Web Analytics Made Easy - Statcounter

تصویب طرح جامع اراضی "واصفجان" در حریم شهر پردیس، گزارش اداره‌کل راه و شهرسازی استان یزد در مورد مجتمع کوثر شهر یزد و طرح جامع شهر ایلام در جلسه اخیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، چهاردهمین جلسه شورایعالی شهرسازی و معماری، روز دوشنبه ۱۸ آذرماه در وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جلسه که ریاست آن را محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی برعهده داشت، سه دستور مورد بحث و بررسی حاضران قرار گرفت.

مجتمع کوثر یزد به الگوهای رایج ویلاسازی تبدیل نشود

احمد نیکخواه، مدیرکل دبیرخانه شورای‌عالی شهرسازی و معماری با اشاره به اینکه موضوع "مجتمع فرهنگی-تفریحی-توریستی کوثر یزد" نخستین طرحی بود که در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گفت: شورای‌عالی شهرسازی و معماری در مصوبه‌ای که به سنوات قبل باز می‌گردد، کلیات طرحی به وسعت دو هزار هکتار را در حریم شهر یزد به منظور فعالیت‌های عمومی تفریحی-گردشگری و توریستی تصویب کرد تا منابع حاصل از آن با سازکار قانونی مربوطه صرف انتقال آب به شهر یزد شود. در آن مصوبه قرار شد که برای فاز اول آن (حدود ۷۶۰ هکتار) طرح، تهیه‌شده و توسط دبیرخانه شورایعالی ابلاغ شود. در سال ۱۳۹۵ ابلاغ طرح با توجه به  ملاحظات معطوف به تامین منابع آب و همچنين احتمال انحراف طرح از  ایده اولیه خود متوقف شد.

وی، دستور جلسه اخیر شورا در خصوص مجتمع کوثر شهر یزد برای تعیین‌تکلیف این موضوع بود، افزود: مهم‌ترین دغدغه شورایعالی شهرسازی و معماری د خصوص این طرح این است که از اهداف از پیش تعیین‌شده خود به‌عنوان تاسیسات عمومی گردشگری فاصله نگیرد و به الگوهای رایج ویلاسازی تبدیل نشود. موضوع دیگر نیز فراهم کردن بستر قانونی لازم برای مدیریت، پایش و نظارت‌های آتی بر ساخت و ساز های این طرح است.

وی گفت: تدوین این ساز و کار و حذف تهدیدات آتی احتمالی در خصوص این طرح، ماموریتی بود که شورای‌عالی شهرسازی و معماری به کمیته فنی داد و این کمیته در آینده نزدیک از طرح بازدید و نتایج بررسی‌ها و پیشنهادات خود را حول محورهای یادشده به شورا ارایه خواهد داد.

طرح جامع ایلام

مدیرکل دبیرخانه شورای‌عالی شهرسازی و معماری، دستور دیگر این جلسه را "طرح توسعه و عمران (جامع) شهر ایلام"  خواند و گفت: این طرح نیز پیرو مصوبات شورای برنامه‌ریزی استان به شورای‌عالی شهرسازی و معماری ارسال و در کمیته فنی شورا در پنج جلسه بررسی شد. این کمیته همچنین از شهر ایلام به‌صورت میدانی بازدید کرد و در جریان مشکلات و مسائل آن قرار گرفت.

وی افزود: تامین سرانهای خدماتی عمومی ، توزیع بهینه تراکم در شهر ، مدیریت روان‌آب‌ها و سیلاب‌ها ، روستاهای واقع در بلافصل محدوده شهر و در کنار مباحث مربوط به شبکه معابر و حمل ونقل از چالش های مهم شهر ایلام برشمرد که در این طرح مورد بررسی قرار گرفت  .وی افزود  بخش قابل‌توجهی از بررسی‌ها و پیشنهاداتی که در این جلسه انجام شد، معطوف به اتخاذ تدابیري برای کاستن از آسیب‌های ناشی از سیل و روان‌آب‌هایی که هر سال این شهر را تهدید خواهد کرد. این موضوع درسطح شهربا رعایت حریم و بستر حریم ها و مسیل ها خصوصا در سکونتگاه‌های حاشیه‌ای و در خارج از آن با اتخاذ تدابیر آبخیزداری مورد تاکید قرار گرفت

نیکخواه، موضوع روستاهای بلافصل شهر ایلام را دیگر بخش این دستور خواند و گفت: لزوم اتخاذ تدابیر پیشگیرانه و مدیریت، پایش و نظارت بر توسعه این روستاها نیز در کمیته فنی و شورایعالی مورد تاکید قرار گرفت؛ موقعیت این روستاها به گونه‌ای است که در خارج از محدوده شهر قرار دارند اما در عمل به خدمات شهر دسترسی دارند؛ بنابراین ضروری است در این مرحله که نقشه ی توسعه آتی و ۱۰ ساله شهر ایلام در حال ترسیم است، راهبردهای کنترلی و پایش کافی در نظر گرفته شود تا بتوانیم این روستاها را هماهنگ با شهر مدیریت، کنترل و نظارت کنیم

