اوایل صبح قابل مشاهده است؛ زمانی که به تربیع آخر می‌رسد، یک هفته پس از ماه کامل، نیمه‌های شب طلوع می‌کند و حوالی ظهر نیز غروب می‌کند.

لحظه دقیق ماه کامل زمانی است که طول جغرافیایی دایره‌البروجی ماه دقیقاً ۱۸۰ درجه از طول جغرافیایی دایره‌البروجی خورشید فاصله داشته باشد، ماه کامل را می‌توان هر زمانی از شب مشاهده کرد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

کد خبر: 1228365 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • ماه صورتی در آسمان امشب را ببینید
  • رنگ ماه چهارشنبه شب صورتی خواهد شد
  • امشب رنگ ماه عوض می شود!
  • امشب پنجم اردیبهشت، ماه صورتی می‌شود
  • امشب ماه صورتی می‌شود
  • امشب ماه کامل صورتی را رصد کنید
  • بارش شهابی -Puppid 2024π را از دست ندهید
  • تماشای ماه صورتی آوریل را از دست ندهید
  • در خورشیدگرفتگی ۲۰ فروردین چه چیزهای عجیبی مشاهده شد؟
  • زمان دقیق طلوع ماه صورتی در ایران؛ این ماه را از دست ندهید!