Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-23@23:02:58 GMT

زگیل چطور درمان می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۶۶۸۱

زگیل چطور درمان می‌شود؟

زگیل یک بیماری پوستی غیرسرطانی، مسری و واگیردار است که در بسیاری از موارد با رعایت مسائل بهداشتی می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از scholl، اکثر ما در زمان‌هایی از زندگی‌مان به‌ویژه کودکی یا نوجوانی به زگیل زدن بدن‌مان دچار می‌شویم.

این بیماری شایع پوستی، زائده‌های گوشتی و سفت است که بر روی نقاط مختلف پوست بدن ظاهر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این زائده‌ها انواع و اندازه‌های مختلفی دارد و ممکن است به شکل تک و پراکنده به وجود بیاید.

نکته قابل توجه در درمان زگیل این است که این بیماری پوستی غیرسرطانی است و به‌راحتی در خانه قابل درمان است.

آیا زگیل ریشه دارد؟

این بیماری پوستی واگیردار معمولاً در انگشتان دست و پا، زانو و دست ظاهر می‌شود و در بسیاری از موارد به‌راحتی با دیدن قابل تشخیص است.

در میان انواع زگیل‌ها، زگیل پا ممکن از همه شایع‌تر است. این زگیل در مواردی دارای نقطه‌های سیاه کوچکی در مرکز خود باشد که برخی به اشتباه گمان می‌کنند ریشه زگیل است ولی در واقع این نقطه‌ها خونریزی درونی زگیل است که ناشی از ایستادن یا راه رفتن روی آن ایجاد می‌شود.

چه چیز باعث سرایت می‌شود؟

دوره نهفتگی زگیل ممکن است ماه‌ها به طول بینجامد و همین موضوع باعث می‌شود تشخیص چگونگی و زمان سرایت آن غیرممکن باشد.

این بیماری شایع پوستی ناشی از ویروسی به‌نام پاپیلومای انسانی (HPV) است و ممکن است به‌مرور زمان و به خودی خود محو شود.

زگیل که بیماری پوستی مسری است به‌راحتی می‌تواند به‌واسطه ارتباط پوستی مانند دست دادن و یا لمس اشیاء همچون حوله یا دستگیره در منتقل شود.

چگونه از ابتلا به زگیل پیشگیری کنیم؟

رطوبت شرط ایده‌ال برای رشد زگیل است، بنابراین سعی کنید پاهای خود را به‌ویژه در فصل تابستان که بدن زیاد عرق می‌کند خشک نگه‌دارید.

در صورتی‌که دستتان زگیل زده برای جلوگیری از پخش شدن آن در دیگر نقاط بدن پس از شستن آن را خشک کرده و با چسبی بپوشانید.

زگیل چگونه درمان می‌شود؟

زگیل معمولاً نیاز به درمان ندارد و خود به خود پس از طی یک دوره زمانی نسبتاً طولانی از بین می‌برد. در 50 درصد موارد زگیل پس از یک‌سال در کودکان از بین می‌رود که این موضوع در بزرگسالان می‌تواند تا 10 سال نیز به طول بیانجامد.

با توجه به این‌که تحمل زگیل برای بسیاری از افراد آزاردهنده است بسیاری ترجیح می‌دهند پیش از طی این بازه‌های زمانی آن را درمان کنند.

برخی از رایج‌ترین روش‌های درمان زگیل عبارتند از: لیزردرمانی، برداشتن این ضایعه پوستی با جراحی، سوزاندن، درمان موضعی و سرمادرمانی (کرایوتراپی)- که در این روش با استفاده از موادی مانند نیتروژن مایع زگیل را در دمایی بسیار سرد قرار داده و آن را از بین می‌برند.

منبع اصلی

انتهای پیام/4105/

منبع: آنا

کلیدواژه: زگیل دانستنی های پزشکی سرما درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۶۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟ | علائم غلظت خون را بشناسید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از جام جم، ظاهرش نشان نمی‌دهد؛ این‌که بیماری ساده‌ای مانند غلظت خون می‌تواند حرکت خون در رگ‌ها را کند کرده، کم آبی شدید ایجاد کند، باعث لخته خون شده و در نهایت گاهی به سکته قلبی و مغزی یا حتی بیماری‌های مزمن مانند تنگی نفس منجر شود. واقعیت همین است که غلظت خون یا پلی‌سیتمی، بسیار آهسته رشد می‌کند. به این معنا که این شانس را به فرد می‌دهد که از پیشرفت بیماری جلوگیری کند و برای سال‌های طولانی، به دور از عوارض ناشی از آن، زندگی آرام و سالمی داشته باشد اما در غیر این صورت، دردسرهایی جدی برای فرد مبتلا به همراه خواهد داشت.

شاید بهتر است همین ابتدای ماجرا، این تصور اشتباه را که خون تیره یا حتی خون ظاهرا غلیظ، نشان‌دهنده غلظت خون فرد است، کنار بگذاریم؛ آن‌وقت است که بهتر می‌توانیم به مبانی علمی‌تری که بیماری پلی‌سیتمی را همان غلظت خون می‌گویند، اعتماد کنیم؛ نوعی بیماری که وقتی مقدار هموگلوبین خون از میزان نرمال بیشتر می‌شود، می‌توانیم بگوییم که فرد غلظت خون دارد. در واقع زمانی که درصد گلبول‌های قرمز خون بیشتر از حالت نرمال باشد، فرد به غلظت خون بالا مبتلا شده است؛ اتفاقی که باعث می‌شود کیفیت کار گلبول‌های قرمز کاهش پیدا کند و اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها و اندام‌های بدن به‌درستی انجام نشود.

