Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس داوری، یکی از راه‌های ارتفاء مشکل اعتراض بازیکنان به داور را افزایش جریمه‌های کمیته انضباطی می‌داند.

حسین عسگری کارشناس داوری فوتبال در گفت‌وگو با ایسنا درباره حواشی و اشتباهات اخیر داوری در بازی‌های لیگ برتر گفت: اشتباهاتی که داورهای ما مرتکب آن می‌شوند، مربوط به بعد فنی و آموزشی آنها نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داورهای لیگ برتر تجربه بالایی دارند و تجربه آنها محدود به یک یا دو سال نمی‌شود. چرا در گذشته این اشتباهات را انجام نمی‌دادند. اشتباهات آنها مربوط به بحث‌های روحی و روانی است. به عنوان مثال چه دلیلی دارد که داور بازی استقلال و سپاهان برخورد توپ به دست کی‌روش استنلی را خطا نگیرد. داور در آن صحنه تمرکز لازم برای تصمیم‌گیری را نداشت. با وجود اینکه صحنه را مشاهده می‌کرد اما حواسش به آن صحنه نبود.

این کارشناس داوری محرومیت داوران پس از قضاوت اشتباه را درست دانست و گفت: بنده ۴۷ سال در امر داوری تجربه دارم. گاهی داورهای ما اشتباهاتی انجام می‌دهند که باعث محرومیت آنها می‌شود، مانند بازیکنی که در یک مسابقه عملکرد ضعیفی از خود نشان می‌دهد و مربی یک یا دو هفته به نشانه تنبیه از او استفاده نمی‌کند. این امری طبیعی است اما در هیچ‌جای دنیا نمی‌بینید که این محرومیت را رسانه‌ای کنند و به عامه مردم اعلامش کنند. تنبیه و تشویق داور کار درستی است، اما اعلام آن به رسانه و مردم بسیار اشتباه است. این امر، اثری بسیار مخرب روی آن داور و البته جامعه داوری خواهد داشت. اگر به دنبال قضاوت خوب در بازی‌های لیگ هستیم باید از مواردی که افکار داور را بهم خواهد ریخت جلوگیری کنیم. تنبیه مودبانه مفید خواهد بود، اما رسانه‌ای کردن آن مخرب است.

فرهنگ اعتراض در بین بازیکنان و تیم‌ها به شکل بدی جا افتاده‌ است و این امر خیلی از مواقع  زیبایی فوتبال ما را کاهش می‌دهد و باعث حواشی زیادی می‌شود. عسگری درباره این موضوع گفت: در فوتبال ما پرخاشگری و اعتراض امری جاافتاده‌ است و این مستقیما روی عملکرد داور تاثیر می‌گذارد. به عنوان مثال، بسیار دیده‌ایم که صحنه‌ای رخ ‌می‌دهد و بازیکن قبل از تصمیم داور شروع به اعتراض و پرخاشگری می‌کند. این فرهنگ اعتراض حتی تاثیرات منفی زیادی هم روی تیم ملی ما داشته‌ است. علت این فرهنگ اشتباه را در چند وجه باید تحلیل کرد. اول اینکه داورهای ما در اینجور موارد باید برخورد قاطع‌تری از خود نشان دهند. دوم اینکه کمیته انضباطی در هر زمان و به هر شکل که بخواهد می‌تواند بازیکنان را احضار کند و آنها را جریمه کند. البته که جریمه‌های فوتبال ما به قدری کم است که بازیکنان ککشان هم نمی‌گزد. سوم اینکه کمیته انضباطی در چنین مواردی نباید یکنواخت عمل کنند تا بازیکنان دوباره به خودشان جرات همچنین کارهایی را بدهند.

عسگری همچنین در پاسخ به این سوال که آیا سیستم VAR در ایران راه اندازی خواهد شد؟ گفت: بنده مخالف این سیستم نیستم اما در دنیا تنها در کشورهای محدودی این پروژه اجرا شده‌ است. در آسیا قطر، امارات و استرالیا و در اروپا تنها چهار کشور از VAR بهره می‌برند. پروژه ساده و فوری‌ایی نیست. نیاز به هزینه بسیار زیاد و زمانی حداقل یک سال و نیمه دارد. اگر روزی بخواهیم از آن استفاده کنیم، فدراسیون باید بودجه آن را تامین کند. چراکه در ایران تیم‌ها مالک ورزشگاه‌ها نیستند و به همین علت، تیم‌ها همچین خرجی برای آن ورزشگاه نخواهند کرد.

