Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: در موضوع بحث انتقال تکنولوژی اتمی به عربستان آمریکا برای تقابل با ایران و قرار دادن عربستان در نقطه مقابل ایران مسئله هسته‌ای شدن سعودی را مطرح می‌کند.

سیدجعفررضوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص شرط واشنگتن در قبال عربستان در راستای همکاری اتمی با این کشور گفت: آمریکا در تجربه انتقال تکنولوژی هسته‌ای به کشور‌های مختلف مانند هند و پاکستان چند نکته را مدنظر داشته است اول آنکه در هیچ یک از کشور‌هایی که به ظاهر تکنولوژی هسته‌ای به آن‌ها منتقل می‌کند اجازه بومی ساختن این تکنولوژی را نمی‌دهد و همان مقدار از تکنولوژی را که در اختیار این کشور‌ها قرار می‌دهد با حضور کارشناسان آمریکایی انجام می‌دهد تا اساسا این تکنولوژی بومی سازی نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: به عنوان مثال در هند این کشور به میزانی که توانست در این صنعت پیشرفت کند این صنعت را بومی کرد و زمانی که خواست از یک حدی جلوتر برود با ممانعت آمریکایی‌ها مواجه شد و زمانی که آمریکا به این موضوع پی برد هند را در همان جایگاهی که قرار داشت، متوقف کرد.

رضوی در خصوص پاکستان نیز گفت: در تجربه پاکستان همه آنچه در تکنولوژی هسته‌ای در پاکستان است در دست کارشناسان آمریکایی است لذا شاهد آن هستیم که هیچ گاه در هیچ جای دنیا از پاکستان به عنوان قدرت هسته‌ای یاد نمی‌شود. با این دو تجربه تعاملات آمریکا در برابر عربستان و امارات دارای چند نکته است.

این کارشناس مسائل غرب آسیا در تشریح این نکات یادآور شد: قطعا آمریکا در قبال سعودی‌ها نیز همچون هند و پاکستان اجازه انتقال تکنولوژی به صورت کامل را نخواهد داد و شواهد حکایت از آن دارد که آمریکایی‌ها قصد آنکه حتی به تاسیس نیروگاه هسته‌ای جدی در عربستان بپردازند را نیز ندارند و صرفا به دنبال رسانه‌ای شدن این خبر هستند.

وی مسئله دوم در این خصوص را ایجاد قدرت پوشالی برای عربستان در قبال جمهوری اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: در موضوع بحث انتقال تکنولوژی اتمی به عربستان آمریکا برای تقابل با ایران و قرار دادن عربستان در نقطه مقابل ایران مسئله هسته‌ای شدن سعودی را مطرح می‌کند.

رضوی در موضوع پیوستن عربستان به بحث پروتکل الحاقی نیز گفت: بحث پیوستن کشور‌ها به پروتکل الحاقی همواره از طرف کشور‌های قدرتمند مطرح است در حالی که آمریکا و اسرائیل چندان به این پروتکل پایبند نیستند و حتی در بازه‌هایی از آن خارج شدند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا افزود: بر همین اساس به نظر می‌رسد پروتکل الحاقی یک پیش شرط اولیه برای همه کشور‌هایی است که می‌خواهند صنعت هسته‌ای داشته باشند، اما در مورد عربستان به صورت جدی‌تر مطرح می‌شود، چون آمریکا حاضر نیست این تکنولوژی را به صورت کامل در اختیار آن‌ها قرار دهد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اسرائیل به عنوان کشور برخوردار از صنعت هسته‌ای به عضویت پروتکل الحاقی درآمده است یا خیر گفت: رژیم صهیونیستی هرگز عضو پروتکل الحاقی نشده و آن‌ها هیچ گاه اطلاعاتی از فعالیت‌های هسته‌ای خود منتشر نکردند بر این اساس آخرین اطلاعات مربوط به صنعت هسته‌ای رژیم صهیونیستی مربوط به ۴۰ سال قبل است که آن زمان ۲۰۰ کلاهک هسته‌ای داشته اند، اما در شرایط فعلی هیچ کس از میزان قدرت هسته‌ای اسرائیل باخبر نیست و خود آمریکا نیز با اعزام جاسوسانی به نهاد‌های امنیتی اسرائیل به دنبال کسب اطلاعات از فعالیت‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رضوی عربستان پروتکل الحاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۶۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان: جهان کشتار ۳۳ هزار انسان را در غزه نادیده گرفته است

 وزیر خارجه عربستان سعودی در نشست مطبوعاتی با همتای پاکستانی خود گفت که جهان کشتار ۳۳ هزار انسان را در نوار غزه نادیده گرفته است.

به گزارش تسنیم، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی امروز سه‌شنبه در نشست مطبوعاتی با همتای پاکستانی خود گفت که تلاش‌های انجام شده برای آتش بس در نوار غزه کافی نیست، باید به ورود کمک‌های بشردوستانه سرعت ببخشیم.

وزیر خارجه عربستان سعودی افزود: جهان در حالی با کشته شدن هفت نفر از نیروهای امدادرسان در غزه دست به تحرک زده که کشتار بیش از 33 هزار انسان را تاکنون نادیده گرفته است.

فیصل بن فرحان در ادامه گفت: ما خواهان آتش‌بس فوری در غزه هستیم، ما مخالف نزاع بیشتر در منطقه هستیم.

وزیر خارجه عربستان سعودی اظهار داشت: مرگ ساکنان غزه به سبب گرسنگی تاکید می‌کند که نظام بین‌المللی کاملا در خصوص تعامل با اوضاع نوار غزه شکست خورده است.

وزیر خارجه پاکستان نیز در این کنفرانس مطبوعاتی به نوبه خود گفت: باید برای تضمین آتش‌بس غیرمشروط در غزه دست به تحرک بزنیم.

جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه وارد صد و نود و سومین روز خود شده است و ارتش رژیم صهیونیستی جنایات خود علیه مردم این منطقه را همچنان ادامه می‌دهد.

وزارت بهداشت غزه امروز اعلام کرد که تعداد شهدای غزه از هفتم اکتبر گذشته تاکنون به 33 هزار و 843 نفر و تعداد مجروحان هم به 76 هزار و 575 نفر رسیده است.

این وزارتخانه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی طی 24 ساعت گذشته، 5 مورد کشتار در نوار غزه مرتکب شد که در نتیجه آن 46 نفر شهید و 110 نفر دیگر هم مجروح شدند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: عربستان 55 پاکستانی را اخراج کرد نخست وزیر پاکستان به عربستان می‌رود

دیگر خبرها

  • تلویزیون عربستان: ایرانی‌ها در صورت حمله اسرائیل، منطقه را به آتش می‌کشند!
  • عربستان در حال تغیر چهره خود است، اما آیا حقیقت دارد؟
  • هشدار سران سعودی و اماراتی درباره تشدید تنش‌ های منطقه‌ای
  • جزائر الیاسات؛ چالش مرزی عربستان سعودی با امارات
  • تاکید امیر قطر و بن سلمان بر لزوم آتش‌بس در غزه
  • تاکید امیرقطر و ولیعهد عربستان سعودی بر جلوگیری از تنش در منطقه
  • عضو ارشد کابینه جنگ اسرائیل؛ دنبال کودتای بزرگ هستیم | درخواست مهم از عربستان
  • ریاض و اسلام آباد در مسیر توسعه روابط همه جانبه
  • تغییر محسوس سیاست خارجی عربستان
  • عربستان: جهان کشتار ۳۳ هزار انسان را در غزه نادیده گرفته است