علائم و راه‌های درمان غلظت خون | برای غلظت خون چه بخوریم؟

خطری جدی در پس ظاهری آرام

شاید بهتر است به غلظت خون هم مانند فشار خون و دیابت نگاه کرد؛ چراکه خودش به‌تنهایی شاید چندان خطرناک به نظر نیاید اما زمینه‌ساز بیماری‌ها و مشکلاتی در بدن می‌شود که فرد را به دردسرهایی جدی می‌اندازد. مثلا این‌که افزایش غلظت خون در بدن می‌تواند باعث کُندشدن حرکت خون در قلب و رگ‌ها شود وخب چنین اتفاقی ممکن است خدای نکرده به سکته مغزی ختم شود.

آمبولی ریوی و بزرگ‌شدن کبد و طحال هم از دیگر عوارضی است که غلظت خون می‌تواند به‌دنبال داشته باشد. برای همین است که اتفاقا بر خلاف ظاهر آرام وبی‌حاشیه غلظت خون، می‌تواند زمینه‌ساز بیماری‌هایی شود که جبران‌شان، سخت، دشوار و زمان‌بر است؛ نوعی بیماری که آرام‌آرام و با گذشت زمان رشد می‌کند و در قریب به اتفاق موارد، خودش را در سنین۴۰سالگی به بعد نشان می‌دهد.

دچار غلظت نشوید

پیشگیری از ابتلا به غلظت خون، در دو گروه دسته‌بندی می‌شود؛ دسته اول عواملی هستند که دراختیار انسان است و با رعایت آنها می‌تواند از غلیظ‌شدن خون جلوگیری کند ودسته دوم،عواملی ناخودآگاه هستند که به‌دلیل شرایط زندگی، ژنتیکی، ارثی و...می‌توانند فرد را به غلظت خون برسانند؛ پس چه بهتر که از علت‌هایی مانند کشیدن سیگار، پرخوری و کم‌تحرکی و ازهمه مهم‌تر، تحمل استرس‌ و فشارهای ذهنی و روانی دوری کرد.

این راهم درنظر داشته باشید که افرادی که در ارتفاعات و مناطق کوهستانی زندگی می‌کنند، به‌دلیل کمبود اکسیژن در چنین مناطقی، بیشتر از دیگران، ممکن است به بیماری غلظت خون مبتلا شوند. آن وقت است که برای غلظت خونی که در اثر تعریق شدید، کیست‌های متعدد کلیه، بیماری‌های زمینه‌ای، مسمومیت با مونوکسید کربن، مشکلات خونی و... ایجاد می‌شود، باید به فکر چاره‌ای درمانی و پزشکی بود.

درمان را جدی بگیر!

درمان‌های غلظت خون در سه گروه درمان‌های دارویی، پرتودرمانی و نهایتا درمان‌های خانگی که برای بسیاری از ما آشنا هستند، تقسیم‌بندی می‌شوند. این‌طور که معلوم است، پزشک برای کاهش غلظت خون، داروهای رقیق‌کننده خون را به شما پیشنهاد می‌دهد که این داروها را باید دقیقا طبق دستورالعمل و تجویز پزشک متخصص مصرف کنید.

در برخی موارد، پرتودرمانی و البته در بسیاری از موارد، مصرف مواد رقیق‌کننده خون مانند آب انار، چای سبز و...توصیه می‌شوند.در این میان، فراموش نکنید بیمارانی که به نشانه‌های غلظت خون‌شان آگاه هستند،باید درصورت بروزعلائم، پیش ازهرگونه خوددرمانی، خودشان را به پزشک متخصص برسانند؛ چراکه درمان غلظت خون اگر به‌موقع صورت نگیرد، می‌تواند مشکلاتی جدی‌تر ازهروقت دیگری را به همراه داشته باشد.

من غلظت خون دارم؟

«اگر ضعف و بی‌حالی و خستگی مداوم دارید، سردرد و سرگیجه به سراغ‌تان می‌آید، گاهی دچار تاری دید می‌شوید، بعد از حمام‌رفتن دچار خارش پوستی می‌شوید و تنگی نفسی بیش از حالت معمول دارید، به غلیظ‌بودن خون‌تان شک کنید.» این را دکترآرش انوشیروانی، فوق تخصص خون می‌گوید که معتقد است اینها فقط برخی از نشانه‌های احتمالی غلظت خون هستند اما برای تشخیص قطعی غلظت خون، شرح حال و معاینه، همراه با درخواست آزمایش‌های کامل لازم است: «اگر میزان هموگلوبین در بانوان بیشتر از ۱۶ میلی‌گرم در دسی‌لیتر ودرآقایان بیشتر از۱۸میلی‌گرم دردسی‌لیترباشد و همچنین به تناسب آن میزان هماتوکریت افزایش پیدا کند، احتمال غلیظ‌بودن خون فرد وجود دارد.»

کد خبر 845953 برچسب‌ها سلامت خبر مهم خون

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • ببینید | پاسخ به یک سوال جنجالی؛ زگیل تناسلی یا ایدز واقعاً از طریق کاشت و ترمیم ناخن منتقل می‌شوند؟
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد
  • پرداخت ۱۸ میلیارد تومان برای بیماری‌های صعب‌العلاج در استان یزد
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟/ جزئیات
  • بیماری سالک در دامغان کنترل شد
  • ۶ دمنوش عالی برای داشتن پوستی شفاف
  • ۶ دمنوش‌ عالی برای داشتن پوستی شفاف
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد + جزئیات
  • از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟ | علائم غلظت خون را بشناسید