او درپایان گفت: همه باید به داوری کشور کمک کنیم. با وارد کردن هجمه کمکی به داورها نخواهیم کرد. با تحلیل صحنه‌های بی‌ارزش، ارزش داورها را پایین نیاورید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ليگ برتر فوتبال ایران داوری فوتبال حسين عسگري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۵۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفت و گوی جنجالی داوران ال‌کلاسیکو با VAR منتشر شد +ویدئو

به گزارش خبرنگار مهر، در دیداری حساس از هفته سی و دوم رقابت‌های لالیگا فصل ۲۰۲۳/۲۴، رئال مادرید با نتیجه ۲-۳ بارسلونا را شکست داد و فاتح ال‌کلاسیکو شد. جدالی که با گل زودهنگام «آندریاس کریستنسن» آغاز شد، در نهایت با گل پیروزی‌بخش جود بلینگام خاتمه یافت.

البته این دیدار خالی از حاشیه نبود و تصمیمات بحث‌برانگیز داور در برخی صحنه‌ها، اعتراض شدید هواداران و کادرفنی بارسلونا را در پی داشت. جنجالی‌ترین اتفاقِ آخرین ال‌کلاسیکوی فصل رخ در اواسط نیمه اول داد. در دقیقه ۲۶ بازی و روی ارسال کرنر بازیکنان بارسلونا، آندری لونین ضربه لامین یامال را در دهانه دروازه برگشت داد؛ صحنه‌ای که بارسایی‌ها قاطعانه اعتقاد دارند دروازه‌بان رئال از داخل دروازه توپ را بیرون کشیده و به قول معروف حق آنها خورده شده است.

فدراسیون فوتبال اسپانیا پس از این اتفاق فایل صوتی مکالمه داوران را منتشر کرد که در آن داوران حاضر در اتاق VAR به دلیل عدم دسترسی به تصویری واضح عبور توپ از خط دروازه را تأیید نمی‌کنند.

داور بازی خطاب به گوندوغان: «منتظر بازبینی صحنه هستیم. شاید گل باشد، بررسی می‌کنیم.»

داور VAR: «بدن لونین جلوی دید را گرفته است! به بررسی صحنه‌ها ادامه می‌دهیم. زاویه ۳۶۰ خوب نیست، این یکی هم خوب نیست، این یکی هم نه، این هم دوباره نه!»

داور بازی: «هیچ عجله‌ای نداریم، این تصمیم خیلی مهم است‌، همه دوربین‌ها را بررسی کنید!»

داور VAR: «با یک ضربه کرنر کار را مجدداً آغاز کن، ما هیچ مدرکی برای گل شدن توپ نداریم! به همین دلیل با یک ضربه کرنر کار را شروع کن. هیچ مدرکی برای ورود توپ به دروازه نیست!»

کد خبر 6086745

دیگر خبرها

  • محرومیت بهترین داور زن فوتبال جهان
  • بارسلونا شکایتش از داوری ال‌کلاسیکو را به دادگاه مدنی می‌برد
  • شکایت رسمی بارسا: فاجعه داوری در ال‌کلاسیکو!
  • ملاقات پرز با داور ال‌کلاسیکو در تونل برنابئو!
  • اسامی داوران مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی اعلام شد
  • اعلام اسامی داوران مرحله یک هشتم نهایی جام حذفی
  • گفت و گوی جنجالی داوران ال‌کلاسیکو با VAR منتشر شد +ویدئو
  • حیرت بارسلونا: داور ال‌کلاسیکو نمره قبولی گرفت
  • پس از بیانیه آتشین لاپورتا؛ کمیته داوران اسپانیا هیچ تصویر و فیلمی به بارسلونا نمی‌دهد
  • پسر رئیس کمیته داوران، رکورددار تعداد داوری!