Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@16:25:00 GMT

سنای آمریکا نسل‌کشی ارامنه را به رسمیت شناخت

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۵۷۲۴

سنای آمریکا نسل‌کشی ارامنه را به رسمیت شناخت

مجلس سنای آمریکا روز پنج‌شنبه قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که بر اساس آن، کشتار ارامنه ساکن سرزمین‌های تحت کنترل امپراطوری عثمانی توسط نیرو‌های این امپراطوری در فاصله سال‌های ۱۹۱۴ تا ۱۹۲۳ میلادی، از این پس در آمریکا به‌عنوان «نسل‌کشی» قلمداد خواهد شد.

سناتور «باب منندز» نماینده دموکرات ایالت نیوجرسی در سنای آمریکا که این قطعنامه را پیشنهاد کرده بود، پس از تصویب شدن آن در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: «ما همین حالا قطعنامه نسل‌کشی ارامنه را به تصویب رساندیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سنا با این تصمیم به‌جا و مناسب خود، در سمت درست تاریخ ایستاد. این تصمیم حقیقت نسل‌کشی ارامنه را زنده نگاه می‌دارد.»

بر اساس قوانین سنای آمریکا، هر یک از سناتور‌ها می‌توانند خواستار تصویب قطعنامه‌های مد نظر خود شوند و اگر کسی در مخالفت با آن قطعنامه اقدامی نکند، قطعنامه بدون نیاز به رأی‌گیری در صحن سنا تصویب خواهد شد. قطعنامه به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه پیش از این نیز در سنا مطرح شده بود، اما سه نفر از سناتور‌های جمهوری‌خواه با آن مخالفت کرده و جلوی تصویبش را گرفته بودند.

در اواخر ماه اکتبر (اوایل آبان) مجلس نمایندگان آمریکا نیز با ۴۰۵ رای موافق در برابر ۱۱ رای مخالف، قطعنامه به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه را به تصویب رسانده بود.

دولت ترکیه بر این باور است که دخالت قدرت‌های خارجی در مساله کشتار ارامنه، تهدیدی علیه حاکمیت ملی این کشور است. از حدود چهار دهه پیش مسئله به رسمیت شناختن نسل کشی ارامنه به‌کلی در کنگره آمریکا متوقف شده بود. تصویب این قطعنامه جدید در مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا می‌تواند واکنش شدید مقامات ترکیه را به دنبال داشته باشد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سنای آمریکا نسل کشی کشتار نسل کشی ارامنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۵۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرمین: شرم آور است

آفتاب‌‌نیوز :

محسن آرمین در مجمع عمومی جبهه اصلاحات در واکنش به اقدام دولت آمریکا مبنی بر وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص عضویت کامل و قطعی دولت فلسطین در این سازمان، اظهار کرد: آمریکا در حالی به این قطعنامه رأی منفی داد که از پانزده عضو شورای امنیت ۱۲ عضو رأی مثبت و دو عضو به آن رأی ممتنع داده بودند. به عبارت دیگر ترکیب آرا به روشنی حاکی از این واقعیت و حقیقت است که آمریکا به تنهایی در برابر اراده جهانی مبنی بر به رسمیت شناختن حق ملت بزرگ و تاریخی فلسطین در تعیین سرنوشت خود ایستاده است.

نایب رئیس جبهه اصلاحات ایران با اشاره به استدلال رابرت وود نماینده آمریکا در سازمان ملل در استفاده آمریکا از حق وتو و رد قطعنامه مذکور، افزود: سخن نماینده آمریکا در سازمان ملل بدان معناست که از نظر آمریکا هرگونه اقدامی برای راه حل دو کشوری باید به جلب رضایت رژیم اسرائیل و بدون کمترین فشاری بر این رژیم باشد. رژیمی که به تصریح مقاماتش اساساً فلسطینی را انسان نمی‌داند و فراتر از آن برای فلسطینی حق حیات قائل نیست و در حال حاضر به رغم موج محکومیت بین المللی همچنان مشغول کشتار و قصابی فلسطینیان و پاک سازی نژادی در غزه است.

وی این گفته رابرت وود که «سؤالات حل نشده‌ای وجود دارد که آیا متقاضی دارای معیار‌هایی است تا به عنوان یک کشور در نظر گرفته شود یا خیر» را توجیه دیگر نماینده آمریکا در سازمان ملل دانست و گفت: معنای این سخن آن است که از نظر دولت آمریکا، فلسطینیان که در حال حاضر خواهان بدیهی‌ترین حقوق یک ملت یعنی حق تعیین سرنوشت خویش هستند، صلاحیت برخورداری از چنین حقی را ندارند. این منطق آشکارا به معنای همراهی با اسرائیل در قبال فلسطینیان و اعلام حمایت از جنایات این رژیم نژادپرست در غزه است.

 آرمین یادآور شد: بحران شش ماهه اخیر غزه به رغم تمامی تلخی و هولناکی خود جامعه جهانی را به این نتیجه قطعی رسانده است که دشواره فلسطین و منطقه خاورمیانه بدون تشکیل دولت مستقل فلسطینی قابل حل نیست و هرگونه راه حلی که رسماً و عملاً حق مسلم فلسطینیان در تعیین سرنوشت خویش را به رسمیت نشناسد، استعماری، ظالمانه و محکوم به شکست است.

وی افزود: آنچه در جمعه گذشته در شورای امنیت سازمان ملل متحد رخ داد در حقیقت افشای چهره ریاکار دولت آمریکا بود که از دهه نود به این سو کوشیده است از خود چهره یک میانجی در منازعه فلسطینی - اسرائیلی به نمایش بگذارد و طی شش ماهه گذشته به رغم سیل کمک‌های تسلیحاتی به اسرائیل، با تظاهر به فشار به اسرائیل و طرفداری از راه حل دودولتی در فلسطین و ریختن آذوقه به غزه، وجهه خود را در سطح بین الملل حفظ کند. اما طرح پیشنهادی قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد در فضای مساعد جهانی و عدم مخالفت اعضای شورای امنیت سازمان ملل با این طرح، آمریکا را ناگزیر ساخت نقاب ریاکاری از چهره بردارد.

نایب رئیس جبهه اصلاحات ایران تأکید کرد: آنچه موجب شد آمریکا در برابر جامعه جهانی ناگزیر از تحمل چنین هزینه سنگینی شود معنا و لوازم قطعنامه مذکور بود. مطابق این قطعنامه درصورت تصویب، فلسطین به عضویت رسمی سازمان ملل در می‌آمد و مانند همه اعضای این سازمان، دولتی مستقل و برخوردار از حق دفاع در برابر تجاوز شناخته می‌شد و ادامه حمله اسرائیل به غزه تجاوز و اشغال خاک کشور دیگر و نقض صریح قوانین بین المللی به شمار می‌آمد. از این رو وتوی قطعنامه مذکور از سوی آمریکا آشکارا به معنای حمایت از این تجاوز و نسل کشی ملت فلسطین است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ذوق‌زدگی رژیم صهیونیستی از تصویب بسته کمکی در سنای آمریکا
  • جامائیکا کشور مستقل فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت
  • سنای آمریکا بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا
  • سنای آمریکا لایحه محدودیت «تیک تاک» را تصویب کرد
  • تصویب چند طرح ضد ایرانی در سنای آمریکا / تحریم خریداران نفت و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی ایران در چارچوب این بسته
  • سنای آمریکا هم لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • سنای آمریکا لایحه کمک‌ها به اوکراین، رژیم صهیونیستی و تایوان را تصویب کرد
  • آرمین: شرم آور است