اراضی معوض تعاونی‌ها ۳۳گانه شمال و شمال‌شرق تهران

وی با اشاره به موضوع تعاونی‌های ۳۳گانه شمال و شمال‌شرق تهران که در اراضی بکر طبیعی قرار دارند، گفت: بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری دولت موظف است که برای این تعاونی‌ها زمین‌هایی به‌عنوان عوض تعیین کند تا اراضی بکر و طبیعی شمال و شمال شرق تهران آزاد سازی شوند . بر همین اساس بنابرمصوبه  دولت وزارت راه و شهرسازی موظف شد که حداقل در پنج نقطه در اطراف شهر تهران زمین‌های مابه‌ازای عوض را پیدا و شرایط تهاتر را مهیا کند. یکی از بزرگ‌ترین این تعاونی‌ها تعاونی زیتون است که در منطقه حفاظت‌شده جاجرود و حوالی پارک سرخه حصار قرار دارد و پس از انجام توافق میان وزارت راه و شهرسازی، سازمان محیط زیست و استانداری تهران در اواسط سال ۹۷ قرار شد که وزارت راه و شهرسازی زمینی را تهیه و به شکل عوض به این تعاونی واگذار کند تا آن‌ها از منطقه محیط‌زیستی خارج شوند؛ زمین موسوم به "واصفجان" در حریم شهر جدید به مساحت نهایی حدود ۳۰۰ هکتار در در همین راستا مشخص شد. وی گفت: شورای‌عالی شهرسازی و معماری، کلیات این طرح را در جلسه اخیر تصویب کرد اما دغدغه مهم شورا این بود که این زمین در جای خود مصرف شده و حتما صرف تهاتر با مالکین و آزاد سازی اراضیِ واقع درمنطقه حفاظت شده شود. لذا تهیه پیوستی حقوقی که فرایند اجرایی این تهاتر را تبیین و تضمین نماید مورد تاکید شورایعالی بود./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد مجلس اجلاس نماز سامانه فهما قرآن کریم بودجه فهما انتخابات شورای عالی شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی وزارت راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۵۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت کشور در بحث واگن‌های وارداتی جهادی عمل کند نه اداری

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به ورود واگن‌های مترو با بیان اینکه به درد مردم برسید، تاکید کرد: این اقدامات باید جهادی انجام شود نه اینکه ۲،۳ ماه زمان ببرد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی چمران پیش از آغاز دویست و بیست و هشتمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در جلسه امروز معاون خدمات شهری شهرداری تهران گزارشی را از اقدامات انجام شده توسط این معاونت در ایام ماه مبارک رمضان، ایام نوروز و در ادامه در ایام عید سعید فطر ارائه خواهد کرد.

وی افزود: در ادامه جلسه امروز، با توجه به اینکه مدت زمان انتخاب بازرس مجمع عمومی شرکت واحد به پایان رسیده، انتخاب بازرس در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: در ادامه جلسه امروز، در ارتباط با بهای استفاده از خدمات شهری در دستور کار اعضا قرار خواهد گرفت. همچنین کمیسیون نامگذاری طرح دو فوریتی را ارائه خواهد کرد.

چمران همچنین در ارتباط با جوابیه سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های سراسر کشور نسبت به صحبت‌های ارائه شده درخصوص کوتاهی وزارت کشور در بحث ورود واگن‌های وارداتی، گفت: ما موضع‌گیری خاصی در خصوص واگن‌ها نداریم و می‌گوییم به درد مردم برسید و این اقدامات باید جهادی انجام شود نه اینکه دو تا سه ماه زمان ببرد و هر یک روزی که این تاییدیه‌ها به تاخیر بیفتد، مردم از برخورداری نزدیک به یک هزار واگن عقب خواهند افتاد.

وی ادامه داد: اگر اشکالی هم از ناحیه ماست بگویند تا رفع کنیم. ما بحثی نداریم و نمی‌گوییم اشکال از آنهاست بلکه تاکید داریم باید دلسوزانه پیش برویم نه به صورت اداری.

رئیس شورای شهر تهران افزود: نباید زمان را از دست بدهیم و حتی اگر تقصیر ما هم هست ما را فلک کنند. البته باید روال قانونی طی شود اما تاکید ما بر این است که این کار به صورت جهادی و جدا از کارهای اداری پیگیری و دنبال شود چون ورود واگن‌های مترو به نفع مردم خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واگذاری سهم دولت از اراضی محدوده شرکت تعاونی مسکن والدین شاهد ارومیه
  • حل مشکل ۳۲ ساله مسکن شهرک شاهد ارومیه
  • معماری شهر آفتاب بوشهر متناسب با نمای بومی اجرا می‌شود
  • آبرسانی به ۵۸۰ روستا در اولویت مدیریت آذربایجان‌شرقی
  • تعاونی‌ها در خوزستان توسعه یابند
  • تأیید واگن‌ها را به تأخیر نیندازید
  • واکنش چمران به جوابیه سازمان شهرداری‌ها برای ورود واگن‌های مترو
  • وزارت کشور در بحث واگن‌های وارداتی جهادی عمل کند نه اداری
  • بررسی ۳۷ پرونده در جلسه کمیسیون موافقت اصولی استان تهران
  • تهیه نقشه حریم گسلی ۶ شهر ایران