Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران ناسا بر این باورند که شاید به کار گرفتن هوش مصنوعی بتواند کمک بزرگی برای کشف و بررسی سیارات فراخورشیدی باشد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، مقامات ناسا نیز باور دارند که شاید هوش مصنوعی بتواند به جستجوی زندگی روی سیارات بیگانه و شناسایی سیارک‌های نزدیک به دانشمندان کمک کند.

ناسا امیدوار است که بتواند فناوری‌های وابسته به هوش مصنوعی مانند یادگیری ماشینی را برای تحلیل داده‌هایی که با تلسکوپ‌های گوناگون از جمله تلسکوپ فضایی "جیمز وب" (James Webb) و یا ماهواره "تس" (TESS) گردآوری می‌شوند، به کار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"گایدا آرنی" (Giada Arney)، اخترزیست‌شناس ناسا در بیانیه‌ای گفت: فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی، از اهمیت بالایی برخوردار هستند و به خصوص در بررسی مجموعه‌ داده‌های مرتبط با سیارات فراخورشیدی، اهمیت زیادی دارند. از آنجا که انتظار می‌رود داده‌های حاصل از اکتشافات آینده ما، بسیار پراکنده باشند، درک آنها بسیار دشوار خواهد بود؛ در نتیجه به کار گرفتن چنین فناوری‌هایی می‌تواند کمک قابل توجهی در این زمینه باشد.

ناسا در این پروژه، با شرکت‌هایی از جمله "اینتل" (Intel)، "آی‌بی‌ام" (IBM) و گوگل همکاری می‌کن تا روش‌های پیشرفته‌ای مبتنی بر یادگیری ماشینی ارائه دهد. ناسا در تابستان هر سال، مخترعان حوزه فناوری و فضا را گرد هم می‌آورد تا طی پروژه‌ای موسوم به FDL"" با یکدیگر همکاری کنند.

"شاون دوماگال گلدمن" (Shawn Domagal-Goldman)، اخترزیست‌شناس ناسا طی بیانیه‌ای گفت: پروژه FDL، مانند کنسرتی است که نوازندگان بسیار خوبی با سازهای متفاوت در آن به همکاری بپردازند. ما در این پروژه، یک گروه بسیار خوب را در کنار خود داریم که با یکدیگر همکاری می‌کنند.

دوماگال گلدمن و آرنی در سال 2018، به آموزش گروه FDL پرداختند و توانستند یک روش مبتنی بر یادگیری ماشینی ابداع کنند که از شبکه‌های عصبی شبیه به مغز برای تحلیل تصاویر و شناسایی شیمی سیارات فراخورشیدی استفاده می‌کند و این کار را بر اساس طول موج‌های نور که توسط مولکول‌های موجود در جو آنها منتشر می‌شوند، انجام می‌دهد.

پژوهشگران با کمک این شبکه‌های عصبی توانستند مولکول‌های بسیاری را در جو سیارات فراخورشیدی شناسایی کنند و این کار را نسبت به روش‌های متداول، بسیار دقیق‌تر انجام دهند.

اگرچه روش مبتنی بر شبکه‌های عصبی هنوز در دست توسعه است اما پژوهشگران باور دارند که شاید این روش روزی بتواند برای بررسی داده‌های به دست آمده از تلسکوپ‌های فضایی به کار برود.

آرنی در این زمینه گفت: روش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی می‌توانند به ما کمک کنند تا با بسیاری از کارهای پردازشی را انجام دهیم اما این روش‌ها به سرعت جایگزین انسان نخواهند شد زیرا هنوز برای بررسی نتایج، به نیروی انسانی نیاز داریم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هوش مصنوعی یادگیری ماشینی سیارات فراخورشیدی ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۷۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی

ناسا اعلام کرد که یک باکتری جهش‌یافته خطرناک در ایستگاه فضایی پیدا کرده است که عامل عفونت خونی فضانوردان حاضر بوده است. ریزگرانش، تابش خورشیدی، سطح بالای دی‌اکسیدکربن ، رطوبت و تهویه نامناسب در داخل ایستگاه فضایی از عوامل حضور و جهش این باکتری است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم،‌ ناسا اعلام کرد که یک باکتری جهش‌یافته خطرناک در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) پیدا کرده است که عامل عفونت خونی فضانوردان حاضر بوده است. ریزگرانش، تابش خورشیدی، سطح بالای دی‌اکسیدکربن ، رطوبت و تهویه نامناسب در داخل ایستگاه فضایی از عوامل حضور و جهش این باکتری اعلام شده است.

بد نیست بدانید که به دلیل محدودیت‌های فراوان در ایستگاه‌های فضایی، فضانوردان از سطح بهداشت حداقلی برخوردار هستند. استحمام در شرایط بدون گرانش و استفاده از دستشویی لوله‌ای عجیب و غریب ایستگاه فضایی از سختی‌های زندگی در فضا است.

دکتر کاستوری ونکتسواران؛ محقق اصلی آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا، گونه‌های باکتری انتروباکتر بوگاندنسیس جدا شده از ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) را مورد مطالعه قرار داد. 13 سویه از یک باکتری بدنام به دلیل مقاوم بودن به چند دارو، از ISS جدا شد.

تصاویر خیره‌کننده ایستگاه فضایی بین‌المللی از یک منطقه برقی

یافته‌های مطالعه نشان می‌دهد که در شرایط مختلف، سویه‌های جدا شده از ISS جهش یافته و از نظر ژنتیکی و عملکردی در مقایسه با همتایان زمینی خود متمایز شدند. سویه‌ها توانستند در طول زمان با فراوانی قابل توجهی در ISS باقی بمانند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • لزوم تعریف پروژه‌های هوشمندسازی مبتنی بر ظرفیت کردستان
  • وجود تضاد جدی بین دولت‌سازی در توسعه غربی و مدل اسلامی
  • پیوست فرهنگی برای پیشرفت شهری در سمنان تدوین شود
  • تلسکوپ فضایی هابل ۳۴ ساله شد
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • سیاره مشتری چه زمانی شروع به حرکت در منظومه شمسی کرده است؟
  • طهرانچی: تربیت نسل جوان مبتنی‌ بر توانمندی و سودمندی است
  • دکتر طهرانچی: تربیت نسل جوان مبتنی‌ بر توانمندی و سودمندی است
  • رئیس رسانه ملی: پرچم تحول در رسانه ملی مبتنی بر هویت است